Hr. Králové – Táborsko 1:1 (kon.) | Vítkovice – Ústí n. L. 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (0:1)
FC SILON Táborsko
Pátek 28.07.2017, 18:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec, Hradec ve druhém poločase nevyužil několika dobrých příležitostí a bod dnes berou tak hlavně hosté, kteří se v posledních minutách vyždímali ze všech sil. Z Hradce Králové ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou. (20:12:19)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Před brankářem hostům to teď byla velká hlavičkovaná, která však ke střele nevedla, a to bude pro dnešek i vše!
     
    90+2
    Tohle obrovsky volalo po rozhodující brance! Černý přihrál ve vápně na Pázlera, jehož tvrdou ránu mírně k pravé tyči fantasticky vyráží Toma!
     
    90+1
    Ty začínají útočným faulem Pázlera, navíc Kučera dostal zřejmě křeč, takže se ve hře nepokračuje.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    89
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Jakub Kopřiva.
     
    89
    Jihočeši se teď snaží zápas už dohrát zkušeně a držet míč především za středovým kruhem blíže k brance Ottmara, ještě nás však čeká nastavení, tak uvidíme, jak dramatická koncovka nakonec dopadne.
     
    87
    Další útočné snažení Votroků končí na ofsajdu, se kterým se Hradečtí nechtěli nejdříve úplně ztotožnit, nicméně rychle se museli vrátit, jelikož Táborsko na nic nechtělo čekat.
     
    85
    Pázler dostal balon na pravou stranu, který ho trochu zahnal až k lajně. I tak ale stihl odcentrovat a na přední tyči to pak byl velký závar, ze kterého však balon vyšel mimo pokutové území.
     
    83
    I nadále je vidět stejný obraz hry, míč se drží u Hradeckých, kteří se s ním snaží dostat před branku jak z pravé, tak také z levé strany. Jenomže všechny jeho pokusy končí nyní spíše na nepovedeném zakončení nebo na nezakončení vůbec.
     
    81
    Východočeši se už opět nějaký čas drží na útočné polovině, jenomže jeho různé herní varianty ho stále nedovedly k potřebnému gólu.
     
    79
    Martan už poněkolikáté prošel po pravé straně až do velkého vápna a následně centroval, jenomže nyní si vybral jen nohu urostlého stopera, který neměl problém odpálit balonu daleko mimo svůj prostor.
     
    77
    Hra se začíná přelévat ze strany na stranu, a to s tím, že směrem k brance se snaží hrát stále více domácí tým, který se snaží hostující defenzivu stále zásobovat nebezpečnými centry před bránu.
     
    75
    Zápas sleduje 1222 diváků, dočkají se dnes ještě nějaké branky?
     
    74
    Předchozí hromada příležitosti mohla Hradec ohromně mrzet! Z ničeho nic se totiž před Ottmarem ocitl nehlídaný Prošek, který však nedokázal strhnout vedení zpět na stranu Táborska!
     
    73
    Domácí teď dlouho váhali s rozehrávkou rohového kopu, až se jim to vůbec nepovedlo a balonu se tak po delší době chopilo Táborsko.
     
    73
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Jakub Šípek.
     
    71
    Je až neskutečné, jakou mají domácí v těchto chvílích převahu! Rychlé nohy tentokrát nastartoval pro změnu Martan, jenž dobrou přihrávkou hledal Pázlera. Tomu balón sice upálil Navrátil, jenomže ten zamířil přímo do vlastní branky a prudká střela musela Tomu hodně překvapit!
     
    70
    Ani tohle nekončí brankou! Zorvan z pravého rohu malého vápna placírou vystrašil hostující brankáře, který i nyní dokázal být úspěšný a jednoznačně zachránil svůj tým od druhého inkasování!
     
    69
    Vlkanova je teď skutečně hodně při chuti! Ve vápně si nyní položil obránce a pak pořádnou pumelenicí vyprášil rukavice brankáře Tomy!
     
    67
    Vlkanova prošel levým křídlem jako nůž máslem, jenomže pak trochu prováhal ideální moment na přihrávku, takže toho Zorvan už příliš provést nemohl.
     
    66
    Martan prošel pravou stranou, nacentroval do malého vápna, kde balon propadl až na kopačky Schwarze, který usměrňuje jen kousek vedle pravé tyče!
     
    65
    Hradec se začíná směrem dopředu zvedat a i nadále je ve druhém poločase lepším mužstvem, Ottmar se totiž do hry prakticky ještě ve druhém pokračování nemusel pořádně zapojit.
     
    63
    Do balonu se dobře opřel Pázler a jeho prudký projektil musel Toma vyboxovat hodně daleko od své branky!
     
    63
    Žlutou kartu dostává Filip Blecha (FC MAS Táborsko).
     
    63
    Pokračovat se bude přímým kopem Východočechů, a to jen kousek před hranicí pokutového území Táborska!
     
    62
    Tentokrát mazal po pravém křídle Martan, jenž překládal přihrávku na malé vápno pro Pázlera. Ten to měl však díky obraně hodně těžké, takže se do koncovky nedostal.
     
    60
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Adam Vlkanova dostal parádní přihrávku za obranu a šel sám na brankáře, ve vápně ho sice dostihl obránce, jenomže domácí záložník neváhal, nahrál před vápno, odkud povedenou ranou do levého rohu branky vyrovnává PETR SCHWARZ – 1:1!
     
    59
    Na míč se dostal zpět Hradec, který se už snaží znovu pořádat útočné výlety, které by ho dovedly za vyrovnáním, povede se mu to?
     
    57
    I nadále platí to, že se toho na hřišti příliš zajímavého neodehrává. Míč nyní drží hosté, kteří jsou sice nastěhovaní před pokutovým územím, kde se ale snaží zatím jenom kombinovat.
     
    55
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází František Mysliveček, přichází Filip Blecha.
     
    54
    Hradec se hnal znovu do otevřené obrany hostů, kde to pro něho mohlo dopadnou o hodně lépe. Jenomže přihrávka nakonec přesné parametry rozhodně neměla.
     
    53
    Druhý poločas jinak zatím ještě nemá alespoň podobně laděný útočný náboj, který měl ten první. Nyní se hra odehrává ve středu pole, kde toho k vidění příliš není.
     
    51
    Hradec má v těchto minutách jasnou převahu! Jenomže jakoby si toho nebyl vědom a z dobrých příležitostí se mu nepodařilo vytěžit ani jednu lepší střelu na branku...
     
    50
    Pěkný míč dostal na pravou stranu Martan, který ještě více prošel k brance a poté nacentroval. Schwarz, Vlkanova ani Zorvan však úspěšní nebyl!
     
    49
    Byla to taková hlavičkovaná, protože přetažený míč Jirsáka šel až dozadu na Vlaknovu, jenž ještě hlavou vrátil na Shejbala. Ten mířil obloučkem pod břevno, ovšem zároveň jen do rukavic brankáře.
     
    48
    Votroci jsou však při chuti, nyní budou zahrávat druhý rohový kop v krátkém časovém sledu.
     
    47
    Tak tohle by byl velice dobrý začátek pro domácí, kdyby do střely Plašila neskočil jeden z bránících hráčů, takto to nakonec vypadalo, že se z protiútoku dostane do zakončení Táborsko, jenomže centr z pravé strany byl až příliš přetažený.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodních pětačtyřicet minut toho příliš záživného pro fanoušky nepřineslo, Hradec se sice snažil, ovšem k ničemu většímu se až na jednu výjimku nedostal, takže se ke slovu dostalo i Táborsko, které se i po domácí chybě chvíli před poločasem dostalo do vedení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ne, tohle se Hradci nepodařilo a první poločas tak zřejmě skončí stejným výsledkem, který platí už nějakých pět minut.
     
    45
    Mezitím je ohlášeno, že se v prvním poločase bude hrát ještě jednu minutu.
     
    44
    Možná teď se to změní, Votroci totiž budou zahrávat přímý kop, jenomže z nějakých pětatřiceti metrů, takže z toho bude zřejmě pouze dlouhý balón do vápna.
     
    43
    Jinak se toho od vedoucí branky hostů příliš neděje, Hradec je sice v útoku a na balonu, jenomže nyní úplně bezzubý, což defenzivě Jihočechů rozhodně nevadí.
     
    41
    Odpovědět se snažil třeba Zorvan, který prošel po své levé straně, dostal se mírně na střed hostující šestnáctky, jenomže jeho střela mířila pouze do bránícího hráče.
     
    40
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle si brankář Radim Ottmar určitě za rámeček nedá! Po obrovské hrubce v rozehrávce před vlastním pokutovým území se totiž míč odrazil přímo do běhu ZBYŇKA MUSIOLA, který se nemohl mýlit! Táborsko se tak trochu nečekaně dostává do vedení – 0:1!
     
    38
    Povedené! Pázler dostal na hranici vápna balón a dal o sobě de facto poprvé v utkání pořádně vědět! Po rychlé otočce však vystřelil po zemi spíše doprostřed branky, kde byl včas i Toma!
     
    37
    Ne, ani teď to Táborsku nevyšlo podle představ a dopředu to rychle zkouší domácí tým.
     
    36
    Přetažený balón raději uklidil Martan na další standardní situaci pro hosty, bude nyní lepší než ta předchozí?
     
    35
    A tak se hra zase na chvíli přesunula před domácí branku, kde neměl proti jednomu z vytáhlých útočníků Vlkanova příliš šanci a bude to tak rohový kop, první hostující v zápase.
     
    34
    Votroci jsou při chuti! Teď to totiž ve vápně Táborska opět hodně hořelo, ale i nyní to defenziva Jihočechů dokázala za pět minut dvanáct zvládnout!
     
    33
    A bylo to skutečně tak, branku měl totiž na hlavě jeden z nejmenších hráčů na hřiště, tedy Vlkanova. Nebýt zřejmě Navrátila, už by to bylo 1:0! Pokračuje se dalším rohem.
     
    32
    Hradec si při kratším přerušení hry zřejmě něco řekl, protože teď to je on, který se drží u míče, snaží se kombinovat a možná zahrozit, jelikož bude zahrávat rohový kop.
     
    31
    Na hřiště mezitím naskočil Jan Shejbal, který se hned musel zapojit do hry.
     
    30
    Funda je na nohou, ovšem do hry se už zřejmě nezapojí. Tak to je nepříjemná premiéra, která pro Jiřího Fundu vydržela jen půl hodinu.
     
    29
    Tohle by bylo pro Hradec nepříjemné, ve středu pole totiž leží obránce Funda, který se drží za sval a zřejmě nebude moct pokračovat.
     
    28
    Předchozí situace Východočechy trochu nakopla a vrátila do útočné hry, jenž praktikoval v posledních minutách spíše jen hostující celek. Toma tak musí být opět v pozoru.
     
    27
    Skvělou práci při napadání předvedl Vlkanova, kterému ještě pomohl Zorvan, který se také poté vydal sám na bránu hostů! Dobře se ale rozhodl zvolit ještě přihrávku na zcela volného Martana, který však prázdnou bránu z prostoru kousek před malým vápnem netrefuje!
     
    25
    Kulatý nesmysl mířil na zadní tyč, kam si však nikdo z hostů a nakonec ani domácích hráčů neseběhl, takže bude vykopávat Ottmar.
     
    24
    Balón se tentokrát zastavuje kousek před velkým vápnem domácích, kde budou hosté zahrávat nebezpečný přímý kop!
     
    23
    Ottmar se po chvíli musel znovu zapojit do hry, protože tentokrát na něho letěl nepříjemný míč, jsou to ale spíše centry z obou stran, které domácí brankář pro jistotu schovává do rukavic.
     
    21
    Tak nakonec ne, Prošek se vrací sám do hry a bude se pokračovat.
     
    20
    Tentokrát míč končí v zázemí, jelikož na trávníku zůstal ležet hostující Prošek, který možná bude potřebovat ošetření.
     
    19
    Zraky pár stovek lidí se nyní upírají na branku Hradce, kde se čím dál více začíná odehrávat hra. Ovšem i tady platí, že to končí v té předfinální fázi, protože ani Táborsku se nedaří dávat před branku Ottmara potřebné míče.
     
    17
    Jako třeba nyní, kdy prošel pravou stranou rychle Souček a jeho prudký balón někam na penaltu mohl pro Hradec znamenat velké nebezpečí! Na zem se však vrhl Jirsák, který skluzem dopravil míč do zázemí a pro domácí bezpečných míst.
     
    16
    A tak se trochu osmělili hosté, kteří to zkoušejí převážně rychlými výpady po křídlech. Hradecká defenziva si s tím zatím ví rady, ovšem hosté to rozhodně nepřestanou zkoušet i nadále.
     
    15
    Snaha domácích hráčů jít do vedení se rozhodně i nadále nedá upřít, ovšem je potřeba také zmínit, že Toma v brance prakticky ještě nemusel zasahovat...
     
    13
    Rychlá souhra domácích po levém křídle vedla až k přihrávce na rozeběhnutého Pázlera, který se snažil ve vápně obhodit posledního bránícího hráče. Ovšem tak se nestalo a Hradec bude jenom vhazovat.
     
    11
    Větší držení míče mají i nadále Východočeši, těm se však nedaří v útoku vymyslet konečně nějakou lepší situaci, takže to většinou končí na špatní přihrávce si předfinální fázi.
     
    10
    Tohle už Votroci zahráli o hodně lépe! Z velkého vápna pak vyšla střela pravděpodobně znovu od Schwarcze, který už měla o hodně lepší parametry, ovšem nešla nakonec mezi tři tyče, takže z toho pro Tomu nebezpečí nebylo.
     
    9
    Před velkým vápnem se chopil míče Schwarz, který střílel sice po zemi, jenomže trefil někoho z protihráčů, takže se míč nakonec opět snesl na rohový kop.
     
    8
    Ottmar si musel šáhnout na nebezpečně střílený centr z levého křídla, který si možná i snášel směrem k zadní tyči, každopádně to pro Hradec končí dobře a navíc se znovu žene směrem dopředu.
     
    7
    Jenomže ejhle! Trávník je dnes poměrně podmáčený, o čemž se nyní přesvědčil i Mršič, jenž uklouzl a málem z toho byl samostatný únik pro Zorvana.
     
    6
    Možná první náznak Táborska? Napravo byl faulován Prošek a na řadu tak přijde určitě dlouhý míč před Ottmara.
     
    5
    Hradečtí jsou i nadále na míči, nyní však převážně ve středu pole, odkud tedy pro hosty rozhodně žádné nebezpečí nehrozí.
     
    4
    Černému se však standardní situace vůbec nepovedla a trefil prvního bránícího hráče, Táborsko se však do žádného vážnějšího protiútoku nedostalo.
     
    3
    Tentokrát se směrem dopředu vydal Martan, nyní to končí pro Hradec alespoň rohovým kopem, tedy první takovou situací v zápase.
     
    2
    Hradec už se dvakrát pokoušel zahrozit pravou stranou, pokaždé ale včas vyběhl brankář Toma, který navíc nemusel ještě krýt žádný míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký páteční podvečer z Hradce Králové. Letní pauza a příprava je od této chvíle minulostí i pro fotbalisty druholigového Hradce Králové a Táborska, kteří dnes cestují na východ Čech k odšpuntování dalšího ročníku Fortuna národní ligy.
     
    Celek domácích prošel přes léto omlazením a opustili ho i hráči, jenž by jinak téměř jistě měli místo v základní sestavě. S novými hráči, respektive rozdílnou základní sestavou oproti konci minulému ročníku, ale přijíždí také hosté, takže bude zajímavé sledovat, který z celků se se startem sezony vyrovná lépe!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 60. Schwarz – 40. Musiol

    Karty:   63. Blecha (TAB)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Funda (31. Shejbal), Bederka, Plašil, M. Černý – Jirsák, Schwarz – Martan, Vlkanova, Zorvan (73. Šípek) – Pázler.
    Náhradníci: Lindr – Šípek, Súkenník, Shejbal, Trávníček, Mudra, Krátký.

    FC SILON Táborsko: Toma – Klusák, Navrátil (C), Zavadil, Souček – Kučera – Prošek, Nešický (89. Kopřiva), Mysliveček (55. Blecha), Mršić – Musiol.
    Náhradníci: Zadražil – Peterka, Veselý, Hell, Blecha, Kostka, Kopřiva.

    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Kubec.

    Diváci: 1222
    thejrc.org