Finsko – Kanada 1:5 (kon.) | Švýcarsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Rusko 3:9 (kon.)
Česko – Švédsko 3:7 (kon.)
konec
Česko
3:7 (1:2, 1:4, 1:1)
Švédsko
Úterý 08.08.2017, 19:00 • Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    46:20 David GUSTAFSSON - 3:7
     
    46:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Jakub Lauko nejdříve nevyužil samostatný únik a následně se k puku dostat DAVID GUSTAFSSON, jenž ujel všem protihráčům a neomylně zakončil mezi Dvořákovy betony.
    41:20 Karel PLÁŠEK - 3:6
     
    41:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je sníženo! Linbomovi se podařilo pokrýt střelu Střondali i následnou dorážku Gajarského. K puku se ale poté dostal KAREL PLÁŠEK, jenž zavěsil pod břevno a snížil na 3:6. Asistence: Adam Gajarský, Vojtěch Střondala.
    37:26 Samuel FAGEMO - 2:6
     
    37:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel je to už o čtyři branky! Zmatků v naší obraně tentokrát využil SAMUEL FAGEMO, jenž si počkal na nahrávku od Carla Jakobssona a poté prostřelil bezmocného Dvořáka. Asistence: Carl Jakobsson.
    36:48 Filip HÅLLANDER - 2:5
     
    36:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že Švédi své přečíslení překombinovali, ale nakonec je to další gól, který ve zmatcích v českém brankovišti vsítil FILIP HÅLLANDER. Asistence: Jacob Olofsson, Adam Boqvist.
    27:53 Jonatan BERGGREN - 2:4
     
    27:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je to bohužel o dvě branky. Švédové zahráli nádhernou akci. Finn Olsson vyhrál vhazování na hokejku Davida Gustafssona, jenž puk poslal před bránu kam si nikým nehlídaný sjel JONATAN BERGREN, kterému už jen stačilo nasměrovat kotouč do brány. Asistence: David Gustavsson, Denis Finn Olsson.
    25:28 Marcus WESTFÄLT - 2:3
     
    25:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je nakonec využita. Pokus Davida Gustafssona ještě stačil Dvořák zlikvidovat, na dorážku MARCUSE WESTFÄLTA už byl ale krátký. Asistence: David Gustafsson.
    22:42 Jan JENÍK - 2:2
     
    22:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! JAN JENÍK si najel zpoza brány do brankoviště, kde několikrát naznačil střelu. Poté objel bezmocného Lindboma a zakončil do odkryté klece. Asistence: Adam Gajarský.
    18:57 Jacob OLOFSSON - 1:2
     
    18:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají českého zaváhání v rozehrávce a otáčí skóre. Carl Jakobsson sebral kotouč Jakubu Adámkovi a poslal jej na JACOBA OLOFSSONA. Ten si nejel mezi kruhy a bekhendovou střelou překonal Dvořáka, který se stačil pouze ohlédnout. Asistence: Carl Jakobsson.
    16:19 Samuel FAGEMO - 1:1
     
    16:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Rasmus Sandin vypálil od modré, Dvořák jeho střelu vyrazil ale pouze před sebe. Berggrenovu dorážku ještě stačil zneškodnit, jenže už nedosáhl na pokus SAMUELA FAGEMA. Asistence: Jonatan Berggren, Rasmus Sandin.
    14:31 Karel PLÁŠEK - 1:0
     
    14:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Celý stadion vybouchl nadšením! KAREL PLÁŠEK se dostal do samostatného úniku, ve kterém překonal švédského gólmana ukázkovým blafákem a poslal domácí do vedení!

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 15. Plášek, 23. Jeník (Gajarský), 42. Plášek (Gajarský, Střondala) – 17. Fagemo (Berggren, Sandin), 19. Olofsson (Jakobsson), 26. Westfält (Gustafsson), 28. Berggren (Gustafsson, Finn Olsson), 37. Hållander (Olofsson, Boqvist), 38. Fagemo (Jakobsson), 47. Gustafsson


    Česko: Dvořák (Dostál) – Zábranský (C), Dluhoš, Klejna, Kowalczyk, Malík, Adámek, Seemann – Blümel, Pekař, Lauko (A) – Plášek, Střondala, Gajarský – Kvasnica, Čajka (A), Matiášek – Pavel, Arnošt, Jeník – Sedlák.
    Švédsko: Lindbom (Hellsten) – Johansson, Ginning, Boqvist, Sandin (C), Granberg, Andersson, Fransson – Hållander, Bäck, Wernblom (A) – Jakobsson, Olofsson (A), Fagemo – Eriksson, Gustafsson, Berggren – Westfält, Nässén, Lilja – Finn Olsson.

    Rozhodčí: Hribik, Hradil – Jindra, Zíka

    Diváci: 1982
    ocianews.com