Karviná – Liberec 0:1 (kon.) | Brno – Sparta 2:0 (kon.) | Slovácko – Olomouc 0:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
0:1 (0:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 26.08.2017, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • HET liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítejte u 5. kola fotbalové HET ligy. V jeho rámci se utkají dva sousedé z konečného pořadí soutěže minulého ročníku, kteří však mají letos každý trochu jiné ambice. MFK Karviná na svém útulném stadionu přivítá FC Slovan Liberec. Utkání se hraje na karvinské poměry netradičně již v sobotu.
     
    MFK Karviná

    Karviná nevstoupil do nového ročníku zrovna ideálně a je možné, že ji po loňském dlouhém boji o horní polovinu tabulky čekají méně příjemné starosti. Doma sice dosud neprohrála, podle očekávání porazila Jihlavu a před 2 týdny remizovala s Mladou Boleslaví, což je na první pohled slušný výsledek, ale při druhém pohledu do tabulky a uvědomění si, že pro Boleslav jde dosud o jediný bodový zisk v sezóně, to již vypadá poněkud jinak. Navíc Slezané určitě nepředpokládali, že ze dvou venkovních zápasů s průměrnými Bohemians a Zlínem neuhrají ani bod. Ačkoliv měli na úvod celkem solidní los, nevyužili toho a nyní je čeká série utkání, ve kterých mohou hodně získat, ale také hodně ztratit. Souboj s Libercem je tak pro ně hodně důležitý pro uchování pozice ve středu tabulky a psychické pohody v týmu.

    V kádru nedošlo přes léto k nějakým výrazným změnám a těch několik větších se většinou týkalo zadních řad. Tým by měl být zhruba stejně silný jako loni, avšak na hřišti to zatím úplně nepotvrzuje. Bylo znát, že mu na hřišti chyběl zraněný mozek Lukáš Budínský, avšak klíčový hráč je již připraven možná i ke startu v základní sestavě. Trenér Jozef Weber v úvodních 4 kolech poslal do hry celkem 18 různých hráčů, 11 z nich naskočilo do všech. Dosud nikdo nevstřelil více než jednu branku, zatím se gólově prosadili 4 hráči. Také jako nahrávač nikdo neuspěl zatím více než jednou. Nejtrestanějším hráčem je záložník Jan Šisler se 3 žlutými kartami a tento hráč tak velmi rychle čelí hrozbě jednozápasové stopky. Dosud nikdo z týmu nebyl v této sezóně vyloučen.

    Aktuální bilance Karviné:
    4 zápasy, 1 vítězství, 1 remíza, 2 porážky, skóre 4:4, 4 body a 11. místo v tabulce.

    Ligové zápasy Karviné v sezóně:
    Zlín – Karviná 1:0
    Karviná – Ml. Boleslav 1:1
    Bohemians – Karviná 2:1
    Karviná – Jihlava 2:0
     
    FC Slovan Liberec

    Liberec neprožil zrovna dobrý předchozí ročník a letos se snaží vrátit zpět do horních pater tabulky. To se mu zatím daří a je až neuvěřitelné, jakým způsobem udržují pod Ještědem konkurenceschopný tým, ačkoliv v něm téměř každou letní/zimní přestávku proběhne menší zemětřesení. Severočeši dosud prohráli pouze jednou na půdě obrozené Olomouce, v devíti hráčích dokázali doma urvat bod se Spartou, porazili Zlín a naposledy vymazali Mladou Boleslav na jejím hřišti. Teď je čeká druhé utkání venku v řadě a následující los je celkem příznivý. Slovan může během září získat velkou porci bodů a stát se opět štikou soutěže, na což jsme byli u tohoto týmu v nedávné době zvyklí. Psychicky velmi dobře naladěni přijedou do Karviné a svoji pohodu by rádi potvrdili.

    Jak již bylo naznačeno, také v poslední letní přestávce se liberecký kádr výrazně proměnil. Trenér Jindřich Trpišovský však dokáže z týmu poslepovaného z jinde nechtěných hráčů vyždímat velké věci, vedení to dobře ví a kouč tak načíná v klubu již třetí sezónu, což je v současném českém fotbale věc málokdy vídaná. V úvodních 4 kolech poslal do boje 18 různých hráčů, ze kterých však pouze 8 zasáhlo do všech utkání. Nejlepším střelcem týmu je útočník Martin Graiciar se 2 trefami. Další 4 hráči mají po jednom gólu. Nejlepším nahrávačem je útočník Roman Potočný se 2 asistencemi. Nejtrestanějšími hráči jsou záložník Milan Kerbr a obránce Ondřej Kúdela se 2 žlutými a 1 červenou kartou. Vyloučen byl v ročníku ještě záložník Filip Havelka.

    Aktuální bilance Liberce:
    4 zápasy, 2 vítězství, 1 remíza, 1 porážka, skóre 6:3, 7 bodů a 5. místo v tabulce.

    Ligové zápasy Liberce v sezóně:
    Ml. Boleslav – Liberec 0:3
    Liberec – Sparta 1:1
    Olomouc – Liberec 2:1
    Liberec – Zlín 1:0
     
    Vzájemné zápasy

    MFK Karviná a Slovan Liberec se dosud potkaly na hřišti celkem 3x. Poprvé a na dlouhou dobu naposledy v září 2010 v poháru. Tehdy druholigová Karviná zvítězila doma 1.0. Další utkání přišla až v minulém ročníku po postupu Slezanů mezi elitu. Ti zatím neřadí Severočechy mezi oblíbené soupeře, protože v lize jim dosud nedali ani gól a uhráli 1 bod. Na podzim doma remizovali 0:0, ja jaře pod Ještědem prohráli 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Berkovec – Jan Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (C) – Janečka, Šisler – Štepanovský, Panák, Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Le Giang – Čolić, Lischka, Weber, Budínský, Ramírez, Letić.

    FC Slovan Liberec: O. Kolář – Mikula, Kúdela, Karafiát – Coufal (C), Folprecht, Breite, Potočný, Kerbr – Graiciar, Voltr.
    Náhradníci: Hladký – Malinský, Knejzlík, Pulkrab, Havelka, Kulhánek, Micovčák.

    Rozhodčí: Proske – Pelikán, Flimmel.
     
    Základní jedenáctka Karviné má přes nepříliš úspěšný start do sezóny stále stejnou podobu. Trenér Weber svým vyvoleným i nadále věří. Budínský nejspíš ještě neí v takové kondici, aby zvládl celý zápas, takže i dnes ještě začíná na lavičce. Do hry se však jistě dostane.
    To sestava Liberce doznala určitých změn, ačkoliv v Boleslavi vyhrál 3:0. Po odpykání trestu se totiž vrací obránce Kúdela a záložník Kerbr. Naopak do Karviné vůbec neodcestoval Ševčík, který před týdnem odehrál celý zápas. Na lavičku se pak poprvé v kariéře posadí mladý Slovák Micovčák, který dosud hrál za juniorku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Po dopolední bouřce a zatažené obloze se odpoledne vyjasnilo a teplota vystoupala na 27°C. Je téměř bezvětří. Na konec srpna možná až moc teplo, ale jinak ideální podmínky na fotbal. Otázkou je, co to udělá s návštěvou. 15 minut před začátkem je v hledišti možná 400 diváků.
     
    Stadion se opravdu plní velice pomalu. I sektor skalních fanoušků je mnohem prázdnější než obvykle. V sektoru hostů se zatím nachází přesně 18 fanoušků s 1 vlajkou.
     
    Aktéři utkání právě vstupují na hrací plochu. Domácí v tradičních bílých dresech, hosté také ve svých obvyklých modrých.
     
    Výkop do prvního poločasu provede Karviná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nákop do pravého křídla úspěšný nebyl. Ve snaze o protiútok se sice Graiciar dobře obtočil kolem svého strážce, ale nenabral rychlost.
     
    2
    Janečka se ocitl za obranou a hnal se za skákavým míčem, Kolář však dobře vyběhl a byl u něj dřív. Janečka navíc šel do souboje skluzem a brankáře zasáhl kolíky. Nic se mu ale nestalo.
     
    3
    Přihrávku zprava do šestnáctky Hošek promáchl, takže musel zasahovat Košťál. Rohový kop.
     
    3
    Zajímavě rozehraný roh, ale hosté z něj ničeho nedosáhli.
     
    4
    Ztráta míče ještě před polovinou, Folprecht toho využil ke střeleckému pokusu zpoza půlkruhu, kterým řádně protáhl Berkovce! Rohový kop.
    4. Folprechtova dalekonosná střela
     
    4
    Opět nakrátko rozehraný roh, následný centr na zadní tyč si domácí pohlídali a Berkovec půjde odkopávat.
     
    5
    Coufal vytloukl Panáka a hosté budou vhazovat. Panák však přitom utrpěl nějaké drobné zranění a musí být ošetřován.
     
    6
    Panák odchází po svých za lajnu a za chvíli se vrátí do hry.
     
    6
    Kolmici Kůdely Coufal místo zpracování pouze tečoval vpřed a míč doskákal až k brankáři. Panák se následně vrací do hry.
     
    7
    Přetažený centr z pravé strany Kúdela hlavou vrátil jen před vápno, kde si s obtížemi zpracoval míč Janečka a druhým dotekem vypálil pod břevno, ale Kolář výborně zasáhl! Rohový kop.
    7. Janečkova bomba pod břevno, Kolář skvěle zasáhl
     
    8
    Centr z rohu na zadní tyč, kde se od trojice domácích míč odrazil po hranici malého vápna za branku.
     
    9
    Kalabiška hned v zárodku zastavil Coufalův centr, ale Severočeši mají již třetí roh.
     
    10
    Potočný však od rohového praporku poslal míč obloukem až do druhého rohu, kde nikdo nebyl.
     
    11
    Další sražený míč před šestnáctku hostů, Panák si chtěl srovnal míč na střelu, ale byl tak dlouho obtěžován, až to nedokázal.
     
    12
    Kalabiška před střídačkami velmi nepříjemně zajel do protihráče a dostává žlutou kartu.
     
    13
    Liberec chce hrát a tlačí se dopředu, zatím se však nedokáže prosadit do šance. Teď si Coufal neporozuměl na pravé straně s Voltrem.
     
    14
    Košťál vyskočil dostatečně vysoko, aby zastavil oblouk za obranu a sám zahajuje brejk Karviné.
     
    15
    Brejk táhl po pravé straně Štepanovský, centroval na penaltu Janečkovi, který se do míče položil efektními, nikoliv však efektivními, nůžkami.
    15. Janečkovy nůžky mimo
     
    16
    Kolář po malé domů nerozehrál úplně nejjistěji, ale Mikula zachoval chladnou hlavu.
     
    17
    Kerbr zahrál při zpracovávání centru na zadní tyči rukou a rychle se vrací na své místo.
     
    18
    Karviná má dnes s rozehrávkou od vlastní branky velké problémy a často nedokáže překročit půlku.
     
    19
    Janečka v souboji poslal k zemi Folprechta a následně po krátké debatě odstrčil i Kúdelu, který si to chtěl vyříkat. Rozhodčí uklidňuje situaci bez použití karet.
     
    20
    Štepanovský mohl táhnout rychlý kontr středem, ale to by musel přejít přes prvního protihráče, kterého potkal. Z protiútoku má Liberec další roh.
     
    21
    Berkovec se protlačil k míči a vyboxoval ho až do zámezí.
     
    22
    Dlouhý aut Coufala, následný střelecký pokus snad ze 35 metrů zablokoval Šisler a rozjel brejk. Ten táhl opět Štepanovský, avšak jeho centr na nabíhající dvojici Wágner – Panák zastavoval druhý jmenovaný až u brankové čáry a to jen tak, aby se pouze vhazovalo.
     
    23
    Nebezpečnou přihrávku po zemi do pokutového území likviduje pozorný Berkovec.
     
    24
    Pokus o oblouček na Moravce byl přiliš dlouhý a domácí se do šestnáctky nedostali. Zařídil to hlavičkující Mikula.
     
    25
    Hošek nepustil dlouhý nákop k nabíhajícímu Graiciarovi a odhlavičkoval ho do autu.
     
    26
    Wágner měl na hlavě po vynikajícím centru Štepanovského jistý gól! Mohl si pouze vybrat místo, kam zakončit, aby netrefil z malého vápna brankáře, jenže to nezvládl, namířil do protipohybu k zemi, kde však Kolář stihl nechat nohu!
    26. Kolářův zákrok proti Wágnerově hlavičce
     
    27
    Faul na pravém křídle, Eismann si staví míč na trestný kop.
     
    28
    Eismann kroutil míč levačkou před branku, což sice obránci dokázali odvrátit, ale míč se poté dostal doleva k Wágnerovi, který skvěle uvolnil Janečku do gólové šance, jenže domácímu záložníkovi vyšlo zakončení na levou nohu a minul branku!
    28. Janečka v jasné šanci pálí mimo
     
    29
    Potočný musel opustit hřiště na obstřik pravé nohy, ale rychle se vrátil.
     
    30
    Coufal sice odehrál míč o Kalabišku téměř až za brankovou čáru, ale rohu zabránil Eismann.
     
    31
    Zastavený protiútok Karviné na půlce, ale ta má znovu možnost usadit se v útoku.
     
    32
    Nezvládla to na dlouho, ale Hošek ve spolupráci se svými kolegy zastavil rodící se brejk Liberce ještě daleko od domácí branky.
     
    33
    Již pátý roh Liberce v utkání.
     
    33
    Potočný opět poslal míč až ke druhému praporku, ale tentokrát to jeho spoluhráči dokázali zachránit a krátce obléhali pokutové území. Breite zasprintoval do pravého křídla a jeho centr těsně před branku schoval do náruče Berkovec.
     
    34
    Nepovedený centr Moravce lapil na malém vápně Kolář a uklidňuje hru.
     
    35
    Janečka si nevšiml na pravé straně úplně volného Štepanovského, takže jen posunul míč Wágnerovi, který šel do plných. Přesto mají Slezané aut.
     
    36
    Ten však hrubě nezvládli a vhazují Severočeši.
     
    37
    Neúspěšný krátký pobyt Karviné před brankou hostů, ale kontr soupeře dokázala zastavit na jeho pravém křídle.
     
    38
    Další nákop hostů do pravého křídla zastavuje zvednutý praporek, Graiciar byl v ofsajdu.
     
    39
    Rozhodčí vysvětluje Folprechtovi, jakého faulu se dopustil. Míč na trestný kop si postavil Šisler.
     
    39
    Šisler točil míč pravačkou na penaltu, ale tam úřadoval pohotový Kolář.
     
    39
    Liberec rychle rozjel protiútok, opět po pravé straně, míč se nakonec ocitl před vápnem, kde se do něj opřel Breite a tvrdou ranou těsně minul.
    39. Breiteho střela těsně mimo
     
    40
    Kúdela nejspíš zasáhl Kalabišku do hlavy. Ten se sbírá ze země pomalu.
     
    41
    Kalabiška se však rychle otřepal a rezervoval si 41. minutu pro sebe. Nejprve v nadějné pozici na zadní tyči promáchl přízemí centr z pravé strany, vzápětí při dohrání celé akce se opřel hlavou do centru od levého praporku, ale Kolář si tento zákrok doslova vychutnal.
     
    42
    Hosté svůj postupný útok sehráli až do pravého křídla, jenže Coufal se při centru ukopl, jako už asi dlouho ne.
     
    43
    Přetažené centry jsou metlou obou týmů v tomto utkání. Nyní se cítí provinile Kalabiška.
     
    44
    Moravec zachytil kolmici a vyrazil vpřed, před půlkou byl zastaven faulem. Domácí ho ihned dlouhým nákopem rozehráli, ale před Wágnerem zachytil míč Kolář.
     
    45
    Šisler zazmatkoval po centru z levé strany a mohl být rád, že ho Kúdela fauloval.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Celkem třikrát ukázal rozhodčí domácím výhodu při akci v nastavení, ale ti se dostali nejblíže 25 metrů k brance a zakončit nedokázali.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas začal poměrně zostra, během úvodních minut si oba týmy připsaly jednu povedenou střelu zpoza šestnáckty. Za hosty pálil Folprecht, za domácí Janečka, ale brankáři byli připraveni. Následně byl sice opticky malinko lepší Liberec, ale další šance z jeho strany nepřicházely, ačkoliv kopal celkem 5 rohů. Karviná se tak často před branku soupeře nedostávala, ale když už se tam dostala, byla hodně nebezpečná. Jenže Wágner svoji tutovky hlavou poslal pouze do nohy Koláře a z další akce selhal sám před brankářem Janečka. V závěru poločasu kvalita hry lehce upadla a další šanci jsme již neviděli, takže do kabin šly oba celky bez branek.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 48%-52%
    Střely na branku: 3-1
    Střely mimo: 3-1
    Rohové kopy: 1-5
    Ofsajdy: 1-1
    Fauly: 6-14
    Žluté karty: 1-0
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    Hráči Karviné již jsou nějakou dobu na trávníku, ale rozhodčí a hosté si dávají načas.
     
    Výkop do druhé půle provede Liberec.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Folprechtův oblouček srazili domácí do autu, po kterém se hosté na delší dobu usadili v útoku.
     
    47
    Krátký centr z levé strany zakončoval v ne zrovna připravené pozici Potočný a bylo to znát. Vysoký oblouk za branku.
     
    48
    Trvalý tlak Liberce na začátku druhé půle. Karviná nebyla během prvních 3 minut s míčem za půlkou. Nadějnou přihrávku na Graiciara zastavil Košťál.
     
    49
    Centr z levé strany sice dorážel do branky Potočný, ale předcházel tomu ofsajd, takže se hráč s číslem 13 raduje zbytečně.
     
    50
    Faul na pravém křídle, trestný kop rozehraje Potočný.
     
    50
    Točil míč levačkou na penaltu, ale tam důrazně hlavičkoval jeden z bránících hráčů.
     
    51
    Karviná po změně stran poprvé s míčem za půlkou a Štepanovský hned vybojoval roh.
     
    52
    Drobné zmatky před brankou hostů po centru z rohu, ale míč se nakonec ocitl za brankou, aniž by se jednalo o zakončení.
     
    52
    Wágner se rozbíhal za obranu na pravé straně, ale již na samotném začátku stál v ofsajdu.
     
    53
    Zajímavý brejk Karviné! Eismann na jeho závěru centroval z levé strany podél brankové čáry na zadní tyč, ale pro nabíhajícího spoluhráče byl míč příliš vysoko.
     
    54
    Obrovská příležitost Karviné! Wágner vyhrál souboj 1 na 1 s Mikulou aspoň natolik, aby posunul míč doprava Štepanovskému, jehož ránu bez přípravy vyrazil Kolář zpět před šestnáctku, kde si na půlkruhu srovnal míč osamocený Panák, ale levačkou se dokonale ukopl!
    54. Panák v gólové šanci střelecky selhal
     
    55
    Potočný zůstal ležet po jednom ze soubojů a rozhodčí raději přerušuje.
     
    56
    Povzbuzení Slezané se tlačí dopředu.
     
    57
    Eismann centroval od rohového praporku, ale obránci situaci s drobnými komplikacemi na odkopu zvládli.
     
    58
    Severočeši se drobnými skoky podél pravé lajny posunují do útoku.
     
    58
    Šisler prohrál souboj s protihráčem, který se kolem něj obtočil a domácí záložník se uchýlil k tahání za dres zezadu. Žlutá karta.
     
    59
    Dvojité střídání Liberce. Voltra nahrazuje Pulkrab.
     
    60
    A Kerbra Havelka.
     
    60
    Hosté kopali roh, který se točil směrem k brance a Berkovec ho razantně vyboxoval mimo.
     
    61
    První střídání Karviné. Panáka nahrazuje Budínský.
     
    61
    Graiciar nehezky přišlápl Šislera a publikum se dožadovalo karty. Ta nepřišla.
     
    62
    Budínský se hned zapojil do hry a mohl otevřít skóre! Jenže jeho parádní ránu zpoza půlkruhu vyrazil Kolář na roh!
    62. Budínského projektil
     
    63
    Rohové kopy se zatím domácím příliš nedaří.
     
    64
    Liberec se po dešlí době snaží usadit na útočné polovině.
     
    65
    Jenže udělal chybu a bílí mohli do útoku. Na půlce zatáhl za brzdu Breite a dostává za to žlutou kartu.
     
    66
    Potočný si našel v levém rohu pokutového území prostor ke střele, ale levačkou točil míč ven z branky, až ji úplně minul.
     
    67
    Sražená střela jednoho z domácích hráčů znamená rohový kop.
     
    68
    Janečka hlavičkoval na malém vápně, ale nedokázal namířit míč na branku. Jen ho prodloužil za sebe.
     
    69
    Wágner posouval míč doprava Janečkovi, ale dal mu to příliš před sebe, takže byl na místě první křižující Mikula, kterého následně Janečka lehce fauloval.
     
    70
    Štepanovský v ofsajdu a zklamaně se vrací na vlastní polovinu.
     
    70
    Nepovedený odkop Šislera po vhazování, ale domácí mají ještě jednu šanci rozehrávat.
     
    70
    Tak tady jsem hodně zvědavý, co tomu řeknou záběry z kamer! Wágner se prodíral do šestnáctky, ocitl se za obráncem a po souboji s ním se ocitl na zemi! Z hlavní tribuny nebylo poznat, zda šlo o faul, nebo o letecký den, každopádně rozhodčí ukazuje, aby se hrálo dál!
     
    71
    Z nenápadné akce z levé strany přišla střela z deseti metrů z kopačky Breiteho, která rozvlnila boční síť!
     
    72
    Největší šance dosavadního průběhu zápasu! Pulkrab se ocitl za obranou a z levé strany postupoval sám na Berkovce, který vyběhl proti střelci. Pulkrab se rozhodl po obstřel po zemi, ale provedl to špatně a Berkovec stihl zasáhnout!
    72. Pulkrab šel sám na branku, Berkovec ho vychytal.
     
    73
    Ještě jedna příležitost Liberce v krátké době, ale Graiciar z levého rohu šestnáctky technickou střelou zakroutil míč mimo šibenici.
     
    74
    Karviná je jako opařená a nedokáže se vymanit z tlaku soupeře.
     
    75
    Štepanovský zajel do protihráče, zastavil rozvíjející se akci a dostává žlutou kartu.
     
    76
    Slezané po delší době v útoku a vytěžili z toho faul na pravém křídle.
     
    78
    Druhé střídání Karviné. Štepanovského nahrazuje Letić.
     
    78
    Eismannův centr z trestného kopu obránci odvrátili před šestnáctku, kde byl při snaze o střelu poslán zezadu k zemi Šisler a Karviná má přímý kop z 18 metrů!
     
    79
    Budínský perfektně přestřelil zeď a mířil pod břevno, ale Kolář míč vyškrábl na roh!
    79. Výborný pokus Budínského z trestného kopu Kolář vyráží.
     
    80
    Po rohovém kopu a nepovedeném zakončení Šislera vznikl zmatek před brankou Severočechů, jenže Wágnerovi se míč zamotal pod nohy a bylo po šanci.
     
    81
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po sérii velkých šancí na obou stranách se stadion dočkal první branky, ale radost z ní rozhodně nemá! Situaci 5 na 4 totiž Folprecht vyřešil krásným obloučkem doprava na rozběhnutého VLADIMÍRA COUFALA, který si zpracoval míč a prostřelil Berkovce! Liberec vede 1:0! Asistence: Zdeněk Folprecht.
    81. Vladimír COUFAL - 0:1
     
    82
    Hráči hostů se v rámci oslav gólu šli občerstvit k vlastní střídačce a rozhodčí ukazuje, že tento čas bude nastaven.
     
    83
    Na zemi zůstává ležet Potočný, nebylo vidět, zda vůbec došlo k nějakému kontaktu. Stadion nespokojeně píská a hra je nakonec přerušena.
     
    84
    Poslední střídání Karviné. Kalabišku nahrazuje Ramírez.
     
    85
    Poslední střídání Liberce a také celého zápasu. Potočný se po ošetření zvedl a velmi pomalu došel za pískotu tribun ke střídačkám. Na hřiště jde Knejzlík.
     
    86
    Domácí se zatím nemohou dostat do tlaku, hru se hostům podařilo úspěšně rozkouskovat. Nyní navíc ofsajd Karviné.
     
    87
    Liberec udržel míč na útočné polovině a navíc si Breite vykoledoval faul.
     
    88
    Nakrátko rozehraný trestný kop, několik přihrávek na levé straně a centr do šestnáctky, který byl odvrácen.
     
    88
    Ramírez při snaze odclonit protihráče od míče zasáhl loktem jeho obličej a dostává žlutou kartu.
     
    89
    Neskutečně rozzkouskovaná hra. Rozhodčí přerušuje snad každých 20 sekund. Karviná je zatím absolutně bezzubá.
     
    90
    Šisler vyhrál hlavičku proti dvěma protivníkům a zakládá domácí útok.
     
    90
    Ve druhé půli se budou nastavovat 4 minuty.
     
    90+1
    Mohlo být vyrovnáno! Výborný centr Eismamnna z levého křídla lízl Košťál těsně za zadní tyč!
    90+1. Košťálova hlavička mimo
    90+1. Košťál mohl hlavou vyrovnat, těsně minul.
     
    90+1
    Brankář Kolář tak dlouho otálel s odkopem od branky, až dostal žlutou kartu.
     
    90+2
    Letić nešetrným zákrokem ukončil akci Liberce 30 metrů od branky domácích a dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Severočeši po rozehrání trestného kopu poslali míč k rohovému praporku a tam takticky šetří čas, což se jim daří.
     
    90+4
    Moravec sice obešel Folprechta, ale spoluhráči nebyli rozběhnutí, takže jeho až příliš dlouhý oblouk končí u vyběhnutého Koláře.
     
    90+4
    Karviná se sice drží na útočné polovině, ale její snaha o vyrovnání je zatím marná.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas také nabídl vyrovnanou podívanou, ve které měly oba celky pasáže, kdy protivníka výrazně zatlačili. Bylo k vidění velké množství šancí na obou stranách, dlouho však vládli brankáři, případně měli střelci špatnou mušku. Štepanovského ránu do protipohybu vyrazil Kolář, to samé dokázal se střelou střídajícího Budínského. Na pomezí 70. minuty měli hosté 3 šance během 3 minut, ale Breite jen rozvlnil boční síť, střídající Pulkrab v samostatném náběhu nechal vyniknout Berkovce a Graiciar technicky minul branku. Karviná poté dostala výbornou možnost trestného kopu z 18 metrů, ale Budínského pokus pod břevno Kolář vyškrábl. Tak přišel trest na druhé straně. V 81. minutě vyřešil Havelka situaci 5 na 4 ideální přihrávkou na Coufala, který prostřelil brankáře. V závěru se hostům podařilo hru rozkouskovat, takže jedinou šanci na vyrovnání měl v nastavení hlavičkující Košťál, který však těsně minul. Karviná začíná v této sezóně doplácet na chabou produktivitu a Liberec si z vyrovnaného utkání odváží 3 body po vítězství 1:0.
     
    Statistiky zápasu

    Držení míče: 46%-54%
    Střely na branku: 6-3
    Střely mimo: 5-5
    Rohové kopy: 5-6
    Ofsajdy: 4-3
    Fauly: 17-22
    Žluté karty: 5-2
     
    Uktání sledovalo pouhých 2 813 diváků. Obyvatelé Karviné a okolí by se nad docházkou na fotbal měli výrazně zamyslet, protože při víceméně nulové ligové historii ve městě a kapacitě místního útulného stadionu by mělo být pravidelně vyprodáno.
     
    Liberec se hubeným vítězstvím prozatím posunul na 2. místo tabulky a bude čekat, co na to soupeři v dalších utkáních 5. kola HET ligy. Karvinou naopak pravděpodobně čeká sestup z 11. místa níže a její potíže s produktivitou ji začínají nepříjemně zařazovat mezi celky, které nejspíš budou bojovat o záchranu.
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (18:12:28)

    Libor Štěpán

    Branky: 81. Coufal (Folprecht)

    Karty:   12. Kalabiška (KAR), 58. Šisler (KAR), 75. Štepanovský (KAR), 88. Ramírez (KAR), 90+2. Letić (KAR) – 65. Breite (LIB), 90+1. O. Kolář (LIB)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:22.
    MFK Karviná: Berkovec – Jan Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (C) – Janečka, Šisler – Štepanovský (78. Letić), Panák (61. Budínský), Kalabiška (84. Ramírez) – Wágner.
    Náhradníci: Le Giang – Čolić, Lischka, Weber, Budínský, Ramírez, Letić.

    FC Slovan Liberec: O. Kolář – Mikula, Kúdela, Karafiát – Coufal (C), Folprecht, Breite, Potočný (85. Knejzlík), Kerbr (60. Havelka) – Graiciar, Voltr (59. Pulkrab).
    Náhradníci: Hladký – Malinský, Knejzlík, Pulkrab, Havelka, Kulhánek, Micovčák.

    Rozhodčí: Proske – Pelikán, Flimmel

    Diváci: 2 813
    ocianews.com