Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda (kon.) | Tisková konference k tenisovému ITS Cupu 2017 (kon.)
konec
Tisková konference k tenisovému ITS Cupu 2017

Pondělí 17.07.2017, 18:00 • OMEGA centrum sportu a zdraví, Olomouc • Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila a začíná autogramiáda. My vám děkujeme za pozornost a doufáme, že se přijdete podívat do Olomouce, kde se určitě bude hrát výborný tenis. (18:35:56)
     
    Kristýna Plíšková: „S holkama docela často řešíme teroristické útoky. I proto, že je tenis tak oblíbený. Dávám si ale dost pozor. Třeba Paříž, či Londýn, tam jsem raději ani nechodila z hotelů. Ptala jsem se dopředu a všichni mě přesvědčovali, že Wimbledon bude tak střežený, že se nic stát nemůže."
     
    Kristýna Plíšková: „Fanoušci hodně srovnávají a vytváří tlak. Většina je ale pozitivní a pomáhá nám. Je zde i hodně jiných, většinou asi sázkařů, kterým se ale asi nikdo nevyhne."
     
    Kristýna Plíšková: „Když trénuji na Spartě, tak většinou máme na tréninku klid, za to jsem moc ráda."
     
    Kristýna Plíšková: „Bydliště mám nyní ve Švýcarsku, tak se snažím trénovat hlavně tam. Stále jsem ale hodně i v Česku, kde mám i rodinu, či kondičního trenéra, takže trénuji hodně i tady."
     
    Kristýna Plíšková: „Jsem zvyklá jezdit s trenérem, občas jezdím i s přítelem, sem tam i s kondičním trenérem. Nejsem ale zatím moc zvyklá mít kolem sebe tým lidí."
     
    Kristýna Plíšková: „Letos jsem hrála i na Spartě, kde se mi hrálo dobře a doufám, že na to naváži i zde.
     
    Kristýna Plíšková: „Srovnávání se sestrou už se zlepšilo, lidé už nás více rozeznávají. Sem tam se ještě stane, že si nás někdo splete, ale už je to lepší. Její pozici jedničky už jsme mohly oslavit, tak jsme byly rády."
     
    Kristýna Plíšková: „Po mém postupu žebříčkem si myslím, že jsem se moc nezměnila. Jsem ráda, že to jde nahoru, ale možná i díky tomu, že jsem starší, tak to beru dobře."
     
    Kristýna Plíšková: „Přechod z trávy nebude jednoduchý, měla jsem však dost času. Cítím se ale dobře, že jsem opět zpátky na antuce.
     
    Kristýna Plíšková: „Když jsem tady byla před šesti lety, tak si pamatuji, že jsem tady byla se sestrou, ale moc se nám tady nedařilo. Doufám, že letos to bude lepší.
     
    Denisa Allertová to má také za sebou, vystřídá ji Kristýna Plíšková.
     
    Denisa Allertová: „Moc se mi tady líbí organizace, ubytování. Vypadá to tu moc hezky a těším se na turnaje tady."
     
    Denisa Allertová: „Na antuce mám v plánu ještě tak dva až tři zápasy, poté se nejspíše přesunu na beton."
     
    Denisa Allertová: „Mám tady nejbližší kamarádku, která mě bude hodně podporovat, takže jsem za to moc ráda. Debla hrát nebudu, protože se na něj moc nesoustředím a navíc s mým zdravím raději budu střádat síly."
     
    Denisa Allertová: „V prvním zápase jsem favoritkou, ale soupeřka se rozehrála v kvalifikace a určitě mě tak nečeká nic jednoduchého. Budu muset hrát poctivě a snažit se o každý míč."
     
    Denisa Allertová: „Bylo by to krásné, kdybych se opět dostala do finále. Nebudou to však lehké zápasy. Navíc budu hrát teď po trávě, po Londýně. Uvidíme, jak se s tím poperu, ale snad to zvládnu. Tráva je specifická, musíte si na ní dávat větší pozor a ten přechod na antuku je přeci jen úplně jiný."
     
    Denisa Allertová: „Tlaky na mou osobu jsou občas docela velké, ale myslím si, že zatím to zvládám dobře. Bohužel jsem vypadla ze stovky kvůli zraněním a nemocím, což mě trochu zabrzdilo, ale to je sport. Nebude to jednoduché, chci se však vrátit zpátky. Věřím, že se to podaří."
     
    Denisa Allertová: „Byla jsem tady tři roky zpět, kdy jsem nebyla ani nasazená. Prohrála jsem až ve finále a byl to pro mě skvělý turnaj. Moc ráda se sem vracím, je to v podstatě jako doma. Organizačně i herně to byl výborný turnaj, i fanoušků přišlo hodně."
     
    Lucie Hradecká již zodpověděla všechny otázky a na scénu míří Denisa Allertová.

    Johan Čáp

    Michal Janoštík

    Účastníci tiskové konference
    Kristýna Plíšková (44.)
    Denisa Allertová (107.)
    Lucie Hradecká (156.)
    Libor Němeček, ředitel turnaje
    Vlastimil Fiala, manažer turnaje
    thejrc.org