Henan Jianye – Changchun Yatai 0:2 (kon.)
konec
Henan Jianye FC
0:2 (0:1)
Changchun Yatai FC
Středa 09.08.2017, 13:35 • Zhengzhou Hanghai Stadium (Zhengzhou) • Čínská Super League • 21. kolo
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (15:35:39)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:20.
     
    Je konec! Changchun Yatai nakonec ustrážil svoje vedení z prvního poločasu, navíc sám přidal ještě jednu branku. O obě trefy se postaral nigérijský forvard Odion Ighalo, který uplatnil své zkušenosti z anglické či španělské ligy. Henan toho v dnešním utkání moc nepředvedl, závěrečný tlak přišel opravdu hodně pozdě.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mezitím ani hosté nevyužili stoprocentní šanci, posléze byl k zemi poslán Li Kuang. Vypadá to, že o vítězi dnešního utkání je již rozhodnuto.
     
    90+2
    Dočkalovi i nadále tečou nervy. Zcela mimo hru postrčil Tu če-jüa, který si neodpustil dosti teatrální pád.
     
    90+1
    Druhý poločas bdue nastaven o pět minut.
    90. Gomes mířil těsně vedle.
     
    90
    Domácím zkrátka není přáno! Dočkal vyslal do šestnáctky další centr, který našel přesně hlavu Gomese, jehož hlavička skončila jen těsně vedle.
     
    88
    Bořek Dočkal se chopil další standardní situace, která mířila velmi dobře ke vzdálenější tyči, kde byla hned dvojice spoluhráčů. Ani jeden ale na centr vůbec nedosáhl.
     
    87
    Nápor Henanu je stále urputnější. Za pokutovým území dostal ideálně nabito jeden z domácích, výsledkem ale byla opět střela přímo doprostřed branky.
     
    86
    Konečně, alespoň střela! Jang čchang-pcheng si počíhal na centr z levé strany, jenomže následné hlavičce chyběla jak razance, tak i přesnost.
     
    85
    Bývalý hráč Sparty Praha předvedl další velmi ostrý zákrok, následně se Gomes prezentoval dalším velmi jistým odhlavičkováním.
     
    84
    V jediném českém legionáři se projevila mírná frustruace, když zcela zbytečně dohrál dvoubrankového Ighala.
     
    83
    Střídání v týmu Changchun Yatai FC: ze hřiště odchází Siao fej, přichází Jü žuej.
     
    82
    Gomes stoupal hodně vysoko do vzduchu, i tak ale nedoskočil na další Dočkalův roh. V šestnáctce zůstává ležet jeden z hostů, který zřejmě bude potřebovat ošetření.
     
    81
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází čcheng Lung, přichází Jang čchang-pcheng.
     
    80
    Henan slušně sevřel svého soupeře v jeho vlastní šestnáctce, aktivní Bassogog ale neměl kudy propasírovat technický projektil.
     
    79
    Hodně podezřelý zákrok předvedl Gomes. Domácí zadák stáhl v šestnáctce k zemi Ighala, jenomže pokutový kop se nepíská ani v tomto případě.
     
    78
    Hlavní arbitr nařídil další přestávku na občerstvení. Henanu nezbývá už moc času, jen něco málo přes deset minut.
     
    77
    Do akce musel také brankář Wu Ja-kche, do jehož prostoru mířil prudký střílený centr. Hostující strážce tyčí neměl s pokrytím centru větší starosti.
     
    76
    Domácí sice mají územní převahu, ta zatím nevede vůbec k ničemu. Soupeř skvěle napadá rozehrávku, navíc velmi dobře zahušťuje mezery na hřišti.
     
    75
    Pro domácí mohlo být ještě víc zle! Z levé strany uháněl sám na brankáře Ismailov, jenomže s míčem se dostal až přiliš blízko vyběhnuvšímu Wu Jenovi, který jeho slabou střelu kryje.
     
    74
    Bassogog vybojoval zdánlivé ztracený balón, následný centr ale mířil přímo na hlavu protihráče.
     
    73
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Čao Kche, přichází Aduwal.
     
    72
    Střídání v týmu Changchun Yatai FC: ze hřiště odchází Lung Tchan, přichází Tu če-jü.
     
    71
    Nedovolený zákrok je pískán i na druhé straně, dnes již dvougólový Ighalo si v souboji s Luo Chengem dělal prostor až moc agresivně.
     
    70
    Organizovaná hra Changchunu dělá velké problémy Henanu. Domácí celek není schopen se dostat k vážnějšímzu ohrožení branky, navíc se útočného faulu dopustil Čung ťin-pao.
     
    69
    Čao Kche (Henan) se nepředvedl zrovna přesným autovým vhazováním, před Bassogogem zasáhl velmi dobře jeden z hráčů v bílém kompletu.
     
    68
    Po šermované ve středu hřiště se míč dostal k Dočkalovi, který byl dle sudího odzbrojen v rámci pravidel.
     
    67
    S Henanem to v tuto chvíli vypadá už opravdu zle. Před sebou má dvoubrankové manko, navíc domácí stále nejsou schopni se dostat k souvislejšímu držení míče.
    65. IGHALO - 0:2
     
    65
    Changchun Yatai právě vstřelil branku!
    Kostrbatá akce hostů vede k druhé brance! Střídající Li Kuang přeci jenom procedil balón na ODIONA IGHALA, který ze malého vápna nemýlil ani napodruhé.
     
    64
    Sledujeme pasáž hry, která není přiliš záživná. Hlavní slovo má především rozhodčí, jenž musí řešit nespočet nedovolených zákroků.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Marinho (Changchun Yatai FC).
     
    62
    Střídání v týmu Changchun Yatai FC: ze hřiště odchází Che čchao, přichází Li Kuang.
     
    61
    Bassogoga je plné hřiště. Domácí hrotový útočník nyní kombinoval s Bořkem Dočkalem, výsledkem byl nepřesný centr do pokutového území.
     
    60
    I další standardka Changchunu dopadla přesně na hlavu Gomese, který svojí hlavičkou zahájil protiakci. Tu vedl Bassogog, který se ale razantním předkopnutím připravil o míč.
     
    59
    V roli posledního hráče Henanu musel zakročit Čao Kche, který se s míčem vůbec nemazlil a napálil ho daleko za postranní čáru.
     
    58
    Tohle bylo hodně diskutabilní. Gomes trefil protihráče uvnitř pokutového území zřejmě do ruky, hra ale pokračuje dále.
     
    57
    Bassogog je takový obětní beránek. Wu Jenův nákop mířil právě na domácího útočníka, který byl po chvíli opět sražen k zemi.
     
    56
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Chu ťing-chang, přichází Chen Zije.
     
    56
    U míče stála hned trojice hráčů, nakonec na sebe vzal odpovědnost Marinho, jehož technický pokus končí pouze na dobře postavené zdi.
     
    55
    A pozor! Kousek za šestnáctkou zahrál Luo Cheng (Henan) rukou a pro hosty se tak naskýtá slušná palebná pozice z přímého kopu.
     
    54
    Svojí připravenost musel prokázat brankář Wu Jen (Henan), do jehož území plachtil prudký centr. Domácí strážce tyčí se nenechal zaskočit.
     
    53
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Útočný výpad hostů utnul až velmi dobrým obranným zákrokem domácí kapitán Gomes.
     
    52
    To už bylo lepší. Nadýchaný centr z kopačky českého záložníka usedl přesně na hlavu Eddiho Gomese, který hlavičkoval zhruba půl metru nad horní konstrukci.
     
    51
    Jen co se Kamerunec ve službách Henanu dostal zpět na hrací plochu, vzápětí byl opět poslán k zemi. Je tu další šance pro Bořka Dočkala.
     
    50
    Na zelený pažit ulehl nejaktivnější hráč domácích Christian Bassogog. Do akce musel také lékařský persónal, který již pomáhá kamerunskému hráči.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Che čchao (Changchun Yatai FC).
     
    49
    Po nedomluvě zadáků Henanu se k míči dostal Ighalo, který ale neměl proti trojici protihráčů sebemenší šanci na úspěch.
     
    48
    Úvodní vteřinky druhého dějství patřili hostům, jedná se o kombinace daleko od branky Wu Jena.
     
    47
    Tak jdeme znovu na to! Changchun Yatai obstaral rozehrávku ve druhém poločase, ve kterém zároveň bude usilovat o dotažení nadějného výsledku do konečného hvizdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Changchunu Yatai, kteří po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedou 1-0. O jedinou branku utkání se po necelých deseti minutách hry postaral nigérijský forvard Ighalo. Druhý poločas začne přibližně v 14:37.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Oba celky se už moc nikam neženou. Vypadá to, že další branku v prvním dějství už neuvidíme.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
    43. Za Wu Jenem se otřásla branková konstrukce.
     
    43
    To byla rána! Siao Fej (Changchun) si naběhl do šestnáctky na přízemní přihrávku, kterou následně poslal do spojnice břevna a tyče.
     
    42
    Gomes nalezl lahůdkovým pasem Bassogoga, kterému ale vstup do šestnáctky nevyšel. Velmi dobrý obranný zákrok předvedl Siao-fej (Changchun).
     
    41
    Brazilský forvard odcentroval přesně na nohu Bořka Dočkala, který posunul míč pouze za sebe. Naštěstí pro domácí se Fan Siao-tung netrefil do vysokého balónu.
     
    40
    Changchun Yatai ale zůstane poblíž šestnáctky, nevybíravým zákrokem se totiž prezentoval Čung-ťin-pao. Naskýtá se slibná pozice z přímého kopu.
     
    39
    Wu jen si skvěle vyběhl pro rohový kop Changchunu, míč následně vyrazil daleko z pokutového území.
     
    38
    Ighalo si sebíhal za soupeřovu obranu o chlup rychleji, než by bylo třeba. Pomezní rozhodčí si všiml ofsajdu nigérijského útočníka a následně vztyčil praporek.
     
    37
    Územní převaha hostů odpovídá také statistickému vyjádření. To ukazuje, že Changchun Yatai má míč na kopačkách třiašedesát procent času, naopak Henan třiatřicet.
     
    36
    Ta nebyla rozehrána zrovna nejlépe, balón nejen, že přeletěl všechny zúčastněné, jeden z domácích při hlavičkovém souboji fauloval.
     
    35
    Chu ťing-chang (Henan) byl lehce přistrčen, hlavní sudí píská faul na domácího záložníka. Bořek Dočkal se již staví k rozehrávce standardky z pravé strany.
     
    34
    Už se znovu hraje. Henan se ujme autového vhazování poblíž středové poloviny.
     
    33
    Hlavní arbitr nařídil přestávku na doplnění důležitých tělních tekutin. Tato minutka se jistě přenese do nastaveného času.
     
    32
    Z následné standardky nepramenil žádný rozruch před brankou Wu Jena, naopak se hosté dopustili útočného faulu.
     
    31
    Hra se nám trochu uklidnila, v posledních vteřinách sledujeme nespočet nedovolených zákroků. Po jednom z nich se na zemi ocitl Marinho (Changchun).
     
    29
    Henan se řítil do rychlého protiútoku, který táhl Bořek Dočkal. Po chvilkovém vedení míče se český legionář připlětl mezi dvojici protihráčů, která mu balón odcizila.
     
    28
    Rozehrávku si vzal na starost Siao-fej, tedy kapitán hostujícího mužstva. Balón plachtil na penaltový puntík, kde prostor ovládl Gomes.
     
    27
    Na druhé straně opět zazlobili hosté, nepříjemný centr musel s vypětím všech sil odvracet kapitán Eddi Gomes. Roh pro Changchun Yatai.
     
    26
    Jeden z domácích fotbalistů skvěle propustil balón mezi nohama na Bassogoga, který se ale v době přihrávky pohyboval v ofsajdovém postavení.
     
    25
    Bývalý hráč Granady či Watfordu se následně opět provinil faulem, následovala ostrá debata s hlavním arbitrem, který mu zřejmě naposledy odpustí žluté varování.
     
    24
    Changchun Yatai uklidňuje rozháranou hru poklidnou kombinací přes všechny své obránce, míč má momentálně na levé straně Sun ťie.
     
    23
    Docela nenápadný nigérijský forvard Ighalo se nám opět připomněl, před malým momentem totiž povalil na zem Gomese.
     
    22
    Skvělou práci nyní odvedl Bořek Dočkal, který uzmul balón a posléze vyslal k úprku Čao Kcheho. Levý bek Henanu si to namířil po levém křídle až k pokutovému území, kde byl ale dvojici protihráčů odzbrojen.
    21. Bassogog pálil vysoko nad branku.
     
    21
    Chu ťing-chang (Henan) skvěle sklepnul balón na naběhnuvšího Bassogoga, který si míč zpracoval hrudí a následně vypálil hodně vysoko nad branku.
     
    20
    Sledujeme velice vyrovnané utkání, které bylo zatím okořeněno jedním gólem. Na tahu je momentálně domácí Henan, jenž se stále nemůže dostat do větší střelecké příležitosti.
     
    18
    Aktivní Brazilec Marinho si gestem řekl o dlouhý balón, z kopačky Sun ťie (Changchun) ale vyletěla až moc dlouhá přihrávka.
     
    17
    Marinho skvěle napadal rozehrávku Jang Kchua (Henan), jehož přihrávku srazil ven ze hřiště. Aut pro domácí z poloviny hřiště.
     
    16
    Další akci už táhl bývalý hráč pražské Sparty, jenomže přihrávku na Bassogoga příliš uspěchal. Wu Ja-kche bude vykopávat od své svatyně.
     
    15
    Čcheng Lung (Henan) poslal na svého parťáka Dočkala příliš dlouho přihrávku, český reprezentant neměl nárok na zachycení míče.
     
    14
    Další Dočkalova standardka byla taktéž v poklidu odvrácena, těžiště hry je momentálně u zadáků hostujího tábora.
     
    13
    Faktem je , že poslední minutky jednoznačně patřili Changchunu. Domácí celek naprosto zanevřel na jakékoliv útočení a soustředil se spíše na defenzivní činnost.
    12. IGHALO - 0:1
     
    12
    Changchun Yatai právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Na levé straně propadl jeden z domácích, následovala přízemní přihrávka na ODIONA IGHALA, který se z blízka už nemýlil.
     
    12
    Henan se zatáhl trochu hlouběji k vlastní šestnáctce, kolmici za obranu zkoušel vyslat Marinho, avšak neúspěšně.
     
    10
    Fotbalisté Changchunu se dožadovali odpískání pokutového kopu, nezdál se jim totiž zákrok na hranici šestnáctky.
     
    9
    Dlouhý nákop mířil na Bassogoga, který se tělem dostal za protihráče, jenomže mu nevyšlo zpracování vysokého balónu.
     
    8
    Centr do šestnáctky Changchunu propadl až na vytáhlého zadáka Eddiho Gomese, kterému se bohužel pro domácí tábor zapletl balón mezi nohama.
     
    7
    Hostující kapitán Siao-fej se s míčem ocitl už za postranní čárou, následně se Marinho dopustil nedovoleného zákroku.
     
    6
    Dočkal si vzal na starost první rozehrávku standardní situace. Míč mířil do velmi dobrého prostoru, nakonec ale pouze proletěl pokutovým územím.
     
    5
    Jang Kchuo (Henan) zabojoval u pravé autové čáry, nakonec o kulatý nesmysl přecci jenom přišel. Hosté budou vhazovat poblíž rohovému praporku.
     
    4
    S míčem se seznámil také hostující celek Changchun Yatai, který momentálně kombinuje u středového kruhu.
     
    3
    První střelecký pokus utkání vyprodukoval domácí kanonýr Bassogog, jehož střela vystoupala hodně vysoko nad branku.
     
    2
    Utkání se nám naplno rozběhlo, úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, konkrétněji z půlící čáry rozehrával Bořek Dočkal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Henan Jianye FC: Wu Jen – Jang Kchuo, Gomes (C), Luo Cheng, čcheng Lung, Čao Kche – Chu ťing-chang, Feng Čuo-i, Dočkal, Čung ťin-pao – Bassogog
    Náhradníci: Ablet Aduwal, Čchen C'-ťie, Liou Cheng, Wang Kuo-ming, Wang Fej, Jang čchang-pcheng, Jüan Jie

    Changchun Yatai FC: Wu Ja-kche – Sun ťie, Ťiang če, Fan Siao-tung – Che čchao, Čang Li, Lung Tchan, Čang Siao-fej (C) – Ismailov, Marinho, Ighalo
    Náhradníci: I Fan – Tu če-jü, Li Kuang, Li šang, Jen Feng, Jü žuej, Čou Ta-ti

    Rozhodčí: Chu Chej.
     
    Česká stopa

    Jediným českým legionářem tohoto střetnutí je samozřejmě Bořek Dočkal. Zdá se, že se bývalý hráč pražské Sparty nadobro zabydlel v základní sestavě, přičemž má na kontě již osmý start v základní jedenáctce v řadě. Nejpovedější zápas Bořka Dočkala byl zcela bezvýhradně souboj mezi Liaoningem, ve kterém český reprezentant vstřelil dvě branky.
     
    Changchun Yatai FC

    Dost podobně je na tom i soupeř Changchun Yatai. Toto mužstvo se nachází na jedenácté pozici, tedy jednu příčku nad jeho dnešním soupeřem. Changchun naopak neprožívá moc dobrou formu, poslední tři utkání znamenaly zisk pouhého jediného bodu. Bezkonkurenčně největší hvězdou je nigérijský forvard Odion Ighalo, který má zkušenosti ze španělské či anglické ligy.
     
    Henan Jianye FC

    Henan se po vlažném vstupu do letošního ročníku konečně trochu prokousává tabulkou výše. Momentálně je to dvanáctá pozice s pětibodovým náskokem na první sestupovou příčku. Henan v posledních zápasech doprovází slibná forma, z posledních šesti utkání totiž prohrál pouze jedinkrát. Domácí celek dnešního střetnutí se i v dnešním utkání bude opírat o svojí nějvětší hvězdu Christiana Bassogoga, který doposud vsítil sedm branek.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Čínská Super League započíná jednadvacáté kolo, my se společně zaměříme na souboj mezi Henan Jianye FC a Changchun Yatai FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:35.

    David Suchý

    Branky: 12. Ighalo (Lung Tchan), 65. Ighalo (Li Kuang)

    Karty:   49. Che čchao (CHG), 63. Marinho (CHG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:20.
    Henan Jianye FC: Wu Jen – Jang Kchuo, Gomes (C), Luo Cheng, čcheng Lung, Čao Kche – Chu ťing-chang, Feng Čuo-i, Dočkal, Čung ťin-pao – Bassogog
    Náhradníci: Ablet Aduwal, Čchen C'-ťie, Liou Cheng, Wang Kuo-ming, Wang Fej, Jang čchang-pcheng, Jüan Jie

    Changchun Yatai FC: Wu Ja-kche – Sun ťie, Ťiang če, Fan Siao-tung – Che čchao, Čang Li, Lung Tchan, Čang Siao-fej (C) – Ismailov, Marinho, Ighalo
    Náhradníci: I Fan – Tu če-jü, Li Kuang, Li šang, Jen Feng, Jü žuej, Čou Ta-ti

    Rozhodčí: Chu Chej
    thejrc.org