Real Sociedad – Villarreal 3:0 (kon.) | Real Betis – Celta Vigo 2:1 (kon.)
konec
Real Betis
2:1 (1:1)
Celta de Vigo
Pátek 25.08.2017, 22:00 • Estadio Manuel Ruiz de Lopera (Sevilla) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas končí. Jeho úvod patřil hostujícím fotbalistům. Ti se vedoucí brankou po přesné hlavičce Maxiho Goméze na zadní tyči uklidnili brankou, která plynula ze standardní situace v podobě rohového kopu z pravé strany.

    Poté ale domácím výrazně pomohla přesná trefa, kdy taktéž na zadní tyči se k přesnému zakončení k pravé tyči dostal León. Úvod druhého poločasu byl z obou stran hodně nepřesný. Betis měl jednu velkou šanci, kdy jeden z domácích hráčů zakončoval hlavou k pravé tyči. Álvarez vyrazil míč do bezpečí.

    Posléze ovšem domácí fotbalisté kopali rohový kop z levé strany, Feddal přeskočil protihráče a zase zakončením k pravé tyči svojí hlavou rozhodl o tom, že tři body patří Betisu.

    Hostující celek se nedostal k nějaké větší šanci v závěru utkání. Což o to, tlak měli hostující fotbalisté, ale Adán si poradil třeba i se slabou střelou Lobotky. Slovák, o kterého měla zájem Slavia, zasáhl do utkání v 81. minutě. Po svém příchodu na hrací plochu byl hodně aktivní, ale Celtě není tento fakt nic platný. (00:00:15)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zřejmě za podražení Narváeze na pravé straně dostal Radoja žlutou kartu.
     
    90+5
    Dva hráči domácích se vysunuli proti Sistovi na pravé straně. To byl velice důležitý moment, který posunul Betis blízko k výhře.
     
    90+4
    I po doteku Javiho Garciy byli hostující fotbalisté u balonu, ale jejich akce postrádala zakončení na branku Adána.
     
    90+4
    Adán vykopával na pravou stranu, kde jeho spoluhráči drželi opět chvíli balon. Ale Sanabria nemohl pokračovat v akci Betisu. Celta vhazuje z levé strany.
     
    90+3
    Jozabed šel do osobního souboje na levé straně, už byl s míčem ve vápně domácích, ale pomezní sudí viděl hostujícího fotbalistu v ofsajdu.
     
    90+3
    Naprosto bez problémů odvrátila domácí obrana centr Lobotky z levé strany. Celta se nemůže dostat do větší šance před Adánem.
     
    90+2
    Adánovi celkem dlouho trvalo než rozehrál křížem levou nohou na pravou stranu. Jeho spoluhráči v útoku neuspěli, protože po asi třech vteřinách pobytu na polovině soupeře ztratili míč.
     
    90+1
    Sanabria poté na pravé straně vyhrál osobní souboj. To se domácím fotbalistům náramně hodilo. Ale Maxi Gómez poté nezakončil ideálně z pravé strany.
     
    90+1
    Betis v obranné činnnosti dobře zhustil prostor. Lobotka měl poté minimální šanci na zakončení z levé strany z vápna domácího celku.
     
    90+5
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Betis moc nenapadal rozehrávku svého protivníka. Poté jsme viděli faul na jednoho z domácích hráčů ve středovém kruhu na polovině hostů.
     
    90
    Lobotka se na levé straně domácí šestnáctky obtočil kolem protihráče, ale jeho střela pravou nohou postrádala dobré umístění. Pokus bez razance skončil uprostřed branky, kde byly připravené rukavice Adána.
     
    89
    Levá noha Adána poslala míč do hlavičkového souboje Camarasy s jedním z hostujících hráčů. Celta poté drží míč na vlastní polovině, kde dochází ke kombinaci mužstva v černém.
     
    88
    Těžiště hry bylo na polovině hrací plochy. Ale Sisto měl posléze na levé straně k míči hodně daleko. Adán bude vykopávat od své branky a určitě pošetří další sekundy pro domácí celek.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Stanislav Lobotka (Real Club Celta de Vigo).
     
    87
    Hostující akce se vyznačovala velice dobrou přechodovou fází, která byla taktéž rychlá. Ale Lobotka přišel o balon na levé straně. Betis poté šetří čas.
     
    86
    I Radoja se dotkl míč na polovině soupeře. Nakonec Sisto neodcentroval z pravé strany a přihrál pod sebe na Malla. Jenže zakončení levé nohy nebylo sebemenším nebezpečím pro Adána. Balon šel mimo tři tyče z dvaceti metrů.

    Vít Muzikář

    Branky: 32. León (Guardado), 77. Feddal (Guardado) – 10. Gómez (Wass)

    Karty:   65. Feddal (RBE), 84. Mandi (RBE) – 70. Jozabed (CVG), 88. Lobotka (CVG), 90+5. Radoja (CVG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:8.
    Real Betis: Adán – Barragán, Mandi, Feddal, Durmisi – Joaquín (C) (84. Narváez), Guardado – Javi García, Camarasa, Guerrero (65. Tello) – León (80. A. Sanabria).
    Náhradníci: D. Giménez – Amat, Narváez, Ruiz, A. Sanabria, Tello, Tosca.

    Celta de Vigo: S. Álvarez – Roncaglia (74. Cabral), Mallo (C), Sergi Gómez (81. Lobotka), J. Castro – Wass (65. P. Hernández), Jozabed, Radoja – Aspas, Sisto, Gómez.
    Náhradníci: Blanco – Lobotka, P. Hernández, Fontàs, Portela, Cabral, Hjulsager.

    Rozhodčí: Bengoetxea

    Diváci: 45 761
    ocianews.com