Dukla Praha – Bohemians 1905 2:0 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Pátek 25.08.2017, 18:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • HET liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u malého pražského derby mezi Duklou a Bohemians.
     
    FK Dukla Praha
    Fotbalisté z Julisky vstoupili do letošního ročníku české nejvyšší soutěže rozpačitě. Z Plzně i z Teplic odjeli Hynkovi svěřenci s vysokou porážkou a první bodový zisk přišel až ve třetím kole v domácím zápase se Zlínem, který Pražané ovládli nejtěsnějším možným výsledkem. Před týdnem Dukelští hráli v Jablonci, kde sice prohrávali 0:2, nakonec ale dokázali vyrovnat a ze Střelnice si odvezli cenný bod. Trávník mohl v nastavení přitom Duklu poslat domů s prázdnou, nařízenou penaltu ale neproměnil.
     
    Bohemians Praha 1905
    Klokanům patří po čtyřech kolech překvapivá šestá pozice. Hráči Bohemians jsou přitom spolu s Plzní, Slavií a Spartou jediným týmem, který zatím nepoznal hořkost porážky. Paradoxně výhra ale přišla jediná – ve druhém kole doma nad Karvinou 2:1. Remízy s pražskými es se ale rozhodně nedají považovat za ztráty, a tak fotbalisty z Ďolíčku mrzet může asi jen bezbrankový výsledek ze třetího kola, kdy se zelenobílí představili v Brně.

     
    Zatímco domácí se v letošním ročníku vůbec poprvé postaví proti jinému soupeři z hlavního města, klokani už sehrají třetí pražské derby. V prvním kole se totiž představili na Spartě (1:1) a před týdnem doma přivítali Slavii (0:0). Z pěti zápasů tak sehrají Haškovi svěřenci hned tři proti sokům z Prahy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Bezpalec, Daniel Tetour – Kovaľ, Milošević, Brandner – Holenda.
    Náhradníci: M. Hruška – Bílovský, Brejcha, Djuranović, Mustedanagić, Preisler, Schranz.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd (C), Kocič – Reiter, Švec, Mašek, M. Hašek, Bartek – Kabajev.
    Náhradníci: Budinský – P. Buchta, Jindřišek, Kuchta, Nečas, Urdinov, Vaníček.

    Rozhodčí: Nenadál – Pochylý, Horák.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávky se ujali hráči hostů, kteří se ale museli vzhledem k napadajícím hráči Dukly vrátit až k vlastnímu brankáři a Fryšták v tísni poslal balon jen do autu.
    1. Miloševič zakončoval v úvodu patičkou, ale netrefil bránu
     
    2
    Byl to zřejmě Bezpalec, kdo poslal nebezpečný balon do pokutového území z pravého křídla, svého spoluhráče dokázal najít, ovšem v ofsajdovém postavení.
     
    3
    Domácí uklidňují hru a rozehrávají na vlastní polovině.
     
    4
    Koval bojoval o míč na levém křídle, ve vzdušném souboji si ale pomohl faulem, a tak budou moci hrát klokani.
     
    5
    Ti se postupným útokem dostali až ke svému prvnímu zakončení, přízemní střela zpoza šestnáctky ovšem o pár decimetrů minula levou Radovu tyč.
     
    6
    Dukelští dlouho vymýšleli, jak se dostat za obranný val hráčů v zelenobílém. Nakonec to na sebe vzal Jiránek, který se snažil individuálně prosmýknout mezi Švecem a Reiterem, byl však zastaven.
     
    7
    Míč na svých kopačkách nadále drží fotbalisté ve žlutém, proti dobře zformované obraně Bohemians si ale zatím nevědí rady, a tak sledujeme pouze krátké pasy na polovině hřiště.
     
    8
    Domácí přišli o míč a Koval musel do skluzu, aby vypíchl u lajny míč Kocičovi. Záhy se za obranu Dukly podíval Kabajev, píská se ale ofsajd hostujícího forvarda.
     
    9
    Operaci domácího celku na pravém křídle rázně utnul Bartek, žádnou kloudnou akci ale klokani nepředvedli, přišel totiž jen odkop do bezpečí.
     
    10
    Kabajev dostal další nabídku za obranné řady Dukly, tentokrát byl ale pozorný Jiránek, jenž nabíhajícího útočníka Bohemians dokázal uhlídat.
     
    11
    Zatím skutečně nikterak atraktivní fotbal nesledujeme. Po několika krátkých přihrávkách se rozhodl pro přihrávku do běhu Holenda, míč ale poslal pouze do zámezí.
     
    12
    Obránci Dukly si přihrávají na vlastní polovině a opravdu velmi rozvážně chystají útočnou akci.
     
    13
    Jenže Bezpalec si počínal velmi lehkovážně, na vlastní polovině ho totiž obral o míč Reiter a hosté postupovali do rychlého brejku tři na dva, právě Reiter ale svou přihrávkou do vápna nikoho ze svých spoluhráčů nenalezl.
     
    14
    Na levé straně u vápna domácích kombinovali Bartek s Haškem, nakonec ale skulinu v defenzivě Dukly nenašli a raději míč vrátili svým spoluhráčům na středový kruh.
     
    15
    Trocha prostoru se otevřela na levém křídle pro Kovaľa, ten se ale ukvapil a snažil se nalézt spoluhráče ve vápně z první, skákavý balon ale poslal jen vysoko nad Fryštákovu svatyni.
     
    16
    Na druhé straně se pokoušel Bartek v obtížné pozici protečovat balon na nabíhajícího Kabajeva, to se mu poměrně zdařile povedlo, Rada byl ale včas venku z brány a nebezpečí uhasil.
     
    17
    První rohový kop tohoto utkání budou mít k dispozici fotbalisté z Julisky.
     
    18
    Přetažený centr přistál na hlavě Holendy, ten ale poslal míč jen zpět do vápna, kde ho sebrali domácí, kteří se ihned vydali do brejku. Dostál se rozhodl zajímavou situaci řešit individuálně, proti přesile ale neuspěl a o míč byl připraven.
     
    19
    Uvidíme další roh domácích, tentokrát z druhé strany.
     
    20
    Na Podaného nabídku nikdo z hráčů ve žlutém nenaskočil. Klokani se bez potíží ubránili.
     
    21
    Na druhé straně se pokoušel probít do šance Reiter, středem sice neprošel, byl ale faulovaný, a tak hosté zůstanou u míče.
     
    22
    Po nacvičeném signálu dostal Reiter míč na pravé křídlo, jeho centr ale odvrátil na roh Ostojič.
     
    23
    Klokani rozehráli nakrátko, Bartek následně poslal do šestnáctky další pas vzduchem, který ale nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    23
    Volný přímý kop uvidíme také před vápnem Bohemians, provinil se Bartek.
     
    23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Signál byl k vidění také před druhou brankou. Milošević dostal pas na střed a odcentroval do vápna, míč byl ještě tečovaný a skončil na pravé Fryštákově tyči, následně se pokoušel dorážet Kušnír, jeho ránu ještě zneškodnil jeden z obránců klokanů, míč se však odrazil příhodně proti noze RÓBERTU KOVAĽOVI, který hokejově propálil všechny clonící hráče a poslal svůj celek do vedení!
    23. Róbert KOVAĽ - 1:0
     
    24
    Hráči Bohemians ožili a Kabajev se tlačil za dlouhým míčem, Rada ale ve spolupráci se svými obránci celou situaci zvládl.
     
    25
    Tlak hostů pokračuje, uvidíme roh.
     
    26
    Klokani opět rozehráli nakrátko, centr do vápna byl sice zablokovaný, míč se ale zase rychle vrátil k fotbalistům v zelenobílém.
     
    27
    Bartek se trochu se štěstím probil až do vápna a následně poslal balon na malé vápno, kde se střetl Kušnír s Maškem, balon ale nakonec skončil vysoko nad a sudí signalizuje odkop od brány.
    27. Bartek připravil šanci pro Maška, ten se tvrdě srazil s Radou
     
    28
    David Bartek ostře zajel do protihráče ve středu hřiště a vidí žlutou kartu.
     
    29
    Hašek si navedl míč na střed a pokusil se vypálit z dálky, jeho pokus byl ale zablokovaný.
     
    30
    Po několika odrazech skončil míč ve vápně u Kabajeva, ten se sice dokázal otočit směrem k Radově svatyni, míč ale v pádu poslal mimo tři tyče.
    30. Kabajev vystřelil z otočky, ale bránu netrefil
     
    31
    Dukelští vybojovali míč a snaží se krátkými přihrávkami uklidnit hru a otupit tlak svého soupeře.
     
    32
    Domácí o míč sice přišli, tlak klokanů ale i tak opadl, teď si zase obránci hostů vyměňují balon na vlastní polovině hřiště.
     
    33
    Skákavý balon se pomalu dokutálel až do vápna Dukly, kde Jiránek dokázal tělem odstavit dotírajícího Kabajeva tak, aby mohl Rada balon sebrat do svých rukavic.
     
    34
    Balon se dostal až k Brandnerovi, který měl ale na hranici šestnáctky obtížnou úlohu a proti přesile nedokázal míč udržet.
     
    35
    Hosté se pokoušeli dostat do vápna z pravého křídla, Dukelští ale dokázali prostor dostatečně zahustit, a tak byla snaha zelenobílých neúspěšná.
    35. Au, to muselo bolet! Bezpalec nakopl Maška do rozkroku
     
    36
    Podaný přihrávkou vzduchem hledal nabíhající spoluhráče na levém křídle, jeho pas byl ale odvrácen.
     
    37
    Podaný si chtěl narazit míč s Holendou, druhý jmenovaný ale přihrávkou z první našel jen soupeře.
     
    38
    Hosté házenkářsky obléhali šestnáctku Dukly. Mašek se záhy pokusil prostrčit míč do vápna na Maška, ten byl ale dobře pokrytý, a tak přízemní přihrávka doputovala až do zámezí.
     
    39
    Míč mají na svých kopačkách domácí fotbalisté, kteří kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou.
     
    40
    Viděli jsme další ztrátu, Reiter dostal ihned míč do křídla, Podaný se ale stačil vrátit a u přihrávky do běhu byl jako první.
     
    41
    Kovaľ se snažil vybojovat zdánlivě ztracený balon na levém křídle, nakonec si ale dva obránci Bohemians poradili na výbornou a záložníka Dukly chytře od míče odstavili.
     
    42
    Bartek se dostal ke skákavému balon na hranici vápna a rozhodl se pro střelu, tu ale Rada pouze zkontroloval pohledem, neboť proletěla vedle jeho pravé tyče.
    42. Bartek vypálil pohotově, ale nepřesně
     
    43
    První poločas se pomalu chýlí ke konci. S balonem hrají domácí jak jinak než před vlastním brankářem.
     
    44
    Klokani i tentokrát dokázali míč vybojovat a ihned se vydali na steč. Reiter si to namířil z pravého křídla rovnou do vápna, svým pasem pod sebe ale našel jen domácí hráče.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Zatím tedy rozhodně žádnou reklamu na fotbal nesledujeme. Dukla byla v úvodních minutách častěji na míči a ve 24. minutě se ujala vedení díky dorážce Kovaľa. Od tohoto momentu však přebrali iniciativu klokani. Ti sice operovali až do konce poločasu velmi často před šestnáctkou Dukly, nevyslali ale jedinou střelu na bránu, a tak je stav po pětačtyřiceti minutách 1:0. Druhá půle by měla začít zhruba v 19 hodin.
    RENTGEN: Bohemians bodují organizací hry a neúnavným napadáním
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začali aktivněji domácí, kteří hrají s balonem před šestnáctkou Bohemians.
     
    47
    Dukelští se nakonec dostali i do vápna, kde nejprve zakončoval Milošević, po zákroku Fryštáka se balon odrazil příhodně pro Holendu, který ho pohotově poslal do sítě. Vše bylo ale zbytečné, protože už prvně jmenovaný se nacházel v ofsajdu.
    47. Holendův gól neplatí kvůli ofsajdu
     
    48
    Podaný se na levém křídle pokoušel udržet míč před dotírajícím Reiterem, úspěšný ale nebyl a klokani mohou otočit hru.
     
    49
    Jenže jejich akce skončila na polovině hřiště. Hráči ve žlutém se po zisku balonu neukvapili, uklidnili hru a do rozehrávky zapojili také brankáře Radu.
     
    50
    Dnešní utkání sleduje 5127 diváků.
     
    51
    Mašek čekal na přihrávku ve středu hřiště tak dlouho, až ho předskočil Bezpalec, ten si zase balon příliš předkopl, a tak o něj byl rovněž obrán.
     
    52
    Klokani vybojovali roh.
     
    53
    Hosté poprvé vystřelili na bránu. Roh rozehráli fotbalisté z Ďolíčku nakrátko, následně poslal do vápna přetažený centr Hašek, na vzdálenější tyč si naběhl Švec, s jeho střelou z ostrého úhlu ale neměl Rada větší problémy- další roh.
    53. Švec vypálil z ostrého úhlu, Rada vyrazil na roh
     
    54
    Tentokrát už zelenobílí zahrozit nedokázali, naopak na druhou stranu se vydal Brandner, který byl čistě odstaven až na poslední chvíli.
    54. Brandnera v samostatném úniku zastavil na poslední chvíli Dostál
     
    55
    Holendův centrovaný míč z levého křídla byl sražen na rohový kop.
     
    55
    Centrovaný balon dolétl na hranici velkého vápna, kde se do něj z voleje snažil opřít Jiránek, jeho pokusu ale chyběla razance, a tak Fryšták bez potíží schoval míč do svých rukavic.
    55. Ostojič opravil Jiránkovi kontaktní čočku, veterán pak střílel po rohu
     
    56
    S dalším centrem přispěchal Kušnír, balon se sice stáčel od Fryštákovy svatyně, i tak se rozhodl jít gólman Bohemians na zem, aby míč vytěsnil do bezpečí.
     
    57
    Míč získali klokani, kteří ale zatím marně hledají mezeru v kompaktní dukelské defenzivě. Nyní vybojovali alespoň roh.
     
    58
    Hašek poslal míč na přední tyč, kam si dobře naběhl Bartek, který se snažil patičkou balon usměrnit mezi tři tyče, vůbec ho však netrefil.
     
    59
    Fotbalisté z Ďolíčku jsou ale nadále v náporu a uvidíme další roh.
     
    60
    Po několika odrazech domácí poslali míč alespoň do autu, hrát však nadále budou zelenobílí.
     
    60
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází Ivan Schranz.
     
    62
    Kovaľ na pravé straně prostrkával míč do běhu Miloševićovi, tomu ale balon utekl až do zámezí.
     
    63
    Holenda mohl postupovat středem, Šmíd mu ale dokázal ve skluzu balon vypíchnout.
     
    64
    Právě hostující stoper zůstává ležet na trávníku a sudí přerušuje hru, aby mohl být ošetřen.
     
    65
    Šmíd nakonec za pomoci lékařů odkulhal ke střídačce, uvidíme, jestli bude moci pokračovat ve hře.
     
    65
    Roh pro hosty.
     
    66
    Balon přiletěl na přední tyč, kde však byli pouze tři hráči ve žlutém, kteří měli velmi snadnou úlohu a dokázali si poradit.
     
    67
    Fryšták musel ven ze své svatyně, aby odklidil balon do bezpečí před nabíhajícím Schranzem, svůj úkol ale zvládl skvěle.
     
    68
    Kabajev natáhl balon na levou stranu, svým centrem ale nikoho ze svých spoluhráčů nenašel. Odražený balon ale zpoza vápna poslal z první na bránu Kocič, rána mu opravdu sedla, míč však letěl doprostřed, a tak ho Rada dokázal ztlumit.
    68. Kocič vypálil tvrdě z dálky, ale přímo na Radu
     
    69
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Róbert Kovaľ, přichází Zinedin Mustedanagić.
     
    70
    Směrem k Radově svatyni letěla další dalekonosná střela, míč však tentokrát skončil mimo.
     
    71
    Domácí dostali balon pod kontrolu a snaží se ho udržet, co nejdéle to půjde.
     
    72
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Petr Buchta.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Michal Šmíd, přichází Jakub Nečas.
     
    73
    Reiter dostal hodně prostoru ve vápně na pravé straně, z ostrého úhlu se snažil zakroutit míč ke vzdálenější tyči, bránu ale přestřelil.
    73. Reiter byl v tutovce! Bránu Dukly ale překopl
     
    74
    Zajímavý brejk Dukly táhl na pravém křídle Schranz, jeho pas do šestnáctky ale srazil jeden z vracejících se beků Bohemians na roh.
     
    75
    Ostojič se protlačil do zakončení z voleje, balon trefil přesně čistě, ve velké příležitosti ale napálil jednoho z hráčů soupeře.
    75. Ostojič se položil do střely, tu ale zblokoval Bartek
     
    76
    Jako další z domácích mohl rozhodnout Holenda, který si naskočil na nadýchaný balon a akrobaticky se pokoušel zakončit, míč ale napálil tvrdě pouze nad.
    76. Podaný se krásně uvolnil a odcentroval na Holendu, ten vypálil akrobaticky nad bránu
     
    77
    Klokani si hezky předávali míč nakrátko na pravém křídle, finální pas do vápna byl ale hodně nepřesný. Domácí hráči se nerozpakovali a co nejrychleji míč odpálili do bezpečí.
     
    78
    Rozvíjející se útok Dukly uťal rázným způsobem Hůlka. Sudí Nenadál píská faul a fotbalisté z Julisky tak budou moci ušetřit nějaké vteřiny.
     
    79
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Jan Kuchta.
     
    80
    Kombinace hostů skončila u Kuchty, který před malou chvílí přišel na hřiště, neboť se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    81
    Milošević si vůbec nerozumněl s Kušnírem a míč mu sklepl jen do autu, hrát tak mohou klokani.
     
    81
    Roh pro fotbalisty z Ďolíčku.
     
    82
    Přetažený míč ještě dokázal vrátit do šestnáctky Kocič, Rada balon nevyboxoval příliš přesvědčivě, záhy se ale píská šlapák Kuchty.
    82. Závar před bránou Dukly vyřešil Rada
     
    83
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Bezpalec táhl rychlý brejk svého týmu, pěkným obloučkem našel za obranou ZINEDINA MUSTEDANAGIĆE, který dalším padáčkem krásně přehodil Fryštáka a zvýšil na 2:0!
    83. Zinedin MUSTEDANAGIĆ - 2:0
     
    84
    Dostál se to pokusil vzít na sebe a vypálil z velké dálky, trefil ale pouze clonícího obránce Dukly.
     
    85
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Branislav Milošević, přichází Dominik Preisler.
     
    86
    Po Radově výkopu byl Holenda ve výskoku faulován, fotbalisté z Julisky tak budou moci rozehrávat zhruba na polovině hřiště.
     
    87
    Bartek vyhrál souboj s Kušnírem, míč mu ale odskočil do autu.
     
    88
    Zatím to na žádné drama v závěru nevypadá, domácí totiž drží míč na svých kopačkách a dokonce hrají na polovině soupeře.
     
    89
    Preisler se zničehonic zjevil v poměrně zajímavé možnosti, jeho rána byla ale sražena na rohový kop.
     
    90
    Domácí rozehráli nakrátko. Podaný si hezky dokázal obhodit Dostála, na Haška si už ale nepřišel.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Mustedanagić mohl přidat ještě jednu trefu, odhodlal se ke střele ze střední vzdálenosti, kterou umístil přesně k tyči, Fryšták byl ale na zemi včas a vytáhl povedený pokus na roh.
    90+2. Mustedanagičovu přízemní ránu vytáhl Fryšták na roh
     
    90+2
    Ten Dukelští rozehráli nakrátko, míč ale nedokázali udržet.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Dukla nepřipustila ve druhém poločase větší drama a když se v závěru trefil střídající Mustedanagić, bylo jasné, že dnes tři body zůstanou na Julisce. Ve druhé půli se hra přece jen trochu otevřela, domácí si ale vytvořili šancí více a vyhráli zaslouženě.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3.
    Střely mimo: 2:5.
    Rohy: 6:8.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, loučím se s vámi a brzy se u dalších přenosů těším na shledanou. (19:59:23)

    Adam Kolář

    Branky: 23. Kovaľ, 83. Mustedanagić (Bezpalec)

    Karty:   28. Bartek (BOH)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:8.
    FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Bezpalec, Daniel Tetour – Kovaľ (69. Mustedanagić), Milošević (85. Preisler), Brandner (60. Schranz) – Holenda.
    Náhradníci: M. Hruška – Bílovský, Brejcha, Djuranović, Mustedanagić, Preisler, Schranz.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd (C) (72. Nečas), Kocič – Reiter (79. Kuchta), Švec, Mašek (72. P. Buchta), M. Hašek, Bartek – Kabajev.
    Náhradníci: Budinský – P. Buchta, Jindřišek, Kuchta, Nečas, Urdinov, Vaníček.

    Rozhodčí: Nenadál – Pochylý, Horák

    Diváci: 5127
    thejrc.org