Ural – Zenit 1:1 (kon.) | Spartak – Arsenal Tula 2:0 (kon.) | Kazaň – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
Tosno – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Rostov – Dynamo 1:0 (kon.)
konec
FC Tosno
1:2 (0:0)
CSKA Moskva
Středa 09.08.2017, 19:00 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Absence
    Domácí celek by měl nastoupit do dnešního zápasu zcela kompletní. Co se týče hostujícího mužstva, tak otazník visí nad startem ruského reprezentačního brankáře Igora Akinfejeva, kterého trápí koleno.
     
    FC Tosno
    Domácí mužstvo je outsiderem dnešního mače. Po čtyřech odehraných zápasech ruské ligy má na svém kontě tři body. Nejprve třikrát prohrálo. Avšak především v utkání se Zenitem Petrohrad působilo velice sympaticky, jenže soupeř vyhrál těsně 1:0. Naposledy už to nováčkovi nejvyšší ruské fotbalové soutěže vyšlo, když v souboji s Arsenalem Tula zvítězil poměrem 2:1. Protivník šel do vedení, ale Galiulin a Markov zápas ve druhém poločase otočili. Duel řídil ruský arbitr Ivanov.
     
    CSKA Moskva
    Dvě prohry a dvě výhry. Jenže k tomu postup do čtvrtého předkola Ligy mistrů přes AEK Atény, když soupeř nevstřelil ani jeden gól (ruský celek vyhrál 2:0 venku a 1:0 doma). Nemá cenu se bavit o tom, jaké jsou cíle hostujícího celku v letošní sezoně. Pochopitelně chce celek z hlavního města Ruska útočit na ruský titul. Naposledy ovšem ztratil všechny body v souboji s Kazaní. Rubin šel do vedení, když ve druhé a desáté minutě se prosadil Jonathas. Ščennikov po přihrávce Vitinha už pouze za tři minuty později snížil.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Tosno: D. Jurčenko (C) – Abazov, Bujvolov, Dugalić, J. Černov – Galiulin, Rocha, Karnicki, Kazajev, Markov – A. Zabolotnyj.
    Náhradníci: Lukičev, Oparin – Alšin, Anderson Carvalho, Melkadze, Mirzov, Rustem Muchametšin, Palienko, Sucharev, Trošečkin.

    CSKA Moskva: Pomazun – Vasin, Ignaševič (C), A. Berezuckij – Mário Fernandes, G. Milanov, Golovin, B. Natcho, Nababkin – Čalov, Olanare.
    Náhradníci: Ovčinnikov – V. Berezuckij, Vitinho, Dzagojev, Gordjušenko, Chosonov, Kučajev, Ščennikov, Wernbloom, Žamaletdinov.

    Rozhodčí: Moskalev (Rusko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek v bílých dresech měl výkop utkání, Tosno hraje zprava doleva.
     
    1
    Nováček ruské ligy zaútočil dvakrát po straně, ale ke střele nedostal, poté byl faulovaný Ščennikov na pozici levého záložníka.
     
    2
    Hostující celek kombinoval na polovině hřiště, jeho přechodová fáze nebyla vůbec dobrá, navíc první faul CSKA v zápase zaznamenal Natcho.
     
    3
    Centr na zadní tyč odvrátil Iganiševič do autu, na programu dne bylo autové vhazování domácích z pravé strany, ale nic podstatného se nestalo.
     
    3
    Fernandes vhazoval z pravé strany, posléze se hosté s míčem u nohou dostali na pár sekund na polovinu soupeře, ale CSKA vyhořelo v útočné fázi.
     
    4
    Zabolotnyj zapsal první střelu zápasu, letěla ze střední vzdálenosti pravou nohou výrazně vedle levé tyče. Tím pádem může hostující celek kombinovat.
     
    5
    CSKA se kombinací po levé straně dostalo k autovému vhazování, následně svěřenci běloruského kouče Gončarenka ovšem neodcentrovali. Nababkin fauloval zezadu, prostě to přehnal s důrazem.
     
    6
    Hostující celek měl k dispozici autové vhazování z pravé strany, které vzal Fernandes, následně se hrálo na hranici šestnáctky domácích, ale k zakončení na branku domácího celku nedošlo. Jurčenko bude vykopávat.
     
    6
    Jurčenkova pravá noha vykopla míč středem na polovinu soupeře, tam navíc přišel faul na Černova, takže uvidíme standardní situaci domácího celku z levé strany.
     
    7
    Pomazun se vůbec poprvé v zápase dotkl míče rukama, když se snadnou kořistí stal pro brankáře CSKA centr na zadní tyč zahrávaný levou nohou.
     
    8
    Kontr CSKA vypadal velice zajímavě, Fernandes centroval z pravé strany pod sebe, nakonec Jurčenko podržel svůj tým dobrým zmenším úhlu proti soupeři.
     
    9
    Tosno bylo aktivní v útočné fázi, jenže domácí celek přišel o míč. I tak se nadále hraje na levé straně na polovině hostujícího celku.
     
    9
    Sudí Moskalov nechal hru plynout po zákroku na jednoho z domácích hráčů. A tak může hra pokračovat postupným útokem soupeře po pravé straně, u míče Fernandes.
     
    10
    Natcho faulovaný zezadu, spoluhráč se omlouvá, protože byl zkrátka až příliš důrazný. Tím pádem uvidíme standardní situaci hostů.
     
    10
    CSKA mohlo jít do vedení. Střela z dvaceti metrů z levé strany skončila na břevnu domácí branky, poté se přidala ještě aktivita Fernandese na pozici pravého beka, ale Jurčenko odolal nátlakové hře moskevského celku.
     
    11
    Jurčenko rozehrál nohama akci domácího celku, tu zakončil Galiulin špatnou střelou bez razance, bez umístění doprostřed branky CSKA, kde byl Pomazun.
     
    12
    Olanare se pustil do hlavičkového souboje s jedním z hráčů Tosna. Fotbalista CSKA byl podle sudího Moskalova tím, kdo fauloval na polovině domácího celku.
     
    13
    Domácí celek přenesl hru na pravou stranu, kde ovšem zaznamenal jednoduchou ztrátu. Ale i tak byla útočná fáze hostujícího mužstva velice chabá a pomalá.
     
    14
    Domácí nedisponovali jistotou na levé straně, hosté toho využili k presinku, který ovšem neskončil ziskem balonu. Následná dobrá poziční obrana favorita zápasu si uhrála své, tedy autové vhazování z pravé strany po zásahu Černova.
     
    14
    Hosté kombinovali, roztáhli hru na levou stranu, kde byli celkem pasivní směrem dopředu, Jurčenko zatím nemusel zasahovat při tomto postupném útoku protihráčů. Tak uvidíme, co se stane po faul na Nababkina, který zapsal Galiulin.
     
    15
    Nestalo se vůbec nic. Nicméně, domácí celek to měl složité v útočné fázi, CSKA se prezentovalo vynikající hrou po ztrátě míče, jenže poté došlo k faulu, jehož autorem byl na polovině hřiště Golovin.
     
    16
    Natcho úplně zbytečně při presinku dohrál brankáře Jurčenka, tohle byl faul rozhodně na žlutou kartu po skluzu hostujícího fotbalisty. Avšak sudí Moskalov nebude trestat fotbalistu moskevského celku.
     
    17
    Jenže středem hřiště se soupeř neprosadil, což byla zcela jednoduchá a rutinní práce pro brankáře Pomazuna, který se dotkl míče rukama.
     
    18
    CSKA bylo tím mužstvem, které tvořil hru, jenže pravá strana nakonec moskevskému celku vůbec nefungovala. A tak míč držel na levé straně Černov, jenže centr obránce Tosna nebyl vůbec přesný, neměl ani potřebnou délku.
     
    19
    Vasin musel pomoci hostujícím fotbalistům s rozehrávkou, ale CSKA se nedostalo s míčem přes polovinu hřiště, poté ovšem Tosno darovalo hostům míč zbrklou chybou třicet metrů od branky Pomazuna.
     
    19
    Olanare se dožadoval odpískání faulu na vlastní osobu, ale sudí Moskalov nechal asi správně hru pokračovat. Přechodová fáze domácích byla poté rychlá, ale CSKA včas získalo míč a jde do útoku.
     
    20
    Tosno kombinovalo, respektive obraná čtyřka domácího celku. Nováček ruské ligy nevyužil brankáře Jurčenka, poté přišla ztráta na polovině hřiště na pravé straně, a tak je tady kontr CSKA.
     
    21
    Tosno ukázalo dobrou a rychlou přechodovou fázi, jenže na pozici pravého beka dobře vystoupil Fernandes proti Černovovi, je z toho tedy autové vhazování hostů z pravé strany.
     
    21
    To hosté měli tu přechodovou fázi o poznání pomalejší. CSKA bylo hodně pomalé směrem dopředu, všichni hráči domácího celku už jsou za balonem.
     
    22
    Narážečka Nababkina se spoluhráčem Čalovem dopadla velice neslavně, sudí Moskalov přerušil hru, protože viděl útočný faul Čalova, míč si bere Jurčenko.
     
    23
    Hosté se dostali rychle do útoku, ale nebylo jim to nic platné. Čalov totiž na levé straně našel Olanareho v ofsajdové pasti, a tak by to měl být Jurčenko, kdo rozehraje protiútok domácího celku.
     
    24
    Jurčenko si dal hodně na čas, ale rozhodl se pro rozehrávku vzduchem po pravé straně, jeho spoluhráči nebyli pasivní, co se týče útočné fáze, Čalov odehrál míč alespoň do autu.
     
    24
    Od Milanova šel míč do zámezí, a tak měl nováček ruské ligy k dispozici autové vhazování z pravé strany, aut letěl na přední tyč, poté se k míči dostal na levé straně Černov.
     
    25
    Tohle byla velká hrubka domácí obrany, Karnickij krásně přihrál na levou stranu, kde byl Galiulin, ten nebyl v ofsajdu, ale míč pouze těsně nestihl na hrací ploše.
     
    26
    Abazov byl tím, kdo fauloval v hlavičkovém souboji, a tak se k míči dostal hostující celek. Ten byl opět hodně trpělivý, využil levou stranu, ale Jurčenko si dobře pokryl bližší tyč při střele Nababkina, uvidíme rohový kop moskevského celku.
     
    27
    Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval mezi penaltou a malým vápnem Vasin, na zadní tyči byl poté jeho spoluhráč v ofsajdu, což viděl také pomezní sudí.
     
    27
    Jurčenko poslal míč na pravou stranu, Pomazun šel do souboje se se soupeřem hodně rychle a nakonec to byl brankář moskevského celku, kdo ukázal lepší start na míč a získal balon pro CSKA.
     
    28
    CSKA se opět trpělivostí po levé straně snažilo dostat k první trefě zápasu, centr ovšem Jurčenko vyboxoval. I tak to jsou hráči moskevského týmu, kdo drží míč na svých kopačkách, konkrétně je to brankář Pomazun.
     
    29
    CSKA je v útočné fázi celkem pasivní, nyní se neprosadilo po pravé straně, kde Olanare sehrál trošku divadlo a dožadoval se standardní situace pro svůj celek. O tom ovšem ani náhodou nemohla být řeč.
     
    30
    Tlak hostů pokračoval autovým z pravé strany, následně jsme viděli zajímavou střelu z dvaceti metrů, o kterou se postarala levá noha Milanova. Ta střílela k levé tyči, ale Jurčenko vyrazil míč na roh.
     
    30
    Ignaševič si sbíhal na přední tyč, ale míč minul kapitána moskevského mužstva, poté nebyl Jurčenko vůbec jistý, něco jako předvedl Aleš Hruška v Jablonci o tomto víkendu, avšak hosté toho k dorážce nevyužili.
    30.
     
    31
    To byla naprostá paráda! Rocha se patičkou zbavil dvou hráčů soupeře, ale finální fáze mu nevyšla. Tím pádem může z pravé strany vhazovat Fernandes.
     
    32
    Fernandes našel svým autovým vhazováním Olanareho, hosté pokračovali v tlaku, ale centr na zadní tyč byl konečnou, protože se k zakončení neddostal Nababkin.
     
    33
    Nababkin si sice chtěl obhodit Galiulina na levé straně, ale také sudí Moskalov viděl, že si hostující fotbalista pomohl nedovoleně rukama v šestnáctce domácího celku.
     
    33
    Olanare začal kontr CSKA, roztáhl hru na levou stranu. Poté se domácí mužstvo dopustilo nedovoleného zákroku, z čehož plyne, že je z toho zajímavá pozice po faulu na Golovina!
     
    34
    Hra pokračovala, přestože Kazajev zůstal ležet na hrací ploše. Co ovšem přinese standardní situace CSKA, u míče je Ignaševič a ještě jeden hostující hráč.
     
    35
    Zajímavá střela pravou nohou do pravé poloviny domácí branky, ale Jurčenko vyhrál souboj se soupeřem, kterým byl Natcho. Vynikající zákrok domácího brankáře!
    35.
     
    36
    Natcho centroval pravou nohou z pravé strany na hranici pokutového kopu, tam ovšem byly připravené rukavice brankáře Jurčenka.
     
    36
    Výborným presinkem dostal domácí celek Fernandese na pozici pravého beka pod tlak. Domácí mužstvo má naprosto zaslouženě autové vhazování.
     
    37
    To letělo na přední tyč, ale nikdo z hráčů Tosna nezakončil. Pomazun dobře komunikoval s obranou, takže CSKA jde do útoku po levé straně.
     
    37
    Hosté kombinovali, načež přišla kolmice na pravou stranu, kde byl Fernandes, jenže zase se CSKA nedostalo do větší šance, zase nebyl Jurčenko donucený k zákroku.
     
    38
    Milanov dobře pracoval při kombinaci hostujícího celku, Jurčenko nebyl zrovna dvakrát jistý po centru z levé strany, ale Čalov s Olanarem se nedostali k zakončení hlavou. Poté přišel útočný faul moskevského celku.
     
    39
    První fáze domácího protiútoku byla vynikající, jenže Markov střelou z dvaadvaceti metrů mířil po zemi k levé tyči, jenže tam už byl brankář Pomazun.
     
    40
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Jan Kazajev, přichází Reziuan Mirzov.
     
    40
    Domácí trenér musel poprvé vystřídat, střídající hráč měl problémy s levou nohou po souboji na polovině hostů. Jedná se o střídání vynucené.
     
    41
    Olanare si dobře kryl míč tělem na levé straně, ale opět končí útok CSKA ztrátou, Golovin byl s míčem v autu, tím pádem hostující celek vhazuje z vlastní poloviny.
     
    42
    Domácí celek zakončil svůj kontr střelou křížem z pravé strany vedle levé tyče. Pmazun bude tím, kdo uvede míč do hry.
     
    42
    Hostující akce vypadala velice dobře, ale skončila neúspěchem, protože Olanare se šestnáct metrů od domácí branky ukličkoval.
     
    43
    CSKA v poklidu kombinovalo na polovině Tosna, následně došlo k přenesení hry na pravou stranu, kde Fernandes vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    43
    Útočným faulem CSKA končí snažení moskevského celku o vedoucí branku zápasu s Tosnem.
     
    44
    Čalov z levé strany centroval na zadní tyč svojí levou nohou, ale poté hosté zablokovali pokus jednoho z domácích fotbalistů.
     
    45
    Fernandes vystoupil z obrany CSKA, načež domácí bek fauloval Čalova.
     
    45
    Tohle byla velká šance! Galiuilin posla míč pravou nohou do ohně, Pomazun vyboxoval míč na pravou stranu, kde nůžkami zakončil jeden z hráčů Tosna vedle pravé tyče.
     
    45+1
    Hostující celek kombinoval na polovině hrací plochy, poté se zkusil prosadit po levé straně, jenže Jurčenko včas vystartoval proti balonu.
     
    45+2
    Poslední útok poločasu šel po levé straně, ale Čalov svojí ztrátou ukončil úvodní dějství.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Tosno uhrálo proti CSKA poločasovou remízu. Hosté se hodně trápí, jsou chabí směrem dopředu, moskevský celek neměl v úvodním dějství žádnou větší příležitost. Naopak to byl nováček ruské ligy, kdo mohl jít po chybě Pomazuna do vedení, ale nestalo se. Není to vůbec pohledné utkání. Hosté (asi) více využívají pravou stranu, kde hraje Fernandes. Jinak ovšem není nikdo z hráčů CSKA více vidět. Zřejmě pošle trenér Gorčarenko do hry ve druhém poločase Dzagojeva. Domácí celek musel již jednou střídat, když se zranil Kazajev v hlavičkovém souboji s jedním z fotbalistů soupeře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující celek měl rozehrávku druhého poločasu jedním hráčem, CSKA zprava doleva.
     
    46
    Outsider zápasu začal aktivně, co se týče presinku, nohama si zahrál Pomazun, jenže pomezní sudí přerušil hru pro ofsajd po nákopu moskevského brankáře pravou nohou.
     
    47
    Až moc rychlý byl domácí celek při své narážečce na levé straně na polovině hřiště, tím pádem bude soupeř vhazovat z pravé strany, konkrétně Fernandes.
     
    47
    Olanare faulovaný ihned po převzetí balonu, takže uvidíme poměrně zajímavou standardní situaci, kterou si zřejmě vezme pravá noha Natcha.
     
    48
    Natcho předkopl míč spoluhráči, poté se dostala hra na levou stranu, už to vypadalo na ztrátu hostující celku, jenže domácí mužstvo dobře zhustilo prostor před Jurčenkem.
     
    49
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tohle už ovšem končí brankou. Nejprve se jeden z hostů dostal k zakončení z hranice vápna střílel Natcho, ten trefil pravou tyč domácí branky. Míč si ovšem našel AARON SAMUEL OLANARE a zakončením levou nohou do horních pater pravé poloviny domácí svatyně poslal CSKA do vedení.
    49. Aaron Samuel Olanare - 0:1
     
    51
    Fernandes z pozice pravého beka tvořil hru, poté to byl Olanare, kdo trošku zbrkle odevzdal míč domácímu celku. Takže následovat bude výkop Jurčenka.
     
    52
    Těžiště hry se dostalo na levou stranu, v šestnáctce domácích bylo poté aktivní Olanare, který si chtěl vymodlit pokutový kop. Sudí Moskalov ovšem na tohle divadlo neskočil.
     
    53
    Sledovali jsme kombinaci ruského nováčka na pravé straně, CSKA nebylo pasivní, co se týče defenzivy a nakonec svého soupeře vyhnalo až k Jurčenkovi.
     
    54
    Domácí akci po pravé straně zastavil pomezní sudí, který správně viděl jednoho z hráčů Tosna v ofsajdu, takže je to CSKA, kdo právě získal míč.
     
    54
    Natcho byl jakýmsi dirigentem hostující kombinace, která skončila hodně nepřesným centrem z levé strany. Ten neznamenal žádné větší nebezpečí pro Jurčenka.
     
    55
    Jeden z domácích hráčů fauloval Vasina na polovině CSKA. Jenže Tosno se velice snadno dostalo k míči a momentálně je to domácí celek, kdo kombinuje na vlastní polovině.
     
    57
    Tosno právě vstřelilo branku!
    Teď byli hosté velice nedůslední v defenzivní činnosti. Domácí celek to zkusil po pravé straně a uspěl, Galuilinova pravá noha našla svým centrem hlavu ANTONA ZABOLOTNYJE. Ten hlavičkoval mezi Ignaševičem a ještě jedním soupeřem do levé poloviny hostující branky.
    57. Anton ZABOLOTNYJ - 1:1
     
    58
    Po autovém vhazování z pravé strany si Vitinho navedl míč na levou nohu, avšak střílel křížem vedle levé tyče. Budeme sledovat výkop Jurčenka.
     
    60
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Alan Dzagojev.
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Ruslan Abazov, přichází Georgi Melkadze.
     
    61
    Olanare si sbíhal na centr z pravé strany na bližší tyč, avšak k zakončení se nedostal. I nadále ovšem hostující celek svírá domácí mužstvo pod tlakem.
     
    62
    Melkadze se na polovině hřiště neprosadil po pravé straně, a tak se balon dostal až k Pomazunovi, který rozehrává nohama.
     
    63
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA si bere vedení zpět. Vitinho roztáhl hru na levou stranu, kde Nababkin poslal míč levou nohou na zadní tyč. Tam se míč odrazil k ALANU DZAGOJEVOVI, který z jedničky pravou nohou poslal míč po zemi k levé tyči.
    63. Alan DZAGOJEV - 1:2
     
    63
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Čalov, přichází Vitinho.
     
    64
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Jevgenij Markov, přichází Alexandr Trošečkin.
     
    64
    Galiulin byl tím, kdo ztratil míč na pravé straně, a tak mohlo jít CSKA do zajímavé kontru, jenže Jurčenko si bez větších problémů pohlídal se stoperem centr z levé strany.
     
    65
    Jurčenko chtěl poslat míč na hrot útoku domácího celku, to se mu moc nepovedlo, jeho spoluhráči poté kombinovali na polovině CSKA, ale zatím nevystřelili na Pomazuna.
     
    66
    Aktivní obrana CSKA dělala Tosnu problémy, nováček ruské ligy sice nepřišel o balon, ale vše skončilo nepřesným zakončením vedle pravé tyče, kdy Pomazun pouze kontroval trajektorii míče.
     
    66
    Pomazun vykopl míč pravou nohou z pravé strany, ale jeho spoluhráči se v útočné fázi nedostali k ničemu podstatnému. Míč má momentálně Olanare, který se stáhl na pozici záložníka.
     
    67
    Berezuckij nahrál na levou stranu Nababkinovi, ten byl hodně sebevědomý, avšak přihrávkou pod sebe nenašel Olanareho na přední tyči.
     
    68
    Ojojoj, jeden z domácích fotbalistů a Natcho se srazili, hlavně hráč CSKA zůstává ležet na hrací ploše a je otřesený po srážce hlavami.
     
    69
    Už se opět hraje, Olanare se prezentoval dobrým presinkem, ale míč pro svůj tým nezískal. Následně presoval také Vitinho, ale jeho snažení bylo zatím marné.
     
    70
    Jurčenko byl tím, kdo daroval míč soupeři nepřesnou rozehrávkou přes pravou stranu. Nababkin se velice snadno dostal k autovému vhazování z poloviny domácích, ale poté jsme viděli faul na Galiulina.
     
    70
    Domácí celek sice kombinoval na polovině hostujícího týmu, ale bylo to z jeho strany hodně pasivní. CSKA se moc na zisk balonu nenadřelo, jenže Vitinho si na pravé straně ukopl míč do autu.
     
    72
    Melkadze si sice udělal slalom z hostujících fotbalistů, ale poté ztratil míč. Navíc Galiulin fauloval Olanareho zezadu.
     
    72
    CSKA mělo dění na hřišti pod kontrolou...
     
    72
    A vtom přišla hrubá chyba na polovině hřiště. Domácí šli do rychlého kontru, ale prováhali vhodný moment na zakončení, poté se soupeř stačil vrátit a pokus Trošečkina na přední tyč byl snadnou prací pro Pomazuna.
     
    73
    Vitinho dostal míč z pozice středního záložníka na pravou stranu, následně dobře pracoval v útočné fázi Olanare, ale Jurčenko vyběhl z branky a chytil míč do rukou.
     
    74
    Jurčenko se zapojil do domácí kombinace nohama, zatímco sudí Moskalov zapískal do píšťalky, protože Bujlovov je otřesený a teče mu krev z hlavy po souboji s Olanarem.
     
    76
    Tosno kombinovalo na vlastní polovině, poté přišla přihrávka na levou stranu. Mezitím by se měl Bujvolov vrátit do hry, nováček ruské ligy ale hraje momentálně o desíti.
     
    76
    Špatná finální fáze Tosna přisoudila míč CSKA, ale Dzagojev nenašel na levé straně Olanareho, takže CSKa bude mít pouze autové vhazování Nababkina.
     
    77
    Olanare dostal na levé straně strašně místa, ale nakonec pokazil finální fázi, akce jejíž začátek vypadal velice dobře, jenže finální fáze nebyla vůbec ideální.
     
    77
    Moskevský celek se velice dobře bránil a vyhnal Tosno až na polovinu hřiště, domácí mužstvo poté hledalo skulinku v obraně soupeře, ale bylo donuceno, aby zapojilo do kombinace Jurčenka.
     
    78
    Bujvolov stále není na hřišti. Domácí stoper si navíc musí vyměnit dres, protože s dresem, na němž jsou znatelné stopy krve, se nedá hrát.
     
    79
    Tosno už hraje kompletní, už je nováček ruské ligy v jedenácti lidech. Pomazun bude tím, kdo rozehraje akci CSKA.
     
    80
    Teď domácí celek nebyl vůbec dobrý v defenzivě, jenže centr z pravé strany jen těsně nenašel Dzagojeva, který by jinak zakončoval zcela sám před Jurčenkem.
     
    80
    Nababkin hrál zřejmě rukou, sudí Moskalov nechal hru pokračovat, poté ovšem Olanare zapsal faul domácího celku.
     
    81
    CSKA drží míč na vlastní polovině, navíc do své kombinace zapojuje i brankáře Pomazuna.
     
    82
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Bibras Natcho, přichází Pontus Wernbloom.
     
    82
    Melkadze postrčil zezadu při presinku pravého beka Fernandese. Hostující celek nikam nepospíchá a dává si s rozehrávkou na čas.
     
    83
    Alan Dzagojev si seběhl na přední tyč na centr z pravé strany, Fernandes mu z pozice pravého beka poslal krásný dárek, ale ruský útočník překvapivě zakončil zbrkle vedle pravé tyče.
     
    83
    Zabolotnyj byl tím, kdo fauloval v hlavičkovém souboji. Hostující celek rozehrál z vlastní poloviny nakrátko, ale poté se míč dostal k domácím.
     
    84
    Pomazunova nepřesná rozehrávka šla na levou stranu a poté do autu. Tosno vhazovalo, Vitinho fauloval, nebyl to zákrok na žlutou kartu.
     
    85
    Jenže centr ruského nováčka nebyl vůbec nebezpečný. Pomazun snadno chytil míč do náruče a začal kontr CSKA, který zakončil faulem na Galuilina Dzagojev.
     
    85
    Domácí kontrovali po levé straně, Melkdaze byl faulovaný Vasinem, hostující stoper podrazil domácího hráče a dostává žlutou kartu.
     
    87
    Avšak přímý kop byl hodně nepřesný, míč letěl nad hostující branky a Pomazun tím pádem nikam nepospíchá s výkopem.
     
    87
    Pomazun vykopl na pravou stranu, kde byl aktivní Olanare, ale Bujvovlov přerušil útok CSKA po centru z pravé strany.
     
    88
    Moc času už domácím fotbalistům nezbývá. Navíc po autovém vhazováním z levé strany přišlo Tosno hodně snadno o balon.
     
    88
    Hrubá chyba Jurčenka po autovém vhazování z levé strany! Vitinho možná mohl zkusit překonat brankáře Tosna lobem, ale o to se hostující fotbalista nepokusil.
     
    89
    Domácím se vůbec nepovedla finální fáze, Galuilin střílel z pravé strany křížem vedle levé tyče. Navíc hráče Tosna berou křeče.
     
    90
    Od brankáře Jurčenka začal domácí útok, ten ovšem po pár sekundách byl přerušen. Tosno vhazuje z pravé strany.
     
    90
    Poměrně rušno bylo na hranici hostujícího vápna, Melkadze si na levé straně navedl míč na pravou nohu a zakončil po zemi vedle levé tyče.
     
    90+1
    Sudí Moskalov nastavil čtyři minuty!
     
    90+1
    Vitinho se snažil prosadit individuálně, obhodil si soupeře a poté si šel pro penaltu, sudí Moskalov nechal hru plynout.
     
    90+2
    Nejprve Jurčenko nakopl míč do ohně z poloviny hřiště, ale poté domácí celek nezakončil. Tosno má další vhazování z pravé strany.
     
    90+3
    Galiulin vhazoval z pravé strany, ale Rocha zakončil z dvaceti metrů mimo tři tyče.
     
    90+3
    Tosno mělo k dispozici autové vhazování z levé strany, následně ovšem ztratilo míč. CSKA jde do rychlého brejku, ale Olanare v obrovské šanci sám před Jurčenkem zakončuje střelou po zemi z pravé strany vedle levé tyče.
     
    90+4
    Hosté byli důrazní a pohlídali si nákop Tosna, poté se ještě snažil prosadit Olanare proti Jurčenkovi a výborným presinkem proti brankáři Tosna vybojoval zřejmě rohový kop z levé strany.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí výhrou favorita utkání v poměru 2:1. Hosté byli v prvním poločase směrem dopředu nuloví, ve druhé půli měli možná mírnou převahu. I tak ovšem Tosno bylo těžkým soupeřem pro celek z hlavního města Ruska. Rozhodla až přesná střela Alana Dzagojeva k levé tyči po centru Nababkina z levé strany. Poté se hostující mužstvo soustředilo především na svojí defenzivní činnost a do větší šance nováčka nejvyšší ruské fotbalové soutěže nepustilo. Z toho plyne, že CSKA zapisuje svou třetí výhru v tomto ligovém ročníku.
     
    Zákroky brankářů:
    Jurčenko (Tosno) – 3
    Pomazun (CSKA) – 3 (21:02:18)

    Vít Muzikář

    Branky: 57. A. Zabolotnyj (Galiulin) – 49. Olanare, 63. Dzagojev

    Karty:   85. Vasin (CSK)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:7. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:19.
    FC Tosno: D. Jurčenko (C) – Abazov (60. Melkadze), Bujvolov, Dugalić, J. Černov – Galiulin, Rocha, Karnicki, Kazajev (40. Mirzov), Markov (64. Trošečkin) – A. Zabolotnyj.
    Náhradníci: Lukičev, Oparin – Alšin, Anderson Carvalho, Melkadze, Mirzov, Rustem Muchametšin, Palienko, Sucharev, Trošečkin.

    CSKA Moskva: Pomazun – Vasin, Ignaševič (C), A. Berezuckij – Mário Fernandes, G. Milanov, Golovin (60. Dzagojev), B. Natcho (82. Wernbloom), Nababkin – Čalov (63. Vitinho), Olanare.
    Náhradníci: Ovčinnikov – V. Berezuckij, Vitinho, Dzagojev, Gordjušenko, Chosonov, Kučajev, Ščennikov, Wernbloom, Žamaletdinov.

    Rozhodčí: Moskalev (Rusko)
    thejrc.org