Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda (kon.) | Tisková konference k tenisovému ITS Cupu 2017 (kon.)
konec
Tisková konference k tenisovému ITS Cupu 2017

Pondělí 17.07.2017, 18:00 • OMEGA centrum sportu a zdraví, Olomouc • Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.
     
    Hezký pondělní podvečer, ITS Cup 2017, ženský tenisový turnaj pořádaný pod hlavičkou mezinárodní tenisové federace ITF odehrávající se v areálu mezinárodní akademie, která akci propůjčila své jméno, se blíží ke svému startu. V předvečer zahájení pořadatelé naplánovali tiskovou konferenci, na které budou představeny hlavní tváře olomouckého podniku. Úvodní slova zazní v 18:00!
     
    První ročník ITS Cupu se uskutečnil již v roce 2009, letos jde tedy již o devátý ročník. Turnaj je v tomto roce dotován sumou 80 000 USD, hráčky mají navíc poprvé v historii díky „institutu“ Hospitality po dobu své účasti ubytování v blízkém NH hotelu zcela zdarma.
     
    Jako každý rok, ani letos nebudou návštěvníci tenisových kurtů sportovního centra OMEGA ochuzení o českou ženskou špičku, nejvýše nasazenou účastnicí je sestra světové jedničky Kristýna Plíšková (44. hráčka světového žebříčku ve dvouhře), fedcupová reprezentantka Denisa Allertová (107.) nebo stříbrná olympijská medailistka Lucie Hradecká (156.).
     
    Ze zahraničních účastnic je na rankingu nejvýše postavená Nizozemka Richel Hogenkampová (104.), do hanácké metropole zavítá i známá Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (186.) nebo turnajová vítězka v singlu z roku 2012, Španělka Maria-Teresa Torro-Florrová (249.), která byla ve své kariéře dokonce i v první světové padesátce singlistek.
     
    Program turnaje
    Úterý – 1. kolo dvouhry a čtyřhry (od 10:00)
    Středa – 1. kolo dvouhry a čtyřhry (od 11:00)
    Čtvrtek – 2. kolo dvouhry a čtyřhry (od 11:00)
    Pátek – čtvrtfinále dvouhry, semifinále čtyřhry (od 11:00)
    Sobota – semifinále dvouhry, finále čtyřhry (od 11:00)
    Neděle – finále dvouhry (11:00)
     
    Od soboty do dnešního odpoledne probíhala v tenisovém areálu kvalifikace, z celkového počtu patnácti Češek nakonec jejím sítem prošla jen 20letá Vendula Žovincová , která se tak v úterý připojí k dalším šesti krajankám v hlavní soutěži.
     
    Tisková konference je veřejná, hned po jejím skončení je na programu autogramiáda přítomných hráček.
     
    Tiskové konference se zúčastní z českých hráček Kristýna Plíšková, Denisa Allertová a Lucie Hradecká. Za pořadatele bude v prostoru nad recepcí sportovního centra OMEGA ředitel turnaje Libor Němeček a manažer turnaje Vlastimil Fiala.
     
    Jako první dorazila Lucie Hradecká, která si v Olomouci zahraje poprvé.
     
    Lucie Hradecká: „Mám ráda české turnaje a vždy jsem je ráda měla. Naštěstí jsem měla místo v kalendáři a rozhodla jsem se, že si chci opět zahrát v singlu. Jsem ráda, že to bude právě tady. Jsem tady po opravdu velké době a je to fajn být opět zpátky."
     
    Lucie Hradecká: „Do deblu nenastoupím proto, že letos se chci hlavně dostat na Masters a k tomu musím hrát pouze s jednou partnerku. Navíc bych si chtěla vylepšit singlový žebříček, takže tady se budu soustředit hlavně na tohle."
     
    Lucie Hradecká: „Všechny hráčky si váží toho, že se tady takový turnaj koná. Turnaje s takovou dotací se v Česku jen tak nevidí.
     
    Lucie Hradecká: „Vloni jsem měla turnaj přihlášený, ale bohužel jsem nebyla fit. Slyšela jsem, že si to tady všichni pochvalují a o to víc se na něj těším. Navíc je tu letos plný servis a myslím si, že by se tady klidně mohl dělat i turnaj WTA."
     
    Lucie Hradecká: „Kombinovat debl a singl je hodně náročné. Myslím si, že nejdůležitější je, aby člověk byl zdravý. Navíc se nahoru derou mladé hráčky a ty starší nechtějí končit a stále hrají výborně. Je to i tím, že se v těchto letech o hráčky více pečuje. Ty tak mají věští výdrž."
     
    Lucie Hradecká: „Jsem zastáncem toho, že systém FED Cupu je dobře nastavený. Pravidelně se to střídá a neměnila bych to. Vím, že hodně lidí si stěžuje, že kalendář je dlouhý, ale myslím si, že tohle není řešení. Nahnat moc týmů na jedno místo se mi nelíbí. Kdyby třeba Česko s Ruskem hrálo třeba ve Švýcarsku, tak by to určitě nemělo takovou atmosféru."
     
    Lucie Hradecká již zodpověděla všechny otázky a na scénu míří Denisa Allertová.
     
    Denisa Allertová: „Byla jsem tady tři roky zpět, kdy jsem nebyla ani nasazená. Prohrála jsem až ve finále a byl to pro mě skvělý turnaj. Moc ráda se sem vracím, je to v podstatě jako doma. Organizačně i herně to byl výborný turnaj, i fanoušků přišlo hodně."
     
    Denisa Allertová: „Tlaky na mou osobu jsou občas docela velké, ale myslím si, že zatím to zvládám dobře. Bohužel jsem vypadla ze stovky kvůli zraněním a nemocím, což mě trochu zabrzdilo, ale to je sport. Nebude to jednoduché, chci se však vrátit zpátky. Věřím, že se to podaří."
     
    Denisa Allertová: „Bylo by to krásné, kdybych se opět dostala do finále. Nebudou to však lehké zápasy. Navíc budu hrát teď po trávě, po Londýně. Uvidíme, jak se s tím poperu, ale snad to zvládnu. Tráva je specifická, musíte si na ní dávat větší pozor a ten přechod na antuku je přeci jen úplně jiný."
     
    Denisa Allertová: „V prvním zápase jsem favoritkou, ale soupeřka se rozehrála v kvalifikace a určitě mě tak nečeká nic jednoduchého. Budu muset hrát poctivě a snažit se o každý míč."
     
    Denisa Allertová: „Mám tady nejbližší kamarádku, která mě bude hodně podporovat, takže jsem za to moc ráda. Debla hrát nebudu, protože se na něj moc nesoustředím a navíc s mým zdravím raději budu střádat síly."
     
    Denisa Allertová: „Na antuce mám v plánu ještě tak dva až tři zápasy, poté se nejspíše přesunu na beton."
     
    Denisa Allertová: „Moc se mi tady líbí organizace, ubytování. Vypadá to tu moc hezky a těším se na turnaje tady."
     
    Denisa Allertová to má také za sebou, vystřídá ji Kristýna Plíšková.
     
    Kristýna Plíšková: „Když jsem tady byla před šesti lety, tak si pamatuji, že jsem tady byla se sestrou, ale moc se nám tady nedařilo. Doufám, že letos to bude lepší.
     
    Kristýna Plíšková: „Přechod z trávy nebude jednoduchý, měla jsem však dost času. Cítím se ale dobře, že jsem opět zpátky na antuce.
     
    Kristýna Plíšková: „Po mém postupu žebříčkem si myslím, že jsem se moc nezměnila. Jsem ráda, že to jde nahoru, ale možná i díky tomu, že jsem starší, tak to beru dobře."
     
    Kristýna Plíšková: „Srovnávání se sestrou už se zlepšilo, lidé už nás více rozeznávají. Sem tam se ještě stane, že si nás někdo splete, ale už je to lepší. Její pozici jedničky už jsme mohly oslavit, tak jsme byly rády."
     
    Kristýna Plíšková: „Letos jsem hrála i na Spartě, kde se mi hrálo dobře a doufám, že na to naváži i zde.
     
    Kristýna Plíšková: „Jsem zvyklá jezdit s trenérem, občas jezdím i s přítelem, sem tam i s kondičním trenérem. Nejsem ale zatím moc zvyklá mít kolem sebe tým lidí."
     
    Kristýna Plíšková: „Bydliště mám nyní ve Švýcarsku, tak se snažím trénovat hlavně tam. Stále jsem ale hodně i v Česku, kde mám i rodinu, či kondičního trenéra, takže trénuji hodně i tady."
     
    Kristýna Plíšková: „Když trénuji na Spartě, tak většinou máme na tréninku klid, za to jsem moc ráda."
     
    Kristýna Plíšková: „Fanoušci hodně srovnávají a vytváří tlak. Většina je ale pozitivní a pomáhá nám. Je zde i hodně jiných, většinou asi sázkařů, kterým se ale asi nikdo nevyhne."
     
    Kristýna Plíšková: „S holkama docela často řešíme teroristické útoky. I proto, že je tenis tak oblíbený. Dávám si ale dost pozor. Třeba Paříž, či Londýn, tam jsem raději ani nechodila z hotelů. Ptala jsem se dopředu a všichni mě přesvědčovali, že Wimbledon bude tak střežený, že se nic stát nemůže."
     
    Tisková konference právě skončila a začíná autogramiáda. My vám děkujeme za pozornost a doufáme, že se přijdete podívat do Olomouce, kde se určitě bude hrát výborný tenis. (18:35:56)

    Johan Čáp

    Michal Janoštík

    Účastníci tiskové konference
    Kristýna Plíšková (44.)
    Denisa Allertová (107.)
    Lucie Hradecká (156.)
    Libor Němeček, ředitel turnaje
    Vlastimil Fiala, manažer turnaje
    ocianews.com