Lyon – Bordeaux 3:3 (kon.) | Montpellier – Štrasburk 1:1 (kon.) | Nice – Guingamp 2:0 (kon.)
Rennes – Dijon 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Amiens 3:0 (kon.) | Troyes – Nantes 0:1 (kon.)
konec
OGC Nice
2:0 (1:0)
EA Guingamp
Sobota 19.08.2017, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:14. (21:54:23)
     
    Nice se poprvé v letošním ročníku Ligue 1 raduje ze zisku bodů. V domácím prostředí přehrálo Nice 2:0 Guingamp.

    Domácí nevstoupili do zápasu aktivně. První dvacet minut patřilo jednoznačně hráčům hostů. Od té doby se ale hry vyrovnávala a vše vyvrcholilo vstřelenou brankou Nice v poslední minutě prvního poločasu. Po přihrávce Seriho se prosadil po otočce Alassane Pléa. Naopak start druhé půle vyšel Nice skvěle. Ihned po třech minutách na hřišti se prosadil Rémi Walter a bylo rozhodnuto. Guingamp se ani před veškerou snahu k větší šanci nedostal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ve třetí minutě nestavení měli hosté k dispozici ještě rohový kop. Ve středu vápna si však pomohla ve snaze dostat se k míči Diallo a Guingamp se musí vrátit na vlastní polovinu.
     
    90+2
    Mohlo být ještě sníženo. Coco se zničehonic dostal do vápna. Jeho dělovku ale srazil na rohový kop Dante. Následný rohový kop zakončil nepřesnou střelou Ludovic Blas.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Již v devadesáté minutě měl volný prostor na levé straně Balotelli. Italský útočník si ale nepohlídal ofsajd a po hvizdu rozhodčího musí balon odevzdat.
     
    89
    Minutu před koncem se dostal k balonu na osy trávníku Coco. Jeho střela z druhého doteku ale domácího brankáře nevystrašila.
     
    88
    Guingamp měl k dispozici ještě jeden rohový kop. Dante na centr nedoskočil, ale míč se odrazil vysoko nad vápno a Yoan Cardinale podržel svého kapitána zákrokem.
     
    87
    U půlící lajny se provinil proti pravidlům Lees-Melou. Domácí se ale rychle dostali zpět k míči. Dlouhou přihrávku měl dostat střídající Srarfi, ale Balotelli nebyl tentokrát přesný.
     
    85
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Wesley Sneijder, přichází Bassem Srarfi.
     
    84
    Balotelli získal míč na levé straně, poté ještě našel v pokutovém území Lees-Maloua. Ten ale ztratil míč ve skluzu a poté musel hasit rychlou akci skluzem Jallet.
     
    83
    Zhruba deset minut do konce zápasu. Souquet měl proti sobě rozběhnutého Thurama. Míč se dostal ještě na kopačku Blase. ten tvrdou rýnou našel jen hlavu Danteho.
     
    82
    Míč byl třicet metrů od branky. A právě Balotelli se postavil k rozehrávce. Povedenou střelu před zeď ale Johnsson vyrazil mimo tři tyče.
     
    81
    Jimmy Briand měl balon před šestnáctkou. Měl před sebou ještě spoluhráče, ale hostující kapitán chtěl střelit. Míč ale napálil jen do obránce. Na druhé straně je při úniku faulován Mario Balotelli.
     
    80
    Balotelli si pokryl míč tělem, nedal soupeři žádnou šanci dostat se k balonu a musel být faulován. Nice v poklidu dohrává závěr zápasu.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jordan Ikoko (EA Guingamp).
     
    79
    Diallo se mohl uvést parádní přihrávkou na gól. V dobré pozici sklepával míč na Brianda, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a rozhodčí byl přesný.

    Vít Schück

    Branky: 45. Pléa (Seri), 48. Walter (Lees-Melou)

    Karty:   75. Dante (NIC), 84. Jallet (NIC) – 69. Didot (GUG), 80. Ikoko (GUG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:14.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Tameze (72. Koziello), Walter – Lees-Melou, Seri, Sneijder (85. Srarfi) – Pléa (65. Balotelli).
    Náhradníci: Benítez – Burner, M. Sarr, Koziello, Saint-Maximin, Srarfi, Balotelli.

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Rebocho – Deaux (57. Regis Coco), Didot (77. Diallo), Phiri – Blas, Briand (C), Camara (57. Thuram).
    Náhradníci: Caillard – Diallo, Benezet, Thuram, Martins Pereira, Regis Coco, Giresse.

    Rozhodčí: Millot – Pacelli, Ocak (vš. FRA)
    thejrc.org