Ural – Zenit 1:1 (kon.) | Spartak – Arsenal Tula 2:0 (kon.) | Kazaň – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
Tosno – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Rostov – Dynamo 1:0 (kon.)
konec
FK Ural
1:1 (1:0)
FK Zenit Petrohrad
Středa 09.08.2017, 16:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (18:24:00)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:11. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
     
    Je dobojováno, Ural dnes proti Zenitu vydřel cenný bod za remízu 1:1! První poločas se nesl ve vyrovnaném duchu, lépe do utkání vstoupili hosté, první velkou šanci ale měli fotbalisté z Jekatěrinburgu, když Luneva prověřil Ilin. O pár chvil později už domácí vedl zásluhou přesné hlavičky Eric Bicfalviho. V druhé půli se ale až příliš zatáhli do defenzivy, Orli tak hrozili z jedné nebezpečné akce za druhou a vyrovnání se dočkali v šedesáté minutě, když se trefil Alexandr Kokorin. Nerozhodný výsledek ale Čmeláci už s vypětím všech sil ubránili.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kop od rohového praporku byl k vidění i na opačné straně hrací plochy. Lunev si ale pro Fidlerův centr ve vzduchu v pohodě vyskočil, Zenit tak zřejmě stihne ještě jednu ofenzivní akci.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Jurjij Žirkov se ihned po svém příchodu na plac ujal rozehrávky rohového kopu, který pro Zenit vydřel Dzjuba. Obrana Uralu si ale poradila, vše tedy nasvědčuje tomu, že Zenit v této sezoně ztratí první dva body.
     
    89
    Po Lunevově výkopu se o balon srdnatě bil Kranevitter, v souboji s Balažicem si ale počínal až příliš agresivně a svého soka poslal k zemi. Zásah domácích zdravotníků ale nebude nutný, stoper Uraluu by měl být v pořádku.
     
    88
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Leandro Daniel Paredes, přichází Jurij Žirkov.
     
    87
    Nedopadlo to úplně ideálně. Mammana nepřesně přihrál směrem k Dzjubovi, na to konto vyslal Kulakov s odpovědí Dimitrova. Ten si balon na kraji šestnáctky zastavil, přehodil si jej na levačku a technickým pokusem zkusil překonat Luneva, branku ale nezasáhl.
     
    86
    Portňagin si balon pustil do běhu, daleko se ale neprobojoval. Důvodem byl dobře načasovaný skluz Emanuela Mammany, který nyní postupuje po levém křídle a táhne okamžitou protiakci Zenitu.
     
    85
    Kapitán Fidler využil poněkud zvláštně postavené zdi soupeře a zamířil do protipohybu Andreje Luneva. Naštěstí pro gólmana Zenitu ale rána domácího fotbalisty zamířila mimo prostor mez třemi tyčemi.
     
    84
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Vladimir Ilin, přichází Igor Portňagin.
     
    83
    Ilin si neporozuměl s Dimitrovem, z čehož mohl těžit Terentěv. Balon si ale pustil až příliš daleko od nohy, čehož využil Fidler, který nahrál pro Bicfalviho. Ten byl jasně faulován Paredesem, uvidíme tak přímý kop.
     
    82
    Neto zákrokem na hranici pravidel zastavil do šestnáctky se řítícího Lunga. Na to konto se rozhodl do protiakce vyslat střídajícího Dzjubu, ten se ale v souboji jeden na jednoho neprocpal přes Balažice.
     
    80
    Po faulu na Kuzjajeva zahrávali hosté přímý kop. Exekuce se ujal Leandro Paredes, jehož rána nebyla vůbec špatná, balon se snášel k pravé tyči, Godzjur ale předvedl tygří skok a vytěsnil jej mimo.
     
    79
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sebastián Driussi, přichází Arťom Dzjuba.
     
    78
    Na Lunevův dlouhý výkop si seběhl Matías Kranevitter, jemuž se hlavou podařilo balon prodloužit za sebe na Driussiho. Ten jej ale zpracovával v mírném ofsajdu, pochvala pro pomezního sudího, který celou situaci dobře vyřešil.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Artem Fidler (FK Ural).

    Vojtěch Tůma

    Branky: 35. Bicfalvi (Dimitrov) – 60. Kokorin (Driussi)

    Karty:   77. Fidler (URA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:11. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Arojan, Balažic, Merkulov – Fidler (C), Jemeljanov (74. Bavin) – Dimitrov, Bicfalvi, Grigorjev (59. Lungu) – Ilin (84. Portňagin).
    Náhradníci: Arapov, Timofejev – Dancev, Dinga, Bavin, Jevsejev, Ščerbakov, Gluškov, Portňagin, Lungu, N. Černov.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Terentěv, Neto, Mammana, Criscito (C) – Paredes (88. Žirkov), Kuzjajev, Jerochin – Šatov (46. Kranevitter), Driussi (79. Dzjuba), Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Karpov, Žirkov, Noboa, Giuliano, Dzjuba, Poloz, Kranevitter.

    Rozhodčí: Roman Galimov – Anton Kobzev, Dmitrij Čelcov
    thejrc.org