Sparta – Mnichov 2:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
EHC Red Bull Mnichov
Sobota 12.08.2017, 19:00 • Olympia-Eissportzentrum, Garmisch-Partenkirchen (GER). • Red Bulls Salute • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za vaši pozornost a přeji příjemný zbytek sobotního večera! (21:18:32)
     
    Vítězem letošního ročníku se stává poprvé ve své historii EHC Red Bull Mnichov, který se tak řadí do zástupu vítězů po bok Sparty, či Los Angeles Kings.
     
    Ve finálovém klání s Mnichovem může litovat snad jen špatného vstupu do zápasu a neproměněných šancí v přesilovkách, jinak předvedli sparťané sympatický výkon a oba týmy rozhodně nenudily. V utkání se příliš nevylučovalo, oba týmy předváděly aktivní podívanou, ve které se museli činit oba brankáři.
     
    Utkání končí a pro český hokej bohužel smutně. Sparta nezopakuje svůj triumf z roku 2008 a na letošním ročníku obnoveného turnaje Red Bulls Salute končí na druhém místě.
     
    Konec zápasu.
     
    58:44
    V této přesilovce se Sparta prosadit nedokázala a Mnichovští už mohou slavit. To je velká škoda...
     
    56:43
    Český celek má ale ještě teoretickou šanci. Přispěl k tomu Jerome Flaake (MUE), který podrazil jednoho ze sparťanů a obdržel menší trest.
     
    54:00
    Opět se několik minut nepřerušovalo, hraje se ve vysokém tempu, ale vítězství se Pražanům bohužel vzdaluje.
     
    50:43
    Sparta už hraje do plných a bojuje. Tentokrát našel Alex Reichenberg rozjetého Ondřeje Mikliše, ale ten nedokázal dotáhnout svou kličku.
     
    48:36
    Brankář Danny aus den Birken se musel nejspíš oklepat, protože mu zazvonilo v uších poté, co Alex Reichenberg poslal svou dělovku z pravé strany pouze do tyče!
     
    45:24
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Bohužel se moje slova potvrdila i v průběžném stavu. Útočník STEVE PINIZZOTTO zůstal sám mezi kruhy a střelou o tyčku překonal Samiho Aittokallia. Sparta už to bude mít těžké. Asistence: Keith Aucoin, Mads Christensen.
     
    44:02
    Český rodák Dominik Kahun našel na zadní tyči Jasona Jaffraye, ale Sami Aittokallio v brance Sparty se proti zakončení druhého jmenovaného dokázal přemístit.
     
    43:40
    Sparta potřebuje útočit, ale svou pozici si komplikuje. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Miroslav Forman (SPA) a Pražané se musí opět bránit početní převaze Němců.
     
    43:03
    A na první přerušení jsme čekali dlouho také ve třetí části. Sudí foukl do píšťalky poprvé až po třech minutách, kdy Dannyho aus den Birkena prověřil neúspěšnou střelou obránce Petr Kalina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Spartu může průběh druhé třetiny mrzet. Pražané totiž měli příležitost zkrácené přesilové hry pěti proti třem, ale využít ji nedokázali a snížili až v menší početní převaze.

    O chvíli později si ovšem oba týmy role prohodily a Mnichov byl při dvojnásobné výhodě efektivnější, když poprvé překonal Samiho Aittokallia a českému soupeři odskočil na rozdíl dvou branek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Na samotném konci druhé třetiny se opřel do bruslí Lukáš Klimek, ujel obráncům a dostal se až před gólmana, kde se mu ovšem nepodařilo zvednout kotouč.
     
    37:29
    Závěr druhé třetiny vypovídá o celkovém průběhu zápasu. Obě mužstva hrají aktivně a vytváří si menší šance, ale ani jedna z nich nebyla zatím gólová.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 9. Kumstát (Pech, Zámorský), 28. Uher (Pech, Smejkal) – 4. Seidenberg (Jaffray), 4. Jaffray (Wolf, Seidenberg), 5. Macek (Boyle), 33. Seidenberg (Aucoin, Wolf), 46. Pinizzotto (Aucoin, Christensen)


    HC Sparta Praha: Honzík (5. Aittokallio) – Dvořák, Zámorský, Nedomlel, Kalina, Mikliš, Piskáček, Zeleňák – Říčka, Saponari, Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Rousek, Hlinka, Kudrna – Uher, Klimek, Smejkal – Černoch.
    EHC Red Bull Mnichov: Aus den Birken – Button, Joslin, Boyle, Lauridsen, Kettemer, Abeltshauer – Wolf, Jaffray, Seidenberg – Pinizzotto, Aucoin, Macek – Christensen, Kahun, Hager – Flaake, Eder, Mayenschein.

    Rozhodčí: Piechaczek, Paule – Gaube, Schwenk.

    Diváci: 2 843
    ocianews.com