Ural – Zenit 1:1 (kon.) | Spartak – Arsenal Tula 2:0 (kon.) | Kazaň – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
Tosno – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Rostov – Dynamo 1:0 (kon.)
konec
FK Ural
1:1 (1:0)
FK Zenit Petrohrad
Středa 09.08.2017, 16:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Příjemné středeční odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Už v pořadí pátým kolem dnes pokračuje ruská Premier Liga, na programu je hned pět utkání. V tomto online přenosu se zaměříme na střetnutí, v němž FK Ural přivítá FK Zenit Petrohrad, jednoho z hlavních favoritů na celkové prvenství. Úvodní výkop je naplánován na 16:30.
     
    FK Ural

    Celek z Jekatěrinburgu neprožil úplně šťastný loňský ročník. V úvodních patnácti kolech totiž zaznamenal jen pouhopouhá dvě vítězství, druhá polovina pak sice přinesla určité zlepšení, v samotném závěru se ale Uralští museli strachovat o udržení v nejvyšší ruské soutěži, když z posledních sedmi kol vydolovali jen jeden bod. Nakonec obsadili jedenáctou příčku, jejich náskok na sestupové pozice však byl pouze dvoubodový. Co se týče poháru, tak v něm si svěřenci kouče Tarchanova vedli o poznání lépe. Doputovali až do finále, přičemž si poradili třeba s Krasnodram či Rubinem Kazaň, v souboji o titul ale poměrem 0:2 podlehli moskevskému Lokomotivu.

    Přes léto zůstal kádr oranžovo-černých téměř pohromadě, vedení klubu se podařilo získat třeba dva hráče z kádru svého dnešního soupeře, jmenovitě se jednalo o Alexeje Jevsejeva a Jurije Bavina. Na začátek nové sezony byl los k fotbalistům Uralu poněkud přísný, v prvních čtyřech kolech je čekal Rostov, Dinamo Moskva či Krasnodar. S druhým jmenovaným týmem si ale parta okolo kapitána Fidlera dokázala poradit, v hlavním městě Ruska zvítězila tím nejtěsnějším rozdílem. Ze zbylých tří duelů pak celek ze Sverdlovské oblasti vydřel po bodu za remízový výsledek 1:1, momentálně se tedy drží na solidním osmém místě. V srpnu na Tarchanovovu družinu kromě Zenitu čekají ještě dva silní moskevští soupeři, CSKA a Lokomotiv.
     
    FK Zenit Petrohrad

    Pětinásobný ruský šampion si v loňském ročníku Premier Ligy nevedl podle představ, v tabulce totiž skončil na třetím místě za moskevskými CSKA a Spartakem. Ani v pohárech si Zenit náladu nezvedl, v tom domácím totiž skončil už v osmifinále po debaklu od Machačkaly. Základní skupinu D Evropské ligy sice Petrohradští s přehledem ovládli, ve vyřazovacích bojích jim ale hned v prvním kole vystavil stopku Anderlecht. Klubové vedení na nepovedenou sezonu zareagovalo obměnou kádru, z Rostova získalo třeba zkušeného středopolaře Nobou či nadějného útočníka Poloze.

    Řady Lvů dále rozšířili hned čtyři argentinští fotbalisté. Z římského AS přišel Leandro Paredes, Sebastián Driussi zase přestoupil z River Plate, na konci července se do Petrohradu stěhoval také talentovaný Emmanuel Mammana, včera pak Zenit dotáhl příchod Matíase Kranevittera z Atlética Madrid. Do nového ročníku ruské nejvyšší soutěže vstoupili Manciniho svěřenci fantasticky. Po čtyřech odehraných kolech mají na svém kontě plný počet dvanácti bodů, což jim zajišťuje první příčku v tabulce. V neděli si parta okolo kapitána Criscita smlsla na loňském mistrovi, před vlastními fanoušky totiž Spartak rozstřílela vysoko 5:1. Příští týden The Blues čeká souboj s Utrechtem v rámci čtvrtého předkola Evropské ligy, kam se Petrohradští probojovali díky postupu přes tým Bnei Yehuda Tel-Aviv.
    V pořadí čtvrtou argentinskou posilou petrohradského Zenitu se stal záložník Matías Kranevitter.

     
    Poslední vzájemné utkání

    22.4. 2017 – FK Zenit Petrohrad:FK Ural 2:0

    Branky: 86. Ivanović (Criscito), 90+3. Mollo (Giuliano)

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Smolnikov, Ivanović, Callagov, Criscito – Žirkov (63. Neto), Jusupov (53. Mollo) – Kokorin (44. Šatov), Giuliano, Danny (C) – Dzjuba

    FK Ural: Zabolotnyj – Kulakov, Dinga, Balažic, Dancev (C) – Bicfalvi, Jemeljanov – Dimitrov, Ilin, Lungu (68. Merkulov) – Pavljučenko
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Arojan, Balažic, Merkulov – Fidler (C), Jemeljanov – Dimitrov, Bicfalvi, Grigorjev – Ilin.
    Náhradníci: Arapov, Timofejev – Dancev, Dinga, Bavin, Jevsejev, Ščerbakov, Gluškov, Portňagin, Lungu, N. Černov.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Terentěv, Neto, Mammana, Criscito (C) – Paredes, Kuzjajev, Jerochin – Šatov, Driussi, Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Karpov, Žirkov, Noboa, Giuliano, Dzjuba, Poloz, Kranevitter.

    Rozhodčí: Roman Galimov – Anton Kobzev, Dmitrij Čelcov.
     
    Ještě jednou Vás všechny zdravím a vítám u sledování našeho online přenosu! Hlavní sudí Galimov aktéry dnešního utkání právě přivádí na travnatou plochu, za malou chvíli tedy budeme moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Galimov právě foukl do píšťalky, dnešní utkání tak může být odstartováno! Výkopu se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v oranžových dresech, naopak Zenit bude hrát v tradiční bílé kombinaci.
     
    2
    První akci rozjeli fotbalisté Uralu, když Kulakov dlouhým pasem přes celou šíři zkusil nalézt sbíhajícího si Grigorjeva. Ten se balonu sice ujal, v souboji s napadajícím Terentěvem si ale nevěděl rady.
     
    3
    Poprvé v tomto duelu se směre vpřed vydali i fotbalisté z Petrohradu. Jejich akci táhl po pravé straně postupující Šatov, v souboji s Merkulovem si ale balon příliš předkopl a poté se navíc dopustil ofenzivního faulu.
     
    4
    Míč se od stopera Neta dostal až ke Criscitovi, jenž se nijak nerozmýšlel a okamžitě zrychlil hru přesným pasem pro Driussiho. Jedna ze čtyř argentinských letních posil Zenitu se ale ocitla proti dvojici protihráčů, na něž nevyzrála.
     
    5
    Oleg Šatov si výborně pokryl balon tělem, Kulakov jej poté poněkud nešikovně fauloval. Rozehrávky následného přímého kopu se ujal Leandro Paredes, s jeho centrem si ale domácí obrana s klidem poradila.
     
    6
    Petrohradští se opět dostali ke kombinaci na obranné polovině svého soupeře. Paredes vymyslel pěknou kolmici pro Kokorina, jenž si doslova došel pro nedovolený zákrok od Balažice. Bude tedy následovat další standardní situace.
     
    7
    Tentokráte se ji Paredes rozhodl rozehrát na krátko, když přesným pasem roztáhl hru pro Šatova. Jako šťastná varianta se to ale neukázalo, ruský křídelník byl totiž včas dostoupen a následně i odzbrojen.
     
    8
    Dalšího faulu na domácí straně se ve středu hřiště dopustil Jemeljanov, jenž nestačil zachytit uvolňujícího se Kuzjajeva. Hosté ale tentokráte nikam spěchat nebudou, Paredes hru uklidňuje pasem pro Luneva.
     
    9
    Na útočné dobrodružství se vydal Emanuel Mammana. Své počínání zakončil dlouhým balonem pro Kokorina, své nabídce ale dodal až příliš velkou razanci, načež kulatý nesmysl doskákal až mimo hrací plochu.
     
    10
    Domácí se nyní dopustili chyby ve vlastní rozehrávce, Arojanovu nahrávku vystihl Jerochin. Ten posléze zvedl hlavu a lehoučkým bochánkem zkusil oslovit Šatova, k němu se ale balon díky dobré práci Merkulova nedostal.
     
    11
    Utkání zatím patří hostům, kteří se vydávají do jedné ofenzivní akce za druhou. Nyní Paredes rozběhl vpravo číhajícího Kokorina, jenž v souboji s Balažicem pro Zenit vybojoval rohový kop.
     
    12
    Leandro Paredes se místo očekávaného centru rozhodl pro přihrávku na Kuzjajeva, jenž se pohyboval těsně za šestnáctkou. Jeho nabídka do vápna byla odvrácena pouze k Šatovovi, ten se však do balonu vůbec netrefil a vysoko přestřelil.
     
    13
    Trmu – vrmu ve středu hrací plochy nakonec utnul zatím všudypřítomný Paredes. Bývalý záložník římského AS poté vyslal na zteč spritnujícího Driussiho, jeho ránu ale zablokoval obětavě hrající Arojan.
     
    14
    Celek z Jekatěrinburgu se poprvé v tomto mači vrhl směrem vpřed a hned z toho bylo ohrožení Lunevovy svatyně! Po přihrávce od Fidlera se v šestnáctce s balon otočil Dimitrov, jeho rána však směřovala přesně do míst, kde se nacházel brankář Zenitu.
     
    15
    Další střelecký pokus domácího celku! Do odraženého balonu se pár metrů za šestnáctkou soupeře opřel Fidler, jeho rána ale byla tečována vysoko nad branku. Měl se zahrávat rohový kop, sudí ale k velké nespokojenosti Uralských rozhodl jinak.
     
    16
    Terentěv se rozhodl na pravé straně kombinovat s Šatovem. Ten poté přenášel hru směrem ke Kokorinovi, svého kolegu ale poněkud zahnal, načež byl ruský reprezentant nucen celou akci zpomalit zpětným pasem pro kapitána Criscita.
     
    17
    O pár okamžiků už si Šatov vedl lépe a získal pro Zenit autové vhazování. Po jeho rozehrávce přilétl do šestnáctky zajímavý centr, po němž Driussi z první sklepl na Paredese, tomu ale rána z nadějné pozice nesedla.
     
    18
    Jemeljanov vyhrál ve středu hřiště velmi důležitý souboj, svěřenci kouče Tarchanova se tak mohli vydat do protiakce. Naložili s ní ale mizerně, o což se postaral velmi nepřesně přihrávající Eric Bicfalvi.
     
    19
    Další střelecký pokus v podání Manciniho družiny. Balažic sice vyhrál hlavičkový souboj s Driussim, balon ale odklidil pouze na kopačky volného Jerochina, tomu ale rána nesedla, brankář Godzjur mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    20
    Šikovný a rychlonohý Šatov si na levém křídle pohrál se svým strážcem, nenacentroval ale úplně podle vlastních představ, když balon poněkud přetáhl. I tak se jej ale stačil ujmout Terentěv, jenž pro hosty vybojoval další roh.
     
    21
    Teď měli domácí velké štěstí. Na centr z kopačky Terentěva si totiž naskakovali Driussi s Arojanem, stoper Uralu ale letící míč podskočil. Naštěstí pro Ural byl argentinský útočník z celé situace spíše zaskočen a vůbec nestačil zakončit.
     
    22
    Oleg Šatov zatím patří k nejaktivnějším mužům na trávníků. Nyní si balon navedl až na kraj pokutového území, odkud se přízemní střelou na bližší tyč pokusil zaskočit Godzjura, ten ale s touto variantou zakončení počítal.
     
    24
    Na Paredesovu nabídku si zpoza obrany seběhl Sebastián Driussi. Argentinec se snažil roztáhnout hru směrem ke Kokorinovi, jeho pas ale vystihl Kulakov. Protiakce Uralu byla však zastavena, o což se skvělým obranným skluzem postaral Kuzjajev.
     
    25
    Nedlouho nato se ale domácí vrhli do útoku znovu. Tentokráte už si vedli o poznání lépe, když Dimitrov zvládl míč procpat až k Ilinovi, tomu ale zakončení z bezprostřední blízkosti v poslední možný okamžik znemožnil Luís Neto.
     
    26
    Následoval rohový kop v podání Čmeláků. Z něho samotného ještě nic zajímavého nevzešlo, míč se ale dostal k Dimitrovovi, který jej vracel zpět do šestnáctky, kde se po souboji s Mammanou k zemi skácel Ilin. Dle sudího se o penaltový zákrok nejednalo.
     
    27
    Poslední minuty se odehrávají v režii Uralu. Tentokráte domácí zahrozili z levého křídla, kde se Terentěva pěkně zbavil Bicfalvi, Maxim Grigorjev ale jeho následnou přihrávku zpracovával v půlmetrovém ofsajdu.
     
    28
    Fidler si ve středu hřiště několikrát narazil s Jemeljanovem, na jeho následný bochánek si nabíhal Ilin, Lunev ale stihl být u míče dřív. Rodící se brejk Zenitu avšak zastavil zbytečný faul Olega Šatova.
     
    29
    Po Kulakovově autu se o balon proti dvojici protivníků statečně pral Grigorjev. Souboj sice prohrál, Paredes si však při svém počínání neodpustil zákrok za hranicí fotbalových regulí a pravidel.
     
    30
    Čmeláci tedy měli k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice. Fidlerův přetažený a vysoký centr zpět do centra dění vrátil Merkulov, v malém vápně si ale nejlépe ze všec počínal hostující kapitán Criscito.
     
    31
    Na druhé straně o sobě opět dal vědět aktivní Šatov. Tentokráte nepostupoval individuálně, místo toho našel na ose hřiště čekajícího Paredese, ten ale ideální moment pro střelu prováhal a o balon brzy přišel.
     
    32
    Doposud největší šanci zápasu si vypracovali fotbalisté Uralu! Obrana Lvů pořádně zaspala, Ilin měl dostatek času na to, aby si na hranici pokutového území stihl narazit s Bicfalvim a později se přes Mammanu dostat i ke střele. S jeho pokusem na přední tyč si ale Lunev věděl rady.
    32.
     
    33
    I po rozehrávce následného kopu od rohového praporku se celek z Jekatěrinburgu propracoval k zakončení. Na centr od Fidlera si ve vápně naskočil stoper Arojan, hlavou ale zacílil kousek nad horní tyč.
     
    34
    Kokorin si v bezprostřední blízkosti oponentovy šestnáctky neporozuměl s Driussim, nakonec ale míč získal zpět do svého držení a dokonce jej zvládl přiťuknout pro Kuzjajeva. Ten si kulatý nesmysl navedl na pravačku, mezi tři tyče ale nezamířil.
     
    35
    Ural právě vstřelil branku!
    To, o co si hráči Zenitu v posledních minutách koledovali, je opravdu tady – outsider z Uralu se překvapivě ujímá vedení! Fidler ustál souboj ve středu hřiště a krásným pasem našel na hranici ofsajdu se uvolňujícího Dimitrova. Ten zvedl hlavu a nacentroval přesně do míst, kam si nabíhal ERIC BICFALVI, na jehož hlavičku do protipohybu nestačil brankář Lunev zareagovat.
    35. Eric BICFALVI - 1:0
     
    37
    Vedení Uralu je rozhodně překvapivou záležitostí. Domácí jsou navíc ze vstřelené branky povzbuzeni, nyní se Jemeljanov rozhodl zkusit zajímavou nahrávku na Grigorjeva, na poslední chvíli ale stačil zasáhnout Mammana.
     
    38
    Hráči Petrohradu si zatím s bojovým výkonem svého soupeře nevědí rady. Kokorin se pokoušel narazit s Driussim, ten měl na zádech přilepené hned dva protihráče a svému kolegovi míč vrátil jen na paty.
     
    39
    Nyní už si hosté počínali o poznání úspěšněji! Na pravé straně se pro Terentěvově pasu uvolnil Kuzjajev, který posléze našel ve vápně zapomenutého Driussiho, rána argentinského útočníka si ale cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    40
    Terentěvův nákop Kokorina nenašel, hostující zadák se tak o balon vydal alespoň bojovat. Počínal si srdnatě, o tom nelze pochybovat, Merkulova ale poněkud nešikovně povalil k zemi, což zraku hlavního sudího Galimova nemohlo uniknout.
     
    41
    Paredes ve středovém kruhu přetlačil Fidlera, načež hru zrychlil nahrávkou pro Criscita. Ten udělal pár rychlých kroků, poté se rozhodl přihrát lépe postavenému Šatovovi, na něj ale už čekal poctivě bránící Denys Kulakov.
     
    42
    Domácí se s blížícím se koncem prvního poločas stáhl do hluboké defenzivy, jejich hlavním úkolem je před odchodem do šaten už neinkasovat. Zatím se jim to daří, čisté konto udrželi i po hlavičce Driussiho, který neměl svá mířidla seřízená přesně.
     
    43
    Dimitrov si při napadání soupeřovy rozehrávky počínal nedovoleně, následoval přímý kop Zenitu. Ten hosté rozehráli velmi rychle, Jerochinovi ale balon odskočil, čehož využil pohotový Merkulov, jenž byl posléze jasně faulován.
     
    44
    Driussi se teď poněkud netradičně ocitl v prostoru levého křídla, odkud dokázal míč procpat do šestnáctky. Tam se k hlavičce dostal Kokorin, zakončoval ale v hlubokém záklonu, a našel tak pouze náruč nachystaného Godzjura.
     
    45
    Mammana zcela zbytečně přišel o balon, domácí tak mohli přispěchat s rychlým brejkem. Celou situaci zakončil Eric Bicfalvi, jenž ze střední vzdálenosti ozkoušel Lunevovu pozornost, brankář Petrohradu ale číhal na správném místě.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a v Jekatěrinburgu se zatím rýsuje velmi překvapivý výsledek, Ural totiž vede na lídrem soutěže z Petrohradu 1:0! Úvodní pasáž tohoto klání patřila favorizovanému Zenitu, hosté ale brankáře Godzjura z několika svých šancí výrazněji neprověřili. Ve dvaatřicáté minutě naopak Lunev lapil tutovku, v níž se ocitl Ilin. O pár okamžiků později už byl útočník domácího celku úspěšný, a svůj tým tak poslal do nečekaného vedení. Jak Manciniho družina zareaguje?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Matías Kranevitter.
     
    47
    Criscito obdržel balon od Neta a poté jej poslal až na obrannou polovinu soupeře, kde hledal Kokorina, k němu se ale kulatý nesmysl díky dobré defenzivní práci pozorného Kulakova nedostal.
     
    48
    Po Driussiho ztrátě se s odpovědí ihned hodlal přihnat Bicfalvi, byl ale nedovoleně zastaven vracejícím se Paredesem. Po rozehrávce přímého kopu se ke střele z hranice šestnáctky dostal Dimitrov, s obětavým blokem ale přispěchal Criscito.
     
    49
    Kokorin udržel balon před napadajícím Kulakovem, nakonec jej zvládl přenést i pro na druhé straně čekajícího Kranevittera. Do pokutového území se míč dostal až díky Criscitovi, obrana Uralu si ale s jeho centrem poradila.
     
    50
    Zenit do druhého poločasu vstoupil velmi odhodlaně! Criscito ukázal obrovský cit pro přihrávku, když krásnou kolmicí nalezl v šestnáctce se uvolňujícího Kokorina, jenž z úhlu zkusil propálit Godzjura, ten ale předvedl povedený reflexivní zásah.
     
    51
    Fotbalisté z Jekatěrinburgu se ještě několik chvilek nemohli vymanit z náporu ze strany svého soupeře. Povedlo se to až Merkulovovi, kterému hodně pomohl fakt, že si Kranevitter zapomněl míč za sebou.
     
    52
    A domácí se poté rozhodli i zaútočit. Byl to právě Michail Merkulov, který zvedl hlavu a dlouhým balonem zkusil oslovit za obranu si nabíhajícího Dimitrova, místo toho ale kulatý nesmysl poslal k brankáři Lunevovi.
     
    53
    Tlak Zenitu opět vzrostl, řekl bych, že od Uralu se dnes dočkáme už jen urputného bránění. Nyní zahrávali hosté rohový kop, po němž balon poskakoval skrze malé vápno, naštěstí pro domácí jej ale rezolutním odkopem poslal pryč Balažic.
     
    54
    Criscito nahrál na Paredese, na jehož pas si v šestnáctce znovu naběhl aktivní Alexandr Kokorin. Jeho střelecký pokus z téměř nulového úhlu byl však spíše projevem určitého zoufalství, tahle rána měla nulovou šanci na úspěch.
     
    55
    Hosté v posledních minutách hrozí výhradně po levém křídle. Nyní se to rozhodl Criscito změnit, když přenesl hru na Terentěva, po jehož centru se k balon snažil ve vzduchu dostat Sebastián Driussi, proti ale byl Arojan.
     
    56
    Domenico Criscito přidělává domácímu týmu velké starosti. Své spoluhráče totiž zásobuje jedním nepříjemným centrem za druhým. Tentokráte balon od kapitána Zenitu přistál na hlavě Driussiho, jeho pokus ale vzdálenější tyči o několik decimetrů minul.
     
    57
    Petrohradští si díky špatné komunikaci málem zadělali na daleko vážnější potíže. Kousek od šestnáctky si totiž tak dlouho dávali přednost Paredes s Kuzjajevem, až se mezi ně vřítil Bicfalvi, jeho střelecký pokus ale k Lunevovi nepřošel.
     
    59
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Maxim Grigorjev, přichází Chisamba Lungu.
     
    60
    Míč se po nepřesnostech od obou celků přesouval z jedné strany hrací plochu na tu druhou. Změnit se to pokoušel Terentěv, jenž hledal nabíhajícího si Driussiho, toho ale zradil první kontakt s balonem.
     
    60
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Obrovský tlak Zenitu přeci jen vedl k úspěchu, třicet minut před koncem se totiž hosté dočkávají zaslouženého vyrovnání! Na dlouhý nákop za obranu soupeře si naběhl Driussi, jehož nabídku v malém vápně těsně před nic netušícím Godzjurem do sítě šikovně tečoval ALEXANDR KOKORIN!
    60. Alexandr KOKORIN - 1:1
     
    62
    A hosté jsou na koni! Driussi opět nahrával pro Kokorina, jenž udělal Kulakovovi rychlou kličku směrem ke středu, jeho dělovka byla ale ztečována na roh. S tím si však obrana Uralu poradila, Jerochin si totiž nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    63
    Hráči Uralu ve druhém poločase úplně rezignovali na jakoukoliv ofenzivní snahu, což se jim zatím hrubě nevyplácí. Zenitu se totiž málem povedlo utkání otočit ve svůj prospěch, když se sám na branku řítil Kuzjajev, Godzjur si ale dokázal poradit.
     
    64
    O pár chvilek později do šestnáctky přilétl centr od Driussiho, načež si na míč naskočil Jerochin, hlavou jej ale poslal pořádný kus nad horní tyč soupeřovy svatyně. Domácí si tak alespoň na několik okamžiků mohou odpočinout.
     
    65
    Střídající Lungu balon zatáhl po levém křídle, poté ale došel k názoru, že postupovat samostatně nebude ten nejlepší nápad. Proto přišla nahrávka na Fidlera, ten ale balon netrefil vůbec ideálně a poslal jej až na tribunu.
     
    66
    Fidler sám sobě poněkud zavařil, když se místo rychlého zbavení míč v nebezpečné zóně rozhodl ještě pro jednu kličku navíc. To se mu nakonec málem ukázalo býti osudným, atakující Kranevitter si ale počínal nedovoleně.
     
    67
    Ne, domácí nejsou v ideálním psychickém rozpoložení. Stejně nemoudře, jako před pár okamžiky Fidler, si teď vedl i Merkulov, jemuž vzhledem k napadajícímu Kokorinovi nezbylo nic jiného než kulatý nesmysl poslat mimo hřiště.
     
    68
    Střelec zatím jediné branky Zenitu Petrohrad pak zařídil pro své kolegy rohový kop. Paredesův centr ale mezi ty povedené úplně nepatřil, na přední tyči si s ním dobře poradil pozorně bránící Balažic.
     
    70
    Zajímavá příležitost Uralu! Po povedeném centru od Dimitrova se přes Mammanu k hlavičce dostal Vladimir Ilin, jenž kulatý nesmysl umístil jen kousek vedle levé tyče Lunevovy pokladnice. Teď měli hosté štěstí...
     
    71
    Uralští se pokoušel o rozjetí další útočné akce. Jemeljanov nalezl sbíhajícího si Bicfalviho, domácí středopolař si ale o kousek nepohlídal ofsajd. Z následné protiakce fotbalisté Zenitu vytěžili rohový kop.
     
    72
    Paredes si tentokráte vedl lépe, když odcentroval na hlavu nabíhajícího si Jerochina, jeho pokus byl však jedním z bránících hráčů odvrácen na další roh. Jak s ním svěřenci Roberta Manciniho naloží?
     
    73
    Nebylo to vůbec k zahození. Odražený balon zpět do vápna vrátil dobře postavený Kranevitter, jenž navíc přesně přihrál pro Kokorina. Ten ale v dobré možnosti doslova prospal ideální moment na střelu, načež byl obrán ve skluzu hrajícím Kulakovem.
     
    73
    Tohle byla velká možnost! Z prostoru kousek za pokutovým území své štěstí zkusil Sebastián Driussi a nutno poznamenat, že nebýt famózního zákroku v podání Godzjura, mohl Zenit v Jekatěrinburgu vést 2:1.
     
    74
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Roman Jemeljanov, přichází Jurij Bavin.
     
    75
    Do konce utkání zbývá posledních patnáct minut. Troufám s tvrdit, že pokud budeme pokračovat ve stejném duchu, Zenit si odveze plný bodový zisk. Jeho tlak je totiž místy až enormní.
     
    76
    Nyní ale domácí využili Netova zaváhání a dostali se k rozehrávce rohového kopu. Dimitrov míč poslal do malého vápna, tam si ale velmi jistě počínal brankář Lunev, který jej stačil vyboxovat mimo vlastní šestnáctku.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Artem Fidler (FK Ural).
     
    78
    Na Lunevův dlouhý výkop si seběhl Matías Kranevitter, jemuž se hlavou podařilo balon prodloužit za sebe na Driussiho. Ten jej ale zpracovával v mírném ofsajdu, pochvala pro pomezního sudího, který celou situaci dobře vyřešil.
     
    79
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sebastián Driussi, přichází Arťom Dzjuba.
     
    80
    Po faulu na Kuzjajeva zahrávali hosté přímý kop. Exekuce se ujal Leandro Paredes, jehož rána nebyla vůbec špatná, balon se snášel k pravé tyči, Godzjur ale předvedl tygří skok a vytěsnil jej mimo.
     
    82
    Neto zákrokem na hranici pravidel zastavil do šestnáctky se řítícího Lunga. Na to konto se rozhodl do protiakce vyslat střídajícího Dzjubu, ten se ale v souboji jeden na jednoho neprocpal přes Balažice.
     
    83
    Ilin si neporozuměl s Dimitrovem, z čehož mohl těžit Terentěv. Balon si ale pustil až příliš daleko od nohy, čehož využil Fidler, který nahrál pro Bicfalviho. Ten byl jasně faulován Paredesem, uvidíme tak přímý kop.
     
    84
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Vladimir Ilin, přichází Igor Portňagin.
     
    85
    Kapitán Fidler využil poněkud zvláštně postavené zdi soupeře a zamířil do protipohybu Andreje Luneva. Naštěstí pro gólmana Zenitu ale rána domácího fotbalisty zamířila mimo prostor mez třemi tyčemi.
     
    86
    Portňagin si balon pustil do běhu, daleko se ale neprobojoval. Důvodem byl dobře načasovaný skluz Emanuela Mammany, který nyní postupuje po levém křídle a táhne okamžitou protiakci Zenitu.
     
    87
    Nedopadlo to úplně ideálně. Mammana nepřesně přihrál směrem k Dzjubovi, na to konto vyslal Kulakov s odpovědí Dimitrova. Ten si balon na kraji šestnáctky zastavil, přehodil si jej na levačku a technickým pokusem zkusil překonat Luneva, branku ale nezasáhl.
     
    88
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Leandro Daniel Paredes, přichází Jurij Žirkov.
     
    89
    Po Lunevově výkopu se o balon srdnatě bil Kranevitter, v souboji s Balažicem si ale počínal až příliš agresivně a svého soka poslal k zemi. Zásah domácích zdravotníků ale nebude nutný, stoper Uraluu by měl být v pořádku.
     
    90
    Jurjij Žirkov se ihned po svém příchodu na plac ujal rozehrávky rohového kopu, který pro Zenit vydřel Dzjuba. Obrana Uralu si ale poradila, vše tedy nasvědčuje tomu, že Zenit v této sezoně ztratí první dva body.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+2
    Kop od rohového praporku byl k vidění i na opačné straně hrací plochy. Lunev si ale pro Fidlerův centr ve vzduchu v pohodě vyskočil, Zenit tak zřejmě stihne ještě jednu ofenzivní akci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Ural dnes proti Zenitu vydřel cenný bod za remízu 1:1! První poločas se nesl ve vyrovnaném duchu, lépe do utkání vstoupili hosté, první velkou šanci ale měli fotbalisté z Jekatěrinburgu, když Luneva prověřil Ilin. O pár chvil později už domácí vedl zásluhou přesné hlavičky Eric Bicfalviho. V druhé půli se ale až příliš zatáhli do defenzivy, Orli tak hrozili z jedné nebezpečné akce za druhou a vyrovnání se dočkali v šedesáté minutě, když se trefil Alexandr Kokorin. Nerozhodný výsledek ale Čmeláci už s vypětím všech sil ubránili.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:11. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (18:24:00)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 35. Bicfalvi (Dimitrov) – 60. Kokorin (Driussi)

    Karty:   77. Fidler (URA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:11. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
    FK Ural: Godzjur – Kulakov, Arojan, Balažic, Merkulov – Fidler (C), Jemeljanov (74. Bavin) – Dimitrov, Bicfalvi, Grigorjev (59. Lungu) – Ilin (84. Portňagin).
    Náhradníci: Arapov, Timofejev – Dancev, Dinga, Bavin, Jevsejev, Ščerbakov, Gluškov, Portňagin, Lungu, N. Černov.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Terentěv, Neto, Mammana, Criscito (C) – Paredes (88. Žirkov), Kuzjajev, Jerochin – Šatov (46. Kranevitter), Driussi (79. Dzjuba), Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Karpov, Žirkov, Noboa, Giuliano, Dzjuba, Poloz, Kranevitter.

    Rozhodčí: Roman Galimov – Anton Kobzev, Dmitrij Čelcov
    bahis siteleri