Osnabrück – Hamburg 3:1 (kon.) | Bonner – Hannover 2:6 (kon.) | Dorfmerkingen – RB Lipsko 0:5 (kon.)
Norderstedt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Cottbus – Stuttgart 2:2 (3:4 po pen.) | Magdeburg – Augsburg 2:0 (kon.)
po penal. (3:4)
Energie Cottbus
2:2 (2:0)
VfB Stuttgart
Neděle 13.08.2017, 18:30 • Stadion der Freundschaft, Chotěbuz • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Energie na domácím hřišti pořádně potrápila favorizovaný Stuttgart, když se již v páté minutě prosadil Fabio Viteritti. Další gól vstřelili po necelé půlhodině hry opět domácí. V momentě, kdy se Stuttgart nadechoval k obrovskému tlaku, z ničeho nic udeřil Maximilian Zimmer. VfB vzkřísil kontaktní gól, o který se postaral krátce po přestávce Josip Brekalo a vlastní branka Jose-Juniora Matuwily, který těsně předtím mohl vrátit svému týmu dvoubrankové vedení. Osud si s Chotěbuzí pořádně pohrál a na penalty nakonec vyhrál favorit. Konečný výsledek: Energie Cottbus 2 Stuttgart 2 (3:4 pen.). (21:31:00)
    Fanoušci a hráči VfB oslavují vydřený postup do dalšího kola

     
    Konec zápasu.
     
    5. série
    3:4
    Benjamin FÖRSTER se dostal na hřiště těsně před penaltami a klíčový okamžik v páté sérii neustál, když dal vzpomenout na Johna Terryho z Chelsea při finále Ligy Mistrů! Fotbalista Chotěbuzi podklouzl a jeho střela minula levou tyč! Stuttgart dovršil obrat.
     
    5. série
    3:4
    Berkay ÖZCAN mohl rozhodnout, ale také neproměnil! Meyer předvedl skvělý zákrok.
     
    4. série
    3:4
    Bjorn ZIEGENBEIN mířil až moc přesně a trefil levou tyč!
     
    4. série
    3:4
    Josip BREKALO zamířil po zemi přesně k pravé tyči.
     
    3. série
    3:3
    Lasse SCHLÜTER zamířil doleva, Zigler si vybral pravou stranu.
     
    3. série
    2:3
    Benjamin PAVARD si počínal hodně sebevědomě na obránce a krásnou střelou vymetl levý horní roh.
     
    2. série
    2:2
    Marc STEIN nedal Zielerovi žádnou šanci.
     
    2. série
    1:2
    Daniel GINCZEK si také vybral pravou stranu a Meyer opět vystihl jeho úmysl, na míč ale nedosáhl!
     
    1. série
    1:1
    Fabio VITERITTI bezpečně proměnil, když razantní přízemní střelou zamířil do pravého spodního rohu.
     
    1. série
    0:1
    Simon TERODDE zamířil do levého horního rohu, Meyer sice směr střely vystihl, byl tam ale pozdě.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Dramatické utkání mezi Chotěbuzí a Stuttgartem vyvrcholí penaltovou loterií poté, co se během prvního poločasu prosadili v domácím dresu Fabio Viteritti a Maximilian Zimmer a krátce po přestávce snížil Josip Brekalo. Stuttgart nakonec svou převahu dokázal využít ke vstřelení vyrovnávací branky, která byla vlastní a zaznamenal ji Jose-Junior Matuwila, jenž jen pár sekund předtím mohl vrátit Energii dvoubrankové vedení a mohlo být hotovo.
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    120+1
    Lasse Schlüter ještě viděl v samotném závěru prodloužení žlutou kartu, penalty už ale nikdo neodvrátí.
     
    119
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Streli Mamba, přichází Benjamin Förster.
     
    116
    Pavard se prezentoval nádherným kolmým pasem za obranu a málem z toho byla obrovská šance Stuttgartu, jenže Meyer včas vyběhl z brány a míč odpálil do bezpečí! Stále je to 2:2!
     
    115
    Kaminski zůstal ležet na hrací ploše a poté odkulhal za postranní čáru, aby mohl být ošetřen. Všichni už toho mají plné zuby.
     
    113
    Střídající Kevin Weidlich se mohl stát hrdinou, v klíčovém okamžiku ale selhal! Stuttgart nedokázal dostat míč z pokutového území a Kevin Weidlich se dostal ke střele ze sedmi metrů, navíc měl z poloviny odkrytou bránu, přesto ji přestřelil! Aby to domácí nemrzelo.
     
    112
    Josip Brekalo se pokusil proniknout do pokutového území a byl faulován Timem Krusem. Domácí hráč ovšem napomenutí v podobě žluté karty unikl a Energie hraje stále velice disciplinovaně.
     
    111
    Oba týmy bojují až do samotného konce a nedávají si na hřišti ani centimetr volného prostoru. Stuttgart hraje o něco lépe než v prvním poločase, ale že by to z jeho strany byl nějaký koncert, to říci rozhodně nelze.
     
    110
    Energie připravila před začátkem druhé poloviny prodloužení zajímavé střídání, když ze hřiště odešel střídající Jonas Zickert, který pobyl na hřišti necelých 30 minut, a poté ho nahradil Björn Ziegenbein.
     
    107
    Oba týmy mají patnáct minut na to, aby se stihly vyhnout loterii v podobě pokutových kopů.
     
    106
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Jonas Zickert, přichází Björn Ziegenbein.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    První poločas prodloužení je za námi a čeká nás ještě patnáct minut, pokud ani během nich žádný tým nedokáže skórovat, budeme svědky pokutových kopů. Skóre po první polovině prodloužení: 2:2.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    102
    Pokud dnešní přenos sledujete společně s námi, tak musíte být spokojeni. Stuttgart předvedl skvělý comeback a odvrátil překvapivou porážku na hřišti Chotěbuzi. Alespoň tedy prozatím.
     
    100
    Streli Mamba si to středem hřiště namířil k šestnáctce Stuttgartu a zpoza ní napřáhl ke střele, kterou jeden z hostujících obránců levou nohou přizvedl vysoko nad břevno. Následující rohový kop v podání Lasseho Schlütera žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    99
    Střídající Daniel Ginczek zkusil vypálit ze střední vzdálenosti a podle toho jeho střela také dopadla. Skončila hodně mimo.
     
    97
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Christian Gentner, přichází Orel Mangala.
     
    96
    Lasse Schlüter se postavil k rozehrání rohového kopu a na přední tyči našel nádherným centrem kapitána Marca Steina, který hlavičkoval těsně vedle předního levého horního rohu brány! Energie nyní byla hodně blízko vedení 3:2!
     
    94
    Chotěbuz se vydala vpřed středem hřiště a v blízkosti šestnáctky došlo k faulu, hlavní rozhodčí ho ovšem neodpískal, a tak hra pokračovala dále. Jeden z domácích hráčů se poté odhodlal ke střele zpoza šestnáctky, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    92
    Berkay Özcan odvrátil centr domácího týmu na rohový kop, který rozehrál Fabio Viteritti. Střelcovi úvodní branky dnešního krásného zápasu se ale následný centr nepovedl.
     
    91
    Stuttgart prokázal velkou morální sílu a před námi je prodloužení, které zahájila výkopem Energie.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Energie Chotěbuz vedla na domácím hřišti nad Stuttgartem o přestávce dvoubrankovým rozdílem, přestože byla horším týmem, když se již v páté minutě prosadil Fabio Viteritti a po necelé půlhodině hry Maximilian Zimmer. Švábi ale po přestávce zlepšili obranou hru a navíc se jim krátce po ní podařilo vstřelit kontaktní gól, o který se postaral Josip Brekalo. Domácí dlouho mířili za senzačním vítězstvím, jenže 12 minut před koncem si vstřelil po nešťastné teči vlastní gól Jose-Junior Matuwila, který pár okamžiků předtím mohl zvýšit po rohovém kopu na 3:1. Skóre po 90 minutách. Cottbus 2 Stuttgart 2.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    90+3
    Simon Terodde v závěru nastaveného času normální hrací doby viděl žlutou kartu za taktický faul.
     
    90
    Nad rámec devadesáti minut byly nastaveny 3 minuty.
     
    87
    A vzápětí obrovská šance na opačné straně! Jeden z hráčů Energie Chotěbuz se rozebíhal sám na bránu, jenže jakmile překročil hranici šestnáctky, už u něho byl vybíhající brankář Ron-Robert Zieler, který mu v pádu nohama napřed míč ukopl!
     
    86
    Střídající Berkay Özcan byl zřejmě hráčem, který si ze druhé vlny naběhl na zpětný přízemní centr z pravé strany šestnáctky a krásnou střelou bez přípravy těsně minul levý horní roh brány!
     
    82
    Matthias Zimmermann předvedl taktický faul a stal se druhým potrestaným mužem dnešního zápasu.
     
    81
    Další šance, tentokrát pro Stuttgart! Střídající Anastasios Donis napřáhl z hranice šestnáctky k přízemní střele, která mířila k pravé tyči, jenže byla příliš slabá na to, aby pozorného brankáře Alexandera Meyera překonala.
     
    80
    Fabio Viteritti naštvaně tleskl rukama poté, co ze střední vzdálenosti napřáhl k pěkné táhlé střele končící zhruba metr nad břevnem!
     
    79
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Maximilian Zimmer, přichází Jonas Zickert.
     
    78
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    JOSE-JUNIOR MATUWILA před pár okamžiky mohl skórovat a vrátit Energii dvoubrankové vedení, jenže hned vzápětí si vstřelil vlastní gól! Stuttgart skvěle napadal rozehrávku Chotěbuzi, která si počínala velice ledabyle a po nešťastně tečované střele inkasovala. Nastřelený míč z hranice šestnáctky se zřejmě od zad Joseho-Juniora Matuwily odrazil přesně do opačného levého spodního rohu brány – 2:2!
     
    74
    Jose-Junior Matuwila se mohl stát dalším hráčem, který gólem přispěje k překvapivé výhře Chotěbuzi, navzdory tomu, že do konce zápasu zbývá ještě stále dost času! Domácí fotbalista se dostal po rohovém kopu k hlavičce, která zamířila těsně nad.
     
    73
    Energie Chotěbuz se vydala směrem vpřed po levém křídle a po zásahu Matthiase Zimmermanna vybojovala rohový kop.
     
    71
    Stuttgart je sice stále herně aktivnějším týmem a již má na svém kontě přes deset střel, jenže drtivá většina skončila mimo. S klidným svědomím můžeme říci, že nyní oba týmy svádí boj především o střed hřiště, kde i často dochází k faulům.
     
    70
    Střídající Berkay Özcan se snažil prosadit na levém křídle a vydal se mezi dva protihráče. Následovala pravděpodobná ztráta míče a poté rychlý návrat zpět, po kterém přišel taktický faul a žlutá karta.
     
    67
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Chadrac Akolo, přichází Anastasios Donis.
     
    61
    Ebenezer Ofori během dnešního zápasu nebyl příliš vidět a po hodině hry ho nahradil Berkay Özcan, který během loňské sezóny nastoupil ve druhé Bundeslize ke 21 utkáním a vstřelil dva góly.
     
    60
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Ebenezer Ofori, přichází Berkay Özcan.
     
    58
    Ze zápasu uplynula téměř hodina hry a podle oficiálních statistik se Stuttgart dostal během dnešního zápasu k osmi střelám. Přesně mezi tři tyče ovšem vypálil pouze třikrát.
     
    56
    Střídání v týmu Energie Cottbus: ze hřiště odchází Felix Geisler, přichází Kevin Weidlich.
     
    55
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Daniel Ginczek.
     
    52
    Stuttgart během přestávky nesáhl ke střídání, nebude to ovšem dlouho trvat, a hosté přece jen hru oživí.
     
    49
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Stuttgart vstoupil do druhého poločasu úplně opačně než do prvního a krátce po jeho rozehrání se mu podařilo snížit! JOSIP BREKALO se vřítil do pokutového území a krásnou střelou zamířil do vzdálenějšího horního rohu brány. Parádní individuální akce a důležitý gól!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
    Ochutnávka doslova elektrizující atmosféry v Chotěbuzi!
     
    Stuttgart upadl v Chotěbuzi do šoku. Sice byl po drtivou většinu času častěji u míče, jenže již v páté minutě poslal domácí Energii do vedení Fabio Viteritti, a když už se hosté chystali k obrovskému tlaku a vyrovnat, udeřil Maximilian Zimmer. Skóre po prvním poločase: Energie Cottbus 2 Stuttgart 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    43
    Hosté si v obraně počínají opravdu jako amaterský tým. Energie se poměrně často dostává k pokutovému území, Stuttgart ale na poslední chvíli vždy dokáže nebezpečí uhasit.
     
    39
    Zimmer se dokázal v závěru prvního poločasu prodrat do šestnáctky a už se chystal vstřelit svůj druhý gól v zápase, jenže za pět minut dvanáct k němu dokázal přispěchat Benjamin Pavard a na poslední chvíli katastrofě zabránit!
     
    39
    Terodde mohl záhy snížit! Terodde se ocitl ve stejné situaci jako před pár okamžiky Pavard, jenže nedokázal přesně zamířit. Odkopávalo se od brány.
     
    37
    Stuttgart je zpět na vlastní polovině a vypadá to, že se mu do konce přestávky skórovat nepodaří, natož vyrovnat. Energie dobře brání.
     
    34
    Pavard se dostal snadno k míči, jenže ho nedokázal dostatečně dostat pod kontrolu a jeho následná střela skončila mimo bránu.
     
    34
    Po faulu Robbieho Kruseho zahrával Akolo standardní situaci a poslal míč před bránu, jeho nebezpečný centr ale nakonec žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    33
    Stuttgart prohrává o dvě branky navzdory tomu, že je na hřišti lepším týmem. Pro hostující hráče je to obrovsky frustrující a jsou v šoku.
     
    30
    V momentě, kdy VfB začínalo dostávat svého soupeře pod velký tlak a kontrolovat vývoj zápasu, přišla daší facka. Svěřenci Hannese Wolfa mají v obraně obrovské problémy a musí se mít na pozoru, aby neinkasovali potřetí.
     
    28
    Chotěbuz právě vstřelila branku!
    MAXIMILIAN ZIMMER rozvlnil nádherným způsobem síť a podruhé v dnešním zápase rozradostnil domácí fanoušky Chotěbuzi! Maximilian Zimmer se postavil k rozehrání volného přímého kopu a nádhernou střelou přes zeď vymetl přesně horní roh brány!
     
    20
    Ze zápasu uplynulo necelých dvacet minut a zatím sledujeme společně velice atraktivní zápas. Stuttgart má více ze hry a snaží se vyrovnat, jenže Energie Chotěbuz zatím bezchybně brání a po brzkém gólu navíc vede stále 1:0.
     
    19
    Geisler dokázal vybojovat míč v hloubi hřiště a krásným diagonálním pasem hledal nabíhajícího Mambu, ten ovšem těsně nedosáhl!
     
    16
    Stuttgart se začíná čím dál více dostávat do hry a Energie Chotěbuz je nucena k tomu, aby se stahovala ve velkém počtu hráčů před vlastní šestnáctku.
     
    12
    Takuna Asano dokázal projít domácí obranou a ze čtrnácti metrů napřáhl k nádherné střele, která jen těsně neskončila gólem!
     
    10
    Energie vstupovala do dnešního utkání v roli outsidera, brzký gól ji ale patřičně nakopl a dodal potřebné sebevědomí. Stuttgart se snaží hru vyrovnat a vydává se směrem vpřed, jenže jeho útoky končí příliš brzy na to, aby se mohli jeho hráči dostat do nějaké brankové příležitosti.
     
    5
    Chotěbuz právě vstřelila branku!
    Chotěbuz sice hraje třetí ligu, ale do dnešního pohárového utkání vykročila opravdu bravurně! FABIO VITERITTI se dostal před bránou k míči po špatném počínaní Burnice v obraně a z blízkosti ho napálil do sítě. Energie vede rychle 1:0!
     
    3
    Fotbalisté Energie Chotěbuz nastoupili do utkání ve speciálních modročervených dresech připomínajících rok 1997, kdy si tamní klub zahrál finále DFB-Pokal.
     
    1
    Stadion der Freundschaft je plný očekávání poté, co se na jeho hřiště konečně vrátil fotbal. Domácí fanoušci připravili nádherné choreo. Na stadionu panuje příjemná teplota, konkrétně 23 C°.
     
    1
    Utkání právě začalo.

     
    Úvodní sestavy:

    Energie Cottbus: Meyer – Starcev, Stein (C), Matuwila, Schlüter – Kruse – Zimmer, Freitas Costa, Viteritti, Geisler – Mamba.
    Náhradníci: Spahic – Ziegenbein, Gehrmann, Förster, Karbstein, Zickert, Weidlich.

    VfB Stuttgart: Zieler – Zimmermann, Pavard, Kaminski, Ofori – Burnic, Gentner (C) – Akolo, Asano, Brekalo – Terodde.
    Náhradníci: Langerak – Mangala, Green, Ginczek, Baumgartl, Özcan, Donis.

    Rozhodčí: Benjamin Cortus (GER).

     
    Chotěbuz v neděli večer vstoupí do německého ligového poháru zápasem proti Stuttgartu, proti kterému v Bundeslize prohrál pět utkání v řadě a během posledních čtyř navíc vyšel gólově naprázdno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 5. Viteritti, 28. Zimmer – 49. Brekalo, 78. Matuwila (vla.)

    Karty:   120+1. Schlüter (COT) – 70. Özcan (STU), 82. Zimmermann (STU), 90+3. Terodde (STU)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Simon Terodde (STU)
    1:1   Fabio Viteritti (COT)
    2. série:
    1:2   Daniel Ginczek (STU)
    2:2   Marc Stein (COT)
    3. série:
    2:3   Benjamin Pavard (STU)
    3:3   Lasse Schlüter (COT)
    4. série:
    3:4   Josip Brekalo (STU)
    3:4   Bjorn Ziegenbein (COT)
    5. série:
    3:4   Berkay Özcan (STU)
    3:4   Benjamin Förster (COT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:10. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:22.
    Energie Cottbus: Meyer – Starcev, Stein (C), Matuwila, Schlüter – Kruse – Zimmer (79. Zickert – 106. Ziegenbein), Freitas Costa, Viteritti, Geisler (56. Weidlich) – Mamba (119. Förster).
    Náhradníci: Spahic – Gehrmann, Karbstein.

    VfB Stuttgart: Zieler – Zimmermann, Pavard, Kaminski, Ofori (60. Özcan) – Burnic, Gentner (C) (97. Mangala) – Akolo (67. Donis), Asano (55. Ginczek), Brekalo – Terodde.
    Náhradníci: Langerak – Green, Baumgartl, Özcan.

    Rozhodčí: Benjamin Cortus (GER)

    Diváci: 17516
    ocianews.com