Salzburg – Sparta 3:4 (po pr.)
po prodl.
EC Red Bull Salzburg
3:4 (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 10.08.2017, 19:30 • Garmisch Olympia Stadium • Red Bulls Salute
Partner:
     
    Sparťané si v sobotu od 19.00 hodin zahrají finále turnaje proti vítězi zítřejšího zápasu mezi Red Bull Mnichov a SC Bern. Salcburk čeká v duelu o třetí místo od 15.00 hodin poražený z této dvojice. (22:08:06)
     
    Konec zápasu.
     
    60:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po necelé půlminutě prodloužení sparťané vítězí! Postup do finále turnaje Red Bulls Salute jim vystřelil norský reprezentant ALEXANDER REICHENBERG, který se sám před brankou nemýlil. Asistence: Jan Piskáček, Robert Říčka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Následovat bude desetiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    Kumstát zavezl kotouč a přihrával Formanovi, ten z první pálil z mezikruží a Starkbaum ani netušil, jak jeho pokus chytil.
     
    56:11
    Ryan Duncan je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    55:41
    Obránce Dvořák nyní zachránil svůj tým, když před prázdnou brankou odpaloval puk, který mířil za brankovou čáru!
     
    55:20
    Oba týmy jsou již v plném počtu. V dlouhé pětiminutové přesilovce měli šance Klimek, Pech, Zámorský a v poslední vteřině také Forman, nikdo se ale gólově neprosadil.
     
    50:19
    Nedomlel a Welser vyfasovali za rvačku trest na pět minut a do konce utkání. Další hráč Salcburku dostal stejný trest za faul na Reichenberga, který celou bitku odstartoval. Sparta bude hrát dlouhou pětiminutovou přesilovku.
     
    50:19
    Na ledě se strhla velká hromadná bitka, do které se zapojili všichni hráči, kteří byli aktuálně ve hře. Vše začal faul na Reichenberga v podání Salcburku, jehož hráči následně vyprovokovali potyčku, do které trenér soupeře posílal i gólmana Starkbauma. Nejaktivnějším sparťanem byl obránce Richard Nedomlel, který si z bitky odnesl krvavé zranění a zřejmě i zlomený nos.
     
    49:33
    Kudrna dorážel před odkrytou brankou, ale Starkbaum stihl do jeho střely vložit svůj beton.
     
    48:30
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Rozhodčí gól uznávají, ačkoliv se kotouč dostal do branky po faulu na sparťanského gólmana. Gól je připsán ALEXOVI ALEARDIMU. Asistence: Bobby Raymond.
     
    48:30
    Rozhodčí jdou opět kontrolovat video po nepřehledné situaci u sparťanské branky, kdy byli v brankovišti tři hráči a jeden z nich podrazil Aittokallia. Puk pod ním následně prošel do branky.
     
    47:46
    Po dlouhé době šance! Jakubitzka si najel po křídle, ale Aittokallio ukryl jeho pokus v náručí.
     
    43:27
    Hra se na začátku třetí třetiny uklidnila, snížilo se tempo i počet šancí.
     
    40:52
    Sparťané hrají v plném počtu.

    Tereza Velikovská

    Branky a nahrávky: 5. Harris (Brouillette, Starkbaum), 34. Latsu, 49. Aleardi (Raymond) – 7. Zeleňák (Forman, Pech), 19. Klimek (Říčka, Reichenberg), 23. Černoch (Rousek, Hlinka), 61. Reichenberg (Piskáček, Říčka)


    EC Red Bull Salzburg: Starkbaum (Gracnar) – Heinrich, Brouillette, Pallestrang, Raymond, Viveiros, Generous, Jakubitzka, Egger – Raffl, Rauchenwald, Huber – Cijan, Schiechl, Harris – Welser, Duncan, Aleardi – Latsu, Baltran, Hochkofler.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Dvořák, Zámorský, Piskáček, Nedomlel, Pavelka, Zeleňák, Mikliš – Říčka, Klimek, Reichenberg – Kumstát (A), Pech, Forman (A) – Černoch, Hlinka (C), Saponari – Uher, Smejkal, Kudrna – Rousek.
    thejrc.org