Astana – Celtic 4:3 (kon.) | Maribor – Beer Ševa 1:0 (kon.) | Rijeka – Olympiakos 0:1 (kon.)
Nice – Neapol 0:2 (kon.) | Sevilla – Başakşehir 2:2 (kon.)
konec
HNK Rijeka
0:1 (0:1)
Olympiakos Pireus
Úterý 22.08.2017, 20:45 • Stadion HNK Rijeka, Rijeka • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:48)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:10.
     
    Je dobojováno! Olympiakos zvítězil také v odvetě na půdě Rijeky a zajistil si postup do základní skupiny Ligy mistrů! Domácí sice vlétli do utkání aktivně, jenže Gavranovič ani Gorgon nevyužili obrovské šance! Naopak Marko Marin poslal ve 25. minutě řecký celek do vedení! Olympiakos do přestávky mohl navýšit vedení, jenže domácí celek držel brankář Sluga. Po přestávce se šance takřka vytratily. V 55. minutě mohl vyrovnat Gavranovič, jenže Kapino předvedl parádní zákrok! Na další možnost musela Rijeka čekat do 80. minutě. Střídající Matei svůj únik zakončil střelou mimo tři tyče. Olympiakos si poté postup s přehledem pohlídal. Rijeka se musí spokojit s Evropskou ligou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Olympiakos zahrával rohový kop. Hosté se rozhodli pro uvedení míče do kombinace. Carcela-Gonzalez poté našel Sebu, který byl v ofsajdu.
     
    90+2
    Hostující Guillaume Gillet zůstává ležet na trávníku. Záložníka Olympiakosu podle všeho postihly křeče. Hosté tak našetří další vteřinky.
     
    90+1
    Po dalším přímém kopu mohlo být vyrovnáno! Araujo Heber si naskočil na zajímavý centr a jeho hlavička prosvištěla těsně nad břevnem! Kapino se jen ohlédl!
     
    90
    Domácí však nezahrozili ani z přímého kopu. Jeho exekuce se ujal střídající Matei, který vyslal přízemní centr, jež zablokovala zeď. Carcela-Gonzalez poté při přerušení vztekle zakopl míč do autu a vidí žlutou kartu.
     
    89
    Rijeka si v samotném závěru utkání vybojovala přímý kop z dobré pozice. Carcelo-Gonzalez zbytečně přišel o míč v blízkosti šestnáctky a svou chybu uhasil faulem.
     
    88
    Gavranovič si nabíhal na pěknou přihrávku do pokutového území. Domácí útočník však na balón nedosáhl kvůli včasnému zásahu Retsose. Bude z toho roh.
     
    87
    Heber obdržel pěknou přihrávku na hranici pokutového území, navedl si míč na pravačku, jenže jeho technický pokus postrádal přesnost.
     
    86
    Martić se sice rozběhl po pravé straně, ale na prudkou přihrávku z kopačky Zupariče nemohl dosáhnout. Kapino bude odkopávat od branky.
     
    85
    Zahraje si také hostující brankář Stefanos Kapino. Brankář Olympiakosu si počkal na malou domů, podržel míč a poté rozehrál na pravou stranu.
     
    84
    Olympiakos kombinuje s míčem na polovině chorvatského protivníka a nepouští soupeře na svou polovinu. Střídající Fortounis diriguje hru.
     
    83
    Za obranu řeckého celku přiletěla další vysoká přihrávka. Gavranovič sice udělal tři rychlé kroky, ale poté si uvědomil, že na míč nedosáhne.
     
    82
    Rijeka má poslední dvě minuty na vstřelení dvou branek, které by jí zajistily alespoň prodloužení. Olympiakos ale hraje na polovině domácích.
     
    81
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Romao, přichází Fortounis.
    80. Mateiova šance
     
    80
    Střídající Matei mohl vyrovnat! Domácí záložník šel sám na brankáře, pokusil se o dloubák, který mu moc nesedl a balón proskákal kolem zadní tyče!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 25. Marin (Odjidja-Ofoe)

    Karty:   39. Martić (HNK), 68. Mišič (HNK) – 9. Romao (OLY), 60. Kapino (OLY), 90. Cercela-Gonzalez (OLY)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:10.
    HNK Rijeka: Sluga (51. Prskalo) – Martić, Zuparič, Elez, Vešovič – Gorgon (62. Kyrzić), Bradarič (77. Matei), Maleš (C), Heber – Mišič, Gavranović
    Náhradníci: Celiković, Djoković, Jelić, Kyrzić, Matei, Prskalo, Punceć

    Olympiakos Pireus: Kapino – Elebdellaoui (C), Retsos, Vukovič, Koutris (62. Figueiras) – Gillet, Romao (81. Fortounis) – Carcela-Gonzalez, Odjidja-Ofoe, Marin (67. Seba) – Ben Nabouhane
    Náhradníci: Ansarifard, Seba, Figueiras, Fortounis, Gianniotis, Pardo, Zdjelar

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. NED)
    16.08.2017
    Olympiakos - Rijeka 2:1

    Branky: 66. Odjidja-Ofoe (Fortounis), 90+3. Romao (Elabdellaoui) – 42. Heber (Gavranovic)

    Karty:   38. Gillet (OLY), 64. Odjidja-Ofoe (OLY) – 19. Elez (HNK), 49. Zuta (HNK), 52. Maleš (HNK), 81. Heber (HNK)   83. Zuta (HNK)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:22.
    thejrc.org