Kostarika – Francouzská Guyana 3:0 (kon.) | Kanada – Honduras 0:0 (kon.) | Panama – Martinik 3:0 (kon.)
konec
Kanada
0:0 (0:0)
Honduras
Sobota 15.07.2017, 04:00CONCACAF Gold Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Zápas mezi Kanadou a Hondurasem končí. Aktivnějším týmem byl Honduras, který celkem sedmkrát vypálil na branku. Gólmana Milana Borjana ale překonat nedokázal. Na druhé straně, v brance Hondurasu, předvedl dobrý výkon Luis Lopez, který kryl všechny tři střely. Gól v tomto zápase nepadl, a tak se týmy rozcházejí po bezbrankové remíze. (06:01:06)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kanadský hráč si pomohl v souboji s Henrym Figueroam nedovoleně, a tak je pískám útočný faul.
     
    90+1
    V první nastavené minutě se do zakončení probojoval Maynor Figueroa. Jeho pokus kryje gólman Milan Borjan. Celkem tři minuty se budou nastavovat.
     
    90
    V poklidném tempu se zápas dohrává, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat nad rámec druhého poločasu.
     
    89
    Luis Lopez pokračuje ve hře a odkopává míč od své branky.
     
    88
    Brankář Hondurasu Luis Lopez je po zákroku poněkud otřesený a míří k němu lékaři.
     
    87
    Rohový kop bude rozehrávat Kanada. Scott Arfield skvěle nacentroval před branku, kde byl Steven Vitoria. Ten ovšem zakončoval nepřesně.
     
    86
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Lucas Cavallini, přichází Mark-Anthony Kaye.
     
    85
    Velkou šanci měl nyní Honduras. Nejprve Sergio Peña skvěle vypálil a brankář Milan Borjan tak tak vyrazil. Míč ale odrazil jen před sebe, kde byl Alberth Elis, ten trefil jen obránce.
     
    84
    Honduras před svou brankou nezvládl rozehrávku, k míči se dostal Lucas Cavallini, který ovšem nedokázal přesněji vystřelit. Na druhé straně pak selhal Alberth Elis. Jeho ránu zablokoval Steven Vitoria.
     
    82
    Jonathan Osorio byl faulovaný soupeř, nedovoleně si počínal Boniek García, a tak bude Kanada rozehrávat.
     
    81
    Autové vhazování má k dispozici Kanada, která se také nikam nežene, míč do hry uvedl Sam Adekugbe.
     
    80
    Deset minut hry a nějaké to nastavení nás dělí od konce zápasu. Šancí je a bylo k vidění poměrně hodně, ale brankáři drží své týmy, mnoho střel navíc míří mimo branku. Na úvodní gól zápasu se stále čeká.
     
    79
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Alfredo Mejía, přichází Sergio Peña.
     
    77
    Dva rohové kopy nyní měla k dispozici Kanada. Ten druhý byl výrazně lepší, do střelecké pozice se následně dostal Steven Vitoria, jehož střelecký pokus kryje brankář Hondurasu.
     
    75
    Romell Quioto vedl bleskovou akci svého celku. Kanadské obraně unikal po levé straně, ale nezvládl centr před branku. Následovat bude výkop od branky, který obstará Milan Borjan.
     
    73
    Rohový kop se Kanadě nepovedl podle představ, navíc Samuel Piette, který se pokoušel o zakončení, byl v postavení mimo hru. Akce Kanady tak rychle končí.
     
    73
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Junior Hoilett, přichází Alphonso Davies.
     
    72
    Majitel žluté karty, Jonathan Osorio, se teď probojoval do střelecké pozice. Chtěl odčinit své předchozí nevhodné chování krásnou ránou, kterou tak tak vytáhl brankář na rohový kop.
     
    71
    Dvacet minut hry zbývá z druhého poločasu, sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene. Oba týmy hrají spíše takticky, nechtějí faulovat a zbytečně tak radovat šanci soupeři.
     
    70
    "Hostující" Jorge Claros se probojoval do střelecké pozice, ale jeho nepříliš povedený pokus končí mimo hrací plochu. Následovat bude odkop od brány.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Jonathan Osorio (Kanada). Hráč, který před malou chvílí přišel na hrací plochu, si velmi neobratně počínal v osobním souboji se soupeřem, za což vidí žlutou kartu. Ta je zcela na místě.
     
    67
    Nyní se hraje na polovině hrací plochy, kde je k vidění poměrně hodně faulů, sudí musí uklidňovat vypjatou situaci.
     
    65
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Carlos Discua, přichází Boniek García.
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Patrice Bernier, přichází Jonathan Osorio.
     
    65
    Že by se hra vracela do stavu, v jakém byla prvních několik minut druhého poločasu? Další střelecký pokus na branku. Levou nohou to zkoušel Carlos Discua, ale míří jen vedle.
     
    63
    Kanadský tým se rozhodl podniknout rychlou protiakci, ale ta je zastavena pro postavení Juniora Hoiletta mimo hru.
     
    62
    Fotbalisté v bílem měli k dispozici autové vhazování, následně se do střelecké pozice probojoval Alberth Elis, jehož pokus končí ve středu brány, kde byl gólman Kanady.
     
    60
    Honduras si nyní dokázal vypracovat střeleckou pozici, Carlos Sánchez se probojoval do zakončení, ale jeho pokus končí mimo branku. Následovat bude okop, který provede gólman Kanady.
     
    59
    Mnoho šancí momentálně k vidění není, po aktivním vstupu obou týmů do druhého poločasu se hra poněkud uklidňuje.
     
    57
    Romell Quioto se dostal do postavení mimo hru, což neuniklo pozornosti pomezního sudího.
     
    56
    Rohový kop bude rozehrávat Kanada. Centr do předbrankového prostoru pošle Scott Arfield. Obrana Hondurasu si dokázal celkem snadno poradit.
     
    55
    Registrujeme další střelecký pokus. Po deseti minutách hry druhého poločasu se k zakončení probojoval Ovidio Lanza. Jeho pokus celkem snadno kryje Milan Borjan.
     
    52
    Po bleskové akci Kanady se Scott Arfield dostával do zakončení a obrana soupeře si poradila jen za cenu rohového kopu. Scott Arfield centroval před branku. Marcel de Jong ani Samuel Piette nedokázali prostřelit obránce Hondurasu. Druhý poločas tedy začíná velmi pěkně!
     
    50
    Honduras si aktivní hrou vybojoval rohový kop. Rozehrávat jej bude Jorge Claros.
     
    50
    Lucas Cavallini byl nachytaný v postavení mimo hru, kanadská akce tak dostává stopku.
     
    49
    Ovidio Lanza se probojoval do výborné střelecké pozice, ale jeho zakončení končí jen malý kousek mimo branku. Následovat bude odkop od brány Kanady.
     
    47
    Carlos Discua byl při pokusu o rychlý brejk přistižen v postavení mimo hru. Alce Hondurasu tak pro technický přestupek pokračovat nemohla.
     
    47
    Hned z kraje druhého poločasu se do střelecké pozice dostal kanadský Manjrekar James. Tento obránce nedokázal přesněji zakončit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas přinesl několik zajímavých pozic na obou stranách. Vzhledem k tomu, že brankáři zatím podávají velmi dobrý výkon, platí stále nerozhodný stav. Jsem hodně zvědavý, co přinese druhá polovina zápasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Dvě minuty uvidíme na rámec prvních pětačtyřiceti.
     
    45
    Probíhá poslední minuta hry v prvním poločase, uvidíme, kolik se bude nastavovat.
     
    43
    Carlos Sánchez bude rozehrávat rohový kop Hondurasu. Alberth Elis si výborně naběhl na centr od rohového praporku a Michael Petrasso tak tak dokázal míč vykopnout z brankové čáry. Alberth Elis se drží za hlavu, protože ví, že takovéto šance prostě musí být proměněny v gól.
     
    42
    Kanadský tým vybojoval vhazování, postará se o něj Michael Petrasso.
     
    40
    Pět minut plus nějaké to nastavení nás dělí od konce prvního poločasu. Šance k vidění jsou, ale jejich proměňování rozhodně není schopností, kterou by fotbalisté Kanady a Hondurasu disponovali.
     
    38
    Alberth Elis se dostal k dobré střele z hranice pokutového území. Jeho pokus jen o malý kousek minul tyč branky Kanady. Nechybělo mnoho a z ojedinělé šance se dostal Honduras do vedení. Milan Borjan odkopává od své branky,.
     
    37
    Závěr prvního poločasu se blíží, na úvodní branku diváci stále čekají, a tak platí bezbrankový stav.
     
    35
    Honduras rozehrává na své polovině, zakládá postupnou akci. Aktivně hrající Maynor Figueroa se probojoval až do zakončení, se kterým si brankář Kanady dokázal poradit bez výraznějších problémů.
     
    33
    Nyní se k zakončení ze střední vzdálenosti dostal Maynor Figueroa, jehož hlavičku do středu branky celkem snadno kryje brankář Milan Borjan.
     
    32
    První půlhodina hry je pryč. Nějaké šance jsme viděli zejména na straně Kanady, ale na vedoucí branku stále čekáme, brankáři podávají dobrý výkon.
     
    31
    Luis Lopez založil akci, ve které pokračoval Carlos Discua, který se probojoval až do zakončení z velké dálky, rána byla nepřesná.
     
    30
    Scott Arfield rozehrával rohový kop na druhé straně hrací plochy. Ale ani tento centr nebyl přesný, Luis Lopez vyrazil míč od branky.
     
    29
    První rohový kop pro Honduras. Jorge Claros bude centrovat od rohového praporku. Jeho pokus ovšem nebyl přesný, a tak si obrana Kanady dokázala poradit.
     
    27
    Sedmadvacátá minuta zápasu a další střelecký pokus Kanady. Lucas Cavallini vypálil, jeho ránu výrazně tečoval jeden z obránců, ale i přes změnu směru míče dokázal brankář Luis Lopez zasáhnout.
     
    26
    Po práci lékařů je opět v pořádku a posílá míč od hry dlouhým výkopem.
     
    25
    Sledujeme hodně kontaktní fotbal, který nabízí velké množství osobních soubojů. Nyní je znovu ošetřován brankář Hondurasu.
     
    23
    Po bleskové akci na druhé straně se ke střele dostal Ovidio Lanza, který ovšem nedokázal trefit prostor branky.
    23. Marcel de Jong se dostal do zatím největší šance zápasu.
     
    23
    Po další kanadské akci se do střelecké pozice dostal Marcel de Jong, jehož ránu bez nějaký delší přípravy skvěle zastavil brankář Luis Lopez. Následný pokus stejného hráče končí výrazně nad brankou.
     
    21
    Za postranní čárou se začínají rozcvičovat fotbalisté Kanady, pravděpodobně se blíží střídání.
     
    20
    Dvacet minut hry je minulostí, na vyloženou střeleckou pozici stále ještě čekáme, ale fanoušci se zde v Toyota Stadium v Dallasu ve Friscu rozhodně nenudí.
     
    19
    Tým vedený jako domácí hraje aktivněji, Kanada má více ze hry, hraje přímočařeji, Honduras se musí bránit tlaku soupeře.
     
    18
    Kanadský Scott Arfield se probojoval do střelecké pozice, jeho důraznou ránu dokázal zablokovat dobře postavený Carlos Sánchez.
     
    16
    Junior Hoilett se dopustil před brankou Hondurasu útočného faulu, sestřelil brankář Luise Lopeze, který je ošetřován.
     
    15
    Junior Hoilett se dostal až před branku soupeře. Mohl se pokusit o zakončení, ale byl tísněn. A tak hledal někoho volného pro přihrávku. Nabízel se Lucas Cavallini, jenže ten na míč nedosáhl. Zajímavá akce není proměněná.
     
    14
    Jeden takový nyní vedl Romell Quioto a centroval před branku. Gólman Milan Borjan musel být pozorný, neboť míč byl před ním ještě jemně tečovaný, ale i tak dokázal brankář zasáhnout.
     
    13
    Kanada má více ze hry, má optickou převahu, ale do výraznější šance se fotbalisté ze Severní Ameriky zatím probojovat nemohou. Musí si ale dávat pozor na brejky Hondurasu.
     
    11
    Henry Figueroa fauloval soupeře, Kanada tak bude rozehrávat volný kop.
     
    10
    Z kraje desáté minuty se kanadský Scott Arfield probojoval do předbrankového prostoru. Mohl nahrávat, ale rozhodl se pro zakončení, které ale končí výrazně mimo branku.
     
    8
    Mnoho šancí momentálně k vidění není, sledujeme souboje o míč na polovině hrací plochy.
     
    6
    Sam Adekugbe fauloval Albertha Elise, a tak budou volný kop rozehrávat fotbalisté v bílem, tedy hráči Hondurasu. Do lepší střelecké pozice se ale nedostali.
     
    5
    Carlos Discua se zkoušel dostat před branku Kanady, ale nepřešel přes obránce Sama Adekugbea, který si připsal velmi dobrý obranný zákrok. Sledujeme poměrně aktivní fotbal hned od první minuty.
     
    4
    Po nepovedené kombinaci Kanady se míč dostal až k brankáři Hondurasu, a tak Luis Lopez uvede míč do hry dlouhým výkopem.
     
    3
    Lucas Cavallini to zkoušel individuálně, jeho postup před branku byl zastavený jen za cenu autového vhazování.
     
    2
    Kanadský tým se nyní probojoval na útočnou polovinu soupeře, pokouší se zde něco vymyslet, ale zatím se nemůže prokombinovat do lepší střelecké pozice.
     
    1
    Hned v první minutě registrujeme střelecký pokus. Carlos Discua se probojoval do zakončení. Jeho rána z osy hrací plochy pořádně vystrašila brankáře Milana Borjana, který ale nakonec zasahovat nemusel. Následovat bude odkop od jeho branky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Následovat budou hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Borjan – Adekugbe, Vitoria, James, M. de Jong – Petrasso, Bernier, Piette, Arfield, Hoilett – Cavallini.
    Náhradníci: Crépeau, Leutwiler – Jaković, Straith, Aird, A. Davies, R. Edwards, Jackson-Hamel, Kaye, J. Osorio, Ricketts, Teibert.

    Honduras: L. Lopez – C. Sánchez, H. Figueroa, M. Figueroa, Crisanto – Discua, Mejía, Claros, Lanza – Elis, Quioto.
    Náhradníci: Canales, Escober – Beckeles, M. Pereira, Allans Vargas, B. Acosta, Boniek García, Peña, Alexander López..
     
    Z posledních pěti vzájemných zápasů se oba týmy radovaly z výhry dvakrát a jednou se narodila bezbranková remíza. Nad všemi vzájemnými zápasy vyčnívá duel z roku 2012, kdy Honduras vyhrál drtivě 8:1.
     
    Kanada dokázala úvodní zápas na turnaji vyhrát, celkem hladce si poradila s Francouzskou Guyanou 4:2, za Kadanu se prosadili Jakovic, Arfield a dvakrát Davies. Ve druhém duelu remizovala Kanada s Kostarikou 1:1. Kanadu poslal do vedení Davies, a pak před koncem prvního poločasu vyrovnal Calvo.
     
    Honduras odehrál na šampionátu dva zápasy. V úvodním vystoupení nestačil na Kostariku 0:1, inkasoval ve 39. minutě, kdy se prosadil Urena. Ve druhém zápase vyzval Honduras Francouzskou Guyanu a diváci gól neviděli.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky zámořského fotbalu. CONCACAF Gold Cup je turnaj, jehož vítěz se stane šampiónem Severní Ameriky, Střední Ameriky a oblasti Karibiku. V tomto zápase proti sobě nastoupí Kanada a Honduras.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Jan Prošek

    Branky:

    Karty:   69. J. Osorio (CAN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:10. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:13.
    Kanada: Borjan – Adekugbe, Vitoria, James, M. de Jong – Petrasso, Bernier (65. J. Osorio), Piette, Arfield, Hoilett (73. A. Davies) – Cavallini (86. Kaye).
    Náhradníci: Crépeau, Leutwiler – Jaković, Straith, Aird, A. Davies, R. Edwards, Jackson-Hamel, Kaye, J. Osorio, Ricketts, Teibert.

    Honduras: L. Lopez – C. Sánchez, H. Figueroa, M. Figueroa, Crisanto – Discua (65. Boniek García), Mejía (79. Peña), Claros, Lanza – Elis, Quioto.
    Náhradníci: Canales, Escober – Beckeles, M. Pereira, Allans Vargas, B. Acosta, Boniek García, Peña, Alexander López.
    thejrc.org