Olympia Radotín – Č. Budějovice 0:0 (kon.) | Příbram – Varnsdorf 3:1 (kon.) | Frýdek-Místek – Vlašim 1:1 (kon.)
Sokolov – Třinec 1:0 (kon.) | Hr. Králové – Žižkov 4:1 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 0:1 (kon.)
Ústí n. L. – Znojmo 4:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
4:1 (1:0)
FK Viktoria Žižkov
Středa 23.08.2017, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Neskutečné! JAN PÁZLER dostal další přihrávku od Filipa Zorvana, a to tentokrát ze středového kruhu do běhu a svůj samostatný únik zakončuje s přehledem přízemní střelou k tyči a především svoji čtvrtou brankou v utkání!
     
    89
    Ottmar zachytil míč, skvělým výhozem až za polovinu vybídl Zorvana k brejku. Ten sice nenahrál na nabíhajícího Vlkanovu, ale přes Martana se poté míč dostal do dobré pozici na Súkenníka. Ani tentokrát se však domácímu záložníkovi nepoštěstilo dopravit míč do sítě!
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Marek Krátký, přichází Ladislav Martan.
     
    84
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Adam Vlkanova.
     
    82
    Hradecký Šípek fauloval na vlastní polovině a možná může být rád, že karta je jenom žluté barvy...
     
    78
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Obrana domácích nyní trochu propadla, což hosté trestají snížením, a to hned povedenou trefou! Na hranici vápna se totiž do míče opřel střídající MIROSLAV PODRÁZKÝ a rázem to pro hosty už nevypadá tak špatně – 3:1!
     
    75
    Zraněného Plašila nahrazuje při své soutěžní druholigové premiéře Pajer.
     
    74
    Po rohovém kopu Pražanů zůstal na zadní tyči s hromadou času a úplně osamocený Švejdík, ten sice do balonu trkl, jenomže zamířil hodně nad!
     
    68
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Je to 3:0! Marek Krátký pronikl po pravé straně, následně nacentroval na přední tyč, kde svůj dnešní gólový hattrickový koncert podtrhává JAN PÁZLER, jenž se tentokrát prosazuje hlavou!
     
    57
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Zdeněk Volek, přichází Miroslav Podrazký.
     
    48
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Domácí vybojovali ve středovém kruhu míč, rychle se dostali dopředu, kde nahrával Filip Zorvan na JANA PÁZLERA. Ten se sice musel za balonem vydat trochu více doprava, ovšem vyřešil to náramně a lobem ho poslal přes vybíhajícího gólmana do branky. Jeden z hráčů sice ještě míč vykopával ven, hlavní sudí ale po pár vteřinách ukazuje na středový kruh – 2:0!
     
    40
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Domácí celek jde zřejmě zaslouženě do vedení! Filip Zorvan ve středu pole nahrál na Marka Krátkého, který před vápnem ještě vybídl nabíhajícího JANA PÁZLERA. Tomu poté stačilo, aby se na hranici velkého vápna vyhnul rychle bránícímu hráči a poté po zemi svoji letošní pátou brankou otevřel skóre dnešního zápasu – 1:0!
     
    37
    Švejdík fauloval pár metrů za svým vápnem hradeckého Schwarze a domácí tak budou mít k dispozici zajímavý přímý kop! Hostující hráč dostává navíc žlutý kartónek.
     
    29
    Ano! I Žižkov se mohl dostat po půl hodině hry do vedení, z chumlu hráčů totiž jeden hlavičkoval k pravé tyči kam sice skákal Ottmar, balon ale nakonec zamířil centimetry vedle!
     
    27
    A hned to nese málem své ovoce! Pázler skvěle udržel ped velkým vápnem hostů balón, který následně vyslal přímo před branku na osamoceného Súkenníka. Ten ale prostor mezi třemi tyčemi trestuhodně přestřeluje!
     
    17
    Súkenník si troufl jít do dvou hráčů naráz, proti těm však uspěl, respektive dokázal přes ně odcentrovat, takže z toho byla velká příležitost pro Šípka. Ten byl sice na hranici malého vápna úplně sám, do míče ale trkl špatně, takže nakonec zamířil vedle branky!
     
    13
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Michal Pavlata, přichází Petr Kodeš.
     
    7
    Schwarz teď trochu zbytečně fauloval na hostující polovině a po zásluze je z toho brzká žlutá karta...
     
    5
    A skutečně! Zorvan našel krásnou uličku na Krátkého, který šel pár metrů sám na brankáře Hrubeše. Zřejmě se mu snažil pálit mezi nohy, tady si to však strážce hostující branky dokázal pohlídat a míč skvěle lapit!

    Ondřej Novotný

    Branky: 40. Pázler, 48. Pázler, 68. Pázler, 90. Pázler – 78. Podrazký

    Karty:   7. Schwarz (HKR), 82. Šípek (HKR) – 37. Švejdík (ZIZ)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Mudra, Čech, Nosek, Plašil (75. Pajer) – Schwarz – Krátký (87. Martan), Zorvan, Súkenník – Šípek (84. Vlkanova), Pázler.
    Náhradníci: Vízek – Pajer, Martan, Miker, Vlkanova, M. Černý, Bederka.

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Šandera, Švejdík (C), Toml, Hašek – Engelmann, Čermák, Pavlata (13. Kodeš), Volek (57. Podrazký) – Musa, Jelínek.
    Náhradníci: Řehák – Kodeš, Podrazký, Mareš, Pardubský, Galuška, Hurka.

    Rozhodčí: Klíma – Flimmel, Pečenka

    Diváci: 1121
    thejrc.org