Č. Budějovice – Brno 2:0 (kon.) | Příbram – Žižkov 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Ústí n. L. 3:1 (kon.)
Jihlava – Teplice 0:1 (kon.) | Ostrava – Trnava 2:1 (kon.) | Opava – Karviná 3:1 (kon.)
Sparta U21 – Teplice B 0:0 (kon.) | Znojmo – Prostějov 2:1 (kon.) | Dynamo Drážďany – Liberec 0:3 (kon.)
Pardubice – Jablonec 0:1 (kon.) | Piast Gliwice – Olomouc 1:2 (kon.) | Zlín – Fulham 2:2 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Slovácko 1:2 (kon.) | Slavia – FK Krasnodar 1:1 (kon.)
konec
FK Příbram
1:0 (1:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 08.07.2017, 11:00 • Střížkov, Praha • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Přeji vám příjemné páteční a hlavně fotbalové dopoledne. Letní příprava na nadcházející sezónu běží v plném proudu, které se pochopitelně účastní i dva bývalé prvoligové celky, 1. FK Příbram a FK Viktoria Žižkov.
     
    1. FK Příbram se po pádu do druhé nejvyšší fotbalové ligy u nás, snaží spíše měřit síly z celky právě druhé ligy. V dosud odehraných přátelských zápasech potvrdili, že nejvyšší tamní ligu nehráli náhodou. V prvním utkání na začátku července porazili Táborsko poměrem 1:0, o 4 dny později si poradili také s Vlašimí, kterou vyprovodili poměrem 2:1. V obou zápasech Příbramští udeřili ihned z počátku utkání a těmito brankami, které padly v řádu do úvodních patnácti minut první půle, rozhodli utkání.

    Hráči FK Viktoria Žižkov se udrželi v druhé nejvyšší fotbalové lize na 9. pozici, tudíž si tuto, u nás stále prestižní soutěž, zahrají i pro nadcházející sezónu. To, že jsou jejich cíle ale daleko vyšší, potvrzuje i tvrdá letní příprava. Na rozdíl od Příbrami se utkali už se třemi prvoligovými celky, kterým sice v každém případě podlehli, nijak velký rozdíl ale vidět nebyl. Nejprve se utkali s mistrovskou Slávií, které podlehli po boji 1:2, poté Jablonci nedokázali vstřelit branku, také proto se mu sklonili po výsledku 0:2 a v neposlední řadě podlehli Jihlavě opět poměrem 1:2. Doposud poslední přátelák ale pro Žižkovské dopadl dobře, jelikož v něm porazili juniorku Slavie 2:1.
     
    Příbramští odehrají takřka dva různé poločasy, jelikož do každého nastoupí jiná sestava.

    Úvodní sestava 1. FK Příbram:

    1.FK Příbram: Boháč – Vávra, Rataj, Kilán, Ayong, Holý, Januška, Ric, Hron, Matoušek, Grajciar.
     
    Úvodní sestava FK Viktoria Žižkov:

    FK Viktoria Žižkov: Řehák – Hašek, Švejdík, Toml, Pardubský – Urbanec, Šandera, Podrazký, Sixta – Galuška, Bazal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Příbramští začali utkání zhurta, při samostatném úniku na branku Žižkova musel na poslední chvíli vytáhnout skvělý zákrok Řehák!
     
    10
    Středočeši sice nastřelili tyč, ale vše bylo zbytečné, jelikož byl odpískán ofsajd.
     
    6
    Po centru Pardubského se položil do střely hlavou Galuška, Příbramský ochránce svatyně Boháč ale jeho pokus pohotově kryl!
     
    9
    O střelu z nějakých dvaceti metrů od branky Žižkova se pokusil Grajciar, jeho pokus ale nenadělal Řehákovi velké problémy.
     
    13
    K centrovanému míči do vápna Příbrami měl blízko Sixta, nakonec na něj ale nedosáhl. Pro Příbramské to bylo jedině dobře, jelikož by zakončoval zcela osamocený před Boháčem.
     
    17
    Rána Grajciara z velké vzdálenosti skočila jen pár centimetrů vedle šibenice Řehákovi branky. Šance vidíme na obou stranách, utkání je přesto stále bez vstřelené branky.
     
    20
    Sixta uvolnil nádhernou přihrávkou za obranu spoluhráče Haška, jeho následná střela ale skončila pouze vedle Boháčovy branky!
     
    23
    Hra se od počátku utkání poněkud uklidnila. I přes velké šance na obou stranách svítí na tabuli stále bezbrankové skóre!
     
    27
    Příbram právě vstřelila branku!
    Žižkovští se dopustili velké chyby v rozehrávce, čehož plně využil LAZAR MITROVIČ, který se následně zbavil protihráče a překonal brankáře Řeháka!
     
    30
    Hráče Žižkova inkasovaná branka zřejmě nepoložila a ihned v další akci mohli srovnat stav! Po rohovém kopu nastřelil tyč Boháčovy branky Martin Toml!
     
    32
    Obrovské šance můžeme vidět na obou stranách! Po Ayongově přihrávce se ocitl v tutové šanci Grajciar, vynikajícím zákrokem se ale prezentoval Řehák!
     
    34
    Padrubský se pokusil o střelu z voleje, jeho pokus ale skončil pouze v rukavicích připraveného Boháče.
     
    35
    Ayong se ocitl v obrovské šanci, když běžel osamocený na branku Žižkova! Řehák ale dokazuje svoji formu v dnešním utkání a opět tento souboj vyhrává!
     
    43
    Sixta nádhernou střelou protáhl Příbramského brankáře Boháče, ten jeho pokus vyrazil na roh!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Příbramští prozatím potvrzují roli favorita v dnešním přípravném utkání. I když si hráči Žižkova dokázali vypracovat pěknou dávku šancí, jejich střelecká přesnost je zatím nulová. Příbram si tak do kabiny odnáší nejtenčí náskok 1:0!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:06.
     
    Sestava 1. FK Příbram pro 2. poločas:

    Kočí – Ježdík, Květ, Soldát, Tarczal, Kvída, Kukec, Skácel, Tragler, Jandera, Matoušek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Toml, přichází Mareš.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Pardubský, přichází Volek.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Šandera, přichází Pavlata.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Podrazký, přichází Čermák.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Sixta, přichází Eliáš.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Urbanec, přichází Telnar.
     
    49
    Druhá polovina utkání začala v o poznání menším tempu, týmy většinu času kombinují s rozvahou na svých polovinách, směrem do předu je to zatím bez jakéhokoli nápadu.
     
    53
    Stále vidíme neaktivní hru, oba týmy se spíše soustředí na pečlivou rozehrávku a nehrnou se do ničeho, co by jejich obrané řady mohlo znejistit.
     
    56
    Hráči Viktorie se snaží držet míč na svých kopačkách, pokud ale chtějí s utkáním ještě něco udělat, nebo jej dokonce zvrátit ve svůj prospěch, musí ve hře do předu rozhodně přidat!
     
    60
    Žižkovští jsou po úvodních patnácti minutách druhého dějství lepším týmem. Logicky se snaží o vyrovnání, které mohlo přijít po dvou standartkách, ze kterých ale nakonec nevyšla ani střela.
     
    63
    Stále jsou více na míči hráči Žižkova, jsme ale svědky spíše kombinační hry bez nápadu na nějakou finální přihrávku, která je ke vstřelení branky více než důležitá.
     
    66
    Na centrovaný míč do vápna Příbrami si nikdo z hráčů Žižkova nenaskočil, i když k tomu měl Bazal blízko, jeho výška byla nevýhodou.
     
    67
    Tentokrát Příbramským dokonce pomohla branková konstrukce! Po centru Volka z levé strany hřiště se do míče položil Telnar, který trefil tyč!
     
    68
    Následně vznikl obrovský závar ve vápně Příbrami! Nejdříve byla první střela zablokována, poté Čermák nastřelil opět a pouze brankovou konstrukci!
     
    70
    Po obrovském tlaku Žižkova se hra na chvíli přesunula na druhou stranu hřiště, kde dokonce Příbramští vybojovali rohový kop!
     
    73
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Galuška, přichází Padrubský.
     
    75
    Obránce Žižkova Mareš totálně propadl v obrané fázi, načež se do úniku dva na jednoho dostali Příbramští! Následná přihrávka na osamoceného Kukece před bránu Žižkova neprošla, jelikož se skvěle vrátil Hašek, který dokázal míč dostat mimo vápno!
     
    77
    Rychlou akci po levém křídle zakončil Padrubský, jeho střela ale končí nad Kočího bránou!
     
    79
    Padrubský je ale i po druhém střídání velmi aktivním hráčem, je možné, že se od něj ještě v dnešním utkání něčeho dočkáme!
     
    81
    Švejdík roztáhl hru do křídelního prostoru na Volka, jehož následná tvrdá přízemní střela skončila vedle branky! Zřejmě byl míč tečován, sudí ukazuje na rohový kop.
     
    82
    Následný rohový kop ale obraně Příbrami nenadělal žádné potíže.
     
    83
    V obrovské šanci se ocitl Matoušek, který šel sám na bránu Žižkova! Řehák se ale po druhé překonat nenechal, i díky jeho včasnému výběhu zakončoval Příbramský hráč vedle jeho svatyně!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Přípravné utkání je u konce! Příbramští si zapisují třetí vítězství nad druholigovým týmem. I přes závěrečný tlak a vyložené šance ze strany Žižkova se jeho hráči prosadit nedokázali a zápas končí výsledkem 1:0!

    Tohle je pro dnešní přípravné utkání ode mně vše, díky za pozornost. Přeji krásný zbytek dne a někdy příště, například u fotbalu, na počtenou. (12:54:52)
    Branky: 27. Mitrovič


    FK Příbram: Boháč – Vávra, Rataj, Kilián, Ayong, Holý, Januška, Ric, Hron, Mitrovič, Grajciar.

    2 pol.: Kočí – Ježdík, Květ, Soldát, Tarczal, Kvída, Kukec, Skácel, Tragler, Jandera, Matoušek.

    FK Viktoria Žižkov: Řehák – Hašek, Švejdík, Toml (46. Mareš), Pardubský (46. Volek) – Urbanec (46. Telnar), Šandera (46. Pavlata), Podrazký (46. Čermák), Sixta (46. Eliáš), Galuška (73. Padrubský), Bazal.
    ocianews.com