Spartak – FK Krasnodar 2:0 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
2:0 (2:0)
FK Krasnodar
Pondělí 31.07.2017, 18:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Absence
    Domácím fotbalistům by neměl nikdo chybět. To hosté budou postrádat Gruzínce Okriašviliho, kterého trápí koleno. K dispozici nebude také Smolov pro potíže se svalem. Otazník poté visí nad startem ruské dvojice Gazinskij – Kritsjuk.
     
    Poslední zápas
    Spartak Moskva zajížděl na hřiště Ufy. V zápase se diváci nedočkali jediného přesného zásahu. Územní převahu měl v utkání vedeném ruským hlavním arbitrem Šuhojem tým z hlavního ruského města.

    Krasnodar je po dvou kolech stoprocentní. Naposledy porazil doma poměrem 2:0 Tosno, což je nováček nejvyšší ruské fotbalové soutěže. Obě branky přišly až ve druhém poločase, když nejprve skóre otevřel Pereyra, posléze se prosadil také Joaozinho. Soupeř vystřelil za celý zápas pouze jednou na branku Krasnodaru.
     
    Vzájemné zápasy
    Krasnodar – Spartak 2:2
    Spartak – Krasnodar 2:0
    Spartak – Krasnodar 1:2
    Spartak – Krasnodar 3:2
    Krasnodar – Spartak 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Ješčenko, Bocchetti, Džikija, D. Kombarov – Samedov, Fernando, Glušakov, Promes – Luís, L. Adriano.
    Náhradníci: Maximenko – Petković, Ananidze, Tigijev, Bakajev, S. Samsonov, Ščerbakov, Melgarejo, Kutěpov, Timofejev, Davydov, I. Popov.

    FK Krasnodar: Sinicyn – Petrov, Martynovič, Granqvist (C), Gricajenko – Kaboré, Gazinskij – Joãozinho, Pereyra, Wanderson – Claesson.
    Náhradníci: Safonov, D. Adamov – Naldo, Žirov, Ramírez, Žigulev, Mamajev, Ristić, Šiškin, Janbajev, Sulejmanov..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí mužstvo mělo výkopu a po hvizdu ruského arbitra Lapočkina výhodu prvního postupného útoku utkání. Do toho se zapojil nohama i Rebrov.
     
    1
    Na vlastní polovině ovšem Krasnodar získal balon a roztáhl hru do pravého křdla, zatím však hostující fotbalisté nejsou ani ve finální fázi svého útoku.
     
    2
    Gazinskij poznal, že jej na pozici záložníka nečeká nic jednoduchého. Spartak vyrukoval s agresivní a aktivní obranou.
     
    2
    Sinicyn nebyl v tísni při rozehrávce nohama, ale jeho spoluhráči byli celkem špatní v útočné fázi.
     
    3
    Červení se dostali křížem na pravous tranu, ale am přišla ztráta domácího celku.
     
    3
    Krasnodar měl ovšem hodně složitou přechodovou fázi, přihrávka Promese pod sebe z levé strany byla dobrou variantou, nakonec právě tento fotbalista centroval do ohně, ale Adriano se nedostal k zakončení.
     
    4
    Domácí se zkusili prosadit po pravé straně, od Granqvista šel míč na rohový kop.
     
    4
    Luis centrovla na předn tyč, následně si domácí útočník zopakuej další standardní situaci.
     
    5
    Pro tu si došel Sinicyn a vůbec poprvé si hostující brankář zahrál rukama. Následně ovšem jeho spoluhráči uspěchali kontr po pravé straně, a tak může hrát Rebrov.
     
    5
    Luis se stáhl na pozici levého záložníka, následně zrychlil hru přihrávkou na Adriana, ten vybojoval roh Spartaku.
     
    6
    Sinicynův výkop nepatřil mezi ty nejdpovedenější. I tak pokračovali jeho spoluhrači v tažené na branku soupeře, na konci byl na pravés traně Joaozinho, ten ovšem střílel nad branku Spartaku.
     
    7
    Hostující celek byl aktivní na polovině soupeře, ale ve finále si stoper Spartaku rozuměl s Rebrovem K zakončení na domácí branku nedošlo.
     
    8
    Kombarov vhazoval z levé strany, následně jsme viděli jednoduché přenesení na pravou stranu a centr do vápna Krasnodaru, kde Adriano vybojoval roh.
     
    8
    Centr směřoval ne penaltu, ale tam byl připravený Sinicyn. Hostující brankář rozehrál nakrátko, posléze se právě on zapojil do hry nohama.
     
    9
    Hostující fotbalisté kombinovali, konkrétně jejich obranná čtyřka, poté přišlo přihrávka na pravou stranu, kde byl Joaozinho, hostující hráč ovšem zhruba pětatřicet metrů od branky domácího celku ztratil míč.
     
    10
    Sudí Lapočkin odpískal faul Bocchetimu, a tak byl na tahu hostující celek, nicméěn hrotový útočník Claesson se ocitl v ofsajdu.
     
    10
    Domácím fotbalistům nevyšla přihrávka křížem na levou stranu z pozice středního záložníka. A tak mohl tvořit hru soupeř, avšak Spartak si vedl výborně po ztrátě míče.
     
    11
    Gricajenko byl na začátku akce Krasnodaru na pozici pravého beka, nyní se ovšem podstatnější záležitosti odehrávají na polovině hostujícího celku.
     
    11
    Přímo před zraky sudí Lapočkina se Claesson dopustil útočného faulu v souobji s bránícím Bocchetim.
     
    12
    Spartak poté disponoval dobrou přechodovu fází, aktivní byla především dvojice středních záložníků, ale soupeř už je za baloenm a čelí kontru po pravé straně.
     
    13
    Samedov z pozice pravého záložníka přenesl hru křížem na levou stranu, odkud Promes kontroval centrem pod sebe, odražený balon napálil na hranici šestnáctky na pravé straně Adriano do bránícího hráče Krasnodaru.
     
    14
    Krasnodar se pokusil prosadit středem aktivní byli především střední záložníci hostujícího celku. Ve finální fázi to na sebe střelou z pravé strany směřující k levé tyči vzal Peryera, ale Rebrov podržel svůj tým.
     
    14
    Jeden z defenzivních záložníků Spartaku pomohl svému týmu v roezhrávce, následně si stopeři Boccheti a Džikija vyměnilli balon, střední obránci domácích jsou hodně trpěliví.
     
    15
    Důležitá byla práce Kombarova na pozici defenzivního záložníka. Spartak se snažil uspat svého soupeře, což se mu nepovedlo. Momentálně míč těsně za středovým kruhem drží stoper Martynovič.
     
    16
    Vynikající pas za obranu Spartaku dostal Claesson, ten na pozici hrotového útočníka už byl s míčem ve vápně soupeře, ale Rebrov jeho pokus vykopl Rebrov.
     
    17
    Wanderson se dotkl míče ve středu hřiště, ale hostům se nepovedlo nic. A tak přihrál Rebrov na pozici pravého beka Ješčenkovi.
     
    17
    Kombarov zvolil z pozice levého beka přihrávku na oba stopery svého celku. Boccheti a Džiikja dirigovali hru domácích, následně přišel centr z pravé strany, kde zhruba dvacet metrů od branky domácích nezpracoval balon ideálně Adriano.
     
    18
    Ofenzivní záložník hostů rozpohyboval obranu soupeře přihrávkou na pravé křídlo, kde byl Gazinskij, ale hostující celek selhal ve finální fázi, nakonec z toho byl sražený pokus vedle levé tyče.
     
    19
    Rebrov vykopl míč a hledal pravého záložníka domácího celku, ten ovšem nepředvedl nic zázračného.
     
    20
    Promes se stáhl na pozici levého beka a výrazně pomohl svému mužstvu s rozehrávkou, následovalA přihrávka na střed na Luise. Ten střílel z dvaceti metrů razantní střelou pouze do bránícího protihráče.
     
    21
    Ze Luis byl tm, kdo začal akci domácích na pozici levého záložníka, následně se stříleným centrem z pravé strany neprosadil Samedov.
     
    21
    Petrov se snad poprvpé dotkl míče v tomto zápase, ale domácí obrana se dobře pohybovala. Kontr soupeře začal z levé strany Promes.
     
    22
    Pravý záložník Samedov přihrál dozadu na stopery, následně ovšem Ze Luis v době, kdy byl na pozici defenzivního záložníka ztratil balon.
     
    22
    Joaozinho byl faulovaný na pozici pravého záložníka, a tak bude mít hostující celek k dispozici standardní situaci.
     
    23
    Rebrov přihrál stoperovi Bocchetimu, nakonec na polovině hřiště se k míči na levém záložníkovi dostal Kombarov, ale jeho kolmice prosvištěla k Sinicynovi.
     
    24
    Adriano neměl šanci na úspěch proti dvěma stoperům na pozici hrotového útočníka. Následně si zahráli záložníci Krasnodaru, zatím se do akce nezapojil Granqvist.
    24.
     
    25
    Gazinskij byl posledním hráčem Krasnodaru, který se dotkl balonu, a sice na pravé straně. Hostující záložník byl v ofsajdu.
     
    25
    Adriano se dostal k zajímavému zakončení na pozici středního záložníka a skákavou ranou z dvaceti metrů donutil Sinicyna ke složitému zákroku.
     
    26
    Kombarov byl faulovaný na postu levého beka. Spartak nějak nespěchal s rozehrávkou, ale akce po pravé straně se mu hrubě nepovedla.
     
    27
    Gazinskij přihrál z postu středního záložníka na levou stranu, ale na pozici beka pracoval výborně Kombarov.
     
    27
    Domácí fotbalisté si v rychlosti vyměnili balon, následně hru tvořil i jeden z defenzivních záložníků Spartaku, vtom přišel faul na Luise na postu levého záložníka na polovině hřiště.
     
    28
    Adriano si na postu hrotového útočníka na pravé straně na hranici vápna chtěl vynutit pokutový kop, ale sudí Lapočkin na tohle divadlo neskočil.
     
    29
    Kombarov z pozice levého beka nerozehrál přesně, a tak brankář Sinicyn může uklidnit hru.
     
    29
    Na pozici pravého beka pokazil hostující útok Gricajenko, na tahu byl tak domácí celek, ten ovšem po pravé straně neuspěl, respektive ani se nedostal ke střele.
    29.
     
    30
    Adriano byl na pozici levého záložníka faulovaný. Sudí Lapočkin přerušil hru, zatímco domácí trenér udílí své pokyny u levé postranní čáry svému svěřenci Fernandovi.
     
    31
    Adriano z postu středního záložníka posunul hru na levého beka Kombarova, celou akci zakončil střelou nad branku hostujícího celku Samedov po přihrávce jednoho ze spoluhráčů z pravé strany pod sebe.
     
    31
    Claesson šel do osobního souboje důrazně, ale zároveň čistě. Hostující hráč ovšem prohrál na pozici ofenzivního záložníka. Následně se jeho spoluhráči dostali na pár sekund k míči.
     
    32
    Adriano sice zapsal ztrátu domácího celku na pozici levého záložníka přesně na polovině hřiště, poté se hrálo zhruba dvacet metrů od branky Krasnodaru, ale sudí Lapočkin odmítl odpískat faul na jednoho z domácích hráčů.
     
    33
    Wanderson se s tím moc nerozpakoval, na pozici středního záložníka zhruba pětadvacet metrů od branky soupeře se rozhodl pro razantní střelu pravou nohou, na svůj pokus měl hodně místa, mířil do pravého rohu domácí svatyně, ale trefil břevno.
    33.
     
    34
    Spartak útočil po pravé straně, ale jeho útočná fáze byla velmi chabá, nicméně, co se týče aktivity a přechodu defenzivy po ztrátě míče, tak to z pohledu moskevského celku nebylo vůbec špatné Krasnodar momentálně kombinuje ve středovém kruhu na vlastní polovině.
     
    35
    Ale balon nakonec hostující celek ztratil pětadvacet metrů od branky Rebrova, na pozici levého záložníka se dostal Luiz Adriano, toho na hranici poloviny hrací plochy podrazil Gricajenko (hosté). Sudí Lapočkin vytáhl vůbec poprvé žlutou kartu v tomto zápase.
     
    36
    Pravý bek Ješčenko přirál stoperovi Spartaku, hostující celek se dobře bránil, dobře zhustil prostor, ale i tak se soupeř dostal ke křižnému pasu ze středu na levou stranu na Luise Adriana, poté se těžiště hry přesunulo na pravou stranu, kde Granqvist podrazil Luise. Penalta pro domácí celek.
    36.
     
    38
    Spartak právě vstřelil branku!
    Fanoušci moskevského celku se radují. K pokutovému kopu se postavil QUINCY PROMES. Domácí fotbalista si tak trošku počkal na pohyb Sinicyna a s naprostým klidem pravou nohou do pravé poloviny soupeřovy branky otevřel skóre zápasu, střela do protipohybu Sinicyna znamená první trefu zápasu. 1:0.
    38. Quincy PROMES - 1:0
     
    39
    Levý záložník hostujícího celku se snažil obtočit kolem bránícího protihráče, jeho centr byl sražený na rohový kop.
     
    40
    Rohový kop z levé strany byl rozehraný signálem, kdy zcela mimo dění na hrací ploše si seběhl jeden z hostujících hráčů, ale v záklonu hlavičkoval nad branku Rebrova. Ten bude vykopávat.
     
    41
    Pozorná obrana moskevského celku zachytila útok Krasnodaru čtyřicet metrů před brankou Rebrova. I tak se červené mužstvo muselo nadále bránit. Krasnodar kombinoval na polovině domácích.
     
    41
    Joazinho si navedl míč na levou nohu na pozici levého záložníka, Fernandes byl hodně pasivní v defenzivní činnosti, hostující fotbalista střílel vedle levé tyče přízemním pokusem.
     
    42
    Joazinho tvořil hru na pozici pravého záložníka, ale Spartak vytáhl svého soupeře až na polovin Krasnodaru, sudí Lapočkin nakonec viděl faul na Luise na levé straně na polovině hřiště.
     
    43
    Fotbalisté Spartaku Moskva kombinoval na vlastní polovině, do kombinace se zapojil také Kombarov. Na hrotu útoku se k zakončení nedostal jeden z hráčů červeného celku.
     
    44
    Ve finální fázi hostujícího útoku nahrál z dvaceti metrů do vápna domácího celku Claesson, v šestnáctce soupeeře se chtěl kolem bránícího hráče obtočit Joazinho, nakonec si ovšem pomohl rukama.
     
    45
    Joazinho nedosáhl na balon na pozici pravého záložníka. Následný kontr po levé straně vedl Promes, ale Granqvist přerušil útok domácího mužstva. Je tady autové vhazování pro Spartak z levé strany.
     
    45+1
    Levý záložník Adriano byl faulovaný, je tady velice zajímavá standardní situace pro domácí celek z dvaceti metrů. Tohle je varianta pro pravonohého hráče.
     
    45+2
    Spartak právě vstřelil branku!
    Jediný hráč Spartaku Moskva zůstal u balonu a rozehrál standardní situaci moskevského celku. FERNANDOVA pravá noha poslala míč z levé strany přes zeď do levé tyče, od které se balon odrazil za záda bezmocného Sinicyna. S tímhle nemohl hostující brankář vůbec nic dělat.
    45+2. FERNANDO - 2:0
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Ruský arbitr Lapočkin poté nechal hostující celek pouze rozehrát a odpískal konec prvního poločasu. V něm měl herně navrch domácí celek, což v posledních patnácti minutách úvodního dějství korunoval i dvěma přesnými zásahy. Jinak to není vůbec špatný fotbal. I Krasnodar si své zajímavé šance dokáže vypracovat, ale zatím mu to není nic platné.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozehrávku druhého poločasu obstarali hostující fotbalisté, kteří hra zleva doprava.
     
    46
    Zřejmě Fernando si na levé straně navedl míč na pravou nohu, bránící soupeř byl velice nedůrazný, domácí fotbalista se snažil o technický obstřel k pravé tyči, ale míč šel mimo tři tyče po přízemní střele střelce druhého gólu dnešního večera.
     
    47
    Domácí fotbalisté získali balon na polovině hřiště, posléze byl v hostující šestnáctce důrazný Martynovič, pomáhal s rukama v souboji s Luisem. Sudí Lapočkin ukázal, že hostující mužstvo bude rozehrávat.
     
    48
    Sinicyn vykopl míč na levou stranu, napoprvé hostujícím fotbalistům nevšla přechodová fáze, ale i tak mužstvo v bílém zůstalo u míče.
     
    49
    Krasnodar kombinoval, roztáhl hru do levého křídla. Tam si naběhl Wanderson. Jednoznačně předčil bránícího hráče soupeře, načež po centru na zadní tyč se ani jeden z hostujících hráčů nedostal k zakončení hlavou.
     
    50
    Domácí celek kontroval po pravé straně, ale ve finále se nedostal k ničemu podstatnému. Ješčenko z pozice pravého beka nezrychlil hru, posléze přišel pas na levou stranu, kde byl Luis, avšak na jakýkoliv pokus jakéhokoliv hráče Spartaku při této kombinaci stále čekáme.
     
    51
    Spartak Moskva se chtěl prosadit po pravé straně, ale pomezní sudí viděl Adriana na pozici pravého útočníka v ofasjdu, a tak je na tahu hostující mužstvo.
     
    51
    To bylo napoprvé celkem pasivní, Spartak dobře zhustil prostor před svým vápnem, až to nevydržel Joazinho, který si na pravé straně navedl míč na levou nohu a vystřelil z dvaceti metrů po zemi vedle pravé tyče. Rebrov pouze kontroloval trajektorii balonu.
     
    52
    Rebrov vykopl na pravou stranu, ale hranici poloviny hřiště přišli domácí fotbalistéé o míč. Následně ovšem dobrou poziční obranou se na pravé straně prezentoval Ješčenko.
     
    53
    Ihned po ztrátě míče Krasnodaru byl ruský arbitr Lapočkin donucený k zastavení hry. Faul na polovině Spartaku Moskva se v souboji s Fernandem dopustil Peryera.
     
    54
    Spartak přesunul těžiště hry na levou strna, ale tam také skončily veškeré akce domácího celku na třetí branku v tomto zápase.
     
    54
    Avšak nyní to domácí fotbalisté vyřešili moc hezky, Promes dostal na pozici středního záložníka balon do druhé vlny a šel sám na Sinicyna, načež domácí hráč mířil mezi nohy brankáře hostujícího celku, ten ovšem nepřipustil třetí míč ve své síti.
     
    55
    Samedov byl na pozici pravého záložníka na pětadvaceti metrech a snažil se zrychlit hru po pravé straně, posléze ovšem byl na polovině hostujícího celku faulovaný Fernando.
     
    56
    Hostující fotbalisté kombinovali na vlastní polovině, snažili se o rozehrávku přes pravého beka, kde byl Gricajenko, domácí obrana však zatí neměla žádnou větší práci při této kombinaci hostujícího celku.
     
    56
    Ješčenko vyhrál osobní souboj, následně se míč dostal k hostujícím fotbalistům, kteří si opět vyměnují balon na polovině hřiště. Zatímco hostující trenér chystá střídání.
     
    57
    Ješčenko nebyl vůbec jistý při rozehrávce na postu pravého beka. To byl ten hlavní důvod proč domácí mužstvo přišlo o balon, jenže to samé se v úvozovkách povedlo Joazinhovi na pozici pravého záložníka. Aut pro Spartak.
     
    58
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Aljaxandr Martynovič, přichází Cristian Ramírez.
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Joãozinho, přichází Pavel Mamajev.
     
    59
    Domícé celek přesunul svojí akci na pravou sranu. Tam kombinoval třeba i Promes. Nakonec Sinicyn vyrazil střelu Kombarova z dvaceti metrů z levé strany k levé tyči na rohový kop z levé strany pro Spartak.
     
    60
    Rohový kop moskevského celku byl rozehraný na přední tyč, kde Granqvist nebyl důrazný, jeden z jeho soupeřů se dostal ke křižné hlavičce z levé strany, míč šel ovšem bezpečně vedle pravé tyče, a tak bude Sinicyn vykopávat.
     
    61
    Gazinskij kooperoval na pozici levého záložníka, ale jeho aktivita nepřinesla nic zásadního. I tak drželi hostující fotbalisté domácí hráče pod tlakem. Momentálně na polovině hřiště je u balonu Granqvist.
     
    61
    Adriano byl důrazný při presinku a získal míč pro domácí celek, jeho spoluhráč mu poté balon vrátil na pravou stranu. Adriano šel do souboje jeden na jednoho, ale ve vápně hostujícího mužstva se ukličkoval, takže uvidíme výkop brankáře Sinicyna.
     
    62
    Samedov na pozici pravého záložníka uklidnil na pár sekund hru z pohledu moskevského mužstva. Následný zajímavý cetntr z levé strany odklidil na rohový kop Krasnodaru Kombarov z pozice pravého beka.
    62.
     
    63
    Krasnodar jej rozehrál nakrátko, ale centrem z levé strany se nedostal vůbec k ničemu. I tak bude mít mužstvo v bílém k dispozici vhazování z pravé strany zhruba čtyřicet metrů od branky soupeře.
     
    64
    Peryera byl autorem slabého pokusu bez razance, z pozice středního záložníka z dvaceti metrů. Balon šel po pokusu hostujícího fotbalisty doprostřed branky Spartaku Moskva, kde byl k dispozici svému celku Rebrov.
     
    64
    Boccheti zrychlil hru po levé tsraně, ale Rebrov díky dobrému startu proti útočníkovi soupeře odehrál míč pádem pod nohy protihráče alespoň na roh.
     
    65
    Ten roh šel na přední tyč, následně na hrotu útoku Spartaku Moskva byl agilní Adriano, avšak Sinicyn vystartoval proti soupeři a zabránil mu ve skórování dobrou hrou nohama.
     
    65
    Adriano na pozici levého záložníka ukázal dobré krytí míče, avšak to byla snad jediná pozitivní věc, kterou nabídl postupný útok Spartaku Moskva.
     
    66
    Fernando obdržel krásný pas na pozici levého záložníka, bráncí hráč vůbec nestíhal, a tak se střelec jedné z přesných tref dnešníh zápasu snažil o přizemní střelu z levé strany k delší tyči. Ale Sinicyn nevyrazil balon před sebe.
     
    67
    Rebrov byl tím, kdo rozehrál domácí akci. Kapitán Spartaku Moskva. Jenže ruský arbitr Lapočkin nechává hráče občerstvit.
     
    68
    Ješčenko z pozice pravého beka hledal na polovině soupeře Luise, ale ten se nedostalk míči, a tak si hostující obrana mohla pomoci přihrávkou na Sinicyna, Ten si zahrál nohama.
     
    68
    Na střelecké pokusy je toto utkání nesmírně atraktivní, domácí celek má v této statistice navrch poměrem 17:12.
     
    69
    Krasnodar roztáhl hru na levou stranu, posléze se do kombinace hostujícího celku zapojili také záložníci. Bude to ovšem Spartak Moskva, kdo bude vhazovat z levé strany.
     
    70
    Spartak přišel o balo na polovině hřiště na levé straně. A tak může Krasnodar kombinovat, zatím se vše podstatné odehrávalo ve středovém kruhu.
     
    70
    Ramirez centroval z levé strany, poté právě on vhazoval. Ale Spartak Moskva se při této akci soupeře prezentuje velice dobrou poziční obranou, Krasnodar má celkem málo prostoru na nějaké zrychlení hry, na lepší finální fázi.
     
    71
    Promes vhazoval z pravé strany z poloviny domácího celku, následně Granqvist trošku nešťastně odehrál míč do autu. Ale Krasnodar získal balon a posléze také rohová kop z levé strany po obranném zásahu Ješčenka.
     
    72
    Wanderson se na levé straně strašně snadno proháčkoval mezi bránícimi soupeři, avšak jeho pokus z hranice vápna byl sražený jedním z bránících hráčů Spartaku Moskva. Nadále se ovšem hraje na polovině domácího celku.
     
    72
    Krasnodar vybojoval roh z pravé strany, který rozehrál Peryera, Spartak Moskva si ovšem pohlídal centr na přední tyč. Následně se do další akce hostujícího celku zapojil nohama brankář Sinicyn.
     
    73
    Mohlo být hotovo. Konec akce hostujícího celku přišel na polovině hřiště, následný kontr táhli Ze Luis a Glušakov. Ten střílel křížem z levé strany, ale Sinicyn podržel svůj tým zákrokem levou nohou.
     
    75
    Po rohovém kopu z levé strany se míče dotkl třeba Glušakov na pozici levého záložníka. Vše ovšem skončilo nepřesným centrem na zadní tyč, na který ve výskoku nedosáhl Promes.
     
    75
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Mauricio Pereyra, přichází Mihailo Ristić.
     
    76
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Samedov, přichází Arťom Timofejev.
     
    76
    Ve druhém poločase je sice hostující celek hodně aktivní směrem dopředu, avšak větší šanci si zatím nevypracoval. Spartak Moskva dobře brání. Nyní se hosté neprosadili po levé straně a dobré obraně Promese. Je tady rohový kop z levé strany.
     
    77
    Granqvist sice po centru z pravé strany byl nehlídaný na zadní tyči, ale ve výskoku zakončil hlavou vedle levé tyče. Hostující kapitán navíc zakončoval celkem ze záklonu. Rebrov bude vykopávat.
     
    78
    Ješčenko vhazoval z pravé strany z polovoiny hostujícího celku. Ale celkem dlouho mu to trvalo. Takže jsme viděli aut dozadu. Ristič dobře zasáhl v obraně. Takže na programu dne je další autové vhazování domácího celku.
     
    79
    Timofejev ztratil míč na levé straně zhruba pětadvacet metrů od branky soupeře. Spartak poté krásně vytáhl svůj presink, takže Ješčenko to na pozici pravého obránce měl jednoduché. Avšak trošku zbrkle odevzdal míč až k Sinicynovi.
     
    80
    Krasnodaru už mnoho času na vyrovnání nezbývá, do kombinace na polovině hřiště se zapojil Granqvist, který roztáhl hru nalevou stranu, tam ovšem dobře pracoval na pozici pravého beka Ješčenko.
     
    81
    V posledních minutách se mužstvo v červeném soustředí výhradně na obranu. Spartak má k dispozici ještě dvě střídání, takže zřejmě tuto možnost využije k pošetření času.
    81.
     
    81
    Rebrov se vrhl jako žralok pro kořist pro balon, následně domácí kapitán vůbec nepospíchal rozehrál po pravé straně. Jenže k míči se dostal hostující celek.
     
    82
    Promesoa dobrá rychlost dělala problémy hostujícímu celku, nabízela se také přihrávka na pravé křídlo, kde byl Adriano. Promes se ovšem rozhodl pro špatně umístěnou střelu před zraky Glušakova. Tohle byla jednoduchá práce pro Sinicyna.
     
    83
    Zřejmě zmiňovaný Promes se nechal občersvit. Agilní domácí fotbalista doplnil tekutiny.
     
    83
    Posléze právě Promes dobře bránil, dobře stínoval. Hostující celek je poměrně chabý v útočné fázi, Krasnodar si vůbec nevěří.
     
    84
    Znovu vynikající Promes na pozici pravého záložníka. Tohle je možná nejlepší hráč zápasu. Zatímco se neprosadil Mamajev. Takže Rebrov bude vykopávat a dává si hodně načas.
     
    85
    Promes vyzval k zakončení Adriana, kteréu dal přihrávku do druhé vlny. Avšak Adriano pokazil finální fázi. Nicméně je to Spartak Moskva, kdo kombinuje na vlastní polovině.
     
    85
    Adriano vyzval svého spoluhráče k zakončení přihrávkou pod sebe z pravé strany. Jeden z hráčů hosté střílel z jedničky do bránícího fotbalisty Krasnodaru.
     
    86
    Ristič zůstal ležet na zemi, ale ruský sudí Lapočkin nechal hru nadále plynout. Spartak bude vhazovat z levé strany z vlastní poloviny.
     
    87
    Následně si Petrov pro jistotu pomohl přihrávkou na Sinicyna. Ten rozehrál na levou stranu. V obraně byl ovšem vynikající Promes. Následovat bude autové vhazování hostů z levé strany z poloviny hřiště.
     
    87
    Teď si domácí defenziva nechala projít kolmici Bocchetiho z levé strany mezi dvěma bránícími hráči Spartaku Moskva. Nakonec se o zakončení z levé strany levou nohou do levé boční sítě postaral Wanderson.
     
    88
    Čas utíká pro hostující fotbalisty hodně rychle, Wanderson uspěchal střelu ze střední vzdálenosti z pravé strany. Balon šel nad branku domácích. Rebrov se pouze ohlédl za balonem a bude vykopávat.
    88.
     
    89
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Luiz Adriano, přichází Lorenzo Melgarejo.
     
    90
    Promes byl podle všeho faulovaný na pozici pravého záložníka, ale sudí Lapočkin se rozhodl neodpískat faul na domácího fotbalistu. Spartak vhazuje z pravé strany z vlastní poloviny.
     
    90
    Celkem zajímavý centr z levé strany, ale na zadní tyči nezakončil Ze Luis. I tak má Spartak Moskva závěr zápasu zcela pod kontrolou a míří za třemi body.
     
    90+1
    Dvě minuty se nastavují.
     
    90+1
    Domácí fotbalisté chvíli drželi balon na vlastní polovině, ale poté přišla chyba v rozehrávce nicméně vše napravil výborným obranným zákrokem Timofejev.
     
    90+2
    Spartak vhazoval z levé strany, ale jeho šance na třetí zásah v tomto zápase skončily po postavení jednoho z domácích hráčů v ofsajdu.
     
    90+2
    Glušakov se ještě snažil něco vymyslet, ale opět předvedl Spartak výbornou obranu, opět to měl Krasnodar v útočné fázi hodně složité a opět nepřekonal Rebrova, jelikož se ani nedostal k zakončení.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Spartak Moskva poráží Krasnodar 2:0. Domácí mužstvo mělo v utkání druhého kola nejvyšší ruské fotbalové soutěže herní převahu a jedná se o výhru zcela zaslouženou. Soupeř se víceméně nedostal k ničemu podstatnému. Rebrov těch těžkých zákroků měl skutečně málo. Moskevské mužstvo rozhodlo v prvním poločase, kdy se nejprve prosadil Promes z penalty do pravé poloviny hostující branky. Poté svůj přímý kop z levé strany otřel o levou tyč Fernando. Tím se favorit duelu výrazně uklidnil a bylo to na jeho herním projevu znát.
     
    Zákroky brankáře Rebrova (Spartak) – 2
    Zákroky brankáře Sinicyna (Krasnodar) – 7 (21:17:43)

    Vít Muzikář

    Branky: 38. Promes (pen.), 45+2. Fernando

    Karty:   35. Gricajenko (KRS)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:11. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:12.
    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Ješčenko, Bocchetti, Džikija, D. Kombarov – Samedov (76. Timofejev), Fernando, Glušakov, Promes – Luís, L. Adriano (89. Melgarejo).
    Náhradníci: Maximenko – Petković, Ananidze, Tigijev, Bakajev, S. Samsonov, Ščerbakov, Melgarejo, Kutěpov, Timofejev, Davydov, I. Popov.

    FK Krasnodar: Sinicyn – Petrov, Martynovič (58. Ramírez), Granqvist (C), Gricajenko – Kaboré, Gazinskij – Joãozinho (58. Mamajev), Pereyra (75. Ristić), Wanderson – Claesson.
    Náhradníci: Safonov, D. Adamov – Naldo, Žirov, Ramírez, Žigulev, Mamajev, Ristić, Šiškin, Janbajev, Sulejmanov.

    Rozhodčí: Lapočkin
    thejrc.org