Viťaz – HC Slovan 4:2 (kon.) | Zvolen – Košice 1:5 (kon.) | Olomouc – Trenčín 4:3 (1:0 po s.n.)
K. Vary – Litvínov 5:1 (kon.) | Slavia – Kladno 3:1 (kon.) | Třebíč – Prostějov 3:2 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 5:0 (kon.) | Znojmo – Mladá Boleslav 7:6 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 3:4 (po pr.)
Kadaň – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Přerov – Havířov 1:0 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 3:5 (kon.)
Řisuty – Děčín 4:1 (kon.) | Klatovy – Sokolov 2:4 (kon.) | Žďár n/S – Mor. Budějovice 9:4 (kon.)
Frýdek-M. – Cracovia 2:4 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 1:2 (0:2 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Olomouc
4:3 (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)
HK DUKLA Trenčín
Čtvrtek 10.08.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání tak nakonec končí výsledkem, který by po druhé třetině čekal jen málokdo. Olomoucké barvy se totiž ve třetí třetině dokázaly zvednout a dvěma brankami ještě dovést zápas do prodloužení. V něm už však byla olomoucká dominance více a více poznat, Dukla jako by už postupem času odpadávala. Nicméně zápas se rozhodoval až v nájezdech, ve kterých byl jediným úspěšným exekutorem kanadský forvard Kevin Sundher, jenž tak rozhodl o konci minisérie proher ze strany Mory. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:21:40)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Autorem vítězné branky je KEVIN SUNDHER.
     
    3. série
    1:0
    Ondrej Mikula taktéž není úspěšným exekutorem, jeho klička totiž Faltera nerozhodila, neboť střelu k tyčce dokázal vytěsnit.
     
    3. série
    1:0
    Vilém Burian se unáhlil, neboť střílel mimo tři tyče.
     
    2. série
    1:0
    Tibor Varga pouze střílel, což znovu Falter díky dobré pozornosti bez problému vystihl lapačkou.
     
    2. série
    1:0
    Kevin Sundher si krásnou střelou nad lapačku připsal první úspěšný nájezd!
     
    1. série
    0:0
    Andrej Themár pouze vystřelil, Falter byl jist a puk vystihl.
     
    1. série
    0:0
    Dávid Buc svůj nájezd nezvládl, neboť jeho kličku Hiadlovský vytáhl betonem nad bránu.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Na řadu tak přicházejí samostatné nájezdy, v nich už může rozhodnout cokoliv a kdokoliv.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:26
    Jan Knotek však své trestné střílení nevyužil, po rychlém zamíchání puku pálil pouze vysoko nad bránu Dukly.
     
    64:26
    Ondrej Mikula (TRE) stáhl Eberleho při zakončení, sudí tak nařizují trestné střílení!
     
    63:38
    Cebák s Bulíkem mají na svědomí dvě velké tutovky Trenčína, ani jedna se ovšem neujala. v obou případech byl Falter na svém místě.
     
    62:17
    Ondrušek se v přečíslení dvou proti jednomu možná až příliš ovlivnil tíhou okamžiku, když dlouze zpracovával puk. Neočekávatelná přítomnost Holce však nakonec vyrobila šanci, kterou Hiadlovský tak tak zneškodnil.
     
    61:28
    Staněk sice poslal zadovku na Laše, jenomže nepočítal s aktivitou Starosty. Olomoucká akce tak po zákroku slovenského beka rychle končí v zapomnění.
     
    60:25
    Skladaný předložil žabičkou puk Škůrkovi přesně před trenčínskou bránu, avšak Hiadlovský byl rychlejší než olomoucký obránce. Trenčín tak přežil první akci soupeře bez úhony.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní část končí nerozhodným výsledkem, na řadě je tak pětiminutové prodloužení, které už může rozhodnout o vítězi zápasu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Domácí se ještě pokoušejí o tlak, střela Ráce však neměla možnost na úspěch, neboť ji zablokovali pozorní beci Dukly.
     
    58:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Euforie domácích může naplno propuknout! Po krásné kombinační akci se na kruzích objevil volný MARTIN VYRŮBALÍK, který, jak mu praví povinnost kapitána, nabídnutou šancí nepohrdl a kombinaci "do prázdné" zužitkoval jednoduchou přízemní střelou. Hiadlovský se nestačil dostatečně rychle přesunout. Asistence: Jan Knotek, František Skladaný.
     
    58:15
    Knotek se mohl stát mužem činu, když se objevil přes poloprázdnou bránou zcela osamocen. Při rozhodujícím okamžiku však trefil jen boční síťku.
     
    57:21
    Knotek už je sice na ledě, ale na trestné lavici musel přečkat tři nepříjemné šance hostí. Postupně Ölvecký, Radivojevič a Mikula nemířili z bezprostřední blízkosti branky velmi nadějně, jenomže ani v jednom případě prostor mezi třemi tyčemi netrefili. Olomoucké naděje a vyrovnání tak stále žijí.
     
    56:01
    Cebák zamířil přímo z modré na olomouckou branku, Falter však na tvrdý příklep znovu bezpečně zareagoval. Dukla se musí vrátit na svou obrannou polovinu.
     
    55:21
    Trenčín dostává zajímavou možnost pro pojištění svého náskoku, Jan Knotek (OLO) totiž obdržel dvouminutový trest za faul loktem.
     
    54:38
    Sojčík zkusil pozornost Faltera střelou zápěstím od hrazení, olomoucký golman však byl znovu jistý. Olomoučtí beci si následně odražený kotouč přebrali pod svou kontrolu.
     
    53:19
    Briestenský je zpět ve hře, ani toto oslabení tak neskončilo pro trenčínské družstvo předčasně.
     
    52:46
    Jaroměřský se nakonec po dlouhém uvažování rozhodl ke střele, avšak jeho pomalý přízemní pokus skončil jen na hokejce Themára. Hosté se pro tuto chvíli ubránili.
     
    51:46
    Po ataku, po kterém skončil na ledě Burian, se strhla za bránou Trenčína menší strkanice. Rozhodčí však situaci rázně uklidňují, nebude potřeba zřejmě ani trestů.
     
    51:19
    Macuh se skácel u střídačky Dukly, ovšem tento pád byl s cizím zaviněním. Dominik Briestenský (TRE) jej totiž nepříjemně zasáhl, čímž si vysloužil dvouminutový trest.
     
    50:11
    Tvrdá střela Ondruška z modré čáry sice měla gólové parametry, jenomže Hiadlovský měl na trajektorii střeleckého pokusu dobrý výhled, puk tak skončil pod jeho lapačkou.
     
    49:08
    Skladaný se sice ocitl po Starostově zákroku v rohu kluziště, avšak sudí na apely diváků nereagovali. Hra tak pokračuje bez přerušení způsobeným vylučováním.
     
    48:31
    Po Staňkově ztrátě se nadvakrát dostal k puku Radivojevič, jenomže ani jednou mu střela z dálky nevyšla. Falter tak nemusel ani zasahovat.
     
    47:33
    Kohouti zatím marně nacházejí mezírky v defenzívě Trenčínských, jejich ofenzivní snahy se však každou chvílí lepší. Dukla tak unika vyrovnání jen silou vůle.
     
    46:45
    Jaroměřského střelu se pokusil jemně tečovat Sundher, jenomže tento záměr nakonec neuspěl. Bohunický jeho záměr vystihl a střelu zblokoval bruslemi.
     
    45:46
    Skladaný prošel takřka půlku hřiště bez toho, aby se dopustil ztráty puku. Jedna klička však už byla z jeho strany navíc, trenčínský strážce brankoviště tak propadlý kotouč odpálil do rohu.
     
    44:48
    Rác znovu ukázal s Jerglem, kdo je dnes na ledě ve formě. Jejich rány však postupně vykryl v obou případech jistý Hiadlovský, když obě střely vyrazil mimo předbrankový prostor.
     
    43:34
    Domácí se sice snaží o vysoké napadání soupeřovy rozehrávky, nicméně k žádné chybě zatím trenčínské beky nedonutili. Dukla se tak dokázala bez potíží této taktice ubránit.
     
    42:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Čtvrtý olomoucký útok má dnes gólové hody! Po krásné průnikové přihrávce přes středí pásmo se k puku dostal ALEŠ JERGL, který si už tváří tvář Hiadlovskému věděl bezpečně rad, když po jednoduchém naznačení trefil pravou šibenici. Asistence: Robin Staněk.
     
    41:09
    Sojčík si pomohl při překročení modré čáry přihrávkou rukou, což neuniklo zrakům sudích. Hra je tak vykázána zpátky do středního pásma, olomoucké formace se tak mohou zkonsolidovat.
     
    40:17
    Skladaný se nadvakrát pokoušel dostat přes trenčínskou zeď, avšak uspěl jen jednou. Po Vyrůbalíkově nahrávce ovšem pálil jen do připraveného Hiadlovského.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina patřila hned od začátku hostů, kteří se v mnoha případech dostávali do stoprocentních příležitostí. Jednu z mnohých dokázal využít ve 23. minutě Radivojevič, čímž otočil vývoj zápasu na stranu svého týmu. V dalším navyšování náskoku však Duklu zastavila série vyloučení, všechna oslabení se ovšem odehrála v maximálním možném čase. Na konci třetiny pak přišla další špatná zpráva pro domácí tým, neboť se Trenčín dostal již do dvoubrankového náskoku. Třetí třetina startuje přibližně v 18:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Domácí tým se snaží s výsledkem ještě něco udělat, ale zatím se mu to vůbec nedaří. Dukla s posíleným sebevědomím po vstřelené brance soupeři moc průnikových akcí nedovoluje.
     
    38:58
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Tak toto byla hokejová paráda! TOMÁŠ BULÍK sebral odražený puk u vhazování a vydal se přímo na olomouckou brankou. Těsně za modrou čárou na ose hřiště napřáhl a excelentní pumelicí vymetl horní růžek Falterovy brány. Olomoucký brankář byl takřka bez šance na úspěšný zákrok. Asistence: Peter Frühauf, Tibor Varga.
     
    37:50
    Bomba Romančíka se mezi tři tyče nevešla, Staněk ji dokázal vyclonit nad horní tyč. Puk si následně už převzali olomoučtí beci, kteří situaci uklidňují.
     
    36:53
    Bezuch už už mířil do odkryté části domácí branky, jenomže nakonec se smůlou pálil těsně vedle tyčky. Dukla začíná zvyšovat otáčky.
     
    35:33
    Obě mužstva hraj v této chvíli dost neuspořádaně, ani jeden tým se nemůže srovnat z defenzivním blokem toho druhého na protilehlé straně ledu.
     
    34:24
    Rácův průnik nebyl daleko od zápisu do gólových statistik! Jeho rána však byla zachycena výstrojí trenčínského brankáře. Olomoucké ofenzivní pokusy tak ani nadále nevychází.
     
    33:11
    I Holenda už spěchá na střídačku, přesilovku pěti proti třem tak domácí mančaft opravdu nevyužil.
     
    33:01
    Během toho, co nevyšla ani dělovka Lukáše Galvase, na led přispěchal Pač. Deset sekund tak ještě bude Dukla čelit tradiční přesilové hře Olomouckých.
     
    32:26
    Rána Vyrůbalíka od modré čáry byla jen tečována Cebákem do ochranné sítě, nemohoucnost Olomouckých nadále trvá.
     
    32:04
    Domácí jsou zatím v početní výhodě velmi neproduktivní, co se střelby týče. Dukla nemá s bráněním jejich akci sebemenší problémy.
     
    31:11
    Olomouci se nabízí možnost dvojnásobné přesilovky! Při velkém závěru před Hiadlovským je za zašlapování puku vyloučen Matúš Holenda (TRE).
     
    31:01
    Marek Pač (TRE) teď asi neuslyší slova chvály svých spoluhráčů, jelikož si faulem ve středním pásmu vysloužil další trest, který početně oslabí dukelské šiky.
     
    30:20
    I Burian už se dostává znovu na led, Olomouc neúplnou přesilovou hru soupeře ustála bez úhony. Defenzívní fáze hry teď domácímu týmu funguje.
     
    29:02
    Pardavý je znovu ve hře za situace, kdy Dukla Kohouty vydatně presuje. V této chvíli jsou navíc trenčínské řady kompletní.
     
    28:20
    Síly na ledě se vyrovnají, Vilém Burian (OLO) si za krosček na Cebák vysloužil od sudích menší trest.
     
    28:09
    O větší šanci než Olomouc se paradoxně postaral Trenčín, Dlouhého pas však Frühauf tváří tvář Falterovi nezužitkoval, neboť se trefil jen do betonu olomouckého golmana.
     
    27:05
    Kohouti však dostanou možnost repete, Denis Hudec (TRE) si v obranném pásmu pomohl vysokou holí.
     
    27:02
    Olomouc tuto přesilovku nevyužívá, Staněk navíc při poslední snaze o využití nastřelil prvního clonícího hráče.
     
    26:13
    Domácí jsou ve své snaze o využití přesilovky zastaveni, neboť Eberle přišel v útočné třetině o helmu. Protiútok tak mohl odstartovat Trenčín, jenomže Radivojevič nebyl přesným exekutorem.
     
    25:02
    Domácí se mohou těšit na další přesilovku, Ján Pardavý (TRE) se při akci první olomoucké útočné trojice provinil podražením, čímž je vykázán na trestnou lavici.
     
    23:39
    Od Olomouce to ve druhé třetině není ten výkon, kterým v první periodě soupeře přehrávala. V ofenzivních činnostech za Trenčínem jednoznačně zaostává, navíc se ještě nedostala ani kk pořádné šanci.
     
    22:50
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    A Trenčín je znovu ve vedení! Po rychlém vpádu do hloubky obranné třetiny Olomouce se o svou první dnešní branku postaral BRANKO RADIVOJEVIČ, když si stahovačkou pohrál s Falterem. Asistence: Ján Pardavý, Matúš Holenda.
     
    21:08
    Buc je znovu ve hře, jenomže hosté právě v tento okamžik nejvíc zahrozili. Falter se však dokázal přesunout a navíc žádné střele nakonec nemusel ani čelit.
     
    20:18
    I nadále pokračuje přesilovka Dukly, Olomouci se však daří povětšinou svého soupeře držet mimo svou obrannou třetinu. První vážnější šance Mikuly navíc zblokovali beci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla na začátku obrovskou přehlídku šancí, z nichž hned první využili zásluhou Mikuly Trenčín. Domácí se snažili o okamžitou odpověď, jenomže jejích akce i vinou psychické deky po obdržené brance moc úspěchů nepřinesly. Až v šesté minutě přišel zlom, když se jeden z náhodných průniků Ráce ujmul, čímž se poměr sil na ledě dost vyrovnal. Šance střídala šanci, avšak už žádná v branku nevyplynula. Po první třetině tak platí nerozhodný stav, pokračování tohoto napínavého utkání startuje přibližně v 17:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Domácí jsou nadále v hlubokém bloku před vlastním brankovištěm, Trenčín zatím marně hledá cestu ke gólové střele.
     
    19:08
    Pač se dostal v předbrankovém prostoru k odraženému puku, jenomže vystřelit se mu nepodařilo. Jeho hokejku v nápřahu trefil svou holí Dávid Buc (OLO), čímž si vysloužil dvouminutový trest.
     
    18:09
    Přesilovka Kohoutů je minulostí, jelikož Bulík je už znovu ve hře. Domácím se v ní nepodařilo vymyslet nic smysluplného, co by defenzivní řady Trenčínských mělo nějak vyděsit.
     
    17:20
    Jaroměřský zkusil vypálit ihned po překročení modré čáry, jenomže jeho rána nebyla dostatečně překvapivá. Hiadlovský s perfektním výhledem tuto ránu bezpečně vykryl, když puk chytil do lapačky.
     
    16:09
    Dukla půjde do čtyř, Tomáš Bulík (TRE) půjde za příliš dlouhé zašlapování puku v obranné třetině na trestnou lavici.
     
    15:09
    Herman s Houdkem se dostali k odraženému puku před brankovištěm Dukly, jenomže byli asi tak překvapení svou početní převahou, že svou akci nezavršili brankou. Hiadlovský byl při střele příklepem prvně jmenovaného připraven s lapačkou.
     
    14:06
    Romančík je zpět na ledě, Trenčín první oslabení bez úhony přestál.
     
    13:28
    Domácím se zatím v početní výhodě moc nedaří, spíš si sami zavařili před vlastní brankou. Vyjetí Faltera mohlo mít nedozírné následky, olomoučtí beci však stačili zasáhnout.
     
    12:06
    Olomouc si zahraje první přesilovku, Ladislav Romančík (TRE) si za faul na Holce vysloužil dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    11:25
    Sojčík s Holendou ukázali parádní ukázku forčekingu, olomoučtí beci z toho takovou radost asi ale neměli. Po chybě v rozehrávce mohli být rádi, že Falter zůstal u tyčky a nedal šanci, aby za brankovou čáru prošlo náhodné nahození.
     
    10:19
    Rutar chtěl projít troufale přes dvě protivníky, ti mu však nedali jakoukoliv šanci na úspěch. Olomouc navíc čelila díky této ztrátě přečíslení, to však Frühauf trestuhodně zahodil nepovedenou střelou.
     
    09:45
    Buc ukázal parádní techniku, avšak střelou ze středu Hiadlovský moc práce neměl. Trenčín tak na krátko přerušuje hru, čímž dává pokyn k zformování řad.
     
    09:12
    A znovu šance jako hrom! Radivojevič si prošel přímo středem olomoucké defenzivní zóny a pádil přímo na Falterovu bránu. Domácí brankář však podobně jako jeho kolega na druhé straně uspěl, stejně tak zachránil parádním zákrokem Mikulovi v dorážce. Dukla je v této fázi utkání znovu v presu.
     
    08:22
    Herman se jako centr třetí formace vydal příkladně na osu hřiště, tedy do prostoru, kde by měl primárně hrozit. Jeho rána z mezikruží však letěla těsně vedle tyče.
     
    07:01
    Sundher mohl dokonat obrat! Jeho protiútok však úspěchem neskončil, neboť kanadský forvard tváří tvář trenčínskému brankáři neuspěl. Dukla si může pořádně oddechnout, tohle byla gólovka.
     
    06:31
    Na ledě jakoby byla jiná Olomouc než v prvních minutách třetiny. Knotek ujížděl sám na bránu, jenomže pod tlakem Cebák nezakončil asi tak, jak si představoval. Následná dorážka Laše už skončila v moci Hiadlovského. Domácí jsou v laufu!
     
    05:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je rychlá odpověď! Zvýšená aktivita Olomouckých totiž přinesla ovoce v podobě akce ROMANA RÁCE, který si najel do prostoru před brankou a střelou do protipohybu nedal Hiadlovskému pramalou šanci na zákrok. Asistence: Robin Staněk.
     
    04:19
    Olomouc zvyšuje obrátky v ofenzivních akcích! Eberle nadvakrát vyzkoušel pozornost trenčínského brankáře, jenomže ani jednou nebyl úspěšný. Napoprvé pálil vedle, následně sočil na lapačce Hiadlovského.
     
    03:31
    Sundher ukázal něco ze svého umění v bruslení, jenomže po ráně z osy hřiště se branky nedočkal. Hiadlovský puk bezpečně kryl.
     
    02:35
    Domácím se zatím prakticky nic nedaří, první branka je evidentně dost zaskočila. Dukla tak hraje v obrovské psychické pohodě.
     
    01:20
    Bezúch málem přidal druhou branku zápasu! Vyraženou střelu od Falterova betonu však do branky nenasměroval. Olomouc si může pořádně oddechnout.
     
    00:26
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Tak tohle je studená sprcha pro domácí! ONDREJ MIKULA dostal parádní přihrávku na modrou, díky které se procpal přímo do hloubky olomoucké defenzívy. Následnou jednoduchou stahovačkou nedal šanci zaskočenému Falterovi na zákrok, když vymetl horní růžek branky. Asistence: Branko Radivojevič.
     
    00:15
    Knotek se hned na začátku snažil procpat do ofenzivní akce, avšak byl zastaven dukelskými beky. Olomouc se tak musí honem rychle vracet.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dnešní aktéři už míří na led, utkání za malou chvilku začíná.
     
    Oba týmy už mají za sebou rozbruslení, na kluzišti tak nyní vládne rolba, která naposledy před úvodním hvizdem upraví led.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Falter (Konrád) – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Galvas L., Staněk, Rutar – Skladaný, Knotek Laš – Eberle, Sundher, Burian – Buc, Herman, Holec – Jergl, Rác, Macuh

    HK Dukla Trenčín: Hiadlovský (Valent) – Starosta, Romančík, Cebák, Frühauf, Bohunický, Pač, Holenda – Themár, Radivojevič, Ölvecký, Mikula, Briestenský, Bulík, Varga, Gašparovič, Dlouhý, Bezuch, Sojčík, Pardavý, Hudec.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    02.09.2016 Trenčín x Olomouc 0:4 (příprava)
    30.08.2016 Olomouc x Trenčín 5:0 (příprava)
    01.09.2015 Olomouc x Trenčín 5:1 (příprava)
     
    Výsledky přípravných utkání obou týmů

    HC Olomouc
    08.08.2017 Zlín x Olomouc 2:1
    03.08.2017 Olomouc x Třinec 2:4
    01.08.2017 Olomouc x Jihlava 2:1

    HK Dukla Trenčín
    08.08.2017 Trenčín x Havířov 6:5 pr.
     
    HK Dukla Trenčín
    Dukla si prožila loni něco, co by asi nikdo žádnému týmu nepřál.Tradiční slovenský klub se potácel, marodka se plnila, management měnil trenéry, avšak baráž se blížila a blížila. V lednu navíc přišel obrovský šok. Smrt hlavního trenéra. Ján Kobezda se před zápasem proti Košicím necítil nejlépe, po ranním rozbruslení byl odvezen do nemocnice. Po převozu zemřel na infarkt.

    Tohle by položilo každý tým, i ten nejlepší. Nejinak to bylo u mančaftu potácejícím se dně. Předposlední pozice po základní části znamenala trenčínskou účast v baráži, kterou však silou vůle Dukla po dramatu zvládla. Pro českého fanouška velmi podobné příběhu Pardubic...¨

    Logicky však v létě musely přijít změny. Na trenérskou židli tak usedl Peter Oremus, bývalý kouč Vítkovic, podobně radikálních změn dosáhla i kabina. Návrat Radka Dlouhého, příchod exlibereckého kapitána Branka Radivojeviče, udržení Marcela Hossy a Tomáše Starosty, do branky pak přišel Tomáš Valent z Nitry. Tým se pod generálním manažerem Júliusem Penzéšem mění k nepoznání, k lepším zítřkům. „Nová Dukla“ už má za sebou i první přípravný zápas, s prvoligovým Havířovem se však potrápila, neboť ho udolala až po prodloužení. Nejlepším střelcem svého týmu je momentálně Peter Sojčík, který si v úterý připsal dva gólové zásahy.
     
    HC Olomouc
    Kohouti se po loňské sezóně, ve které nakonec jen těsně nepostoupili do předkola play-off, zatím moc neposilovali. Olomoucké vedení zaujala ohledně posil konzervativnější postoj, neboť většina hráčů z minulého ročníku zůstala v kabině i nadále. Jedinými dvěma postavami, kteří jsou v týmu noví a nepřišli z juniorky, byli Antonín Pechanec a Dávid Buc. Prvně jmenovaný dle neoficiálních informací na zkoušce neuspěl, slovenský forvard o smlouvu nadále bojuje.

    Svěřenci kouče Zdeňka Venery odstartovali přípravu před třemi týdny, hned po týdnu na ledě si střihli první přípravný zápas v této letní přípravě. S nováčkem extraligy Duklou Jihlava se za tropických teplot Hanáci popasovali, v základní hrací době jej udolali 2:1, navíc dosáhli vítězství i v neoficiálních nájezdech a prodloužení. Další dva zápasy už tak pohodové nebyly, třinečtí Oceláři se před týdnem s Morou nepárali, po jednoznačném výkonu totiž zahájili svou přípravu výhrou, minulé úterý navíc Kohouti podlehli Zlínu na jeho půdě. Zatím tak panuje hlavně u fanouškovské komunity skepse, trenéři svým svěřencům stejně jako loni vyčítají hlavně koncovku a produktivitu. O této tezi svědči zejména pouhých pět vstřelených branek během tří utkání. Nejlepším střelcem týmu je aktuálně Jakub Herman, který vsítil dvě branky v zápase proti Třinci.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne, většina hokejových týmů už plně zbrojí na nadcházející sezónu, nejinak je tomu i mezi českými extraligovými kluby. Hokejisté Olomouce čeká už v tomto přípravném období celkově čtvrtý přípravný duel, po dnu pauzy je čeká už tradiční soupeř z Trenčína. Utkání startuje v 17:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 6. Rác (Staněk), 43. Jergl (Staněk), 59. Vyrůbalík (Knotek, Skladaný), rozh. náj. Sundher – 1. Mikula (Radivojevič), 23. Radivojevič (Pardavý, Holenda), 39. Bulík (Frühauf, Varga)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Buc (OLO)
    0:0   Themár (TRE)
    2. série:
    1:0   Sundher (OLO)
    1:0   Varga (TRE)
    3. série:
    1:0   Burian (OLO)
    1:0   Mikula (TRE)


    HC Olomouc: Falter (Konrád) – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Galvas L., Staněk, Rutar – Skladaný, Knotek Laš – Eberle, Sundher, Burian – Buc, Herman, Holec – Jergl, Rác, Macuh
    HK DUKLA Trenčín: Hiadlovský (Valent) – Starosta, Romančík, Cebák, Frühauf, Bohunický, Pač, Holenda – Themár, Radivojevič, Ölvecký, Mikula, Briestenský, Bulík, Varga, Gašparovič, Dlouhý, Bezuch, Sojčík, Pardavý, Hudec
    thejrc.org