Karviná – Liberec 0:1 (kon.) | Brno – Sparta 2:0 (kon.) | Slovácko – Olomouc 0:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:0 (1:0)
AC Sparta Praha
Sobota 26.08.2017, 17:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • HET liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek z fotbalového stadiónu na Srbské všechno, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera! U sledování dalších online přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (18:59:26)
     
    Dnešní utkání sledovalo 8 016 diváků!
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:10. Rohy: 3:8.

     
    Je konec! Velké překvapení je na světě, protože tohle čekal jen málokdo! Favorizovaná Sparta prošpikovaná hvězdami padla na půdě posledního Brna 0:2 a domácí celek si připisuje proti věhlasnému soupeři vůbec první výhru v celé sezóně!

    Ve druhé půli jsme viděli jedinou trefu, o níž se po necelé hodině hry postaral obránce Lukáš Vraštil, který zůstal sám na pravé straně a prudkou ranou zamířil přesně do šibenice! Domácí poté právě po vyloučení autora druhého gólu dohrávali o deseti, ale ubránili se, zatímco Sparta ani jednu ze svých šancí...
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nakonec ještě Škoda vyhrál ve vzduchu míč pro Kratochvíla, ten mu míč vrátil, a Škoda z levé strany pořádně protáhl brankáře Koubka.
     
    90+2
    A právě Biabiany na zadní tyči nedosáhla ani asi na poslední centr zápasu, Melichárek bude vykopávat.
     
    90+1
    Mezitím, co pořadatel oznámil, že se budou nastavovat dvě minuty, prolětel nepovedený centr Sparty vápnem Brna a Biabianyho skvěle od míče odstavil Lutonský.
    90. Ben Chaimovu dělovku vytáhl Melichárek na roh
     
    90
    Biabianyho centr odvrátila obrana Zbrojovky k Ben Chaimovi, který vyslal z dálky hodně vydařenou ránu a Melichárek měl co dělat, aby ji vyrazil na rohový kop!
     
    89
    Na druhé straně navíc ojediněle a nečekaně vypálil z voleje Kratochvíl, jeho rána Koubkovi nenadělala starosti, když si to namířila do jeho rukavic.
     
    88
    Další centr vyslal opět Biabiany, který hledal duo Janko – Lafata, první jmenovaný však místo zakončení zpískal jen tvrdý faul na Kijanskase a hra je znovu přerušena.
     
    87
    Jovanovič autovým vhazování nenašel Škoda, dobře zasáhl Biabiany. Následně fauloval Kratochvíl a Sparta se s vypětím sil žene dopředu.
    86. Biabianyho centr proletěl neškodně kolem Lafaty do zámezí
     
    86
    Po dlouhém obléhání se Biabiany jednoduše zbavil Lutonského, míč kroutil nebezpečně kolem Melichárka na zadní tyč, jenže balón si to namířil vedle pravé tyče.
     
    85
    Střídající Kratochvíl se Škodou zabojovali na útočné polovině, dvakrát vybojovali aut a znovu podrželi míč daleko od branky Melichárka.
     
    84
    Tal Ben Chaim zkusil tentokrát z hranice vápna sám místo centru vypálit, izraelský záložník ale zatím nehraje dobré utkání a míč poslal vysoko nad branku.
     
    83
    Zbrojovka už jen odkopává míče, co to dá, nyní ji však pomohla sama Sparta, která poslala míč do zámezí a Melichárek bude vykopávat.

    Daniel Kinc

    Branky: 23. Polák (T. Pilík), 58. Vraštil (Přichystal)

    Karty:   45. Pavlík (BNO), 47. Vraštil (BNO) – 13. Mareček (SPA), 65. Vácha (SPA)   67. Vraštil (BNO)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:10. Rohy: 3:8.
    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jakub Šural – Polák, Sedlák – Přichystal (70. Jovanović), T. Pilík (76. Kratochvíl), Lutonský – Koné (54. Michal Škoda).
    Náhradníci: Halouska – Jovanović, R. Buchta, Fortes, Ashiru, Michal Škoda, Kratochvíl.

    AC Sparta Praha: Koubek – Zahustel (46. Vatajelu), Hovorka, Mareček, Nhamoinesu – Vácha (70. Janko), Mandjeck (43. Sáček) – Biabiany, Josef Šural, Ben Chaim – Lafata (C).
    Náhradníci: Dúbravka – Štetina, Karavajev, Vatajelu, Janko, Juliš, Sáček.

    Rozhodčí: Příhoda – Paták, Blažej.

    Diváci: 8016
    ocianews.com