Teplice – Liberec 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 0:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Hr. Králové 1:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:1 (1:0)
FC Hradec Králové
Neděle 13.08.2017, 11:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • Juniorská liga – Čechy • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne. Juniorská liga pokračuje tento víkend třetím kolem a los k sobě svedl celky, kterým začátek soutěže moc nevyšel. Bohemians Praha 1905 vyzvou na svém hřišti v Uhříněvsi FC Hradec Králové.
     
    Hradec Králové má po dvou kolech na kontě jediný bod, když uhrál cenný bod za remízu 0:0 na domácím hřišti se Spartou. Na úvod nového ročníku ovšem padl v Teplicích 0:4.

    Bohemians jsou na tom ještě hůř a po dvou kolech jsou na samém chvostu Juniorské ligy v české části. Nejprve v přestřelce prohráli s Plzní 3:4 a následně obdrželi v Příbrami debakl 0:7.

    Dnešní duel tak bude souboj nejhorší obrany v podobě domácích s 11 inkasovanými brankami a také nejhorším útokem, protože Hradec je doposud jediným týmem, který ještě v letošní nedokázal skórovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Šrámek – Brak, Václavík, Hubínek, Vaníček, Vrána, Káš (C), Kocourek, Vacík, Begič, Věchtík. Trenér: Vladimír Hruška.
    Náhradníci: Kouba – Růžička, Nátr, Buneš, Melíšek.

    FC Hradec Králové: Vízek – Vukčevič, Nosek, Miker, Tráníček, Brokeš, Střelec, Ramos Lopez, Martinec (C), Gjinollari, Jukl. Trenér: Karel Krejčík.
    Náhradníci: Mach – Holeš, Čáp, Mokrejš, Vencl

    Rozhodčí: Lerch Ondřej – Petřík Jan, Kotalík Petr.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První útočnou akci vymysleli hráči Hradce a z pravé strany se dostal míč na střed k zakončujícímu Mikerovi. S jeho přčízemní střelou si však Šrámek bez problémů poradil.
     
    2
    Bohemians měli k dispozici standardní situaci ze slivné vzdálenosti. K míči se postavil Hubínek, ale jeho pokus na vzdálenější tyč skončil nakonec o metr vedle hostující branky.
     
    4
    Fotbalistům Hradce patří jinak začátek zápasu. Jsou aktivnější, na balónu, ale na pohzornou obranu Pražanů zatím nemohou vyzrát.
     
    5
    Za svou aktivitu si vynutili alespoň rohový kop. Míč šel do šestnáctky, kde skončil ve schrumáži těl. Domácí ho nakonec s potížemi dostali do bezpečné vzdálenosti.
     
    6
    Rychlý brejk hostů, který šel opět přes Mikeše. Jeho přetažený centra ale příliš zahnal Trávnička a domácí se stačili zformovat.
     
    8
    Domácí celek se snaží uklidnit hru a dlouho raději kombinuje na vlastní polovině. Je vidět, že po prvních dvou hodně nepovedených kolech se snažili zapracovat na defenzivě.
     
    9
    Tato taktika se jim málem vyplatila na konci deváté minuty, kdy se ke střele dostal Věchtík a vyslal skákavou střelu. Vízek byl však připraven a a míč bez problémů zkrotil.
     
    11
    Po hlavičkovém souboji na středu hřiště zůstal ležet královehradecký Ramos Lopez s poraněným rtem. Z něj mu teče hodně krev a musí být proto ošetřován mimo hřiště.
     
    13
    Centr z poloviny hřiště od Kocourka odhlavičkoval nakonec hostující Nosek na rohový kop.
     
    14
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Domácí se posléze radují z branky. Po několika odrazech uvnitř velkého vápna se míč dostal až ISMARU BEGIČOVI, který neměl problém ho poslat z bezprostřední blízkosti do branky.
     
    16
    Zelenobílí jsou po vstřeleném gólu nadále při chuti a jsou opět v útočném tažení. Na leve straně si vybojoval faul Vaníček, jenž se vzápětí postavil k míči. Jeho centr ale vyboxoval Vízek na rohový kop.
     
    18
    Po dlouhé době se ukázali také hosté, kteří se pokusili prosadit po straně. O Gjinollariho se ale postaral Václavík a Hradec bude mít rohový kop.
     
    19
    Ten se mu však vůbec nevydařil a byl z toho rychlý brejk Bohemians, jenž ale nakonec skončil odmávaným ofsajdem na hranici velkého vápna.
     
    21
    Hráči Bohemians se pokouší překonat hostující obranu nakopávanými balóny, ale domácí útočníci nechtějí vyvinout větší aktivitu a tak hosté pohodlně odvrací míče do bezpečí.
     
    23
    Hradečtí se dokázala už dlouhých pět minut zmocnit míče, aby mohli alespoň na chvíli zakombinovat. Bohemka je drží na jejich polovině a chvilkami to vypadá, jako by zkoušeli kombinaci Barcelony z let minulých.
     
    25
    Po narážečce ve středu hřiště se do velké šance dostal Vrána, který už se řítil sám na Vízka. Hostující gólman perfektně vyběhl a zmenšil střelci střelecký úhel a následně parádně vyboxoval míč do autu.
     
    27
    Vízek musel opět zachraňovat svůj tým. Ramosovi Lopezovi nevyšla klička na polovině hřiště a byl z toho brejk, který zakončoval znovu Vrána. Hradecký brankář se i nyní vyznamenal skokem ke vzdálenější tyči.
     
    28
    Tlak Bohemians a zároveň s tím hlubok útolum hostů dokazuje i nepovedený odkop Vízka, jenž se pokusil sice rozehrát do strany, ale jeho spoluhráči nedokázali zpracovat míč a tak se ho zdarma ujímají domácí.
     
    30
    Další nedorozumění v kombinaci hostů málem využil Begič, jenž využil špatné kombinace mezi Vízkem a stopery a zkusil přelobovat hostujícího brankáře. Míč však skončil až za brankou Hradce.
     
    33
    Po dominantní čtvrthodině ze strany Bohemians přichází pokles hry na obou stranách a oba týmy vše řeší pouze nakopávanými balóny do bezpečné zóny.
     
    35
    Jukl zkontroval lýtka Vaníčkovi na polovině hřiště. Rozhodčí Lerch zatím nevytahuje žlutou kartu a vše řeší pouze domluvou.
     
    38
    Další útočnou akci Bohemians zakončil po přetaženém centru Václavík. Jeho technický pokus placírkou ale skončil až nad brankou Hradce.
     
    40
    S přilibžujícím se koncem prvního poločasu opadlo i tempo hry. S míček hrají hlavně obrany obou celků, kteří se bojí vymyslet zajímavou přihrávku, která by dostala útočnky do nebezpečnější akce.
     
    42
    Bohemians dělily pouze centimetry od vedení 2:0. Rychlý brejk z pravé strany nakonec zakončil Vrána, od něhož se míč odrazil do tyče a poté šel po čáře, kde ho na poslední chvíli dokázal zpacifikovat Vízek.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi 45 minut, ve kterých jsme až na pár výjimek moc pěkný fotbal neviděli. Zatím utkání pouze dokazuje, že se jedná o souboj nejhorší obrany s nejhorším útokem. Nicméně aktivnější byli Bohemians, kteří se po čtvrthodině hry dostali do vedení po rohovém kopu a poté přebrali iniciativu na dalších dvacet minut hry. V ní sice drželi balón, ale ke střele se dostali pouze dvakrát a v obou případech se vyznamenal Vízek.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 12:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté reagují na vývoj zápasů střídáním. Gjinollariho střídá na druhý poločas Čáp.
     
    47
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ramos Lopez, přichází Holeš.
     
    48
    Právě jeden ze střídajícíh Holeš založil hned útok hostujícího celku. Jeho centr na vzdálenější tyč ale nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    50
    Oba týmy ale zatím opět všechny situace řeší nakopávanými baóny a nemohou míč dostat moc na zem.
     
    52
    Hosté měli k dispozici standardní situaci zpoza šestnáctky. Střelec se pokusil obstřeliz zeď, ale rozhodčí viděl ve výskoku ruku a tak bude k vidění penalta.
     
    54
    Kocourek vidí pravděpodobně za hru rukou či následné protesty od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    54
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    K exekuci se postavil JIŘÍ MIKER. Směr jeho přízemního pokusu Šrámek vystihl, ale míč projel pod jeho tělem do branky a pro Hradec je to vůbec první gól v letošní sezóně.
     
    56
    Obraz hry se rázem změnil a a Hradec se dostal znovu do útoku. Dvě kolimce v jeho podání dostaly míč do vápna. Domácí obrana ho ale s obtížemi odvrátila na rohový kop.
     
    57
    Šrámek nejistě boxoval míč, který se následně dostal na vzdálenější tyč ke hradeckým hráčům. Naštěstí pro Bohemians byl alehostům odmáván ofsajd.
     
    59
    Také domácí sahají k první změně zápasu. Vránu střídá na pozici útočníka Melíšek.
     
    61
    Další rychlý brejk v podání Hradce končím ofsajdem. Hosty premiérový gól v této sezoně evidentně povzbudil a zatím hrají nejaktivněji od začátku ligy.
     
    62
    Druhou změnu si přichystal trenér Hruška. Věhctíka nahrazuje Nátrem a nutně tak potřebuje probudit útok.
     
    65
    Čáp šel do souboje o balón šlapákem proti soupeři a rozhodčí Lerch ohodnotil jeho počin žlutou kartou. Po chvilce ošetření budou rozehrávat Bohemians na polovině hřiště.
     
    67
    Smypatická akce domácích na jeden dotek, kdy se do zakončení dostal Hubínek. Jeho pokus z otočky, ale zamířil těsně mimo hradeckou branku.
     
    68
    Na druhé straně prověřil Šrámka centorvaným balónem Trávníček a přes nepovedený box domácího brankáře vybojoval pro Hradec roh.
     
    69
    K centru na vzálanější tyč se dostal Miker, jehož hlavička však nezamířila do domácí branky.
     
    70
    Naposled sahají do sestavy hosté. Brokeš střídá Mokrejš.
     
    72
    Trávníček poslal ve středu hřiště míč doprava, odkud ihned šel centr na hlavičkujícího Mikera. Hostující útočník se však znovu ocitl v ofsajdové pozici.
     
    74
    Po dlouhé době se probudili také hráči Bohemians, kteří dlouze kombinovali na polovině soupeře a že měli dostatek prostoru. Nic kloudného však nevymysleli a tak zákonitě o míč přišli.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Brak (Bohemians Praha 1905).
     
    77
    Na kopačkách obou týmů vázné hodně kombinace a není proto divu, že se hraje převážně ve středu hřiště.
     
    80
    Možná se vše změní s příchodem Růžičky, kterého na poslední minuty poslal a hřiště trenér Hruška místo Kocourka.
     
    81
    Další změna v sestavě domácich. Vaníčka ve středu hřiště nahrazuje Buneš.
     
    83
    Hradec zahrával standardní situaci z pravé strany, kdy si na centr naskočil Nosek z pozice stopera. Jeho hlavička byla však hodně nepřesná.
     
    85
    Na opačné straně hřiště si centr prsy sklepl Hubínek. Míč mu ale odskočil daleko a tak si pro něj skokem došel Vzek.
     
    88
    Konec základní hrací doby se blíží. Oba týmy už se soustředí hlavně na defenzivu a spíše se vyčkává na závěrečný hvizd.
     
    90
    K centru z levé strany se dostal Holeš, který míčem sestřelil Káše a vybojoval tak nečekaně rohový kop pro hosty.
     
    90
    K 90 odehraným minutám se budou nastavovat ještě další dvě.
     
    90+1
    Na poslední vteřiny Hradec stahuje útočníka Mikera, kterého nahrazuje do obrany Vencl.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Ani poslední akvizice hostujícího týmu však nerozhodné skóre za pár vteřin strávených na hřišti nezměnila. Zápas tedy končí remízou 1:1 a dá se říci, že zaslouženou. První poločas patřil jasně Bohemians, kteří se také dostali do vedení. Po obrátce vyrovnal Hradec, byť z penalty a následných pár minut byl aktivnější on. Ani jeden celek z své převahy ale nedokázal víc a proto končí duel 1:1. (12:50:59)

    Ondřej Jícha

    Branky: 14. Begič – 54. Miker (pen.)

    Karty:   54. Kocourek (BOH), 77. Brak (BOH) – 65. Čáp (HKR)


    Bohemians Praha 1905: Šrámek – Brak, Václavík, Hubínek, Vaníček, Vrána, Káš (C), Kocourek, Vacík, Begič, Věchtík. Trenér: Vladimír Hruška.
    Náhradníci: Kouba – Růžička, Nátr, Buneš, Melíšek.

    FC Hradec Králové: Vízek – Vukčevič, Nosek, Miker, Tráníček, Brokeš, Střelec, Ramos Lopez, Martinec (C), Gjinollari, Jukl. Trenér: Karel Krejčík.
    Náhradníci: Mach – Holeš, Čáp, Mokrejš, Vencl

    Rozhodčí: Lerch Ondřej – Petřík Jan, Kotalík Petr
    thejrc.org