Lille – Caen 0:2 (kon.) | Marseille – Angers 1:1 (kon.) | PSG – Toulouse 6:2 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
6:2 (2:1)
Toulouse FC
Neděle 20.08.2017, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 15:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 8:19. (23:04:18)
     
    Před týdnem dal při své premiéře v dresu PSG Neymar jednu branku. Dnes při svém druhém startu skóroval hned dvakrát, k tomu přidal i dvě asistence a po faulu na něj přidal další gól z pokutového kopu Edinson Cavani. Neskutečný večer pětadvacetiletého Brazilce.
     
    PSG po zcela suverénním výkonu bere do tabulky Ligue 1 další tři body a dostává se po třetím kole na čelo.

    Závěr prvního poločase přinesl strhující podívanou! Nejprve zmrazil všechny přítomné na stadionu brankou hostující Gradel. Ještě do poločasu ale otočilo PSG skóre díky brankám Neymara a Rabiota. To však nebylo nic oproti tomu co přinesl závěr zápasu. Vše nastartovalo vyloučení Marca Verattiho, italský záložník musel opustit trávník po druhé žluté kartě. O pět minut později byl ale faulován Neymar v pokutovém území a Edinson Cavani proměněnou penaltou dal domácím klid. Z ojedinělé šance Toulouse ale bylo za mžik snížení, po rohovém kopu se prosadil kapitán hostů Christopher Jullien. Závěr zápasu ale už patřil jen a jen pařížskému týmu. Nejprve vytáhl milimetrovou střelu zpoza vápna Javier Pastore. Za další dvě minuty udeřil z rohového kopu parádní střelou v pádu Layvin Kurzawa, ale to nejlepší ještě mělo přijít. Ve druhé minutě nastavení se rozhodl Neymar, že dopraví míč do sítě. Poradil si se čtyřmi obránci v pokutovém území a levačkou poslal balon k tyči!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. NEYMAR - 6:2
     
    90+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    To je neskutečné co si nyní dovolil NEYMAR. Po přihrávce Rabiota se brazilský fotbalista dostal do pokutového území zády k brance. Sám potupil hned čtveřici obránců, před Diopem si udělal obrat na pravou nohu a střelou k tyči nedal Lafontovi žádnou šanci.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Také střídající Draxler se mohl zapsat mezi střelce. To se mu však po zákroku Diopa nepodařilo. V poslední minutě je ještě potrestán žlutou kartou Jean.
     
    89
    Minutu před konce si pomohl faulem Alexis Blin. U rohového praporku zbytečně zajel do Rabiota. Domácí tak mohou v klidu dohrát zápas s míčem na kopačkách.
     
    88
    O třech bodech je rozhodnuto. Hosté se snaží ale přidat alespoň ještě třetí branku. V pokutovém území se zjevil s míčem Delort, ale jeho dělovka míří jen do dvacáté řady za brankou.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Julian Draxler.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Giovani Lo Celso.
    84. Layvin KURZAWA - 5:2
     
    84
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A kanonáda PSG pokračuje! Tentokrát se prosazuje po stříleném rohovém kopu Neymara parádní střelou v pádu LAYVIN KURZAWA. Pro nejdražšího hráče světa to je dnes již třetí branková asistence.
    82. Javier PASTORE - 4:2
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Další geniální střelu v dnešním utkání předvedl JAVIER PASTORE. Neymar se u levé postranní lajny zbavil dvou obránců, poté předložil míč na osu trávníku Pastoremu. Domácí záložník si zpracoval balon a z kroku poslal nekompromisně míč do pravé šibenice.
     
    81
    Střídající Michelin sestřelil u postranní lajny Neymara a dostává od rozhodčího žlutou kartu.
     
    80
    Pařížský celek to nyní zkoušel po pravé straně. Na dlouhou přihrávku si nabíhal Alves, ale ani takový rychlík jako bek PSG míč na hrací ploše neudržel.
    78. Christopher JULLIEN - 3:2

    Vít Schück

    Branky: 31. Neymar, 36. Rabiot (Neymar), 75. Cavani (pen.), 82. Pastore (Di María), 84. Kurzawa (Neymar), 90+2. Neymar – 19. Gradel (Amian), 78. Jullien (Jean)

    Karty:   37. Verratti (PSG) – 57. Diop (TOU), 69. Blin (TOU), 81. Michelin (TOU), 90. Jean (TOU)   70. Verratti (PSG)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 15:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 8:19.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Kimpembe, Silva, Kurzawa – Verratti, Motta (69. Pastore), Rabiot – Di María (86. Draxler), Cavani (85. Lo Celso), Neymar.
    Náhradníci: Trapp – Berchiche, Marquinhos, Lo Celso, Meunier, Pastore, Draxler.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop, Jullien, Moubandje – Somália, Blin – Gradel (62. Michelin), Toivonen (59. Machach), Durmaz (46. Jean) – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Bodiger, Cahuzac, Machach, Jean, Sylla, Michelin.

    Rozhodčí: Delerue – Cano, Jouannaud
    thejrc.org