Trenčín – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Nitra – Michalovce 0:0 (kon.) | Žilina – Prešov 2:3 (kon.)
Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 2:1 (kon.)
konec
FC Nitra
0:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 29.07.2017, 19:00 • Štadión pod Zoborom, Nitra • Niké liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas sa skončil bezgólovou remízou 0:0. V prvom polčase sme videli množstvo gólových šancí na oboch stranách, no v druhom dejstve tempo hry trošku opadlo. Každopádne, Michalovce získavajú do tabuľky prvé body a Nitra sa zaraďuje ku kvartetu mužstiev, ktoré v úvodných dvoch kolách neprehrali. Navyše, Nitrania zatiaľ neinkasovali ani gól, čo si nemôže povedať ani jeden z ďalších tímov Fortuna ligy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného večera. Textovým prenosom zo Štadióna pod Zoborom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (20:53:16)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zrejme sme videli posledné zakončenie dnešného zápasu. Na center Igora Žofčáka z pravej strany reagoval Stanislav Danko, ale jeho hlavička mierila tesne vedľa pravej žrde.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca k riadnemu hraciemu času pridal ešte dve minúty. Na konci tej prvej bol faulovaný Aliaksandr Sviarčinskij, a tak bude mať Igor Žofčák možno poslednú možnosť poslať nebezpečný center do šestnástky.
     
    90
    Igor Žofčák centroval z ľavej strany, no loptu odvrátil na rohový kop Richard Križan. Následne od rohovej zástavky kapitán hostí posadil loptu na hlavu Kristiana Kushtu, no ten podobne ako pred chvíľou minul bránu.
     
    89
    Domáci si teraz nerozumeli a prichádzajú o loptu. Ján Chovanec chcel šikovnou uličkou vysunúť Aureliena Ngeyitalu, no ten jeho úmysel absolútne nepochopil.
     
    88
    Jozef-Šimon Turik dostal peknú loptu do priestoru ľavého krídla. Odtiaľ adresoval pekný center do šestnástky, ale Kristian Kushta hlavičkou minul nitriansku bránu.
     
    87
    Po predošlej situácii mali hostia výhodu rohového kopu. Ten zahral z pravej strany René Kotrík, no lopta preletela celým pokutovým územím a nasledovať bude len odkop od brány.
     
    86
    Domáci mali výhodu priameho kopu, keďže Martin Koscelník poslal nešetrne na trávnik Patrika Abraháma. Po centri z ľavej strany zakončoval Aurelien Ngeyitala, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    85
    Opäť sme sledovali trošku rozháraný úsek hry. Ani jeden z tímov nedokázal založiť súvislú útočnú akciu, z ktorej by mohlo hroziť nebezpečenstvo pre súperovho brankára.
     
    83
    Milan Šimčák predviedol ďalšie dlhé vhadzovanie. Myslím, že to bol Kristian Kushta, kto zakončoval z náročnej pozície, no jeho hlavička nenarobila Lukášovi Hroššovi žiadne problémy.
     
    82
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej desaťminútovky. Ťažko povedať, kto by bol s prípadnou bezgólovou remízou viac spokojný. Každopádne, v druhom polčase sleduje horší futbal ako v úvodnom dejstve.
     
    81
    Striedanie na oboch stranách. Na strane hostí prišiel Jozef-Šimon Turik, ktorý nahradil Miroslava Božoka. Okrem toho domáci tréner Ivan Galád poslal na trávnik Patrika Abraháma, ktorý nahradil dnes veľmi dobre hrajúceho Róberta Valentu.
     
    80
    Do domácej šestnástky teraz smeroval center z pravej strany. Lopta ale preletela celým pokutovým územím a následne loptu poslal ďaleko od vlastnej brány Macdonald Niba.
     
    79
    Aliaksandr Sviarčinskij sa pošmykol, a tak mali domáci výhodu vhadzovania. Veľmi rýchlo rozohrali, chceli prekvapiť súpera, ale Tomáš Kóňa prišiel o loptu pred šestnástkou hostí.
     
    78
    Igor Žofčák zahrával rohový kop z pravej strany. Do akrobatického zakončenia sa dostal jeden z jeho spoluhráčov, ale Lukáš Hroššo ani tento raz zasahovať nemusel.
     
    77
    Macdonald Niba veľmi dobre odvrátil center z ľavej strany, ktorého autorom bol Miroslav Božok. Zdá sa, že tento hráč priniesol do hry Michaloviec potrebné oživenie.
     
    76
    Druhé striedanie na strane futbalistov zo Zemplína. Rodák zo španielskej Granady José Carrillo v dnešnom dueli končí a na jeho miesto prichádza Martin Koscelník.
     
    75
    Videli sme ďalšie dlhé vhadzovanie Milana Šimčáka. Ten poslal loptu až do šestnástky súpera, ale striedajúci Kristian Kushta si na svoje prvé zakončenie bude musieť ešte počkať.

    Miroslav Kováčik

    Branky:


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:18.
    FC Nitra: Hroššo – Balaj, Valenta (81. Abrahám), Šimončič, Ivančík (67. Ngeyitala) – Niba, Križan, Kuník, Fábry (46. Kotrík) – Kóňa, Chovanec.
    Náhradníci: Kolmokov – Fabiš, Ngeyitala, Kotrík, Vencl, Abrahám, Charizopulos.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Carrillo (76. Koscelník), Sviarčinskij, Kavka, Šimčák – Šosták, Grič – Žofčák, Danko, Božok (81. Turik) – Bragin (73. Kushta).
    Náhradníci: Kira – Kolesár, Turik, Antonov, Koscelník, Kolesár, Kushta.

    Rozhodčí: Jozef Pavlík – Tomáš Somoláni, Mário Roszbeck.

    Diváci: 2 870
    thejrc.org