Havlát Team – Kometa Brno 10:6 (kon.)
konec
Martin Havlát Team
10:6 (3:4, 5:1, 2:0)
HC Kometa Brno
Středa 09.08.2017, 18:30 • DRFG Arena, Brno • Exhibiční utkání
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný podvečer z jihomoravské metropole. Vítám všechny fanynky a fanoušky hokeje! Brno se dnes chystá ne velkolepou událost, kterou není nic jiného, než rozlučka brněnského rodáka a bývalého elitního útočníka NHL Martin Havláta. V rámci jeho rozlučky se pod Špilberk sjede plejáda hvězd, jakými jsou například Jaromír Jágr, Petr Čech, Marek Židlický, Patrik Eliáš, Martin Erat či Marián Hossa. Soupeřem "Martin Havlát Team" při jeho posledním zápase kariéry bude při exibičním duelu bude domácí Kometa Brno a cílem všech účastníků bude připravit beznadějně vyprodaným tribunám DRFG Areny co největší zážitek! Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Úvodní sestavy:

    Martin Havlát Team: Pavelec, Mrázek, Čech – Židlický, Chára, Michálek, Gudas, Zbořil, Blatný, Kempný – Havlát, Jágr, Prospal, Výborný, Hertl, Frolík, Varaďa, Vrbata, Palát, Eliáš, Erat.

    HC Kometa Brno: Čiliak, Vejmelka – Krejčík, O. Němec, Štencel, Král, Bartejs, Gulaši, Malec, Mikyska – H. Zohorna, R. Zohorna, V. Němec, Nahodil, Dočekal, Hruška, Havránek, Nečas, Zaťovič, Svoboda, Vincour

    Rozhodčí: Jeřábek, Čech – Musil, Měkýš.
     
    Velkolepá show se blíží! V Brně je na akci roku beznadějně vyprodáno, velké hokejové hvězdy a také poslední utkání kariéry Martina Havláta chtějí vidět všichni.
     
    Na úvod přichází na led tým Komety Brno, každý z hráčů je jednotlivě představován našlapaným tribunám.
     
    Na led nyní vyjíždí tým Martina Havláta – jako první byli představeni Jakub Zbořil, někdejší obránce Komety, a nyní přichází na řadu Zdeněk Blatný.
     
    Velkých ovací se jako další dočkali Tomáš Hertl a Ondřej Palát – dva elitní útočníci, kteří se stali lídry svých týmů v NHL – San Jose Sharks, respektive Tampy Bay Lightning.
     
    Další vyrazil na ledovou plochu Michael Frolík, útočník Calgary Flames, a ihned po něm řízný bek Radko Gudas.
     
    Po něm na led vyjel Václav Varaďa, kterého o několik vteřin později následoval útočník Floridy Radim Vrbata.
     
    Jako další se za velkých ovací vydal na led David Výborný, někdejší kapitán národního týmu a útočník Columbusu Blue Jackets.
     
    Po něm se ovací dočkali také obránci Zbyněk Michálek a Marek Židlický. V Brně je dnes na ledě opravdu hvězda vedle hvězdy.
     
    Na řadu přišel také první brankář – Petr Mrázek, který už několik let stráží branku Detroitu Red Wings.
     
    Zpět k útočníkům – na ledě se představuje také Václav Prospal – další z fantastický útočníků někdejšího národního týmu.
     
    A na ledě se opět za nepopsatelného rámusu také gólman Arsenalu Londýn Petr Čech, který dnes vymění rukavice za lapačku a vyrážečku!
     
    Jako třetí brankář je představen Ondřej Pavelec, který se nově upsal New Yorku Rangers.
     
    Zatím největšího aplausu se dočkal Patrik Eliáš, k jeho jménu asi není třeba nic dodávat – 20 sezón v NHL mluví za vše.
     
    I Michal Kempný, miláček domácích tribun, se dočkal vřelého přivítání.
     
    Jediným Slovákem v týmu je Zdeno Chára, urostlý obránce hrál s Martinem Havlátem společně v Ottawě Senators.
     
    Nyní se DRFG Arena znovu otřásla v základech. Se slovy "Viděli ho vaši dědečkové, vaši otcové, vidíte jej vy, vidí jej vaši synové a uvidí i vaši vnuci", vyjel na led muž s číslem 68 – Jaromír Jágr!
     
    A na závěr představení ten, kvůli kterému jsme se tu dnes všichni sešli – na led vyjel Martin Havlát, který tímto zápasem uzavírá svou pohádkou kariéru! Pojďme si jej užít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Mezi tyčemi týmu Martina Havláta se startující gólman objevuje Petr Čech a my se můžeme jen těšit, co ze svého brankářského umění předvede!
     
    00:49
    Na exibiční poměry se hraje zatím ve svižném tempu, Čiliak už musel řešit střely Jágra a Havláta.
     
    02:09
    Havlát Team právě vstřelil branku! "Domácí" jdou do vedení! Zbyněk Michálek lehkou žabičkou posunul puk do jízdy ZDEŇKU BLATNÉMU, který se zjevil sám před Čiliakem a pohodlnou kličkou do forhendu zakončil – 1:0! Asistence: Zbyněk Michálek.
     
    03:24
    Kometa vzápětí zamkla svého soupeře, Svoboda nabízel kotouč na teč na brankoviště Ondřeji Němcovi, ale Petr Čech srazil včas své betony k sobě.
     
    04:50
    Jaromír mohl navázat na starou dobrou spolupráci s Václavem Propsalem, jemuž adresoval nezištnou přihrávku, ale českobudějovický rodák trefil lapačku Čiliaka.
     
    05:30
    Palát se dostal před branku, kde ještě zadovkou našel úplně volného Jágra, ale ten z bekhendu i po lehké teči Filipa Krále přestřelil branku! Takovýto obrázek se nevidí každý den!
     
    06:13
    Na opačné straně ujel po křídle Nahodil, snažil se Čecha překvapit kličkou na dlouhou hokejku, nicméně vítěz fotbalové Ligy mistrů z roku 2012 se nenechal překvapit a zasáhl svou rukavicí – nikoliv fotbalovou, ale hokejovou.
     
    07:39
    Brněnští fanoušci zatím dávají utkání naprosto skvělou atmosféru, zatím se hraje bez přerušení a i hráči na ledě se skvěle baví.
     
    08:20
    Hruška nastartoval Krejčíka, ten ještě hledal před prázdnou brankou Tomáše Svobodu, ale tomu zakončení znemožnil skvělým obranným zákrokem Martin Havlát. Kdo ví, jestli si na počátku své kariéry vybral dobrý post, v obraně by se také rozhodně neztratil.
     
    09:26
    Vojta Němec dostal křižnou žabičku na levý kruh, Petr Čech byl v tu chvíli lehce rozhozen, ale nakonec dokázal střelu brněnského šikuly vyrazit svou vyrážečkou.
     
    10:03
    Radim Vrbata ukázal své šikovné ruce a skvělé kličky, probil se až před Čiliaka, ale poté místo brankové sítě, vymetl tu ochrannou.
     
    10:14
    Havlát Team právě vstřelil branku! A je to o dvě branky! Vrbata našel opět ZDEŇKA BLATNÉHO, který se s nadsázkou řečeno "na stará kolena" našel v roli střelce a z ostrého úhlu překvapil nahozením Čiliaka – 2:0! Asistence: Radim Vrbata.
     
    10:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ani úřadující mistři ale nečekali na svou trefu dlouho! Čerstvě draftovaný brněnský klenot Martin Nečas povedenou přihrávkou našel volného MARTINA DOČEKALA, který střelou k levé tyči poprvé rozjásal domácí ochozy – 2:1! Asistence: Martin Nečas.
     
    12:10
    Kometa nyní předvedla parádní kombinaci na ose Hruška – O. Němec – Hruška a Tomáš Svoboda, poslední jmenovaný ale mířil těsně vedle!
     
    12:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno, tribuny se skvěle baví! Hruškovi už tentokrát vyšla přihrávka náramně, a TOMÁŠ VINCOUR z první práskl do puku, který skončil u pravé tyče Petra Čecha – 2:2! Asistence: Jan Hruška.
     
    13:50
    O minutu později Marek Čiliak vůbec nevěděl, kde má puk po střele Jágra, ale ten se nakonec vykutálel těsně vedle tyče.
     
    14:30
    Formace Martina Erata, který dnes nastupuje za tým Martina Havláta rozjela v pásmu Komety skvělý kolotoč, ovšem ke střele se nedostala.
     
    16:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    A tak zahřmělo na druhé straně! TOMÁŠ VINCOUR si na levé straně vyměnil kotouč se svým jmenovcem Havránkem, a u levé tyče Petra Čecha zakončil do prázdné branky – 2:3! Asistence: Tomáš Havránek.
     
    17:47
    Havlát Team právě vstřelil branku! Je znovu vyrovnáno! Václav Prospal po svém zvyku projel jako za starých časů obranou soupeře, z pravé strany naservíroval pocukrovaný pas ONDŘEJI PALÁTOVI a ten se před prázdnou branku nezmýlil – 3:3! Asistence: Václav Propsal.
     
    19:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jenže vedení si opět berou úřadující mistři extraligy. Vojtěch Němec ujel na branku v situaci dva nikoho s MARTINEM DOČEKALEM, čtyřikrát si vyměnili kotouč a vášnivý rybář v modrobílých barvách zakončil přesně – 3:4! Asistence: Vojtěch Němec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina velké show je u konce, Kometa je zatím o gól napřed a jako hostující celek ve své hale drží náskok 4:3! Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina skvělého utkání. Buďte u ní s námi.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:37.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Od druhé třetiny se v brance "domácích objevuje Ondřej Pavelec, a Martin Havlát dokonce nastupuje za Kometu!
     
    21:20
    Čiliak nyní předvedl skvělý zákrok, proti ráně Vrbaty vytrčil famózně svou lapačku.
     
    22:21
    Havlát Team právě vstřelil branku! Znovu je vyrovnáno! Propsal ukázal úžasný přehled ve hře, když v mezi čtyřmi hráči našel v mezikruží volného JAROMÍRA JÁGRA a největší legenda českého hokeje zamířila neomylně pod víko Čiliakovy branky – 4:4! Asistence: Václav Prospal.
     
    23:43
    Ondřej Pavelec je hned od úvodu mezi tyčemi v plné permanenci, nepřišli si na něj však ani R. Zohorna, ani Nečas.
     
    25:00
    Oba týmy měly následně několik dobrých šancí, ale oba brankáři se zatím činí a ve druhé části předvádějí skvělé zákroky.
     
    26:01
    Při komerční pauze se dostal ke slovu také Radko Gudas, který nevyloučil, že se dočkáme nějaké té pěstní výměny.
     
    27:48
    Následně si Pavelec smlsnul na Hynku Zohornovi, jeho střelu švihem efektně a zároveň efektivně ukryl ve své rukavici.
     
    28:36
    Skvělé kombinace pokračují, další takovou předvedla Nečasova formace, její vůdce ale nemířil z levého kruhu přesně.
     
    29:52
    Radko Gudas se protáhl obranou a Jan Štencel jej nechtěně podrazil, rozhodčímu nezbylo nic jiného, než zdvihnout pravici! Nebude se však vylučovat, ale rovnou se pojede trestné střílení!
     
    29:52
    Radko Gudas však ukázal, že jeho přednosti spočívají jinde, než v kličkách před brankou a svůj forhendový blafák poslal jen do zadního mantinelu.
     
    29:52
    Ve stejném čase navíc končí své účinkování mezi tyčemi Marek Čiliak, jejž nahrazuje Karel Vejmelka.
     
    30:52
    Havlát Team právě vstřelil branku! Domácí jdou ve vedení! Blatný dnes hraje ve velké pohodě a parádní střílenou přihrávkou našel na brankovišti volného VÁCLAVU VARAĎU, který z první protečoval kotouč mezi betony Vejmelky – 5:4! Asistence: Zdeněk Blatný
     
    31:09
    Havlát Team právě vstřelil branku! A další trefa! Bývalé elitní komando nyní předvedlo kombinace, z nějž v dobách největší slávy nemohli spát ani ti nejlepší obránci světa. Eliáš projel před branku, zadovkou našel na levé straně Jágra, který dal před prázdnou svatyni kotouč DAVIDU VÝBORNÉMU a ten měl snadný úkol – 6:4! Asistence: Jaromír Jágr, Patrik Eliáš
     
    33:44
    Kometa se nyní snaží o další rychlou odpověď, nicméně Pavelec si zatím se všemi střeleckými pokusy ví rady.
     
    34:12
    Havlát Team právě vstřelil branku! Tým Martina Havláta je při chuti. Židlického rána se odrazila do mezikruží, kam už si sjížděl volný TOMÁŠ HERTL a z první prudkou ranou zamířil mezi betony Vejmelky – 7:4! Asistence: Marek Židlický, Jakub Zbořil.
     
    35:35
    Hra je nyní opět přerušena, následuje komerční pauza a na rozhovor je vybrán Zdeno Chára. Proti Havlátovu týmu by dle jeho slov Boston vyhrál, proti Kometě už si tak jistý nebyl.
     
    36:23
    Hra pokračovala a Erat z pravé strany našel bekhendem Jágra, ten už mohl zakončovat do prázdné branky, ovšem trefil jen tyč.
     
    38:06
    Havlát Team právě vstřelil branku! A další trefa domácích barev. Vrbata zachytil kotouč, rozhýbal si Vejmelku a před prázdnou našel PARTIKA ELIÁŠE, který z první zakončil pod břevno – 8:4! Asistence: Radim Vrbata.
     
    38:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa záhy snižuje! FILIP KRÁL předvedl, že by se neztratil ani v útoku, když od pravého mantinelu projel až před branku, kde si položil Pavelce a poté zakončil pohotově pod víko – 8:5! Bez asistence.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina vyzněla jasně pro tým Martina Havláta, který otočil skóre pěti brankami a vede po čtyřiceti minutách 8:5! Uvidíme, co nám přinese závěrečná dvacetiminutovka. Buďte u ní s námi.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    V brance výběru Martina Havláta se objevuje Petr Mrázek a do týmu se vrátil i samotný Martin Havlát, zatímco jeho jmenovec Erat se oděl za velkého aplausu tribun do bílého dresu Komety.
     
    41:36
    Hraje se zatím v pozvolném tempu, ani jeden z týmů se nežene vehementně do útoku.
     
    42:30
    Frolíkovu střelu vyrazil Vejmelka do ochranné sítě. Mezitím se k rozhovoru dostal Václav Varaďa, jenž zmínil s úsměvem, že je nesmírně těžké znovu pod dvou letech navléct brusle.
     
    44:05
    Dobrou možnost měl Eliáš, který jel sám na Vejmelku, ale nakonec nezakončil, jak je to u něj zvykem.
     
    46:11
    Krejčík nejprve předvedl parádní kličkovanou ve středu hřiště, ale nakonec dopředu vyjel soupeř. Michálek našel žabičkou Blatného, ten ale trefil jen boční síť.
     
    47:27
    Tribuny fandí a žijí zápasem i nadále, celými ochozy nyní obíhá mexická vlna a všichni se fantasticky baví.
     
    49:19
    Malcův parádní dlouhý pas našel rozjetého Dočekala, ten ještě chtěl najít před prázdnou branku Nahodila, ale Michálek skvěle jeho pas zablokoval.
     
    51:26
    Havlát Team právě vstřelil branku! Frolík ujel do nenápadné akce středem, odkud našel na pravé straně TOMÁŠE HETRLA a ten další prudkou ranou k tyči propálil Vejmelku – 9:5! Asistence: Michael Frolík.
     
    52:53
    Král nyní po dobré akci na pravé straně našel bekhendem před brankou Hrušku, avšak Mrázek s celou situací nedělal hlavu a i když stál, tak zasáhl pohodlně holí jakoby nic.
     
    54:37
    Dalším zpovídaným během přestávky se stal Patrik Eliáš, který popsal, v čem během kariéry Martin Havlát vynikal. Diváci poté začali sborově hlásit "Zůstaň v Brně, Zůstaň v Brně!". No, uvidíme...
     
    56:38
    Varadovi se nyní nepovedla akce s Hertlem, oba se však poté setkali na brankovišti, kde bývalý útočník třineckých Ocelářů svému spoluhráči uštědřil jemný krosček.
     
    57:19
    Havlát Team právě vstřelil branku! Nakonec se dočkal i ten, kvůli kterému se tu dnes všichni sešli. MARTIN HAVLÁT vystihl rozehrávku a sám před Vejmelkou našel skulinu mezi betonem a vyrážečkou brněnského brankáře – 10:5! Bez asistence.
     
    58:00
    Rozběhly se poslední dvě minuty nejen třetí třetiny, ale také kariéry Martina Havláta!
     
    58:47
    Jarda Jágr nyní zvedl všechny ze sedadla, když si hodil puk kolem branky, zpracoval si jej ve vzduchu a celou akci zakončil povedenou piruetou.
     
    59:35
    Mrázek se ještě jednou musel činit, nakonec si ale s trojšancí Havránka poradil.
     
    Konec zápasu.
     
    Na závěr skvělého večera uvidíme ještě samostatné nájezdy! Po pěti střelcích na každé straně.
     
    Jako první se rozjel Marek Židlický, který však z mezikruží přestřelil!
     
    Na druhé straně jel Ondra Němec, ten zkusil blafák do bekhendu, ale Mrázek si s jeho ranou poradil.
     
    Radim Vrbata zkusil najít mezeru mezi betony Vejmelky, ten však pohotově zasáhl.
     
    Martin Erat se rozjel na opačné straně ke druhém nájezdu Komety, ale kotouč mu na levém kruhu úplně utekl. To je tedy pech...
     
    Na opačné straně se vydal kupředu Michal Kempný, ale Vejmelka jeho pokus vykopl svými betony.
     
    Neuspěl ani Martin Nečas, který si sice rozhýbal Mrázka, ale mezeru mezi jeho betony nenašel.
     
    Neskóroval ani Zdeněk Blatný, jehož ránu dokázal Vejmelka vyrazit do rohu hřiště.
     
    Tomáš Vincour si zkusil prohodit puk mezi nohama, ale Mrázek mu kotouč vypíchl.
     
    Jako pátý ze strany domácích se rozjel sám Martin Havlát, jeho pokus propadl Vejmelkovi mezi betony, ale nakonec skončil vedle pravé tyče.
     
    Tomáš Havránek se snažil rozpohybovat Mrázka, ten pohotově zasáhl svou rukavicí.
     
    Jako další se rozjel Patrik Eliáš, který už měl Vejmelku na lopatě, ale nakonec nechal kotouč za sebou.
     
    Martin Zaťovič vypálil z mezikruží, ale nakonec vymetl ochrannou síť místo té brankové.
     
    Střelci mlčí i nadále. Hertlova rána skončila pohodlně v rukavici brankáře Vejmelky.
     
    Tomáš Svoboda se rozjel, nic neřešil a vymetl pravou šibenici branky Petra Mrázka – 0:1!
     
    60:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Autorem vítězné trefy v nájezdech je TOMÁŠ SVOBODA – Kometa si na své konto připisuje ještě jeden gól do celkového součtu.
     
    V dodatečných nájezdech tedy vítězí Kometa, ale výsledek je to poslední, o co tu dnes oběma stranám šlo. (21:04:19)

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 3. Blatný (Michálek), 11. Blatný (Vrbata), 18. Palát (Prospal), 23. Jágr (Prospal), 31. Varaďa (Blatný), 32. Výborný (Jágr, Eliáš), 35. Hertl (Židlický, Zbořil), 39. Eliáš (Vrbata), 52. Hertl (Frolík), 58. Havlát – 11. Dočekal (Nečas), 13. Vincour (Hruška), 17. Vincour (Havránek), 20. Dočekal (V. Němec), 39. Král, 61. Svoboda


    Martin Havlát Team: Pavelec, Mrázek, Čech – Židlický, Chára, Michálek, Gudas, Zbořil, Blatný, Kempný – Havlát, Jágr, Prospal, Výborný, Hertl, Frolík, Varaďa, Vrbata, Palát, Eliáš, Erat.
    HC Kometa Brno: Čiliak, Vejmelka – Krejčík, O. Němec, Štencel, Král, Bartejs, Gulaši, Malec, Mikyska – H. Zohorna, R. Zohorna, V. Němec, Nahodil, Dočekal, Hruška, Havránek, Nečas, Zaťovič, Svoboda, Vincour

    Rozhodčí: Jeřábek, Čech – Musil, Měkýš
    ocianews.com