Riga – HC Slovan 3:2 (kon.) | Zvolen – Poprad 5:1 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 5:2 (kon.)
Vítkovice – Třinec 6:3 (kon.) | Třebíč – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Trenčín – Havířov 6:5 (po pr.)
Litvínov – K. Vary 4:3 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Motor ČB 4:2 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 1:0 (kon.)
Prostějov – Frýdek-M. 2:5 (kon.) | Benátky n/J – Slavia 2:3 (kon.) | Přerov – Vsetín 3:4 (2:3 po s.n.)
Klatovy – David Servis 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Znojmo 3:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 2:1 (kon.)
Jihlava – Kometa Brno 1:5 (kon.)
konec
HC Košice
5:2 (3:1, 1:0, 1:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Úterý 08.08.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

     
    MHK 32 Liptovský Mikuláš odohral už dva prípravné zápasy, pričom pred sebou má ešte stále mimoriadne pestrú prípravu. Po zápase v Košiciach totiž odohrá jeden aj v Poprade, nasledovať bude účasť na Spišskom pohári v Spišskej Novej Vsi. Za spomenutie stoja aj zápasy v Banskej Bystrici, doma proti Košiciam a záverečné prípravné stretnutie proti Michalovciam, ktoré sa odohrá v Vranove nad Topľou.

    Doterajšie prípravné zápasy Liptovského Mikuláša:

    HC Karaganda – MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:1
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Karaganda 0:4

     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri ďalšom z prípravných zápasov pred sezónou 2017/2018 Tipsport ligy. Tentokrát si v košickej Steel aréne hokejky skrížia domáci HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš.

    HC Košice odohrá už tretí prípravný zápas, aj tento pritom na domácom klzisku. Po prípravnom stretnutí s Liptovským Mikulášom pritom čaká Oceliarov zápas na ľade HKM Zvolen a následná cesta pod Tatry, kde sa v Poprade zúčastnia Tatranského pohára. Tu Košice preveria Junosť Minsk a Dunaújvárosi Acélbikák, aby následne východniari odohrali ďalší zápas proti Liptákom – tentokrát na ich ľade. Sériu prípravných zápasov ukončia Košice doma zápasom proti poľskému GKS Tychy.

    Doterajšie prípravné zápasy Košíc:

    HC Košice – HK Poprad 1:2
    HC Košice – HKM Zvolen 4:5 sn
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Čížek, Dudáš, Pulli, Bača, Matejka, Šedivý, Koch, Michalčin – Kafka, Hovorka (A), Nagy (C) – Klíma, Pacan, Koyš – Bicek (A), Suja, Jenčík – Hričina, Vrábeľ, Šoltés

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Košarišťan) – Pacalaj, Tabaček, Kuráli, Suchý, Nádašdi, Mezovský (A), Moravčík, Nitriansky – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Uram (A) – Rapáč, Paukovček, Kriška (C) – Piatka, Langhammer, Śtevuliak – Laco, Kabáč, Uhrík

    Rozhodca: Jura – Jobbágy, M. Korba.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Úvodné buly bolo vhodené. Prvé vhadzovanie vyšlo lepšie domácim Košiciam, ktoré sa s pukom stiahli do vlastnej defenzívy. Odtiaľ sa Oceliari pokúsia čo najrýchlejšie prejsť pred bránku Hollého a ohroziť ju.
     
    00:27
    Hollý puk zachytil za svojou svätyňou a okamžite sa snažil rozohrať hokejkou. Našiel ale len košického obrancu, ktorý tvrdou strelou od modrej preveril jeho reflexy.
     
    00:53
    Matúš Sukeľ na buly uspel, Liptáci však puk následne len zašliapli pri zadnom mantineli, a tak sa hra musela prerušiť.
     
    00:56
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Pacalaj – 2 min., držanie).
     
    01:37
    Košičania roztáčali presilovkový kolotoč v útočnej tretine, Pulliimu ale puk prepadol cez čepeľ až za modrú čiaru. Pískalo sa postavenie mimo hry.

    @hckosiceofficial hrá prípravný zápas s #hk32liptovskymikulas

    Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Pancuráková (@onlajny),


     
    02:25
    Košice dali gól!
    Domáci sa po peknej útočnej akcii ujali vedenia. Košičania sa prezentovali zaujímavou kombináciou, na konci ktorej stál RICHARD JENČÍK. Ten sa pri strele z ľavej strany nemýlil. Asistencie: Jakub Suja, Jiří Bicek.
     
    03:44
    Moravčík miešal puk za bránkou Liptovského Mikuláša, vykorčuľovať odtiaľ ale nemohol. Jeho spoluhráči sa totiž rozhodli prestriedať počas hry.
     
    03:52
    Košice dali gól!
    Košičania vedú už o dva góly. Gólman Hollý teraz riešil prvotnú strelu Dudáša, ktorá sa ale od neho nešťastne odrazila. V následnej situácii sa najlepšie zorientoval PETR KAFKA, ktorý puk zasunul do opustenej bránky. Asistencie: Ladislav Nagy, David Pacan.
     
    05:27
    Mezovský prihrával na pravú stranu, po ktorej sa hostia presunuli až pred bránku Škorvánka. Tam však boli vytlačení do rohu klziska a zakončovať tak nemohli.
     
    06:32
    Jakub Sukeľ zachytil nahodený puk domácich korčuliarov, následne si ale so svojimi spoluhráčmi nerozumel. Liptáci sa zatiaľ v rozohrávke výrazne trápia.
     
    07:20
    Až terazsa Liptovský Mikuláš dostal k zakončeniu, puk ale smeroval len po ľade a Škorvánek tak nemal najmenší problém zakročiť. Hra sa navyše neprerušuje, košický gólman sa rozhodol rozohrať.
     
    08:27
    Kuráli zachytil puk na modrej čiare a posúval ho na ľavú stranu, tam to bolo ale príliš prehustené a prudká strela tak na bránku neprešla.
     
    09:50
    Hra sa teraz presúvala zo strany na stranu, ani jeden z celkov si nedokázal presnejšie prihrať. Oba tímy sa v tejto chvíli rozhodli striedať počas hry.
     
    10:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Koch – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    10:46
    Hostia to skúšali strelou z modrej čiary, konkrétne to bol Pacalaj, ktorý mieril len veľmi nepresne. Košičania sa následne dokázali oslobodiť.
     
    11:29
    Jere Pulli prebral puk na svoju hokejku, prešiel s ním do útočnej tretiny, kde si proti dvojici obrancov dovolil technickú parádu. Nasledovala strela švihom a nebyť pohotového Hollého, puk by skončil v bránke.
     
    12:37
    Nádašdi rozohrával spoza vlastnej bránky nepresne, Koch sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu. Liptovský Mikuláš tak svoju prvú presilovú hru v gól pretaviť nedokázal.
     
    13:10
    Števuliak prebral puk na útočnej modrej čiare, zvolil však čitateľnú strelu, na ktorú mal Škorvánek dobrý výhľad a puk tak zachytil na svojom tele.
     
    13:57
    Hričina vybojoval puk pre Košice na zadnom mantineli, posunul ho Jenčíkovi a ten zasa našiel medzi kruhmi voľného Vrábeľa. Košický mladík zvolil strelu švihom, ktorú Hollý zachytil a pritlačil o svoje telo. Brankár Liptovského Mikuláša sa však ešte obzeral, puk totiž na chráničoch necítil.
     
    14:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pulli – 2 min., podrazenie).
     
    15:12
    Matúš Sukeľ zachytáva vyhodenie Košíc v strednom pásme, hostia sa teraz pokúsia čo najrýchlejšie presunúť pred domácu bránku.
     
    15:47
    Aj jednoduché nahodenie puku môže byť riešením. Hostia sa potrebovali usadiť v pásme, preto prinútili Škorvánka puk podržať a hru prerušiť.
     
    16:27
    Pacalaj čakal za bránkou Liptovského Mikuláša na prestriedanie svojich spoluhráčov, hostia si teraz sami ukrojili z presilovej hry.
     
    17:11
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostali k puku, rozostavili sa v útočnom pásme a skórovali. Druhý gól v zápase si pripísal PETR KAFKA, ktorý sa z vnútornej hranice ľavého kruhu sa nemýlil. Asistencie: Marek Hovorka, Ladislav Nagy.
     
    18:02
    Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny.
     
    18:07
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    K slovu sa dostal aj Liptovský Mikuláš, ktorý teraz poriadne zaskočil obranné rady Košíc. Hostia sa s pukom popri manitneli rýchlo presunuli do pásma, kde si ešte prihrali. BRANISLAV RAPÁČ sa už následne z ideálnej palebnej pozície nemýlil. Asistencie: Lukáš Paukovček, Radoslav Suchý.
     
    19:25
    Puk sa teraz presúva stredným pásmom, ani jeden z celkov sa už zrejme do riskantnejších útočných akcií púšťať nebude.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa úvodná tretina zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom. Po 20 minútach hry platí priebežný stav 3:1, keď sa za domácich presadil Jenčík a dvakrát Kafka. Za hostí skóroval Rapáč.

    Pomer striel po 1. tretine: 13:7

    Druhá tretina sa začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Druhá tretina sa začala tak, ako aj tá prvá – výherným buly pre Košice. Domáci celok sa tak opäť pokúsi presunúť pred bránku svojho súpera, prípadne ohroziť jej priestor.
     
    20:25
    Hostia sa dopustili rýchleho zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa preto bude pred ich svätyňou.
     
    20:53
    Košice dali gól!
    Košičania skórujú aj v úvode prostrednej časti riadnej hracej doby. Do puku sa teraz poriadne oprel TOMÁŠ KLÍMA a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: David Pacan, Jere Pulli.
     
    22:43
    Škorvánek kontroloval puk, ktorý sa nepríjemne odrážal od zadného priestoru k bránkovej čiare. Mal tam však dostatok spoluhráčov a zakročiť tak nemusel.
     
    23:02
    Opäť bol v hlavnej úlohe košický brankár, ktorý si čepeľou pridržal nahodený puk zo stredného pásma. Do útočnej tretiny smeroval vyšší počet Liptákov, Škorvánek preto nerozohrával.
     
    23:27
    Hostia sa sami pripravili o možnosť hrať v pásme, a to zbytočným postavením mimo hry.
     
    24:58
    Suja puk posúval na ľavú stranu, tam však boli košickí korčuliari príliš statickí. Ďalší útočný výpad sa tak nekonal.
     
    25:48
    Kabáč clonil pred Škorvánkom s úmyslom tečovať letiaci puk, strela od modrej čiary však bola len veľmi nepresná.
     
    26:25
    Uhrík si nakorčuľoval pred Škorvánka, ktorému prvá strela vypadla, avšak k dorážke sa už nedostal. Košickému gólmanovi sa však športovo ospravedlnil za „sprchu“, ktorou ho obdaroval.
     
    27:48
    Spolupráca fínského beka a kanadského centra úspech nepriniesla. Po prihrávke Pulliho už Pacan presnejšie nerozohrával.
     
    28:47
    Pekná útočná akcia Liptovského Mikuláša! K pravej žrdi si nakorčuľoval Langhammer, ktorý posielal prihrávku spoza bránky z prvej na Škorvánka. Košický gólman puk sklepol betónom.
     
    29:25
    Strela švihom spoza kruhov na vhadzovanie bola domácimi zrazená na ochrannú sieť, pokračovať budeme buly v pásme Košíc.
     
    30:22
    Hričina teraz v tesnom osobnom súboji o nahodený puk neuspel. Ak by sa mu to podarilo, mohol pokračovať sám na bránku Liptovského Mikuláša.
     
    31:46
    Obrovská šanca hostí ostala nevyužitá! Kriškovi sa teraz odrazil puk priamo na čepeľ hokejky, napriek tomu kapitán hostí prázdnu bránku Košíc netrafil.
     
    32:53
    Hra v tejto chvíli mierne stratila na svojom tempe, Košičania sa s pukom držali v pásme hostí, avšak piaty gól sa im pridať nepodarilo.
     
    33:30
    Zaujímavá šanca na skórovanie, jeden z domácich útočíkov teraz postupoval sám na bránku, avšak jej priestor trafiť nedokázal.
     
    34:40
    Puk sa odrazil medzi kruhy, kam si okamžite nakorčuľoval Vrábeľ, avšak jeho strela bola dobre vytlačená na zadný mantinel.
     
    35:37
    V Dudášov prospech hovorili pri osobnom súboji s Rapáčom všetky parametre, aj preto si český bek v službách Košíc puk na hokejke postrážil.
     
    36:02
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Suchý – 2 min., držanie).
     
    36:21
    Bača sa snažil rýchlo rozohrať na ľavú stranu a hru preniesť pred bránku hostí, po jeho dotyku s pukom sa ale píska len zakázané uvoľnenie.
     
    37:06
    Puk našiel čepeľ Pulliho, ktorý stál v nevýhodnej pozícii, napriek tomu sa ale snažil strieľať. Tento pokus pritom skončil na liptovskej obrane.
     
    37:56
    Hostia držia puk ďaleko od svojej bránky.
     
    38:08
    Už to síce neplatí, presilová hra Košíc sa ale skončila. V momente, keď Suchý vykorčuľoval na ľad, bola hra prerušená.
     
    38:45
    Koch našiel Hričinu, ktorý ešte puk posúval na ľavú stranu lepšie postavenému spoluhráčovi. Následná strela gólové parametre nespĺňala a v sieti neskončila.
     
    39:05
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:30
    Košice puk odovzdali súperovi a odišli striedať. Podobný krok zvolí počas hry aj Liptovský Mikuláš.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina zápasu, počas ktorej sme videli jeden gól. Za domácich sa presadil Klíma, ktorý tak navýšil košické vedenie na aktuálnych 4:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:15

    Tretia tretina sa začne približne o 18:27.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Úvodné buly bolo vhodené, puk sa dotkol ľadovej plochy po prvýkrát počas tretej tretiny. Budeme zvedaví, či sa ešte bude skóre zásadnejším spôsobom meniť, alebo už pôjde len o prípadné kozmetické úpravy.
     
    40:16
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Čížek – 2 min., držanie).
     
    41:10
    Liptáci sa držali v pásme, bolo to ale bez vážnejšieho zakončenia. Košičania sa tak oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    41:42
    Košičania držia puk na svojich čepeliach, aktuálny pohľad na ľadovú plochu vôbec nenasvedčuje tomu, že pokračuje Liptovský Mikuláš vo svojej presilovej hre.
     
    42:24
    Košice už hrajú s plným počtom korčuliarov. Táto presilová hra tak ostane z pohľadu MHK 32 nevyužitá.
     
    43:49
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Utešená strela z pravej strany teraz prepadla až za Škorvánkov chrbát. Do puku sa výborne oprel MATEJ BAČA.
     
    44:58
    Jenčík naháňal puk na ľavej strane klziska, odtiaľ ho hostia poslali do opačného rohu. Skúsený košický útočník preto odišiel striedať.
     
    45:48
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ani jeden z celkov v tejto chvíli presnejšie nestrieľa.
     
    46:12
    Rýchla rotácia hráčov na ľadovej ploche spôsobila mierne zmätky v košickej defenzíve, tá ale s pomocou Škorvánka nátlak zo strany Liptovského Mikuláša zvládla.
     
    47:06
    Hričinovi prepadol za bránkou súpera puk cez čepeľ, Liptáci sa ale smerom dopredu nevydali. Potrebovali totiž prestriedať unavenú päťku hokejistov.
     
    47:27
    Vhadzovať sa bude po pravici brankára hostí, strela bola totiž na ochrannú sieť zrazená brániacim hokejistom.
     
    48:49
    Koyš hľadal pred bránkou Pacana, kanadský center mal ale zablokovanú hokejku a puk tak poslal len na zadný mantinel.
     
    49:06
    Liptovský Mikuláš sa prezentoval zbytočným zakázaným uvoľnením. Hostia sú navyše poriadne unavení a nemôžu striedať.
     
    49:06
    Oddychový čas hostí.
     
    49:16
    Šedivý posunul Jenčíkovi, ten Bicekovi. Víťaz Stanley cupu to skúšal strelou švihom, avšak tá bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    50:06
    Začalo sa posledných 10 minút riadnej hracej doby. S najväčšou pravdepodobnosťou sa dnes predlžovať nebude.
     
    51:08
    Nagy hľadal Hovorku, jeho prihrávka však bola až príliš okatá, a tak bol puk včas zastavený obranou. Košický kapitán dnes nepôsobí práve najistejším dojmom.
     
    52:42
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Suja – 2 min., držanie).
     
    52:47
    Strela od modrej ešte Škorvánkovi vypadla, košický gólman si ale dal následne veľký pozor na to, aby sa už k dorážke nik nedostal.
     
    53:10
    Košičania sa oslobodzujú, zatiaľ ale striedať nebudú.
     
    53:28
    Udeje sa tak v tejto chvíli. keď domáci kontrolujú puk v strede ľadoveh plochy. Liptovský Mikuláš sa teraz trápi s nepresnou rozohrávkou.
     
    54:20
    Ani teraz hosťom snaha o založenie útočnej akcie nevyšla. Zdá sa, že stav sa už výraznejším spôsobom meniť nebude.
     
    54:45
    Vylúčený Jakub Suja sa už vrátil na ľad a zapojil sa do diania. Liptovskému Mikulášu sa presilovú hru nepodarilo využiť, počas dvoch minút si totiž gólovú príležitosť nevypracoval.
     
    55:49
    Individuálny prienik zakončil Hrična peknou strelou pod hornú žrď, gólman bol však dostatočne pozorný a puk vytlačil späť do hry.
     
    56:57
    Hostia puk jednoducho vytlačili von z obrannej tretiny a odišli striedať. Zdá sa, že záver stretnutia sa bude niesť v podobnom duchu.
     
    57:40
    Pacalaj nemal komu nahrať, a tak ostal stáť s pukom v obrannom pásme Liptovského Mikuláša. Zápas opätovne výrazne stratil na svojom tempe.
     
    58:20
    Začalo sa posledných 100 sekúnd riadnej hracej doby. Všetko pritom nasvedčuje tomu, že nás rovnaký čas delí aj od konca samotného zápasu.
     
    59:06
    V záverečnej minúte ešte prišla strela Ladislava Nagya, ktorá bola ale nepresná. Puk tak skončil na zadnom mantineli.
     
    59:29
    Liptovský Mikuláš to skúša hrou bez brankára.
     
    59:50
    Košice dali gól!
    Ešte je tu finálna úprava výsledku, tentokrát tá z kategórie kozmetických. Do prázdnej trafil presne TOMÁŠ KLÍMA.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné prípravné stretnutie medzi Košicami a Liptovským Mikulášom, po výsledku 5:2 sa z výhry tešia domáci hokejisti.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 28:25

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:58:04)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Jenčík (Suja, Bicek), 4. Kafka (Nagy, Pacan), 18. Kafka (Hovorka, Nagy), 21. Klíma (Pacan, Pulli), 60. Klíma – 19. Rapáč (Paukovček, Suchý), 44. Bača


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – Čížek, Dudáš, Pulli, Martin Bača, Matejka, Šedivý, Koch, Michalčin – Kafka, Hovorka (A), Nagy (C) – Klíma, Pacan, Koyš – Bicek (A), Suja, Jenčík – Hričina, Vrábeľ, Šoltés
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Košarišťan) – Pacalaj, Tabaček, Kuráli, Suchý, Nádašdi, Mezovský (A), Moravčík, Matej Bača – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Uram (A) – Rapáč, Paukovček, Kriška (C) – Piatka, Langhammer, Śtevuliak – Laco, Kabáč, Uhrík

    Rozhodčí: Jura – Jobbágy, M. Korba
    thejrc.org