PSG – Amiens 2:0 (kon.) | Lyon – Štrasburk 4:0 (kon.) | Méty – Guingamp 1:3 (kon.)
Montpellier – Caen 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Nice 1:0 (kon.) | Troyes – Rennes 1:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:0 (1:0)
Amiens SC
Sobota 05.08.2017, 17:15 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (19:08:59)
     
    Je dobojováno. Svěřenci Unaie Emeryho vstoupili do nové ligové sezóny očekávanou výhrou 2:0 nad nováčkem z Amiens. Domácí se na oba góly dost nadřeli, po celý zápas ale měli jednoznačnou převahu a i bez čerstvé posily Neymara, jehož transferkarta ještě nestihla dorazit, byli o dvě třídy lepší.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě jsme byli svědky nedovoleného zákroku napadajícího Alvese na Issu Cissokha, nic dalšího už se ale s nejvyšší pravděpodobností nestane.
     
    90+3
    Nastavení už se přechýlilo do své druhé poloviny a na trávníku už se v podstatě nic neděje, domácí fotbalisté drží míč na vlastní polovině hřiště.
     
    90+2
    Pařížané vybojovali už svůj sedmý rohový kop, po němž se ke střele z velké vzdálenosti dostal Dani Alves, jeho pokus ovšem postrádal přesnost.
     
    90+1
    Sudí Lesage nastavil hned čtyři minuty!
     
    90
    Presnel Kimpembe to schytal od napadajícího Labeaua, hra je tak v probíhající poslední minutě základního časového rámce přerušena.
     
    89
    Zpět na hrací plochu, na které se toho ale moc neděje a za rozhodnutého stavu se utkání pouze dohrává. U míče jsou nyní po nějaké době fotbalisté Amiens.
     
    88
    Zatímco Guedes má stále šanci na setrvání v kádru PSG, loňské posily pařížského celku Grzegorz Krychowiak a Hatem Ben Arfa už prý vedení klubu požádali o přestup.
     
    87
    Právě střídající Gonçalo Guedes se nyní zapojil do akce, nic světoborného ale s míčem nevymyslel. Guedes přišel do PSG v lednu z Benfiky Lisabon a bude se muset ukázat, aby nebyl ještě v průběhu srpna odeslán na hostování.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Gonçalo Guedes.
     
    84
    Ojedinělou protiakci hostů zastavil čistým obranným zákrokem Presnel Kimpembe, Alphonse Aréola tak mohl i tentokrát zůstat v klidu.
     
    83
    Právě Pastore nakonec povedenou kolmicí oslovil Edinsona Cavaniho, Régis Gurtner ale vyběhl včas a uruguayského střelce nepustil do zakončení.
     
    82
    Prince-Desiré Gouano nic nevymýšlel a zakopl míč k půlící čáře, tam se ale balonu ujali opět hráči PSG, jmenovitě Javier Pastore.
    81. Javier PASTORE - 2:0
     
    81
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. Domácí se dočkali zasloužené druhé branky a o jejich vítězství už asi nikdo nepochybuje. Cavani se po přihrávce od Verrattiho po pravé straně vřítil do šestnáctky a poté předložil balon do stoprocentní pozice JAVIERU PASTOREMU, který už měl úlohu snadnou.
     
    79
    Svěřenci Unaie Emeryho prakticky neustále kombinují na útočné polovině a ženou se za vstřelením druhého gólu, dočkají se?

    Vojtěch Balon

    Branky: 42. Cavani (Dani Alves), 81. Pastore (Cavani)

    Karty:   69. Fofana (AMI)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Marquinhos, Silva (46. Kimpembe), Kurzawa – Verratti, Motta (67. Matuidi), Rabiot – Di María, Cavani (86. Guedes), Pastore.
    Náhradníci: Trapp – Kimpembe, Matuidi, Guedes, Berchiche, Lo Celso, Nkunku.

    Amiens SC: Gurtner – Gouano, El Hajjam, Cissokho, Adénon – Bodmer, Monconduit – Manzala (69. Bourgaud), Fofana, NDombèlé (57. Charrier) – Koita (77. Labeau).
    Náhradníci: Bouet – Labeau, Bourgaud, Dompé, Charrier, Ielsch, N'Gosso.

    Rozhodčí: Lesage – Denis, Pages
    thejrc.org