Liberec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Poruba 2011 – PGE Orlik Opole 5:3 (kon.) | K. Vary – Litoměřice 4:2 (kon.)
Motor ČB – Kladno 3:1 (kon.) | Trnava – SHK Hodonín 3:4 (kon.) | Chomutov – Plzeň 1:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 5:2 (kon.) | Opava – Janów 4:3 (kon.) | Děčín – Bílina 2:4 (kon.)
Ústí n/L – Kadaň 3:5 (kon.) | Banská Bystrica – HC Slovan 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Nymburk 0:2 (kon.)
Mor. Budějovice – Tábor 7:0 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 17.08.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších domácích utkání Chomutova. (19:59:39)
     
    Plzeň oplatila Pirátům porážku z úterý. Sledovali jsme duel, který měl náboj a téměř nic mu nechybělo. V konečném součtu se lepším herním projevem prezentoval hostující tým, a tak můžeme říct, že Plzeň vyhrála zaslouženě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Možná o poslední střelu zápasu se postaral Milan Gulaš, jehož pokus zamířil jen do výstroje chomutovského brankáře.
     
    59:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Lauko – 2 min., podražení).
     
    58:59
    Jakub Lauko se dostal s Jurajem Valachem do přečíslení, ale přihrávku na slovenského obránce neprocpal. Výborně totiž zasáhl jeden z hostujících beků.
     
    57:50
    Další pěkná individuální akce Jakuba Lauka, který ujel obránci a střelou z úhlu se snažil překvapit Alexandera Hyláka. Ovšem hostující brankář byl pozorný.
     
    56:57
    Po své velké šanci se Petr Straka chtěl dostat ke kotouči, ale podrazil jednoho z chomutovských obránců.
     
    56:57
    U pravé tyče zůstal zcela osamocený Petr Straka, jenž měl na holi patou branku Plzně. Jenže Tadeáš Dvořák vytáhl další výborný zákrok betonem.
     
    56:35
    Utkání se nám mění v přehlídku trestů. Dalším vyloučeným je Tomáš Slovák, jenž vrazil soupeře na hrazení.
     
    55:58
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Luboš Rob – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Preisinger – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    55:58
    V rohu kluziště se strhla další bitka, kterou tentokrát vyhrál hostující hráč. Miroslav Preisinger se první ranou trefil přímo na bradu Ivana Humla, jenž šel k zemi. Do celé bitky se zapojil ještě Luboš Rob.
     
    55:13
    Na levé straně zůstal osamocený Vracovský, jenž měl dost prostoru, jelikož Piráti střídali. Hostující útočník z vrcholu kruhu netrefil branku Tadeáše Dvořáka.
     
    54:17
    Další chyba v chomutovské rozehrávce. Při vyhození šel kotouč středem, kde jej zachytil David Kvasnička. Jeho zakončení bylo zastaveno mezi kruhy.
     
    53:47
    David Stach se snažil nahodit puk přes obránce před branku, ale trefil jen hůl soupeře. Kotouč poté zamířil do ochranné sítě a bude se vhazovat po pravici Dvořáka.
     
    53:22
    Hra se opět kouskuje, Piráti se osvobozují za cenu zakázaného uvolnění.
     
    52:55
    Za brankou Plzně získal kotouč Ivan Huml, jenž si všiml mezi kruhy Marka Tomici. Jemu střela úplně nesedla a zamířila jen do lapačky hostujícího gólmana.
     
    52:00
    Po poradě rozhodčí své stanovisko změnili a vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    52:00
    Škodovka dnes poprvé vyhazuje na zakázané uvolnění, což se nelíbí hlavně trenérům západočeského celku. Hra se přesune zpátky před Alexandera Hyláka.
     
    51:20
    Až nyní domácí tým získal kotouč a uklidňuje celou situaci za vlastní svatyní. Oba celky posílají do hry čerstvé síly a my budeme sledovat útok Pirátů.
     
    50:48
    V posledních minutách se hraje pouze na branku Pirátů. hosté opět kombinují a dělají si doslova, co chtějí.
     
    50:01
    Plzeňští hráči se usadili před brankou Chomutova jakoby hráli přesilovou hru. Celé snažení hostujícího celku přerušil domácí brankář.
     
    Dnešní utkání sleduje 1678 diváků.
     
    48:15
    Domácí hráči jsou jako opařeni! Indiáni jsou všude dříve a i proto si vypracovali další nadějnou pozici. Ke střele z mezikruží se odhodlal Petr Straka, ale trefil jen chomutovského brankáře.
    46:41 David SKLENIČKA - 1:4
     
    46:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Martin Procházka se přes obránce nacpal do zakončení, které chomutovský obránce vyrazil před sebe. Ke kotouči se dostal ještě domácí obránce, jenž puk posunul na DAVIDA SKLENIČKU. Ten už měl snadnou úlohu dopravit puk do poloodkryté brány. Asistence: Martin Procházka a Petr Kodýtek.
     
    46:23
    Po chybné rozehrávce Chomutova dostal přihrávku od spoluhráče Martin Procházka, jehož pokus vytěsnil Tadeáš Dvořák.
     
    46:11
    Jakub Lauko zachytil rozehrávku Plzně středem pásma. Reprezentační mladík si nabruslil až před brankáře, ale již poněkolikáté v tomto utkání ho nedokázal prostřelit.
     
    45:34
    Petr Koblasa zavezl puk do útočného pásma, kde čelil přesile. Chomutovský útočník přihrával před branku, ale v celém pásmu byl jediný v modrém.
     
    44:48
    Další nahození indiánů končí v lapačce Tadeáše Dvořáka. Hra se nyní začala hodně kouskovat, což se tohoto stavu více vyhovuje hostům.
     
    44:25
    Ze středního pásma nahazoval kotouč na chomutovskou branku Michal Moravčík. Domácí brankář puk přikryl a hru před dotírajícím soupeřem přerušil.
     
    43:49
    Lukáš Pulpán si počkal na kotouč na modré čáry. Následně ho nahodil před branku, kde se od některého z hráčů odrazil do rohu hrací plochy.
     
    42:49
    První zakončení Plzně bylo také nebezpečné. Pokus od mantinelu se zastavil o oblouk branky a hlavní rozhodčí ujišťuje diváky, že o gól se nejednalo.
     
    42:33
    Chomutovští se kostrbatě dostali do útočné třetiny, kde u zadního mantinelu prohráli souboj o kotouč.
     
    41:09
    Po levé straně vjel Vladimír Růžička, jenž přenechal černou gumu Vojtěchu Tomečkovi. Ten se dostal před Alexandera Hyláka, jehož střelou zblízka nepřekonal.
     
    40:44
    Juraj Valach si sjel z modré čáry až do kruhu pro vhazování, kde střelou švihem trefil beton gólmana. Na hranici brankoviště byl ještě Ivan Huml, ale dříve nežli on se zorientoval obránce, jenž puk odpálil do bezpečí.
     
    40:03
    Ivan Huml vyhrál úvodní vhazování třetí dvacetiminutovky. Piráti začínají třetinu v početní výhodě a mohou se usadit před brankou soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé periodě stříleli branky jen hosté, kteří odskočili do dvoubrankového vedení. Sledovali jsme strhující hru, která se přelévala ze strany na stranu. Jediným černým momentem bylo naražení Marka Tomici na hrazení. Ryan Hollweg se následně popral s Jaroslavem Mrázkem a při odchodu do kabin odjel s rukama nad hlavou, jakoby slavil vítězství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Do útočného pásma ještě vletěl Ivan Huml, jehož zakončení skončilo v lapačce Alexandera Hyláka. Chomutovský kapitán se ještě po siréně osekával s jedním z obránců.
     
    39:02
    Kombinace Vojtěcha Tomečka s Vladimírem Růžičkou mohla skončit brankou. Ovšem prvně jmenovaný ne zcela ideálně trefil kotouč, který skončil jen vedle plzeňské svatyně.
     
    37:49
    Od modré čáry vypálil Mário Grman, jehož pokus cestou zlomil hůl soupeři. Ovšem kotouč se od hokejky soupeře odrazil pouze vedle brány.
     
    37:09
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Ryan Hollweg – 5 min., vražení na hrazení + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jaroslav Mrázek – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Ryan Hollweg – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    37:09
    Ryan Hollweg ostře atakoval Marka Tomicu, který naletěl na mantinel! Svého spoluhráče šel mstít Jaroslav Mrázek a pěstní duel skončil nerozhodně!
     
    36:42
    Další obrovská šance hostujícího celku! V předbrankovém prostoru zůstal zcela osamocený Petr Sýkora, jenž netrefil prostor tří tyčí!
     
    35:40
    V rohu ledové plochy se do sebe pustili Ondřej Dlapa a Miroslav Indrák. K ničemu vážnějšímu sice nedošlo, ale oba kohouti jdou zchladit hlavy na trestnou lavici.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Havel – 2 min., podražení).
    35:12 Miroslav INDRÁK - 1:3
     
    35:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Famózní akce Škodovky po vhazování! Puk po vhazování získal David Stach, jenž zvedl hlavu a poslal přihrávku před branku. v prostoru mezi kruhy zůstal osamocený MIROSLAV INDRÁK, který si doslova vychutnal Tadeáše Dvořáka. Asistence: David Stach.
     
    35:04
    V posledních minutách se hra hodně zrychlila a hned je to na počtu šancí vidět. Z pravého kruhu pro vhazování vypálil Milan Gulaš, jenž trefil hůl Bretta Flemminga. Kotouč následně skončil v ochranné síti.
     
    33:58
    Mladý štírek v sestavě Chomutova se dostal do další šance. Jakub Lauko přebruslil Lukáše Pulpána a narval se před branku. Ovšem jeho pokus po ledě trefuje plzeňského gólmana.
     
    32:55
    Do střelecké pozice si najel Ivan Huml, ale místo zakončení zvolil přihrávku, která na Jana Havla neprošla. Chomutovský kapitán tak musí spěchat zpátky.
     
    31:47
    Neskutečné štěstí stálo při indiánech! Jakub Chrpa se dostal pěknou kličkou přes obránce a následným bekhendem trefil beton gólmana. Puk se odrazil mezi kruhy, kam první dojel Petr Koblasa, jenž orazítkoval tyč! Od té se černá guma odrazila pod Alexandera Hyláka.
     
    31:17
    Po dalším zákroku Tadeáše Dvořáka není chomutovská svatyně ve správném postavení. Čárový rozhodčí volá na pomoc ledaře, chvíli se hrát nebude.
     
    30:54
    Od modré čáry vypálil Tomáš Slovák, jehož pokus skončil jen na zadní mantinelu. Následně je oznámeno, že Plzeň hraje v plném počtu.
     
    30:15
    Mezi obránce si najel Jakub Lauko, jenž se dostal sám před brankáře. Mladičký útočník zkoušel blafák do bekhendu, ale Alexander Hylák schoval černou gumu do lapačky.
     
    29:42
    Vladimír Růžička v přesilové hře vymýšlel přihrávku přes celou šířku hrací plochy, kterou hosté zachytili. Indiáni mohli jít do přečíslení, ale jeden z obránců přihrávku přizvedl.
     
    28:53
    V poslední chvíli zastavil jasnou šanci Chomutova Roman Přikryl, jenž před vlastní brankou zahákoval Jakuba Sklenáře.
     
    28:33
    Ze středního pásma nahazoval puk za branku Peter Čerešňák, z jehož hole kotouč skončil v ochranné síti. Hra se opět vrací do neutrální zóny.
     
    28:02
    Plzeň je opět aktivnější. O další střelu se po přejetí modré čáry postaral Michal Moravčík. Ovšem i jeho pirátský gólman vychytal.
     
    27:08
    Miroslav Indrák měl dost času k zakončení, ale puk v rozhodující chvíli netrefil. Následně černá guma doputovala pod lapačku Tadeáše Dvořáka.
     
    26:17
    Střelou přes obránce vystřelil David Stach, jenž chomutovskému brankáři vyprášil betony. Piráti se s pukem poté dostali jen do středního pásma a musejí spěchat zpátky.
     
    25:59
    Vladimír Růžička projel mezi soupeřem a mantinelem. Chomutovský šikula se dostal až k zakončení, ale jeho pokus k zadní tyči minul branku. Alexander Hylák si mohl opět oddechnout.
     
    25:31
    V posledních minutách se hra přelévá ze strany na stranu. Jenže ani jeden z týmů se nedokáže usadit před brankou.
     
    24:57
    Ivan Huml naskočil z trestné lavice a hned vypálil. Ovšem jeho pokus od modré čáry zamířil pouze vedle hostující klece.
     
    24:27
    Ostrostřelec Milan Gulaš orazítkoval tyč chomutovské svatyně. Plzeňský útočník je dnes při chuti, ale jeho pokus od mantinelu zazvonil na brankovou konstrukci.
     
    23:32
    Až po půl minutě se indiáni usadili před brankou Chomutova. Celou akci zakončil střelou od modré čáry Milan Gulaš, ale jeho pokus Dvořák vyrazil.
     
    22:53
    Útočnou akci hostů zastavil faulem Ivan Huml. Chomutovský kapitán si ve středním pásmu pomohl podražením a inkasuje menší trest.
     
    22:37
    Piráti se dlouho nemohli dostat z vlastního pásma. Nakonec kotouč dostali do středního pásma, ale budou se muset opět bránit.
    21:12 Miroslav INDRÁK - 1:2
     
    21:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Chomutov sice jednu obrovskou šanci přežil, ale druhou už ne. Zakončení Miroslava Preisingera se odrazilo k úplně volnému MIROSLAVU INDRÁKOVI, jenž ukázal, že se v těchto situacích nemýlí. Asistence: Miroslav Preisinger.
     
    20:14
    Neskutečný zákrok Tadeáše Dvořáka! Plzeňský Petr Straka dostal zadovku od spoluhráče a zakončoval do odkryté branky. Ovšem chomutovský brankář po puku skočil a schoval jej do lapačky!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První a poslední minuta první dvacetiminutovky bylo to nejzajímavější, co zatím dnešní duel nabídl. Plzeň se rychle dostala do vedení a byla aktivnější. Hra v průběhu trochu upadala, ale nakonec se Piráti dočkali dvě vteřiny před vypršením úvodní periody vyrovnání. Zatím jsme kromě dvou branek moc gólových příležitostí neviděli. Uvidíme, co nám celky předvedou v dalším úseku hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:58 Jan HAVEL - 1:1
     
    19:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Neskutečné! Dvě vteřiny před koncem první části je znovu vyrovnáno. Jaroslav Mrázek zachytil kotouč ve středním pásmu a následně přihrávkou přes obránce vyslal do obrovské šance JANA HAVLA. Mladičký útočník udržel pevné nervy a střelou nad vyrážečku překonal Alexandera Hyláka. Asistence: Jaroslav Mrázek.
     
    18:55
    Indiáni si pohlídali další útočnou akci soupeře a uklidňují hru za vlastní brankou. Oba celky posílají do hry čerstvé hráče.
     
    18:11
    Piráti si vypracovali ještě dva střelecké pokusy, ale ani jedna z nich se neujala. Nejprve střílel Vladimír Růžička, jehož následoval Juraj Valach. Ovšem Alexander Hylák zasahovat nemusel.
     
    17:27
    Konečně se Chomutov usadil před brankou Plzně, ale Petr Koblasa si neporadil s křižnou přihrávkou. Chomutovském útočníkovi kotouč přeskočil hůl.
     
    16:15
    Rychlé nohy ukázal Jakub Lauko, který donutil Petera Čerešňáka k nedovolenému bránění. Chomutovští si zahrají další přesilovou hru.
     
    15:14
    Před brankou Plzně vznikl zmatek, ale Vladimír Růžička nedokázal zblízka zakončit. Následně se černá guma dostala na modrou čáru, ale Brett Flemming nezamířil přesně.
     
    14:22
    Skrytou střelou z vrcholu kruhu se prezentoval Lukáš Pulpán. Ovšem kotouč z jeho hole se zastavil o jednoho z obránců Chomutova.
     
    14:00
    Piráti jeli do přečíslení dva na jednoho, ale Jan Havel nezakončil. Chomutovskému mladíkovi sjel kotouč z čepele a skončil v rohu kluziště. Na druhé straně mu najížděl Ivan Huml, jenž by zakončoval do prázdné brány.
     
    13:21
    Juraj Valach mohl poslat hru za branku soupeře, ale kotouč se mu zamotal a místo toho se Piráti musejí bránit.
     
    12:30
    Indiáni se usadili před brankou Chomutova, kde dlouho kombinovali. O střelu se pokusil Milan Gulaš, ale jeho zakončení cestu mezi tři tyče nenašlo.
     
    11:44
    Dalším vyloučeným je Brett Flemming, který soupeři nabízí další početní výhodu. Kanadský obránce se pomohl držením soupeře.
     
    11:28
    Od pravého mantinelu vystřelil k zadní tyči Miroslav Indrák, jehož pokus vytěsnil Tadeáš Dvořák betonem až do ochranné sítě. Následuje další vhazování po levé ruce chomutovského gólmana.
     
    11:06
    Další rozehrávka se nepodařila Petru Koblasovi, jenž přihrával do špatného prostoru. Sudí pískají další zakázané uvolnění.
     
    10:37
    Hned po vhazování vypálil Michal Moravčík, jehož pokus chomutovský brankář velmi dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    10:33
    Domácí tým se pokoušel o dlouhou přihrávku, která končí na zakázaném uvolnění. Hra se stěhuje opět až před Dvořáka.
     
    10:04
    Chomutovští uklidňují hru přihrávkou za vlastní branku a oba celky mohou vystřídat. Následně hlasatel oznamuje, že Plzeň hraje v plném počtu.
     
    09:27
    Plzeň vyhrála další vhazování a opět posílá černou gumu až za branku Chomutova, odkud začne další útok Pirátů.
     
    08:35
    Tvrdý projektil už v početní výhodě vyslal Juraj Valach. Jeho pokus zamířil jen těsně vedle branky. Alexander Hylák se po kotouči natahoval, ale marně. Naštěstí pro něj to dopadlo dobře.
     
    08:15
    Nyní to s agresivitou za brankou Chomutova přehnal Ryan Hollweg. Plzeňský útočník si proti soupeři povyskočil a putuje na dvě minuty na trestnou lavici. Za jedenáct vteřin začne početní výhoda domácího celku.
     
    07:41
    V chomutovské obraně nastaly zmatky, které hosté v přečíslení nedokázali potrestat. Následně Jakub Lauko vyhazuje přes všechny čáry a může jít se spoluhráči střídat.
     
    07:03
    Chomutovský brankář si pohlídal střelu z ostrého úhlu, kterou schoval do lapačky. Následuje další vhazování po jeho levici.
     
    06:37
    Michal Poletín prohrál vhazování a Plzeň se rychle přesunula před branku Tadeáše Dvořáka.
     
    06:34
    Po vyhození Chomutova zůstal u mantinelu ležet Lukáš Pulpán. Ovšem plzeňský obránce ze doprovodu lékaře míří na střídačku. Jednapadesátka indiánů odjíždí v předklonu.
     
    06:26
    Krátce po vypršení trestu si Západočeši také vyzkoušejí přesilovou hru. Za držení soupeře již na trestnou lavici odchází obránce Mário Grman.
     
    05:56
    Jakub Sklenář dostal dlouhou přihrávku na modrou čáru, kde puk nezpracoval. Následně Plzeň vyhazuje a už je v plném počtu.
     
    05:14
    Od modré čáry vypálil Tomáš Slovák, jenž trefil na hranici kruhů soupeře. Indiáni se znovu osvobozují a mohou jít střídat.
     
    04:44
    Chomutov to zkoušel jednoduše, když nahodil puk k zadnímu mantinelu. Ovšem plzeňští obránci opět vyhazují.
     
    04:32
    Ani další založení se domácímu celku nepovedlo. Po ofsajdu se hra vrací do středního pásma. Zatím se nejedná o povedenou početní výhodu svěřenců Vladimíra Růžičky.
     
    04:10
    Chomutovští sice vyhráli vhazování, ale po nepřesné střele se Plzni podařilo rychle vyhodit.
     
    03:56
    Piráti si zahrají první početní výhodu, když se zcela zbytečným faulem provinil David Stach. Ten podrazil v rohu útočného pásma jednoho z obránců Chomutova.
     
    03:15
    Mezi obránce si najel Marek Tomica, kterému chyběla rychlost, a tak souboj Petrem Strakou prohrál. Hra se opět otáčí před branku Pirátů.
     
    02:20
    Hned po vhazování vystřelil opět Petr Čerešňák, jehož pokus skončil pouze u zadního mantinelu. V úvodu utkání jsou hosté aktivnější.
     
    02:09
    Chomutovský brankář vyjel z branky, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, což se mu nakonec podařilo. Ovšem bude se vhazovat po jeho levé ruce.
    00:32 Milan GULAŠ - 0:1
     
    00:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hned po první akce se západočeský tým může radovat! Po nahození Petera Čerešňáka byl na hranici brankoviště důrazný MILAN GULAŠ, který černou gumu procpal za brankovou čáru. To není dobrý start pro Tadeáše Dvořáka, jenž zažívá premiéru v seniorském Chomutově. Asistence: Peter Čerešňák.
     
    00:13
    Indiáni se dostali do útočné třetiny, kde museli o kotouč dlouho bojovat u mantinelu. Následovalo nahození za branku, kde kombinace pokračuje.
     
    00:01
    Úvodní vhazování vyhrál hostující centr, a tak jeho tým má právo prvního útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledovou plochu vstoupili jako první indiáni a o pár chvil později je následovali Piráti. Tymy se pozdravily z modrých čar a už vše bude pomalu směřovat k úvodnímu vhazování.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Dvořák (Pavlát) – Dlapa, Flemming, Grman, Valach, Rašner, Slovák, Mrázek – Havel, Huml, Tomic – Tomeček, Růžička, Sklenář – Rob, Lauko, Koblasa – Chrpa, Chlouba, Poletín – Rindoš.

    HC Škoda Plzeň: Hylák (Svoboda) – Sklenička, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík, Pulpán – Straka, Kracík, Gulaš – Stach, Preisinger, Indrák – Procházka, Kodýtek, Chalupa – Vracovský, Přikryl, Hollweg.

    Rozhodčí: Petružálek, Hlinka, Gotsch.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního textového přenosu, nyní už z chomutovské SD ARÉNY. Do úvodního vhazování schází zhruba pětačtyřicet minut. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Další přípravné utkání Chomutova s Plzní uvidí SD ARÉNA. Úvodní vhazování je naplánované na 17:30 hodin. Pokud se nechystáte přímo na zimní stadion, sledujete náš textový přenos.
     
    Poslední výsledky v Tipsport extralize

    Plzeň – Chomutov 4:1
    Chomutov – Plzeň 2:1 prodl.
    Plzeň – Chomutov 2:1
    Chomutov – Plzeň 6:4
     
    Poslední vzájemné utkání

    Plzeň – Chomutov 2:3 prodl.

    Oba celky se utkaly v úterý, kdy Piráti porazili Škodovku v prodloužení. Oběma účastníkům chyběla část kádru, zejména tedy Chomutovu. Severočeši nechali doma první dvě pětky a brankáře Jána Laca. Do Plzně odcestoval širší kádr, který se postaral o překvapení i díky proměněným přesilovkám.

    Branky a nahrávky: 31. Schleiss (Chalupa), 43. Stach (Gulaš) – 10. Mrázek (Hejcman, Slovák), 14. Grman (Chrpa), 61. Chrpa (Chlouba).

    Sestava Plzně: Svoboda – Kvasnička, Kadlec, Pulpán, Jones, Moravčík, Kaňák – Straka, Preisinger, Gulaš – Kindl, Stach, Indrák – Schleiss, Kodýtek, Chalupa – Procházka, Přikryl, Hollweg.

    Sestava Chomutova: Lukeš – Mrázek, Slovák, CHalupa, Grman, Szathmáry, Buchtela, Kopic – Havel, Rob, Koblasa – Hlava, Hejcman, Poletín – Chlouba, Šťovíček, Chrpa – Rindoš, Krejčiřík.
     
    Piráti Chomutov

    Také Piráti se v loňské sezóně rvali do posledních kol o přímý postup do play-off. Ovšem v předposledním kole nestačili na brněnskou Kometu, čímž byli zařazení "pouze" do předkola. V něm si poradili s Mladou Boleslaví. V následném čtvrtfinále srazil Chomutov favorizovaný Třinec, ale v semifinále už nestačil na Liberec.

    Také Severočeši odehráli v letošní přípravě na novou sezónu Tipsport extraligy čtyři zápasy. Ani v jednom z nich se kvůli kauze neobjevil Michal Vondrka. Zatímco indiáni volili spíše české kluby, tak Piráti si pozvali německého a ruského zástupce.

    Plzeň – Chomutov 2:3 prodl.
    Chomutov – Bremerhaven 2:5
    Chomutov – Liberec 1:6
    Chomutov – Jekatěrinburg 4:3 prodl.
     
    HC Škoda Plzeň

    V loňské sezóně indiáni bojovali o postup do předkola play-off do posledního kola. Nakonec se to západočeskému celku podařilo, když v Tipsport extralize skončil na devátém místě tabulky. Škodovka v dlouhodobé části získala třiasedmdesát bodů. V předkole se utkala s Vítokovicemi, které porazila 3:2 na zápasy. Stopky Plzni vystavil až ve čtvrtfinále Liberec.

    V letošní přípravě odehráli indiáni čtyři zápasy. Ke dvěma výhrám přidali stejný počet proher. Západočeši se třikrát utkali s týmy z českých lig, ale v jednom případě přivítali národní tým Jižní Korei.

    Plzeň – Chomutov 2:3 prodl.
    Plzeň - Jižní Korea 2:1 po nájezdech
    Plzeň - České Budějovice 4:2
    Plzeň – Mladá Boleslav 1:4
     
    Vítám všechny fanoušky ledního hokeje u dalšího přípravného utkání, v němž se představí stejně jako v úterý Piráti Chomutov a HC Škoda Plzeň. Oba celky si jen vyměnily pořadatelství.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Havel (Mrázek) – 1. Gulaš (Čerešňák), 22. Indrák (Preisinger), 36. Indrák (Stach), 47. Sklenička (Procházka, Kodýtek)


    Piráti Chomutov: Dvořák (Pavlát) – Dlapa, Flemming, Grman, Valach, Rašner, Slovák, Mrázek – Havel, Huml, Tomica – Tomeček, Růžička, Sklenář – Rob, Lauko, Koblasa – Chrpa, Chlouba, Poletín – Rindoš.
    HC Škoda Plzeň: Hylák (Svoboda) – Sklenička, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík, Pulpán – Straka, Kracík, Gulaš – Stach, Preisinger, Indrák – Procházka, Kodýtek, Chalupa – Vracovský, Přikryl, Hollweg.

    Rozhodčí: Petružálek, Hlinka – Goltsch, Hynčica

    Diváci: 1678
    thejrc.org