Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (kon.) | Trenčín – Michalovce 1:2 (kon.) | Senica – Nitra 0:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Prešov 4:1 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
4:1 (3:1)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 19.08.2017, 19:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zlaté Moravce vyhrávajú v novej sezóne aj tretí domáci duel. Tentokrát zdolali Prešov jasne 4:1, keď sa zaskvel najmä dvojgólový Ľubomír Urgela. Okrem neho ale treba vyzdvihnúť tradične dobrého Petra Orávika, ktorý si na konto pripísal tri gólové asistencie. Hostia sa síce dostali do vedenia, no po celý zápas boli pod tlakom výborne hrajúcich zverencov Juraja Jarábka. Zlaté Moravce si tak v tabuľke polepšili a vyšvihli sa na štvrté miesto. Naopak, Prešovu patrí po neúplnom piatom kole priebežná siedma priečka. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:56:29)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času dostáva žltú kartu aj de Oliveira Renan. Trošku zbytočne tvrdo išiel do súboja s Christopherom Udehom. Ten tomu ale očividne niečo herecky prihral.
     
    89
    Registrujeme ďalší strelecký pokus na strane domáceho tímu. Spoza pokutového územia vystrelil Ewerton Paixao da Silva, ale jeho pokus mieril tesne nad bránu Jozefa Taliana.
     
    88
    Domáci dlhšie obliehali pokutové územie súpera, no následne loptu stratili. Rýchlu akciu Prešova musel za cenu faulu prerušiť Denis Horník a u hlavného rozhodcu si vykoledoval žltú kartu.
     
    86
    Domáci kapitán Martin Chren sa dostal k centru z ľavej strany. Ten bol ale zblokovaný, a tak bude Peter Orávik zahrávať ďalší rohový kop domáceho mužstva.
     
    85
    Domáci sa snažil prejsť stredom defenzívy svojho súpera. Tento raz ale dobre zapracoval Christopher Udeh a odkopol loptu do bezpečného priestoru.
     
    84
    Zápas sa pomaličky dohráva. Prešovčania už ani príliš nenapádajú rozohrávku svojho súpera a zmierili sa s dnešnou prehrou. Opäť inkasovali štyrikrát, čo je veľmi, veľmi veľa.
     
    83
    Tak napokon budú striedať obaja tréneri. Na strane hostí prichádza na ihrisko András Lenárt, ktorý nahradil Petra Katonu. Na domácej strane diváci potleskom vyprevadili Ľubomíra Urgelu. Autor dvoch gólov schádza z ihriska a namiesto neho nastupuje de Oliveira Renan.
     
    82
    Domáci tím by mal onedlho tretíkrát v zápase striedať. Ešte predtým ale registrujeme nedovolený zákrok jedného z hráčov hostí, a tak bude môcť rozohrávať Martin Chren.
     
    81
    Pavel Kováč bol druhýkrát v dnešnom zápase prekonaný. Tentokrát ale gól nemôže platiť, pretože Jakub Grzegorz bol v momente prihrávky v postavení mimo hru.
     
    80
    Z veľkej vzdialenosti to vyskúšal Karol Karlík. Domáci obranca minul bránu súpera, no aj tento moment svedčí o tom, že domáci futbalisti hrajú absolútne v pohode.
     
    78
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop po tom, čo Erik Ujlaky spadol po súboji s Richardom Kačalom. Hlavný rozhodca ale zostáva pokojný a nariaďuje len rohový kop Zlatých Moraviec.
     
    77
    Opäť sa dokázal krásne individuálne presadiť Damián Bariš. Spätnou prihrávkou našiel opäť Timoteja Záhumenského, ale ľavačka domáceho obrancu poslala loptu nad bránu Jozefa Taliana.
     
    76
    Ďalšia pekná akcia domáceho mužstva. Po ľavej strane sa presadil Damián Bariš, poslal loptu na zadnú žrď a do koncovky sa dostal Timotej Záhumenský. Bohužiaľ, nie je to typický zakončovateľ, čo sa aj potvrdilo.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom mali domáci výhodu priameho kopu. Center Petra Orávika brankár Jozef Talian podbehol a mal šťastie, že jeden z hráčov Zlatých Moraviec neumiestnil loptu do jeho siete.
     
    74
    Druhé striedanie aj na strane domáceho tímu. V zápase končí aktívny Róbert Gešnábel, ktorý je momentálne najlepším strelcom tímu. Tentokrát prenecháva svoje miesto Erikovi Ujlakymu.
     
    73
    Ďalšia pekná akcia futbalistov Prešova. Jakub Grzegorz posunul loptu na Tomáša Sedláka a ten neváhal vystreliť spoza šestnástky. Svojim pokusom ale neprekonal dobre chytajúceho Pavla Kováča.
     
    72
    Martin Dupkala centroval z ľavej strany. Lopta sa odrazila na kopačku Jakuba Grzegorza, poľský útočník si to už chystal na strelu, ale napokon sa do zakončenia nedostal.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 26. Urgela (Orávik), 40. Gešnábel, 45+1. Bariš (Orávik), 51. Urgela (Orávik) – 24. Černák (Katona)

    Karty:   88. Horník (ZMO), 90. Renan Renan (ZMO) – 37. Dzurík (PRE), 44. Kačala (PRE), 56. Udeh (PRE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:12.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren (C), Karlík, Horník, Záhumenský – Nascimento (63. Paixao da Silva), Bariš, De Oliveira Silva, Orávik – Gešnábel (74. Ujlaky) – Urgela (83. Renan Renan).
    Náhradníci: Novota – Paixao da Silva, Ujlaky, Jamrich, Jančura, Renan Renan, Baggio da Costa.

    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Kačala, Bartek, Udeh, Dzurík – Micherda (46. Špyrka), Sedlák, Katona (83. Lenárt), Adekunle (69. Dupkala) – Černák – Grzegorz.
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Keresteš, Špyrka, Miliutin, Lenárt.

    Rozhodčí: Michal Smolák – Rastislav Žákech a Juraj Lieskovský.
    thejrc.org