Mountfield HK – Pardubice 2:1 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 06.08.2017, 17:30 • Zimní stadion Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hradecký kapitán Jaroslav Bednář právě nyní přijíždí k organizátorům turnaje a podruhé ve dvou letech přebírá jeden metr vysoký pohár pro vítěze Mountfield Cupu!
     
    Hradec vítězí ve východočeském derby 2:1 po prodloužení a rozhoduje tak o tom, že cesta za obhajobou Mountfield Cupu je úspěšná, vítězem druhého ročníku letního turnaje je Mountfield HK!
     
    60:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo hodně rychlé, ani jsme se nestačili pořádně rozkoukat a o vítězi je rozhodnuto! Ty Wishart za hradeckou brankou nerozehrál přesně, čehož využil ANDRIS DŽERINŠ. Hradecký forvard ujížděl s pukem na holi úplně sám vstříc pardubické kleci, s ničím se nerozpakoval a zamířil přesně nad lapačku – 2:1p. Bez asistence.
     
    53:53
    Hradec si nyní může vzít náskok zpět v početní výhodě, za vysokou hůl je totiž vyloučen Alexander Grebeňuk.
     
    53:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Chvilku hradecké nepozornosti využívají Pardubice ve svůj prospěch a skóre je znovu vyrovnané! Po několika rychlých dotecích se puk dostal do mezikruží na hůl SASHI TREILLA, který využil svou rychlost a švihovkou propálil hradeckého brankáře – 1:1.
     
    45:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pětačtyřicet minut jsme v Hradci čekali na gól a nyní je tu! Zdeněk Čáp napřáhl hůl na modré čáře, vyslal dělovku a pak už jen sledoval, jak kotouč lízl LUKÁŠE CINGELA. Od forvarda s číslem šest se pak černá pryž odrazila až za záda Martina Růžičky a hradecký útočník může slavit první branku v dresu Mountfieldu – 1:0. Asistence: Zdeněk Čáp.
     
    40:40
    Pavelka nerozehrál za bránou puk dobře a mohl z toho být gól do prázdné brány! Než ale Peter Quenneville našel spoluhráče, vrátil se Pavelka zpět mezi tři tyče.
     
    39:17
    Tomáš Vondráček měl před sebou odkrytou klec u pravé tyče a i když jeho rána byla pohotová, Jaroslav Pavelka se se svou lapačkou dokázal přemístit včas!
     
    38:01
    A také Pardubice mají nyní k dispozici přesilovou hru 5 na 3, trvat bude 73 vteřin! Bedřich Köhler totiž soupeře hákoval a už sedí u trestoměřičů.
     
    37:15
    Dominik Graňák zatáhl za záchrannou brzdu při pardubickém pokusu a je mu odpískáno hákování. V početní výhodě tak budou hrát hráči z města perníku.
     
    33:03
    Přečíslení před Jaroslavem Pavelkou zakončoval Sasha Treille, brankář Mountfieldu ale zachoval chladnou hlavu a vyrážečku na pravém místě.
     
    32:23
    Led v pardubickém obranném pásmu se doslova vaří a na Růžičku létá jedna jedovka za druhou, žádná ale ne a ne zapadnout do sítě! Hokejisté Dynama jsou navíc už kompletní!
     
    31:40
    Pardubice jsou ve čtyřech, Martin Růžička teď Červeného pokus zblízka likvidoval maskou!
     
    30:27
    Oskars Cibulskis nejprve hledal mezeru mezi lapačkou a betonem, druhou ránou na delší tyč zase netrefil bránu!
     
    30:18
    68 vteřin budou hrát domácí v dvojnásobné početní přesile! Sasha Treille se totiž proti pravidlům provinil sekáním a už putuje na trestnou lavici!
     
    29:26
    Potrestaným pardubickým hráčem je Ladislav Havlík, který si odpyká dvě minuty za sekání.
     
    29:02
    Richard Jarůšek hledal krásnou přihrávkou Martina Pláňka, který se natahoval po teči. Byl ale faulován, a tak puk nedokázal trefit lépe.
     
    25:47
    Dostatek prostoru v mezikruží měl Radovan Pavlík, který si stoupl na jednu brusli a rychle vypálil. Jeho pokus k pravé tyči se ale neujal.
     
    22:32
    Druhá přesilovka pro Hradec, Alexander Grabeňuk je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    20:13
    Krátce po startu druhé dvacetiminutovky se v nebezpečně pozici ocitl Tomáš Vondráček, který z bezprostřední blízkosti mířil na vzdálenější tyč.
     
    19:36
    Richard Jarůšek jel na pardubického gólmana v samostatném úniku, naznačil pohyb rameny a zkoušel trefit místo u levé tyče. Tam ale byla včas Růžičkova vyrážečka.
     
    17:15
    Patrik Poulíček se ve vysoké rychlosti řítil s pukem vstříc hradecké bráně. Křižnou střelu ale kryl brankář Pavelka, jenž následně musel vymetat ze svého brankoviště také pardubického útočníka, který svůj nájezd neubrzdil a skončil v síti místo kotouče.
     
    14:08
    A Rudolf Červený se krátce po své příležitosti provinil sekáním. Pardubice tak budou hrát s jedním mužem v poli navíc.
     
    13:46
    Richard Jarůšek vymyslel v úniku krásnou křižnou nahrávku na Rudolfa Červeného, tomu ale při zpracování přeskočil kotouč hokejku. Ke střele se tak hradecký forvard nedostal.
     
    09:57
    Andrisi Džerinšovi přistál na pravém kruhu puk přímo na holi, rychlejší než jeho střela ale byl přesunující se brankář Růžička!
     
    09:18
    Početní výhodu si krátce před půlkou třetiny zahrají také domácí, Sasha Treille jde pykat za podražení.
     
    08:49
    Jaroslav Bednář se z ničeho nic ocitl úplně sám před Růžičkou, jehož se pokoušel oblafnout krátkými kličkami. Pardubický brankář ale zůstal pozorný.
     
    08:28
    Martin Růžička vyjel z brány, aby pomohl s rozehrávkou, a to se mu mohlo stát osudným! K puku se totiž na modré čáře dostal Oskars Cibulskis, který už už mířil do prázdné klece. Dráhu puku ale změnila bránící pardubická hokejka.
     
    06:19
    Richard Jarůšek vypálil od modré lajny na delší tyč, kde na teč číhal Rudolf Červený. Škoda pro domácí.
     
    03:49
    Jan Ščotka si sjel až k blízkosti pravé tyče Jaroslava Pavelky, kde nebezpečně mířil mířil mezi tělo a výstroj. Hradecký brankář se ale přesunul včas a dokázal odrazit puk lapačkou.
     
    01:03
    Patrik Poulíček se ocitl úplně sám na pravém kruhu! Puk chtěl zamést k bližší tyči, přesouvající se Pavelka ale nakonec zasahovat nemusel – puk mířil mimo tři tyče.
     
    00:42
    Prvním potrestaným hráčem dnešního dne je Martin Pláněk, který jde pykat za sekání.
     
    00:36
    Richard Jarůšek se vytočil před branku a z bezprostřední blízkosti mířil na vzdálenější tyč.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 46. Cingel (Čáp), 61. Džerinš – 54. Treille


    Mountfield HK: Pavelka (Frodl) – Cibulskis, Vydarený, Pláněk, Graňák, F. Pavlík, Gregorc, Čáp, Rosandič – Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Cingel.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Vlk) – Cardwell, Ščotka, Holland, Trončinský (C), Grebeňuk, Wishart, Nedbal, Havlík – Vondráček, Hlinka (A), Treille – Quenneville, Poulíček, Perret – Pipek, Bojko, Starý (A) – Kaut, D. Voženílek, Panna.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Kis, Lučan

    Diváci: 5138
    thejrc.org