Bournemouth – Manchester City 1:2 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Southampton 0:0 (kon.)
Newcastle – West Ham 3:0 (kon.) | Watford – Brighton 0:0 (kon.) | Manchester Utd. – Leicester 2:0 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
1:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 26.08.2017, 13:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (15:50:57)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:14.
     
    Velmi zajímavé a nervy drásající utkání je u konce, Manchester se nakonec raduje z druhého tříbodového zisku v tomto ročníku, z Vitality Stadium si totiž odváží výhru poměrem 2:1. Začátek zápasu přitom hostům absolutně nevyšel, Bournemouth jejich nekoncentrovaný a lehkovážný přístup potrestal už ve třinácté minutě, kdy se náramně trefil Charlie Daniels, jehož rána se už nyní zařadila mezi hlavní adepty na gól roku. O chvíli později velkou šanci neproměnil Defoe, na druhé straně naopak po Silvově brilantní kolmici vyrovnal Gabriel Jesus. Zbytek první půle patřil The Sky Blues, kteří si místy vytvářeli až enormní tlak, Asmir Begović ale vychytal jak Danila, tak i Fernandinha.

    Druhý poločas už se nesl v o poznání klidnějším duchu, oba celky si před koncem základní hrací doby vypracovaly po jedné příležitosti. V jednašedesáté minutě orazítkoval tyč Joshua King, necelou čtvrthodinu nato jej napodobil hlavičkující Nicolás Otamendi. To hlavní se ale odehrálo v nastaveném čase. Nejprve mohl The Cherries zpět do vedení poslat King, Ederson ale předvedl zákrok zápasu. Hned z následné protiakce se prosadil Raheem Sterling, jenž si vstřelení vítězného gólu užil jen napůl, za slavení s fanoušky byl totiž po druhé žluté a následné červené kartě vyloučen. Svěřenci Eddieho Howea si dnes remízu s favorizovaným soupeřem zasloužili, po třech kolech ale zůstávají stále bez bodu.
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází John Stones.
     
    90+9
    Tak pozor, Raheem Sterling dostává červenou kartu! Je mi trochu záhadou, za co Mike Dean anglického záložníka vyloučil. Dost možná to bylo za Sterlingovo vběhnutí mezi fanoušky, což se ale vzhledem k obrovské euforii dá v takovém okamžiku pochopit. Hodně přísné vyloučení...
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Harry Arter (AFC Bournemouth).
    90+7. Raheem STERLING - 1:2
     
    90+7
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné! The Citizens, kterým v průběhu druhého poločasu docházely síly a nápady, se v sedmé minutě nastavení dostávají do vedení. De Bruyne roztáhl hru na kraj šestnáctky, odkud Danilo nalezl v oblasti penaltového puntíku čekajícího RAHEEMA STERLINGA, po jehož pokusu, který nešťastně tečoval Andrew Surman, míč skončil až v síti. Domácí tento moment musí opravdu mrzet, zvláště kvůli šanci, kterou před pár okamžiky neproměnil King.
     
    90+6
    Domácí si mohli ztracené vedení v samotném závěru vzít zpět! Mendy zazmatkoval a přišel o balon ve velmi nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky, načež se vpřed řítil Joshua King, proti jeho zdařilé ráně ke vzdálenější tyči ale skvěle zasáhl Ederson.
     
    90+6
    Agüero kousek před pokutovým územím sklepl pro Saného, jehož centr na rohový kop pro jistotu odklidil Charlie Daniels. Tato standardní situaci hostům nic nepřinesla, o což se postaral zasahující Begović.
     
    90+5
    Závěr utkání je hodně rozkouskovaný a také nervózní z obou stran. Dalším držitelem se kvůli svému zákroku na Saného stává Adam Smith.
     
    90+4
    Benik Afobe po souboji s Otamendim zažil opravdu nepříjemný pad zpět na zem. S jeho zdravotním stavem to příliš dobře nevypadá, Eddie Howe se proto rozhoduje Afobeho nahradit Lysem Moussetem.
     
    90+3
    Hloupý zákrok od Sterlinga. Anglický mladíček byl čistě odstaven Arterem, tuto skutečnost ale neunesl a svého protivníka zbytečně fauloval zezadu – o udělení žluté karty nemůže být sporu.
     
    90+2
    Po Mendyho dobré práci hosté navíc vybojovali další rohový kop. Od Saného balon doputoval až k zadní tyči, kde jej do bezpečí stihl odvrátit Harry Arter. K odraženému míči se se štěstím dostal Sterling, jeho rána ale skončila vysoko nad brankou.
     
    90+1
    Manchester City ještě má šanci s určitě nepříznivým výsledkem tohoto mače něco provést, nad rámec základní hrací doby se totiž bude nastavovat hned pět minut.
     
    90
    Hráči mají možnost se krátce před koncem zápasu ještě osvěžit. v šestnáctce Bournemouthu totiž probíhá ošetřování Dana Goslinga, který ve snaze zabránit Sanému ve střele inkasoval nešťastný úder loktem do obličeje.
     
    89
    Leroy Sané se z pravého křídla propracoval až do pokutového území, kde se po přehození míče na silnější levačku pokusil o střelu, ta ale postrádala potřebný důraz a stala se snadnou kořistí pro Asmira Begoviće.
     
    88
    Mendy vyslal k Otamendimu velmi pomalou a nedůraznou zpětnou přihrávku, načež musel hostující stoper velmi rychle zareagovat, aby do samostatného úniku nepustil nepříjemně napadajícího Afobeho.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Daniels – 21. Jesus (Silva), 90+7. Sterling (Danilo)

    Karty:   23. Aké (BTH), 75. S. Cook (BTH), 86. Mings (BTH), 90+5. A. Smith (BTH), 90+7. Arter (BTH) – 56. Kompany (MAC), 56. Silva (MAC), 67. Otamendi (MAC), 79. Mendy (MAC), 90+3. Sterling (MAC)   90+9. Sterling (MAC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:14.
    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings, Daniels – Gosling, Surman (C), Arter – J. King, Defoe (73. Afobe, 90+4. Mousset).
    Náhradníci: Boruc – B. Smith, L. Cook, Fraser, Ibe, Mousset, Afobe.

    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Mendy – Fernandinho – B. Silva (66. Agüero), Silva (90+10. Stones), De Bruyne, Sterling – Jesus (82. Sané).
    Náhradníci: Bravo – Stones, Agüero, Mangala, Delph, Sané, Y. Touré.

    Rozhodčí: Mike Dean – Simon Long, Ian Hussin

    Diváci: 10 419
    ocianews.com