Ural – Rostov 1:1 (kon.) | Tosno – Ufa 0:1 (kon.) | Machačkala – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
konec
Anži Machačkala
1:3 (0:1)
CSKA Moskva
Sobota 15.07.2017, 19:00 • Anži-Arena, Kaspijsk • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Konec zápasu. V prvním kole ruské ligy byl k vidění zajímavý fotbal, po většinu zápasu byl lepší moskevský celek, za který skóroval v prvním poločase hlavičkou po rohu Viktor Vasin a krátce po změně stran střelou zpoza šestnáctky Alexandr Golovin.
    Anži se dostalo do hry po snížení z kopačky Ivana Markelova a téměř čtvrt hodiny sahalo po vyrovnání, CSKA však dvakrát podržel brankář Akinfejev a v 79. minutě rozhodl zápas z penalty za Phibelův faul sám postižený izraelský záložník Bibras Natcho.
    Hezký zbytek večera přeje Karel Jedlička. (20:53:12)
     
    90+4
    Rozhodčí ještě po vypršení avizovaného nastavení nechává domácí celek rozehrát přímý kop, po něm sice odhlavičkovali míč za čáru hosté, ale sudí rozpažuje a roh už půl minuty po čase kopnout nedovolí.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Alexandr Golovin (CSKA Moskva).
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Oleg Dančenko (Anži Machačkala).
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí ukazuje na tabuli tři nastavené minuty.
     
    90
    Před domácími se rýsovalo zajímavé přečíslení čtyři na tři, jenže Mamtov se místo přihrávky ukvapil se střelou a zbrklý pokus proletěl v neškodné vzdálenosti od moskevské svatyně.
     
    89
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Vitinho, přichází Timur Žamaletdinov.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 16 500 diváků.
     
    86
    Zpoza šestnáctky ještě zkouší zdramatizovat závěr zápasu Mamtov, jeho střela se mezi tyče nevešla.
     
    84
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Bibras Natcho, přichází Konstantin Kučajev.
     
    81
    CSKA drží míč, favorit by jistě rád utkání dovedl k vítěznému konci bez nervů.
     
    79
    CSKA právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je BIBRAS NATCHO. Izraelský záložník šoupl míč ze svého pohledu k pravé tyči, brankář skákal na opačnou stranu.
    79. Bibras NATCHO - 1:3
     
    77
    Penalta pro hosty! Guadeloupský obránce Phibel nešikovně podrazil Natcha, rozhodčí Seldjakov to viděl zblízka a byl si jistý.
     
    76
    Poslední čtvrthodina velice zajímavého zápasu začíná. Dokáže po většinu zápasu jasně lepší CSKA udržet vítězství, nebo budou za povstání z poslední fáze utkání odměněni domácí?
     
    74
    Žlutou kartu dostává Vladimir Polujachtov (Anži Machačkala).
     
    73
    Nápor dagestánského celku pokračuje a znovu viselo vyrovnání na vlásku. Střídající Dančenko odcentroval z pravé strany, míč prodloužil hlavičkou Markelov a nikým nehlídaný Kacajev mohl být hrdinou, jenže zblízka zakončil těsně vedle.
     
    69
    Domácí trenér Grigorjan sahá k poslednímu střídání: ze hřiště pospíchá k lavičkám Pavel Jakovlev, na trávník míří Adlan Kacajev.
     
    68
    A už mohlo být vyrovnáno! Markelov vyhrál sprinterský souboj s Vasinem a vyslal projektil po zemi na zadní tyč. Akinfejev se ale podruhé v rychlém sledu překvapit nenechal, vrhl se k zemi po své levé ruce a jeho pokus vyškrabuje.
    65. Ivan MARKELOV - 1:2
     
    65
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Stadión náhle ožívá radostí a nadějí, domácí z první povedené akce po změně stran dávají kontaktní gól. Střídající Mamtov přesnou uličkou připravil střeleckou pozici, kterou IVAN MARKELOV dokonale využívá nad padajícím Akinfejevem.
     
    64
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alan Dzagojev, přichází Fjodor Čalov.
     
    60
    Moskvané kontrolují hru a zdá se, že mají zápas jasně pod kontrolou, i když se v posledních minutách nikam neženou.
     
    56
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Džaba Lipartija, přichází Chasan Mamtov.
     
    55
    Alexej Berezuckij křížným pasem našel v pokutovém území Golovina, který si obhazoval obránce, ale ke střele se nedostal.
     
    51
    Fernandes čistě obral o míč škobrtajícího Musalova, jenže jeho přihrávka na Dzagojeva mířila znovu do ofsajdu.
     
    50
    Vzápětí další nebezpečí pro bránu Anži. Golovin po pravé straně potáhl míč a zakončil vedle bližší tyče.
    49. Alexandr GOLOVIN - 0:2
     
    49
    CSKA právě vstřelil branku!
    Wernbloomovu přihrávku přebral ALEXANDR GOLOVIN a utaženou střelou k tyči z 21 metrů rozvlnil podruhé síť machačkalské brány.
     
    46
    Natcho se dobře vrátil a ve výskoku z voleje odpálil nebezpečný centr domácího Jakovleva.
     
    46
    O poločasové přestávce došlo ke změně v mužstvu Anži Machačkala: v šatně zůstal Ajaz Gulijev, novým mužem na trávníku je Oleg Dančenko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:04.
     
    45+1
    První poločas skončil. Spokojenější jsou s jeho výsledkem favorizovaní hosté, kteří po rohovém kopu a hlavičce Viktora Vasina vedou nejtěsnějším rozdílem. Několik dalších šancí na obou stranách zůstalo bez využití.
    45.
     
    45
    Odražený míč v šestnáctce náhle vyplul před volným Fernandesem, jeho přízemní střelu z úhlu vykopává Solosin a zabraňuje tak gólu do šatny.
     
    43
    V závěru poločasu jsme viděli teprve první roh pro Machačkalu, hosté se snadno ubránili.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Pavel Jakovlev (Anži Machačkala).
    40.
     
    40
    Během pár desítek vteřin mířily na domácí bránu tři nebezpečné ataky. Nejprve se na Ščennikovův centr neprocpal k hlavičce Wernbloom, pak dali obránci v poslední chvíli do nohu Fernandesově střele, ale po skvěle secvičené sérii přihrávek už na pravé straně malého vápna zůstal úplně volný Vitinho, jenž v jasné šanci rozvlnil jen boční síť.
     
    38
    Jakovlev si naběhl mezi dvojici hostujících obránců do šestnáctky a o bok Vasilije Berezuckého se převalil na trávník. Rozhodčí Seldjakov rezolutně ukazuje "vstávej".
     
    36
    Alan Dzagojev pálí z 20 metrů ukvapeně a vysoko nad.
     
    32
    Vzápětí zastaven další útočný pokus hostů kvůli nedovolenému počínání Golovina, který si v souboji s Phibelem až příliš pomáhal rukama.
     
    32
    Další ofsajd Dzagojeva, tentokrát třímetrový.
     
    30
    Akinfejev podržel Moskvany při bombě Markelova, kterého krásnou patičkou mezi obránce uvolnil Polujachtov. Odražený míč ještě napálil nad bránu Lipartija.
     
    27
    Dzagojev dostává podruhé míč do sítě, jeho radost trvala jen zlomek vteřiny, než si všiml zdviženého praporku v ruce pomezního rozhodčího. Jak prokázal záznam, byl to těsný, leč jasný ofsajd.
     
    24
    Markelov měl na kopačce vyrovnání. Prosmýkl se statickou obranou hostů a postupoval sám na brankáře, Akinfejev však jeho zakončení vystihl a má míč ve své moci.
     
    23
    Domácí se hned po obdržené brance vrhli do útoku, ale Akinfejev sbírá dlouhou přihrávku ze země a hned vysílá dopředu hráče ve světele červeném.
    21. Viktor VASIN - 0:1
     
    21
    CSKA právě vstřelil branku!
    Třetí rohový kop už Moskvané využívají. Přesnou hlavičkou se o to po Vitinhově centru postaral střední obránce VIKTOR VASIN.
     
    19
    Domácí hrají o deseti, Polujachtovovi se po předchozím střetu zřejmě znovu spustila z hlavy krev a postupuje za čarou důkladnější převaz.
     
    18
    Solosinovi sjel míč při odkopu po kopačce, málem z toho byl další roh. Nakonec hosté jen vhazovali, ale vzápětí se provinili faulem na Lipartiju.
     
    15
    Po opakovaném rohu střílel doprostřed brány Dzagojev, domácí brankář Solosin si připisuje první zákrok.
     
    14
    Po rohu se ve výskoku bolestivě srazili hlavami Vasilij Berezuckij s Polujachtovem, míč mezitím končí znovu za čarou po teči domácích.
    13.
     
    13
    Vitinho si přehodil míč na pravačku a kroucenou střelou zpoza šestnáctky málem přehodil domácího gólmana. Tečovaná rána letěla těsně vedle tyče, CSKA získává první roh.
     
    11
    Pokus o křídelní útok hostů, V. Berezuckij směřoval kolmici na Fernandese, ten už míč nestihl na hrací ploše.
     
    9
    Akinfejev musel ven z pokutového území a poněkud riskantně odhlavičkoval skákavý míč před dotírajícím Markelovem.
     
    6
    Trestný kop hostů dokázala domácí obrana odvrátit a Anži vyrazila do protiútoku, Jakovlevova prudká přihrávka však mířila Markelovovi na paty.
     
    4
    CSKA má v úvodních minutách míč na kopačkách takřka neustále, ovšem zatím se nepropracoval k zakončení.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -1
    Stadiónem zní ruská státní hymna, obě mužstva jsou nastoupena v pozoru ve středovém kruhu. Domácí budou hrát celí v zeleném, moskevský celek zase v červených dresech. V Kaspijsku je sice jen o hodinu víc, ale už se setmělo, zápas proběhne pod umělým osvětlením.
     
    Úvodní sestavy:

    Anži Machačkala: Solosin – Musalov, Phibel, Bryzgalov, Polujachtov – Afonin, Karasjov – Gulijev, Lipartija, P. Jakovlev – Markelov.
    Náhradníci: Šlejev – Bagajev, Kacajev, Dančenko, Mamtov, Bazeljuk, Dolgov, Dibirgadžijev.

    CSKA Moskva: Akinfejev – V. Berezuckij, Vasin, A. Berezuckij – Mário Fernandes, Golovin, B. Natcho, Wernbloom, Ščennikov – Dzagojev, Vitinho.
    Náhradníci: Pomazun, Ovčinnikov – Nababkin, N. Černov, Makarov, Gordjušenko, G. Milanov, Čalov, Žamaletdinov, Olanare, Chosonov.

    Rozhodčí: Seldjakov – Voroncov, Usačjov.
     
    Papírovým favoritem zápasu budou fotbalisté CSKA, kteří skončili v loňském ročníku na druhém místě tabulky a letos v úvodu sezony se budou vedle ligových zápasů pokoušet proklouznout i do Ligy mistrů. Naopak tým Anži Machačkala, který krátce vedl také český trenér Pavel Vrba, bojoval až do samého konce sezony o záchranu. Nakonec obsadil dvanácté místo a jen těsně se vyhnul baráži o udržení v soutěži.
     
    Hezký sobotní podvečer všem fanouškům fotbalu při sledování online reportáže z prvního kola ruské nejvyšší soutěže mezi domácím celkem Anži Machačkala a hostujícím CSKA Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Karel Jedlička

    Branky: 65. Markelov (Mamtov) – 21. Vasin (Vitinho), 49. Golovin (Wernbloom), 79. B. Natcho (pen.)

    Karty:   42. P. Jakovlev (MCK), 74. Polujachtov (MCK), 90+1. Dančenko (MCK) – 90+3. Golovin (CSK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:13.
    Anži Machačkala: Solosin – Musalov, Phibel, Bryzgalov, Polujachtov – Afonin, Karasjov – Gulijev (46. Dančenko), Lipartija (56. Mamtov), P. Jakovlev (69. Kacajev) – Markelov.
    Náhradníci: Šlejev – Bagajev, Kacajev, Dančenko, Mamtov, Bazeljuk, Dolgov, Dibirgadžijev.

    CSKA Moskva: Akinfejev – V. Berezuckij, Vasin, A. Berezuckij – Mário Fernandes, Golovin, B. Natcho (84. Kučajev), Wernbloom, Ščennikov – Dzagojev (64. Čalov), Vitinho (89. Žamaletdinov).
    Náhradníci: Pomazun, Ovčinnikov – Nababkin, N. Černov, Makarov, Gordjušenko, G. Milanov, Čalov, Žamaletdinov, Olanare, Chosonov, Kučajev.

    Rozhodčí: Seldjakov – Voroncov, Usačjov

    Diváci: 16 500
    thejrc.org