Zápy – Litoměřicko 1:0 (kon.) | Benátky n/J – Brozany 0:0 (4:3 po pen.)
konec
SK Zápy
1:0 (0:0)
FK Litoměřicko
Neděle 13.08.2017, 17:00Česká fotbalová liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Delegace
    Tento zápas České fotbalové ligy se pochopitelně neobejde bez trojice rozhodčích. Jako hlavní arbitr bude souboj prvního kola SK Zápy – FK Litoměřicko rozhodovat Tomáš Grimm, role asistentů tohoto muže se poté chopí Marek Janoch a Zdeněk Mudra. Delegátem FAČR bude Lubomír Martinec.
     
    SK Zápy
    Domácí fotbalisté vypadli v týdnu z MOL Cupu, když před vlastními fanoušky nestačili na Sokolov, který vedl exligový fotbalista plzeňské Viktorie či pražské Sparty Pavel Horváth. V dresu poražených si přesnou trefu připsali Bulíř a Piták. Jenže soupeř kontroval dvakrát Kosakem a jednou Přeučilem, respektive Končalem. Zápas rozhodoval Jan Jílek, tedy rozhodčí, který byl hlavním arbitrem pondělního zápasu nejvyšší české fotbalové soutěže Mladá Boleslav – Sparta.

    Co se týče přípravných utkání, tak Zápy si připsaly výhru například nad celkem Neratovic, který porazily jednoznačně poměrem 7:1. V poločase vedl vítězný tým již 5:0.

    Sestava SK Zápy z pohárového utkání se Sokolovem:
    Straka – Štěpánek, Pedro, Pavlík, Kovařík (41. Růžek), Putz, Jelínek, Munzar (75. Novák), Bulíř, Piták, Matějka.
     
    FK Litoměřicko
    V loňské sezoně mohli fotbaloví příznivcí vidět v dresu hostujícího mužstva útočníka Kacafírka. Ten později zamířil do Příbrami, tehdy ještě celku ePojištění.cz ligy.

    Zatímco domácí mají za sebou pohárové střetnutí se Sokolovem, tak MOL Cup se hostujících hráčů letos již netýká. Litoměřicko prohrálo 22. července na hřišti celku Dobříš poměrem 0:1, když v 52. minutě rozhodl Taluzek po nařízeném pokutovém kopu.

    Příprava Litoměřicka:
    Ústí nad Labem 0:6
    Slavia U21 1:4
    Olympia Praha 1:0
     
    Vzájemné zápasy
    V loňské sezoně nejprve na hřišti Záp vyhrálo Litoměřicko 1:0 trefou Šimkovského. V Litoměřicích přišla poté další výhra dnes hostujícího celku, ale až na pokutové kopy, když po základní hrací době byl stav nerozhodný 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Zápy: Straka – Růžek, Pedro, Pavlík, Štěpánek, Novák, Jelínek (C), Putz, Bulíř, Piták, Matějka
    Náhradníci: Terč – Munzar, Květoň, Martin Macek, Milan Macek, Šerý, Pávek

    FK Litoměřicko: Plachý – Václavek, Grunert, Šimkovský (C), Hanuš, Trýzna, Kalaš, Šustr, Surmaj, Šlehofer, Dvořák
    Náhradníci: Starczewski, Zbudil, Kolmistr, Valenta, Batryn

    Rozhodčí: Grimm – Janoch, Mudra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek měl výkop.
     
    1
    Balonu se chopil domácí stoper, který dirigoval hru, poté došlo k roztažení hry na pravé křídlo, ale nikdo z domácích fotbalistů neodcentroval. Plachý bude vykopávat od své branky.
     
    1
    Pravá noha Plachého poslala míč na levou stranu, kde hostující celek měl autové vhazování, ale poté přišla ztráta Litoměřicka, takže do útoku po pravé straně jdou Zápy.
     
    2
    Jenže tak trošku zbytečná ztráta domácího celku na pravé straně znamená, že to bude opět Plachý, kdo uvede míč do hry výkopem.
     
    2
    Špatná přechodová fáze na obou stranách. Momentálně se míče poprvé v zápase nohama dotkl Straka, jeden ze soupeřů jej presoval, avšak bez úspěchu.
     
    3
    Trýzna si na pravé straně navedl míč na levou nohou na nějakých osmnáct metrů a poslal přizemní centr na penaltu, následně nechali domácí fotbalisté volného soupeře na hranici vápna, ale jeho pokus z voleje šel ze středu vedle levé tyče.
     
    4
    Pavlík se zapojil na začátku akce domácího celku do kombinace mužstva v červenobílém. Poté se těžiště hry dostalo po křižné přihrávce na levou stranu, ale jeden z hráčů Záp napálil bránícího protihráče střelou z osmnácti metrů.
     
    4
    Plachý rozehrál přes pravou stranu, posléze ale jeho spoluhráči celkem darovali míč domácím, a tak je to Straka, který nahrál stoperovi Pavlíkovi.
     
    5
    Opět špatná přechodová fáze domácích, kdy střední záložník nenašel křížem spoluhráče na levé straně. Hosté měli tím pádem aut zadarmo, nyní se hra přesunula na levou stranu.
     
    6
    Piták byl hodně aktivní při presinku domácího celku, poté šel hostující celek do brejku po levé straně. Pomezní sudí zastavil akci Litoměřic, tohle musel být těsný ofsajd.
     
    6
    Pavlík se chopil rozehrávky domácího celku, ale jeho spoluhráč na pozici středního záložníka sice ztratil míč, ale balon se vrátil na kopačky Straky.
     
    7
    Celou akci domácího celku začal na pozici levého beka Štěpánek, ale zase nefungovala domácím fotbalistům přechodová fáze. Byla z toho jednoduchá a rutinní práce pro Plachého.
     
    8
    Straka se zapojil do rozehrávky domácího celku svýma nohama, poté přišla křižná přihrávka na pravou stranu. Následně se balon vrátil k domácímu stoperovi. Ten zrychlil hru. Odražený balon se snažil z levé strany z dvaceti metrů napálit přizemním pokusem k levé tyči Štěpánek, avšak pokus neměl potřebnou razanci a byl z toho snadný zákrok pro Plachého.
     
    9
    Domácí fotbalisté se hodně divili, ale rozhodčí Grimm sdělil, že Litoměřice budou mít autové vhazování z pravé strany z poloviny hřiště. Jenže aktivní obrana Záp vyhnala svého soupeře do těžké pozice. Bude to Štěpánek, kdo bude vhazovat z levé strany z pozice obránce.
     
    10
    Rozehrávající Plachý ještě nebyl pod tlakem, což neplatilo o jednom z obránců Litoměřic. I tak zakončil útok hostujícího celku jeden ze středních záložníků střelou ze střední vzdálenosti, která ovšem nebyla razantní a střela po zemi k pravé tyči, kde byl připravený Straka.
     
    11
    Rozhodčí Grimm právě odpískal přestupek jednomu z domácích fotbalistů po faulu zezadu při přechodu hostů do útoku. Je to nějakých třicet metrů od branky soupeře a je to jako dělané pro leváka.
     
    11
    Tak tohle byla obrovská šance! Z třiceti metrů nakonec rozehrál jeden z hostujících hráčů pravou nohou a mířil do pravého horního rohu domácí branky. Straka skákal, co to šlo. Balon šel od břevna nad branku Záp.
     
    12
    Jeden z domácích fotbalistů byl faulovaný na polovině hrací plochy na levé straně přímo před očima sudího Grimma. Posléze se domácí celek snažil prosadit křížem přes pravou stranu, ale levý bek soupeře odehrál míč do autu. Uvidíme autové vhazování domácích z pravé strany.
     
    13
    Posléze přišlo zakončení domácího pravého záložníka z osmnácti metrů, které ovšem šlo mimo tři tyče. Bude to Plachý, kdo bude vykopávat míč od své branky.
     
    14
    Výkop Plachého šel na polovinu soupeře na pravou stranu. Zápy se snadno dostaly k balonu, ale centr z levé strany nepatřil mezi ty přesné, takže Litoměřice vhazují z levé strany z vlastní poloviny.
     
    14
    Jeden z hostujících fotbalistů se prezentoval dalekonosnou střelou z pozice středního záložníka z pětatřiceti metrů, kdy se snažil překvapit Straku, ten se ovšem nenechal překvapit a zasáhl rukama ve výskoku.
     
    15
    Domácí fotbalisté se dožadovali odpískání pokutového kopu, na což sudí Grimm nepřistoupil. Jeden z hostujících hráčů byl hodně důrazný v souboji se soupeřem. Poté přišel faul zhruba dvacet metrů od branky Plachého na levé straně.
     
    16
    Piták rozehrál standardní situaci levou nohou do levé poloviny branky soupeře. Balon skončil těsně před Plachým. Poté ovšem se nedostal k dorážce jeden z domácích hráčů, který by jinak hlavou zakončoval do prázdné branky.
     
    17
    Litoměřice měly k dispozici autové vhazování z levé strany, poté odehrál jeden z hráčů Záp míč hlavou do autu . Takže uvidíme další autové vhazování hostujících fotbalistů.
     
    18
    Zřejmě další těsný ofsajd přerušil hostující brejk po levé straně, jinak by jeden z útočníků hostujícího celku byl sám před Strakou. Ten rozehrává nakrátko pravou nohou se svými obránci.
     
    18
    Hostující fotbalisté neměli špatnou první fáze svého útoku po levé straně, ale na polovině hřiště přišli o balon. Zápy kontrovaly přes pravou stranu, avšak nevybojovaly ani roh, ani se nedostaly k centru, takže Plachý bude opět vykopávat.
     
    19
    Plachý vykopl míč z levé strany pravou nohou na levou stranu na polovinu Záp. Poté přišel do ohně centr z levé strany na přední tyč, který si ovšem pohlídal Straka. Jenže Zápy následně zbrkle odevzdaly balon hostujícím fotbalistům. Takže vše začíná opět od Plachého.
     
    20
    Pravá noha Plachého vykopla míč na pravou stranu na polovinu domácího celku. Následným kontrem se Zápy dostaly ke standardní situaci z levé strany z dvaceti metrů, kterou na sebe vezme Piták.
     
    21
    Jeden z hráčů domácího celku přeběhl balon, poté mířila pravačka Karla Pitáka do pravého rohu hostující branky, ale míč šel nakonec nad břevno svatyně Litoměřic. Takže Plachý může vykopnout míč na levou stranu.
     
    22
    Posléze jsme byli svědky faulu jednoho z domácích hráčů. Avšak Litoměřice nikam nepospíchaly s rozehráním standardní situace. Ze čtyřiceti metrů přilétl centr levou nohou na přední tyč, kde hráč Litoměřic chtěl zakončovat hlavou do levé poloviny branky soupeře. Avšak Straka chytil míč rukama.
     
    23
    Trýzna táhl hostující útok po pravé straně, poté se těžiště hry přesunulo na levou stranu, kde jeden ze spoluhráčů Trýzny fauloval zezadu a míč si tak může vzít Straka.
     
    24
    Výkop Straky neměl potřebnou délku a nebyl tím pádem žádným nebezpečím pro Plachého. Následně domácí celek využil pravou stranu a centroval na bližší tyč, pokračovat budeme rohem domácího celku taktéž z pravé strany.
     
    25
    Zajímavý centr na přední tyč, ale bez kýženého úspěchu pro domácí celek. Zatímco nám začíná pořádně pršet!
     
    26
    Tentokráte jsme viděli dvakrát střílený centr pravé strany na přední tyč, ale Plachý si poradil a právě brankář hostujícího celku si bere balon a bude vykopávat od své branky.
     
    26
    Výkop Plachého šel těsně za polovinu hřiště, kde se k míči dostal soupeř. To byl začátek rychlého brejku favorita zápasu po pravé straně, který zakončil jeden z domácích hráčů křižnou střelou vedle levé tyče. Následovat bude další výkop Plachého.
     
    28
    Litoměřice vhazovaly z levé strany zhruba z poloviny hřiště, posléze si tuto situaci zopakovaly. Sudí Grimm nechal pokračovat hru po zákroku na jednoho z hostujících fotbalistů. Na programu dne je další aut outsidera zápasu z levé strany.
     
    29
    Autové vhazování Litoměřic letělo na přední tyč, avšak nikdo z hostujících hráčů se nedostal k zakončení, a tak mohl soupeř jít do protiútoku. Jeden z hráčů Záp si na levé straně navedl míč na pravou nohu a poté byl možná podražený jedním z protihráčů. Situace se odehrála přímo před očima sudího Grimma, avšak ten odmítl odpískat pokutový kop.
     
    30
    Štěpánek byl tím, kdo rozehrál hostující akci po levé straně. Posléze jsme viděli několik hlavičkových soubojů na polovině hřiště, zahrál si také nohama Straka. Domácí dostali hosty pod tlak. Hostující celek se bude muset bránit autovému vhazování z pravé strany.
     
    31
    Autové vhazování nemělo délku v době, kdy se hráč domácích snažil o aut na přední tyč. Poté Litoměřice vyhnaly svého soupeře na polovinu hřiště. Domácí celek bude mít k dispozici autové vhazování z pravé strany.
     
    32
    Jeden z hostujících hráčů fauloval svého protihráče na pravé straně, a tak kombinoval domácí celek i s Pavlíkem. Ten byl rozehrávačem domácí akce. Následně domácí celek kombinoval a dostal k centru křížem z pravé strany na zadní tyč, kdy jeden z hráčů Záp zakončil hlavou do boční sítě.
     
    33
    Těžiště hry se přesunulo na pravou stranu, kde šel do útoku domácí celek. Poté měli hostující hráči určitě problémy s rozehrávkou. Momentálně se musí Litoměřice bránit kombinaci Záp.
     
    34
    Litoměřice vhazovaly z levé strany, ale poté došlo k tomu, že se hra dostala také na druhou stranu, jenže Straka si počkal na balon na hranici šestnáctky. Hostující celek se nedostal k zakončení.
     
    35
    Jeden z domácích záložníků šel do hlavičkového souboje, poté hostující hráč presoval rozehrávku Straky. I tak mohly Zápy jít do brejku po levé straně, kam si seběhl Štěpánek z pozice beka. Domácí celek bude pokračovat autovým vhazováním z poloviny soupeře.
     
    36
    Štěpánek poslal míč autovým vhazováním na přední tyč. Zápy pokračovaly v tlaku a opět se dostal k míči Štěpánek na levé straně. Domácí bek zkusil centr na zadní tyč. Poté jsme viděli několik sražených střel domácích hráčů před Plachým.
     
    37
    Domácí celek vybojoval rohový kop z pravé strany, na penaltu si seběhl Pavlík, odražený míč si našel jeden z domácích hráčů a z jedničky jej poslal levou nohou vysoko nad branku Plachého.
     
    38
    Plachý vykopl míč na pravou stranu, Litoměřice se dostaly s balonem na polovinu Záp, kde podle soudu sudího Grimma nebyl podražený jeden z hráčů hostů. Navíc poté hostující hráč fauloval a můžeme tak očekávat nákop Straky.
     
    39
    Levý záložník domácího celku chtěl prodloužit míč zhruba pětadvacet metrů od hostující branky, ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, nýbrž pouze brankáře Plachého.
     
    39
    Straka rozehrál pravou nohou mimo vlastní šestnáctku, jeho rozehrávka nebyla nějak světová. Ale Zápy pokračovaly autovým vhazováním. Jenže finální fáze domácího útoku postrádala přesnost a byl z toho snadný zákrok pro Plachého.
     
    40
    Jeden ze záložníků domácího celku nahrál křížem na levou stranu, ale tam byl jeho spoluhráč v autu, takže uvidíme autové vhazování hostujících fotbalistů z vlastní poloviny z pravé strany.
     
    41
    Výkop Straky nebyl ideální, ale Zápy se poté ve středu hřiště unáhlily. Takže Plachý vykopával křížem z pravé strany na levou stranu, ale míč šel do autu.
     
    41
    Sudí Grimm viděl faul na pravé straně při útoku domácího celku. Zápy rozehrály rychle, ale jeden z domácích hráčů mířil ve velké šanci z pravé strany vedle pravé tyči v souboji s Plachým tváří v tvář.
    41.
     
    42
    Hostující celek vhazoval z levé strany v blízkosti domácího vápna. Posléze si tuto činnost zopakuje outsider zápasu. Dá se očekávat dlouhý aut až do vápna Záp.
     
    43
    Autové vhazování dolétlo na přední tyč, poté jeden z bránících domácích hráčů zablokoval pokus protihráče z první ze střední vzdálenosti, avšak Litoměřice mají rohový kop z pravé strany.
     
    44
    Exekutor standardní situace hledal spoluhráče na penaltě, Straka si šel pro míč, ale nezasáhl rukama. Následovat bude další autové vhazování hostujícího celku z levé strany.
     
    44
    Litoměřice i nadále obléhaly branku soupeře a kombinovaly na polovině Záp, ale ztrátu hostujícího celku zapsal jeden z hráčů outsidera zápasu na pravé straně.
     
    45
    Zápy působily poněkud zbrkle ve finální fázi svého útoku. A tak neměl Plachý těžkou práci. Poté přišel faul jednoho z hostujících hráčů ve středovém kruhu na polovině domácích.
     
    45+1
    Straka nakopl míč pravou nohou na pravou stranu. Posléze si centr na přední tyč pohlídal Plachý.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas skončil bezbrankovou remízou. Více ze hry měl domácí celek, avšak své asi tři velké šance nevyužil. Nehraje se vůbec špatný fotbal. Rozhodně se máme ve druhém poločase na co těšit. Litoměřice nehrají zle. Pokud budou v tomto výkonu pokračovat, tak určitě mají šanci minimálně na bod.
     
    Dnešní utkání sleduje 198 diváků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující celek měl výkop druhého poločasu.
     
    46
    Litoměřice zkusily dvě křižné přihrávky, ale po pár sekundách končí míč v zámezí, takže Straka bude vykopávat od své branky.
     
    46
    Starka poslal míč pravou nohou na pravou polovinu hřiště, následně se hostující celek bez větších problémů ubránil, avšak uvidíme autové vhazování Záp z pravé strany.
     
    47
    Dvořák byl celkem nedůrazný v hlavičkovém souboji, ale poté dobře pracoval v obraně, navíc si z levé strany pomohl přihrávko k Plachému. Ten byl tím, kdo rozehrál útok Litoměřic.
     
    48
    Jeden z útočníků hostujícího celku se dožadoval odpískání faulu na vlastní osobu, ale sudí Grimm nechal hru pokračovat. Posléze Zápy vysunuly svůj presink, ale bude to Dvořák, kdo bude vhazovat z levé strany z vlastní poloviny.
     
    49
    Viděli jsme zajímavý přizemní centr jednoho z domácích hráčů, ale balonu se nedotkl ani jeden z jeho spoluhráčů. Poté byl hráči Litoměřic na levé straně odpískaný faul a Zápy mají zajímavou standardní situaci.
     
    49
    Bulíř centroval do ohně levou nohou, ale jeden z jeho spoluhráčů se provinil proti pravidlům ve vápně hostujícího celku. I tak mají míč opět na svých kopačkách fotbalisté domácího celku.
     
    50
    Matějka si seběhl na křižný centr na zadní tyč, ale jeho zakončení nohou z jedničky nebylo křížem vůbec přesné. Následně se do akce a dění na hřišti zapojil nohama Straka.
     
    51
    Hanuš dobrým obranným zákrokem na levé straně přerušil útok soupeře. Následně to byl Růžek kdo vhazoval, takže do vápna hostujícího celku přilétl zajímavý centr na přední tyč, ale nikdo z hráčů Záp nezakončil.
     
    52
    Jeden z hráčů Záp neměl ideální první dotek s míčem, ale i tak šel domácí celek do kontru po pravé straně, jenomže Bulíř selhal v předfinální fázi. U balonu už jsou ale opět domácí fotbalisté.
     
    52
    Jeden z obránců hostů na levé straně pracoval výborně tělem v defenzivě a nepustil Zápy k rohovému kopu, následovat bude výkop Plachého.
     
    53
    Plachý vykopl míč křížem na levou stranu na polovinu hřiště, ale Litoměřice se nedostaly k ničemu podstatnému v útočné fázi. Následoval útok Záp po pravé straně, momentálně se hraje na polovině hřiště.
     
    53
    Litoměřice získaly balon a měly k dispozici brejk po pravé straně, jeden z domácích hráčů ovšem nefauloval protihráče na pravé straně. I tak mají míč hostující fotbalisté a jsou na polovině domácího celku. Jenže nepřesné zakončení křížem z pravé strany vedle levé tyče dává balon Strakovi.
     
    54
    Straka vykopl míč pravou nohou na polovinu hřiště, kde Hanuš byl tím, koho fauloval jeden z domácích hráčů v hlavičkovém souboji.
     
    55
    Šimkovský na pravé straně nevybojoval ani rohový kop, což se hostujícímu kapitánovi zrovna dvakrát nelíbilo, a tak se dal do diskuse s pomezním sudím.
     
    56
    Levý bek hostujícího celku se chopil rozehrávky, avšak po pár sekundách skončil útok Litoměřic na polovině hřiště. Jenže i Zápy nebyly dobré v útočné fázi, respektive jeden z domácích hráčů se postavil do ofsajdu.
     
    57
    Po rozehrávce Plachého přes pravou stranu došlo k několika soubojům na polovině hřiště, sudí Grimm poté přerušil hru po faulu na jednoho z domácích fotbalistů přesně ve středovém kruhu.
     
    58
    Avšak křižný centr ze středu na pravou stranu na zadní tyč měl k ideálu daleko. Z pravé strany posléze vhazoval Růžek. Jeden z jeho spoluhráčů zakončil z dvaadvaceti metrů z pravé strany vedle pravé tyče. Plachý pouze kontroloval dráhu míče.
     
    59
    Jeden z hostujících hráčů byl možná držený v souboji jeden na jednoho na polovině hřiště a v době, kdy se chtěl obtočit kolem protihráče, tak padl na zem. Sudí Grimm nechal hru pokračovat. Litoměřice budou vhazovat z levé strany.
     
    60
    Dvořák vhazoval, ale jeho spoluhráč ztratil míč na levé straně na polovině hřiště. Takže to budou Zápy, kdo bude mít autové vhazování.
     
    60
    Jeden z hostujících hráčů Litoměřic zůstal ležet na hrací ploše, ale nic mu nebrání, aby pokračoval v akci.
     
    61
    Jeden z hráčů Litoměřic byl faulovaný, sudí Grimm nejprve nechal výhodu. Hosté již šli do brejku a jeden z hráčů hostujícího celku by šel sám na brankáře Straku, ale v tom zapískal hlavní arbitr.
     
    62
    Straka se vydal pro centr pravé strany, který šel na penaltu. Brankář Záp vyboxoval balon, posléze ovšem při přechodové fázi fauloval jeden z jeho spoluhráčů.
     
    62
    Straka vyhodil míč z pravé strany křížem na levou stranu. Posléze se domácí celek neprosadil po levé straně, Plachý bude vykopávat.
     
    63
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Hanuš, přichází Kolmistr.
     
    64
    Plachý poslal míč na pravou stranu, ale tam hostující celek nejprve ztratil míč. Poté svým presinkem dostal Straku pod tlak, ale brankář domácího celku ustál těžkou situaci.
     
    64
    Šlehofer přenechal míč spoluhráči. Tím byl Václavek. Václavek poslal míč na přední tyč, ale tam stál jeden z hostujících fotbalistů v ofsajdu, takže míč si bere Straka.
     
    65
    Jeden z hostujících hráčů držel svého protihráče. Ale domácí celek poté nezapsal dobrý křižný centr z pravé strany na zadní tyč, Plachý bude vykopávat.
     
    66
    Plachý rozehrál těsně za polovinu hřiště na pravou stranu. Tam jsme viděli několik hlavičkových soubojů a nakonec faul jednoho z domácích hráčů ve středovém kruhu.
     
    67
    Domácí fotbalisté se dostali k rychlému brejku po levé straně, ale vůbec jim nefungovala finální fáze, následně jeden z hráčů Záp fauloval. Takže se do hry zapojí Plachý.
     
    67
    Plachý hrál přes pravou stranu, posléze pravý bek hostujícího celku vyhrál osobní souboj. Ale brankář Litoměřic odehrál pod tlakem míč do autu, takže uvidíme autové vhazování domácího mužstva z levé strany.
     
    68
    Ve finální fázi domácí akce přiťukl hráč na levé straně míč spoluhráči na pozici středního záložníka, jenže slabý pokus doprostřed branky si vynutil snadný zákrok Plachého.
     
    69
    Straka rozehrál přes pravou stranu, ale poté se k míči na pravé straně nedostal Bulíř. Plachý byl u míče daleko dříve a právě od něj začíná hostující akce.
     
    70
    Hostující celek měl k dispozici autové vhazování z pravé strany z vlastní poloviny, před Strakou bylo hodně rušno, hosté dostali ještě jednu šanci, ale hráč na bližší tyči střílel nad branku Záp.
     
    70
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Novák, přichází Květoň.
     
    70
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Putz, přichází Munzar.
     
    72
    Trýzna odehrál míč na levé straně do autu, a tak budeme sledovat dlouhý domácí aut z pravé strany.
     
    72
    Autové vhazování dolétlo na přední tyč, kde jeden z domácích hráčů zakončoval hlavou vedle pravé tyče.
     
    72
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Kalaš, přichází Batryn.
     
    73
    Litoměřice dostaly možnost zahrávat volný přímý kop z poloviny hřiště, poté se těžiště hry dostalo křižem na pravou stranu, kde ovšem hostující celek nic nevymyslel.
     
    74
    Litoměřice zcela bez větších problémů zastavily útok soupeře po levé straně, poté byl Růžek aktivní na pozici pravého beka. Zápy vhazují.
     
    75
    Hosté se sice dostali k míči, ale poté jeden z hostujících hráčů fauloval protihráče zezadu. Je tady velice zajímavá standardní situace Záp.
     
    75
    Centr letěl na přední tyč a ještě skočil před Plachým. Hostující brankář ovšem bez problémů chytil míč do náruče.
     
    76
    Květoň obstaral centr z pravé strany, ale jeden z jeho spoluhráčů zakončoval z penalty do náruče Plachého.
     
    77
    Piták tvořil hru na pravé straně, poté se k zakončení dostali ještě dva hráči Záp v šestnáctce hostů, avšak ani jednou nemusel Plachý zasahovat.
     
    77
    Litoměřice se dostaly s míčem na levou stranu, kde Dvořák svojí aktivitou vybojoval alespoň autové vhazování. Hostující celek nikam nepospíchá.
     
    78
    Centr letěl na přední tyč, poté musel Straka zmenšit úhel zakončujícímu soupeři, který to měl složité a nakonec byl s balonem v autu.
     
    78
    Domácí fotbalisté vhazovali z levé strany z vlastní poloviny. Jeden z domácích hráčů poté zrychlil hru po levé straně, ale zatím se nikdo z fotbalistů Záp nedostal k centru ani ke střele.
     
    79
    Aktivní obrana Litoměřic vyhnala protihráče na polovinu hřiště, ale poté se domácí hráči dostali po levé straně k rohovému kopu.
     
    80
    Po centru na přední tyč nebyl podle soudu sudího Grimma faulovaný jeden z domácích hráčů, následovalo zakončení dalšího hráče domácích mimo tři tyče. Plachý bude vykopávat.
     
    80
    Výkop Plachého dolétl za polovinu hřiště, ale Matějka se na pravé straně v těžké pozici neprosadil.
     
    81
    Jeden z domácích hráčů táhl kontr Záp po levé straně, na míč ovšem nedosáhl ani jeden z jeho dvou spoluhráčů v šestnáctce soupeře, takže uvidíme další výkop Plachého.
     
    82
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Trýzna, přichází Zbudil.
     
    82
    Domácí celek se nedostal k ničemu po levé straně, a tak vhazovali hostující hráči. Ještě Litoměřice přišly o balon těsně za polovinou hrací plochy.
     
    83
    Pravý bek hostujícího celku vyřešil krásně situaci, když otřel míč o svého protihráče, tím pádem budou mít Litoměřice autové vhazování.
     
    84
    Sudí Grimm viděl faul jednoho z domácích hráčů těsně za polovinou hřiště. Litoměřice nikam nepospíchají s rozehrávkou standardní situace.
     
    84
    Následný centr křížem na zadní tyč byl snadnou kořistí pro Straku. A tak mohou Zápy kontrovat po po pravé straně. Domácí celek už je s balonem na polovině hostů.
     
    85
    Dvořák si počínal důrazně v souboji jeden na jednoho, navíc dobře pracoval tělem, takže uvidíme výkop Plachého.
     
    85
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Pavlík, přichází Milan Macek.
     
    86
    Domácí celek neměl vůbec špatnou přechodovou fázi, nakonec se těžiště hry dostalo na levou stranu, ale střela Květoně z hranice šestnáctky byla zablokovaná.
     
    87
    Plachý vykopl míč křížem na levou stranu. Poté byla hostující obrana důrazná. Tím pádem se nikdo z domácích hráčů nedostal k zakončení.
     
    87
    Plachý byl tím, kdo se chopil rozehrávky hostující akce. Brankář hostů se rozhodl pro dlouhý nákop, následovalo několik osobních soubojů, načež Zápy zbrkle odevzdaly balon soupeři.
     
    88
    Znovu celkem dobře si počínal Dvořák v defenzivní činnosti, posléze Květoň nic nevymyslel na pravé straně. I tak mají Zápy alespoň autové vhazování.
     
    89
    Pravý bek domácích nakopl míč po pravé straně, Dvořák byl v situaci jeden na dva ze svého pohledu. Ale vše zakončil nepřesný křižný centr z pravé strany. Plachý bude vykopávat.
     
    90
    Výkop letěl na polovinu hřiště, ale ztrátu hostujícího celku zapsal Květoň, nicméně velká chyba hostů v rozehrávce dává domácím rohový kop z pravé strany.
     
    90
    Zápy právě vstřelily branku!
    Zdá se, že Zápy přece jen vyhrají. Rohový kop z pravé strany letěl na zadní tyč, kde zůstal zcela volný MARTIN JELÍNEK. Domácí kapitán zakončoval hlavou do levé poloviny branky Plachého.
    90. JELÍNEK - 1:0
     
    90+1
    Domácí celek ještě mohl přidat další branku, ale po centru z levé strany ustál hostující celek celkem složitou situaci.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Bulíř, přichází Martin Macek.
     
    90+3
    Litoměřice ještě budou vhazovat z pravé strany z vlastní poloviny.
     
    90+3
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Piták, přichází Pávek.
     
    90+3
    Hostující celek se po pravé straně nedostal k ničemu podstatnému. Straka si bere míč a nikam nespěchá.
     
    90+4
    Straka si vdal s rozehrávkou hodně na čas, nakonec zvolil rozehrávku po levé straně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Vymalováno! Zápy se ve druhém poločase dlouho nemohly prosadit. V útočné fázi dělaly spoustu chyb. Jenže v 90. minutě darovaly Litoměřice chybou v rozehrávce soupeři roh z pravé strany. Na zadní tyči si naskočil Jelínek a hlavou do levé poloviny hostující branky překonal Plachého. Jinak to nebyl moc pohledný fotbal. Ale nejpodstatnější je, že favorit zápasu bere na úvod České fotbalové ligy tři body za vydřenou výhru. (18:58:13)

    Vít Muzikář


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 90. Jelínek


    SK Zápy: Straka – Růžek, Pedro, Pavlík (85. Milan Macek), Štěpánek, Novák (70. Květoň), Jelínek (C), Putz (70. Munzar), Bulíř (90+2. Martin Macek), Piták (90+3. Pávek), Matějka
    Náhradníci: Terč – Munzar, Květoň, Martin Macek, Milan Macek, Šerý, Pávek

    FK Litoměřicko: Plachý – Václavek, Grunert, Šimkovský (C), Hanuš (63. Kolmistr), Trýzna (82. Zbudil), Kalaš (72. Batryn), Šustr, Surmaj, Šlehofer, Dvořák
    Náhradníci: Starczewski, Zbudil, Kolmistr, Valenta, Batryn

    Rozhodčí: Grimm – Janoch, Mudra

    Diváci: 198
    thejrc.org