Brno – Ostrava 1:3 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:3 (1:1)
FC Baník Ostrava
Pátek 28.07.2017, 18:00 • Městský fotbalový stadion Srbská • HET liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
    88. Škoda byl sám před Vaškem, ale netrefil bránu
     
    88
    Tak ještě zde mohla být zápletka! Michal Škoda však trestuhodně přestřelil bránu Baníku z nějakých 8 metrů. Hosté toto nebezpečí přežili a musel by se stát zázrak, aby Ostrava své vedení ztratila.
    87. Bronislav STÁŇA - 1:3
     
    87
    Baník právě vstřelil branku!
    A je nejspíše definitivně rozhodnuto! Robert Hrubý na levé straně rozvážně posunul míč do velkého vápna na Denise Granečného, který svým pasem vypracoval tutovku pro Stefana Paniće, kterého ještě fantasticky vychytal Melichárek. Míč však úplně nezkrotil a BRONISLAV STÁŇA měl již snadnou úlohu a odkrytou bránu bez problémů trefil.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Stefan Panić.
     
    86
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Šural, přichází Mihailo Jovanović.
    82. Baroš mohl přidat druhý gól, ale střela se mu nepovedla
     
    82
    Milan Baroš odmítl nejspíše definitivní rozhodnutí! Denis Granečný vysunul do sprintu Milana Baroše, který se snažil svou střelu levačku natlačit na zadní tyč. Jeho pokus mu trochu sjel z kopačky a míč se zhruba dva metry od levé tyče dokutálel do zámezí.
     
    78
    Jan Polák se velmi diví, že za svůj faul na Marka Hlinku vidí žlutou kartu. Ta byla nutno říci velmi přísná, ale verdikt sudího je konečný.
    75. Suse vychytal Melichárek, obránce Baníku ale byl v ofsajdu
     
    75
    A s Brnem to mohlo vypadat všelijak nebýt Dušana Melichárka! Milan Baroš výborným sklepnutím vybídl ke skórování Martina Suse, který postupoval z boku sám na bránu. Domácí brankář ovšem dobře vyběhl střelu krajního hráče Ostravy zlikvidoval.
    73. Milan BAROŠ - 1:2
     
    73
    Baník právě vstřelil branku!
    Tak to je návrat jako hrom! Na naprosto geniální centr Denise Granečného si na zadní tyči naběhl MILAN BAROŠ, jenž v plném běhu prudkou hlavičkou překonal Dušana Melichárka a posílá svůj tým do vedení.
     
    72
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Michal Škoda.
    59. Návrat krále! Baroš vystřídal Šašinku a ostravský kotel ho vítal skandováním
     
    59
    Je tady okamžik, na který čekal nejeden fanoušek Ostravy! Milan Baroš nahrazuje Jakuba Šašinku. Jméno ikony ostravského fotbalu nyní skanduje kotel hostujících fanoušků.
     
    54
    Bravurní zákrok Petra Vaška! Hostující brankář musel zasahovat proti pohledné akci Alvin Fortese a jeho neméně povedené střele k pravé tyči. Po Vaškově zákroku z toho bude roh pro Zbrojovku.
    50. Kratochvíl ve velké šanci přestřelil bránu Baníku
     
    50
    Alvin Fortes našel v šestnáctce Miloš Kratochvíla, který dostal až příliš prostoru a dostal se ke střele z nebezpečné pozice. Ke smůle Brna mu však rána vůbec nesedla a míč letěl vysoko nad bránu Ostravy.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Denis Granečný.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Tomáš Jablonský, přichází Jakub Přichystal.
    45+1. Poznar z otočky Melichárka nepřekonal
     
    45+1
    Centr z pravé strany doputoval do šestnáctky až k Tomáši Poznarovi, jenž sice pálil z otočky, ale pouze do rukavic domácího brankáře.
     
    38
    Druhá žlutá karta rovněž na konto Baníku. Stejně jako v předchozím případě fauloval Dyjan Carlos de Azevedo na polovině hřiště, což Zbyněk Proske po zásluze ocenil.
    37. Miloš KRATOCHVÍL - 1:1
     
    37
    Brno právě vstřelilo branku!
    Zčistajasna však přichází vyrovnávací gól! Tomáš Pilík parádní kolmicí našel v pokutovém území Milana Lutonského, který byl u míče dřív než vybíhající brankář Vašek a následně poslal přihrávku na hranici penaltového puntíku, odkud MILOŠ KRATOCHVÍL, nabíhající z druhé vlny, napálil míč pod břevno. Krásný fotbalový moment!
    34. Lutonský šel do brejku, Hlinka ho zastavil nevybíravým skluzem
     
    34
    Marek Hlinka se rozhodl zastavit rychlý brejk Brna vedený Lutonským již v zárodku a doslova sestřelil domácího hráče na polovině hřiště. Sudí tasí z kapsičky žlutou kartu, za což Hlinka může být i rád.
    27. Robert HRUBÝ - 0:1
     
    27
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava se velmi zaslouženě ujímá vedení! Nákop z poloviny hřiště sklepl v pokutovém území Jakub Šašinka k nohám ROBERTA HRUBÉHO, jenž se do míče opřel zhruba z dvaceti metrů a jeho krásná rána zapadla k pravé tyči domácí brány. Melichárek plachtil vzduchem marně.
    24. Stáňa technickou střelou o kousek minul bránu
     
    24
    I další šance Ostravy neskončila brankou! Hrubý krásným roztáhnutím hry vysunul vpřed Suse, jehož centr zleva doputoval až k Bronislavu Stáňovi. Ten si míč zasekl do středu hřiště a tlačil svou technickou ránu na zadní tyč. Bohužel pro Baník branku Brna minul.
    11. Kratochvílovu šanci zastavili na brankové čáře obránci
     
    11
    Tento fotbal se zatím musí líbit! Po průniku na levé straně pálil Kratochvíl, ale na brankové čáře míč vykopl jeden z hráčů Baníku. Poté se ještě jednou domácí dostali k zakončení, ale vše vyřešil včasným zákrokem Petr Vašek.
    10. Ruka?! Stáňův centr zastavil v pádu Šural
     
    10
    To zavánělo penaltou! Jakub Šural zablokoval ve skluzu centr de Azeveda rukou, která nebyla vůbec u těla. Zloba hostujících hráčů je veliká, ale sudí Proske ukazuje, že pískat nebude. Zde se podle mého názoru pískat dalo.
    10. Zase Stáňa tvrdou střelou z dálky těsně minul bránu
     
    10
    A opět rychlý kontr Ostravy, který vedl znovu Bronislav Stáňa. Záložník Baníku se rozhodl pro střelu z 20 metrů. Ta však minula bránu zhruba o metr.
    8. Stáňa v obrovské šanci! Melichárek ho skvěle vychytal
     
    8
    A mohlo to být 0:1 pro Baník! Odkop Petra Vaška propadl za obranu Brna, kde se k míči prodral Bronislav Stáňa, který si poradil se dvěma obránci a ocitl se tváří v tvář Melichárkovi. Z malého vápna však bodlem mířil pouze do domácího brankáře.
    2. Poznar se Stáňou ohrožovali Melichárka, ten odolal
     
    2
    První zajímavější akce na straně hostů! Tomáš Poznar si naběhl na přihrávku za obranu, kde zachoval chladnou hlavu a hledal před bránou Bronislava Stáňu. Ten ke smůle Ostravy míč netrefil a Melichárek tak měl snadnou práci.

    Radomír Fukala

    Branky: 37. Kratochvíl (Lutonský) – 27. R. Hrubý (J. Šašinka), 73. Baroš (Granečný), 87. Stáňa

    Karty:   78. Polák (BNO) – 34. Hlinka (OVA), 38. de Azevedo (OVA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:17.
    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural (86. Jovanović), Pavlík (C), Kijanskas, T. Jablonský (46. Přichystal) – Polák – T. Pilík (72. Michal Škoda), Kratochvíl – Fortes, Koné, Lutonský.
    Náhradníci: Halouska – Přichystal, Ashiru, L. Krejčí, Sedlák, Michal Škoda, Jovanović.

    FC Baník Ostrava: Vašek (C) – P. Breda, Šindelář, Pokorný, Sus – de Azevedo (46. Granečný), Hlinka, R. Hrubý, Stáňa – Poznar (86. Panić), J. Šašinka (59. Baroš).
    Náhradníci: Šustr – Helešic, Granečný, Panić, O. Šašinka, Jakubov, Baroš.

    Rozhodčí: Proske – Kotík, Arnošt

    Diváci: 8026
    thejrc.org