Barcelona – Real Madrid 1:3 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:3 (0:0)
Real Madrid
Neděle 13.08.2017, 22:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (23:58:03)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 10:15.
     
    Je dobojováno To, co jsme neviděli v prvním poločase jsme si dokonale vynahradili v tom druhém. Čtyři branky, červená karta a penalta – to vše se odehrálo za pětačtyřicet minut. Nejdříve poslal hosty do vedení vlastní brankou Gerard Piqué, za zhruba třicet minut později si hereckým číslem došel pro penaltu Luis Suárez. Tu bezpečně proměnil Lionel Messi. Nerozhodný stav trval opravdu jen chvilku, neboť výstavní střelou poslal Real do vedení Cristiano Ronaldo. Tentýž hráč byl posléze naprosto z nepochopitelných důvodů vyloučen a Bílý balet tak musel dohrávat o deseti. Barcelona se nemohla dostat k souvislejšímu držení míče a přišel další trest. O ten se postaral Marco Asensio, který uzavřel výsledek na 1:3.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    To je neskutečná sprcha pro lépe hrající Barcelonu. Celek z hlavního města Španělska zkrátka využil své příležitosti z protiútoků, které se v dnešním utkání projevili jako smrtelné.
     
    90+1
    Druhý poločas bdue nastaven o tři minuty.
    90. ASENSIO - 1:3
     
    90
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Další protiútok Realu Madrid končí třetí brankou! MARCO ASENSIO převzal balón od Vázqueze, navedl si ho na levou nohu a následně ho poslal do bližší šibenice. Neskutečná fotbalová paráda!
     
    89
    Zachvíli se nám rozběhne poslední minutka utkání. Barcelona se nemůže dostat k míči, soupeř zkušeně posouvá balón daleko od protihráčů.
     
    87
    Dejme si trochu odpočinek od těchto okamžiků. V kuloárech se šušká, že do Barcelony má namířeno brazilský záložník Paulinho. Katálanci údajně použili výkupní klauzuli a za 40 milionů eur přivedou bývalého hráče Spurs.
     
    86
    Zkrátka, tohle je El Clásico. Sice vidíme hezké fotbalové momenty, ty ale v tuto chvíli zastínili jiné nehezké chvilky. Nejdříve nasimulovaná penalta Luise Suáreze, posléze nepochopitelná červená pro Ronalda.
     
    85
    Aby toho nebylo málo, ještě se do sebe pustili Carvajal s Busquetsem. Mezitím Barcelona okamžitě rozehrála, avšak Suárez se opět dostal k nepřesné střele.
     
    84
    O dnešním utkání se bude v novinách opravdu hodně psát. Z pohledu Real jde o jasný zářez rozhodčího, který si opravdu nebere s hráči Bílého baletu žádné servítky.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rakitič, přichází Alcácer.
    83. Červená karta po 2. žluté
     
    83
    Tak to je neuvěřitelné, co se děje na hrací ploše! Cristiano Ronaldo upadl v pokutovém území po souboji s Umtitim a rozhodčí odpískal. Neodpískal pokutový kop, ale simulování Portugalce, který uviděl první žlutou a následně také druhou.
     
    82
    Barceloně tak nerozhodný stav moc dlouho nevydržel. Real si po necelých třech minutách vzal vedení zpět a nyní je ve velmi dobré pozici do odvety.
     
    81
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Bale, přichází Vázquez.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Ronaldo (Real Madrid CF).
    80. RONALDO - 1:2
     
    80
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Bílý balet si bere vedení zpět! CRISTIANO RONALDO si navedl balón na svojí pravou nohou a neskutečně přesnou střelou vymetl vzdálenější roh branky.
     
    80
    Utkání se nám dostává do závěrečné desetiminutovky. Druhý poločas je ukázkou světového fotbalu, to co ale před malým momentem předvedl Suárez je spíše hereckým představením.
     
    78
    Barcelona je na koni! Aktivní Messi byl opět nedostižitelný a na pravé straně vybídl Suáreze ke skórování. Ten byl při zakončení opět zachycen v ofsajdu.
    77. MESSI - 1:1
     
    77
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je opět srovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil LIONEL MESSI, který střelou na opačnou stranu srovnává stav utkání.
     
    77
    Tak tohle bude hodně probíraným tématem zítřejšího dne. Luis Suárez totiž nasimuloval pád a hlavní sudí mu ho zbaštil!
     
    76
    Je tu penalta pro Barcelonu!
    75. Busquets zahodil neuvěřitelné.
     
    75
    Neskutečné co dokázal zahodit Busquets! Domácí středopolař se dostal k odraženému balónu, který trestuhodně z penaltového puntíku poslal nad břevno.
     
    74
    Teď už se ale za německým brankářem rozvlnila síť! Ronaldo prostřelil vyběhnuvšího strážce tyčí mezi nohama, akci ale předcházel opravdu hodně těsný ofsajd.
     
    73
    Marcelo v další šanci! Brazilský rychlonožka se dostal k míči uvnitř šestnáctky a svojí dělovkou trefil pouze dobře postaveného ter Stegena.
     
    72
    Každá akce madridského velkoklubu ale zavání brankou. Bale skvěle uviděl na zadní tyči neobsazeného Ronalda, jehož akrobatická střela byla spíše propagační navštívenkou.
     
    71
    Real se dobrých pět minut nepodíval za obrannou polovinu. Soupeř je i nadále u jeho pokutového území, jenomže výšková převaha hráčů Bílého baletu nehraje domácím zrovna do karet.
     
    70
    Alba dnes hraje skvělý zápas. Další hezkou přihrávku z kopačky levého beka převzal Messi, jehož přízemní střílený centr končí pouze v náruči pozorného Navase.
     
    69
    Barcelona zahrávala další rohový kop, po kterém se k odraženému balónu dostal Aleix Vidal. Bývalý hráč Sevilly se pohotově opřel do balónu, který skončil daleko, daleko vedle branky.
     
    68
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Kovačič, přichází Asensio.
     
    68
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Roberto.
     
    67
    Bílý balet se brání zuby nehty. Téměř všichni hráči v zeleném kompletu jsou kolem pokutového území, kam zkrátka nevede žádná cestička.
     
    66
    Alba vyslal neskutečnou průnikovou přihrávku na Suáreze, který si ale neporadil se zpracováním. V opačném případě by se domácí dostávali do obrovské šance.
     
    65
    Aleix Vidal vyvezl balón od vlastního pokutového území a po dlouhém driblinku vybídl Suáreze ke skórování. Tento záměr překazil praporek pomezního, který signalizuje ofsajdové postavení.
     
    64
    Jen pro informaci. Neymar dnes nastoupil do prvního soutěžního utkání v novém dresu a ihned brankou přispěl k pohodlné výhře 3-0.
     
    63
    Je evidentní, že s odchodem Neymara chybí barcelonským větší aktivita na levé straně. Tam se o ofenzívu stará především Alba, který svým výkonem zastínil nevýrazného Deulofeua.
     
    62
    Akce střídá akci. Tentokráte se na nadýchaný bochánek vyhoupl nikým neatakovaný Isco, svojí hlavičku poslal mimo prostor tří tyčí.
     
    61
    Následný roh už nebyl vůbec nebezpečný, po nepřesnosti bude Navas vykopávat od své svatyně.
     
    60
    Barcelona měla k dispozici další rohový kop, který tentokráte zkusila přímým centrem. Ten nalezl hlavu Suáreze, jehož hlavičku do horní části branky vyráží skvělý Navas.
     
    59
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Deulofeu, přichází Denis Suarez.
     
    58
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Benzema, přichází Ronaldo.
     
    57
    Po ztráte míče musel Sergio Busquets přidržet Isca a zcela pochopitelně tak vidí žlutý kartónek.
    56. Alba - zachránce.
     
    56
    Alba zabránil další pohromě! Benzema ukázkově vyškolil bídného Piquého a naservíroval balón na zadní tyč, kde Carvajal zakončoval do prázdné branky. Zakončení sice splňovalo veškeré požadavky, jenomže Alba přispěchal s velmi důležitým zákrokem.
     
    55
    Úvodní vteřinky jsou mnohem záživnější, než celý první poločas. Zatím jsme viděli jednu branku a před malou chvílí byli barcelonští blízko vyrovnání.
     
    54
    A mohlo být vyrovnáno! Rychlý výpad vyústil ve Vidalovu přihrávku, která propadla až k Deulofeuovi. Ten měl spoustu času na zakončení, jenomže svým stříleným centrem ještě hledal Messiho. Ten to zřejmě nečekal a balón vůbec nezasáhl.
     
    53
    Deulofeu je jedním z nejslabších hráčů Barcelony. Jeho přízemní přihrávka opět neprošla na místo určení, na druhé straně byl Benzemův polovysoký centr sražen za brankovou čáru.
     
    52
    Barcelona je tak hned v úvodu druhého poločasu vystavena těžké situaci. Soupeř vstřelil branku a pakliže domácí chtějí pomýšlet na dobrou výchozí pozici, musí vstřelit minimálně jednu branku.
     
    50
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovská smůla pro domácí! Marcelův centr si do vlastní sítě srazil GERARD PIQUÉ, ter Stegen už neměl sebemenší šanci zareagovat. Real jde zčistajasna do vedení.
     
    50
    Propadnuvší balón si nalezl Umtiti, který ho sice odklidil, jenomže přímo na kopačku Marcela. Hostující zadák posléze našel Benzemu, jemuž zpracování hrudí moc nevyšlo.
     
    49
    Messi si to neohroženě namířil proti trojici protihráčů, která nakonec byla úspěšnější. S vypětím všech vytasil důležitý zákrok Casemiro.
     
    48
    Hned v úvodu druhého dějství byl Isco vystaven do ofsajdové pasti. Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že šlo o hodně těsný ofsajd.
     
    47
    Druhý poločas je již v plném proudu, rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Realu Madrid.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Sledovali jsme velmi vyrovnanou podívanou, jenomže žádnou branku jsme doposud neviděli. Zůstalo pouze u náznaků, přičemž za největší ohrožení branky se dá počítat Messiho přímý kop. Druhý poločas začne přibližně ve 23:04.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Exekuce standardní situace se chopil opět Messi, který zkoušel na zadní tyči najít Piquého. Tento záměr skvěle přečetl Ramos, jenž balón posílá z nebezpečného prostoru.
     
    42
    Hlavní arbitr tasí jednu žlutou za druhou. Tentokráte byl tvrdě dohrán Iniesta, v roli faulujícího se zjevil Carvajal. Během minuty tak vidíme třetí žlutou kartu.
     
    41
    Žlutí se i tentokráte. Bale hodně ostřel dojel Busquetse a za tento čin vidí taktéž kartu žluté barvy.
     
    41
    Ve středu hřiště byl prostor opravdu příliš přehuštěn, Messi přeci jenom vzal odpovědnost na sebe, jenomže po slalomu kolem protihráčů následně fauloval Casemira. Žlutá i pro malého Argentince.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá maximálně s jednominutovým nastavením.
     
    39
    Ofenzivní podívaná pokračuje. Sledujeme opravdu nezvykle útočnou hru od obou celků, přičemž okamžitě po ztrátě balónu následuje protiútok soupeře.
    38. Bale mířil pouze doprostřed branky.
     
    38
    Isco si táhl balón k šestnáctce a vymyslel luxusní přihrávku pro Balea. Welšský křídelník se do míče opřel z první a ter Stegen může děkovat, že střela mířila doprostřed branky.
     
    37
    Barcelona rozehrála svůj čtvrtý rohový kop nakrátko, po krátké kombinace nakonec přilétl do šestnáctky centr, který usedl přesně na hlavu Ramose.
     
    36
    Rakitič přeci jenom procedil balón na Suaréze, který se už hnal do velké šance. Na poslední chvíli mu ale hrací předmět ukopl Carvajal a balón doputoval do zámezí.
     
    35
    Barcelona zamáčkla svého odvěkého rivala na jeho vlastní polovině. Jakékoliv náznaky o protiútok madridského celku jsou okamžitě odvráceny.
     
    34
    Alba si skvěle seběhl na přízemní kolmici a okamžitě před brankou hledal Messiho. Druhý jmenovaný se ke střele vůbec nedostal, neboť skvělým výběhem se prezentoval Navas.
     
    33
    Messi skvěle prodloužil vysoký balón na Suáreze, kterému se ale nepovedl první kontakt s balónem. Následně byl u míče jako první Varane a okamžitě uklidnil hru.
     
    32
    Hlavní sudí k nelibě domácích hráčů píská faul na Marcela. Ten zůstal po nedovoleném zákroku Vidala ležet na hrací ploše.
     
    31
    Práce také pro ter Stegena. Z úctyhodné vzdálenosti se o střelecký pokus přihlásil Casemiro a jeho skákavý pokus doskákal přesně do prostoru, kde se pohyboval německý brankář.
     
    30
    Na straně madridského celku patří k nejaktivnějším Marcelo. Levý obránce si to opět namířil k šestnáctce a na zadní tyči hledal Benzemu. Alba musel na poslední chvíli zasahovat.
     
    29
    Bílý balet je směrem dopředu hodně bezzubý. Navíc v posledních minutách se dopředu zrovna dvakrát nežene a soustřeďuje se spíše na poctivou údržbu skóre.
     
    28
    Na centrovaný balón si seběhl Piqué, jenomže místo úderu hlavou udeřil balón svojí rukou. Rozhodčí vše uviděl a ihned ukazuje domácímu obránci žlutý kartónek.
     
    27
    Messi poslal daleko z hlouby pole skvělou průnikovou přihrávku na Deulofeua, který ale akci svého celku zabrzdil. Barcelona si alespoň vybojovala další rohový kop.
    26. Messiho přímý kop.
     
    26
    V hledišti to pouze zahučelo. Standardku si vzal na starost pochopitelně malý Argentinec, jehož obstřelení zdi končí jen kousek nad horní konstrukcí.
     
    25
    Co není, může být. Messi byl opět poslán k zemi a domácím se naskýtá slušná pozice z přímého kopu. Vzdálenost je zhruba pětadvacet metrů od branky.
     
    24
    Máme za sebou zhruba polovinu prvního dějství a na vážnější střelecké ohrožení stále čekáme. Momentálně jsme viděli pouze náznaky.
     
    23
    Busquets si mazaným způsobem poradil s dotírajícím Kovačičem, k hezkému obrácení s míčem ale nepřidal úspěšnou finální přihrávku na Suáreze.
     
    22
    Sledujeme fotbal nahoru a dolu. Hodně nenápadný Bale posílal střílený centr na Benzemu, míč ale pouze proletěl napříč pokutovým územím a končí na kopačce Busquetse.
     
    21
    Deulofeu se s trochou štěstí přeci jenom prokousal k hracímu předmětu, ten ale při následné snaze o driblink zapomněl za sebou.
     
    20
    Na hřišti to začíná vřít. Lionel Messi byl hodně ostře sestřelen Casemirem a rozhodčí tasí první žluté varování. Obdržel ho právě hostující brazilský středopolař.
     
    19
    Barcelonští se před malým momentem dožadovali pokutového kopu. Nezdál se jim totiž zákrok Carvajala, hlavní sudí ale o penaltě nechce ani slyšet.
     
    18
    Isco tak dlouho míchal s balónem až se z velkého úhlu pokusil vystřelit. Výsledkem je přízemní střela, která končí pouze na boční síti.
     
    17
    Aleix Vidal se neohroženě a zcela osamocený vydal po pravém křídle až na hranici šestnáctky, jenomže obsazeného Messiho neměl šanci najít.
     
    16
    Další útočný výpad domácích je u konce, navrátilec do Barcelony Gerard Deulofeu si totiž nepohlídal ofsajdovou linii. Hra se okamžitě stěhuje na druhou stranu hřiště.
     
    15
    Carvajal udělal u pravé čáry to nejlepší, co mohl. Proti Umtitimu si sice neporadil, nicméně jeho celek bude alespoň vhazovat na útočné polovině.
     
    14
    Luis Suaréz si zabíhal mezi obránce, velmi dobrým zákrokem se prezentoval Ramos, který za sebe nepustil nedůraznou Messiho přihrávku. Real začíná být hodně pasivní.
     
    13
    Barcelona se stále nemůže dostat ke své obvyklé hře, tedy držení balónu a vyčkávání na případnou skulinku v obraně soupeře.
     
    12
    Pripomněl se nám také Lionel Messi, jenž táhl míč středem hřiště. Kolem držitele čtyř zlatých balónu se okamžitě seskupila snad šestice protihráčů a akce tak nemohla být úspěšná.
     
    11
    První velmi slibná akce Blaugranas. Dlouhý nakopávaný míč doplachtil přesně na nohu Suaréze, který se při zpracování trochu vyhnal ze střelecké pozice. Z poměrně velkého úhlu stačil vyprodukovat pouze slaboučkou střelu.
     
    10
    Isco naprosto jednoduchým způsobem obral o míč Iniestu, na pravé straně ale nevyzrál Bale na rychlonohého Albu.
     
    9
    Aktivní levý bek Marcelo se ocitl při zpracování míče za autovou čárou, čehož si všiml hlavní sudí a přisuzuje míč domácímu celku.
     
    8
    Úvodní minutky jsou hodně opatrné, oba týmy nikam nespěchají a svoje kombinace vedou hodně pozvolně. Momentálně má míč na kopačkách Real Madrid.
     
    7
    U levé autové čáry se připravuje Marcelo na provedení autového vhazování. Všichni jeho spoluhráči jsou ale dobře pokryty, moc variant tak nezbývá.
     
    6
    Barcelonští si svojí aktivitou vybojovali rohový kop, který mířil do malého vápna. Ve vzduchu byl jako první Sergio Ramos, jenž následně odvrátil míč.
     
    4
    S kulatým nesmyslem se seznámili také hráči Bílého baletu, kteří momentálně uklidňují rozhárané úvodní minutky.
     
    3
    Ter Stegen nepředvedl zrovna jistou rozehrávku, přihrávku na Busquetse totiž poslal úplně do jiných míst. Překvapit se německého záložníka se pokoušel Kovačič, jednalo se o slabou střelu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní výkop si vzali hráči Blaugranas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta – Deulofeu, Luis Suárez, Messi
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Mascherano, Denis Suarez, Digne, Roberto, Alcácer

    Real Madrid CF: Keylor Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kovačič, Kroos, Isco – Bale, Benzema
    Náhradníci: Casilla – Ronaldo, Nacho, Hernández, Ceballos, Asensio, Vázquez.
     
    Real Madrid CF

    Naopak Real Madrid vyhrál španělskou ligu po dlouhých čtyřech letech. V těsném závěsu skončila Barcelona, která do posledního kola čekala na případnou ztrátu svého rivala. Španělský gigant je na přestupovém trhu překvapivě málo aktivní. Real do svého kádru přivedl dva mladíky, jedná se o Thea Hernándeze, který přišel z Atlética. Z Betisu Sevilla zamířil do kádru Dani Ceballos, který zaujal svými výkony na uplynulém Mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let. Klubová pokladna je ale v letním období v plusových číslech, z hlavní města Španělska se postupně stěhovali Mariano Díaz, Diego Llorente, James Rodríguez, Álvaro Morata a Danilo. Za tyto hráče Real obdržel přes sto dvacet milionů eur. V posledních několika týdnech vyplula na povrch informace, že se Bílý balet domluvil na přestupu Kyliana Mbappého. Tato zpráva byla zároveň tou poslední, neboť se neukázala jako pravdivá. K talentovanému mladíčkovi má v tuto chvíli nejblíže PSG, který by tak uskutečnil další gigantický přestup.

    I Galácticos se účastníli populárního International Champions Cupu, kde se postavili rovněž ke třem zápasům. Překvapivě všechny skončily prohrou, postupně Real podlehl Manchesteru United, Citizens a právě Barceloně. O dost důležitější utkání se hrálo minulý týden, kdy vítěz Ligy mistrů vyzval vítěze Evropské ligy. Proti sobě se postavil španělský Real Madrid a posilami nabitý Manchester United. Dominantí výkon madridského mužstva nakonec slavil úspěch, což znamená, že hráči Bílého baletu oslavili zisk první trofeje pro sezónu 2017/18.
     
    FC Barcelona

    Katalánci jsou před tímto prvním zápasem stavěny do role mírného favorita. Uplynulá sezóna ale nebyla z hlediska zisku trofejí zrovna vydařená, klubová vitrína zazmenala zisk méně cenných trofejí, a to Copa del Rey a španělského Superpoháru. Španělský gigant je v posledních dnech poznamenaný ztrátou jedné ze svých největších hvězd. Talentovaný Brazilec Neymar si to namířil do pařížského SG, a to kvůli vidině další životní výzvy. Kabina zaznamenala také několik příchodů, do Katalánska se vrátil Gerard Deulofeu, z lisabonské Benfiky přišel pravý bek Nelson Semedo. Barcelonští se ještě domluvili na brazilské posile Marlonovi, v jednání prý je i příchod Dembelého či Coutinha. Poslední dva jmenovaní se nechali slyšet, že by se do Španělska rádi podívali, nicméně opačného názoru jsou jejich zaměstnavatelé, kteří svoje hvězdy nechtějí prodat.

    Katalánský velkoklub sehrál v rámci předsezónní přípravy celkem pět utkání, pouze v jednom případě se neradoval z vítězství. Bylo tomu v zápase proti Gimnásticu, který skončil remízou 1-1. Barcelonští sehráli čtyři utkání v rámci International Champions Cupu, kde postupně porazili Manchester United, Juventus a Real Madrid. V minulém týdnu pak sehráli dvaapadesátý ročník místního Gamper Cupu, ke kterému si pozvali brazilský tým Chapecoense. Utkání skončilo dle předpokladů, vysoká výhra 5:0 hrála do karet domácímu celku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská liga sice ještě nepoznala start ligy, nicméně ještě před samotným začátkem nás čeká Španělský superpohár. Tento duel nabídne jedno z nepřestižnějších fotbalových klání El Clásico. V roli hostitele se v prvním zápase představí FC Barcelona, která vyzve Real Madrid CF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    David Suchý

    Branky: 77. Messi (pen.) – 50. Piqué (vla.), 80. Ronaldo, 90. Asensio

    Karty:   28. Piqué (BAR), 41. Messi (BAR), 57. Busquets (BAR) – 20. Casemiro (REA), 41. Bale (REA), 42. Carvajal (REA), 80. Ronaldo (REA)   83. Ronaldo (REA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 10:15.
    FC Barcelona: ter Stegen – Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Deulofeu, Luis Suárez, Messi
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Mascherano, Denis Suarez, Digne, Roberto, Alcácer

    Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Casemiro, Kovačič, Kroos, Isco – Bale, Benzema
    Náhradníci: Casilla – Ronaldo, Nacho, Hernández, Ceballos, Asensio, Vázquez
    Středa 16.08.2017
    Real Madrid - Barcelona 2:0

    Branky: 5. Asensio, 39. Benzema

    Karty:   89. Suárez (BAR), 90+3. Mascherano (BAR)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:11.
    ocianews.com