Zlínsko – Uničov 1:6 (kon.) | Prostějov – Hulín 0:3 (kon.) | Líšeň – Vyškov 0:4 (kon.)
HFK Olomouc – Petřkovice 0:2 (kon.) | Rýmařov – Hlučín 2:1 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
0:2 (0:1)
FC Odra Petřkovice
Sobota 26.08.2017, 16:30 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ani ve druhém poločase se domácí nedokázali dostat do tempa, čímž utkání logicky skončilo jejich porážkou. Hanáci se Petřkovicím v mnoha věcech nedokázali vyrovnat a stále se potýkali s velkou chybovostí a množstvím nepřesností. Petřkovice naopak jen potvrdily velkou formu, kterou neovlivnila ani nucená týdenní přestávka kvůli klimatickým podmínkám ve Valašském Meziříčí, neboť tabulkou už nyní stoupají. HFK potvrdilo klesající tendenci a špatnou psychickou pohodu, bude na kouči Sedláčkovi, zda s tím dokáže ještě něco udělat. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:28:48)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Holice se tlačí na soupeřovu půlku, avšak k větším možnostem se dostat už nedokáže. Petřkovice jsou v laufu a nabytý výsledek už zřejmě ubrání.
     
    88
    Petřkovice naposledy střídají, Mario Latocha si střihne posledních pár minutek místo Radovana Lokši.
     
    87
    Baranek se valil přesně kolem padajícího Seiberta, k šanci se však nedostal. Holice se už viditelně ani moc nesnaží, což vyhovuje jen a jen Petřkovicím.
     
    86
    Špavelko dostal při dorážce Plesníka pořádně naloženo, ale šanci holického týmu zabránil. Domácí tým bude kopat rohový kop, Petřkovice teď na hřišti hodně polevily.
     
    85
    Tým Petřkovice právě vstřelil branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Do rozhozené defenzívy Holických vpálil agilní MAREK STRAKOŠ, který ránou na vzdálenější tyč, nedal možnost Muchovi na úspěšný zákrok. Holici se jen ukázaly v jasném světle její nedostatky, neboť Petřkovice využily parádní rychlosti.
     
    84
    Holičtí fotbalisté se natlačili do defenzivní poloviny Petřkovic, jenomže z vlastního tlaku nic nemají. Hostující hráči díky velké vervě drží velmi nadějné vedení.
     
    82
    Petřkovice podruhé vystřídaly, pozici Adama Leibla zaujal Roman Holiš.
     
    82
    Horka měl na noze vyrovnání, jenomže střelou z voleje z penaltového puntíku pálil těsně nad břevno. Godulovi spadl pořádný kámen ze srdce, neboť tohle byla jasná gólovka.
     
    81
    Standardka Holice se moc nepovedla, neboť centr mířil příliš nízko. Petřkovičtí fotbalisté odehráli míč do zámezí, jelikož jsou opravdu pod velkým tlakem.
     
    80
    Adam Leibl (PEK) obdržel žlutou kartu za přerušení šance Banasika.
     
    79
    Seibert dnes nemá svůj den, jelikož tentokrát místo zabránění šance poslal patičkou soupeře do šance. Petřkovice ovšem nabídnuté příležitosti nevyužily.
     
    78
    Odra se jednoduchou kombinací dostala do hloubky holické obrany, čehož mohl využít Lokša. V situaci byl ale rychlejší Buček, jen mu míč odpálil skoro z kopačky.
     
    77
    Leibl už je ovšem znovu na nohou, jelikož se už zapojil i svou měrou do hry. Nakonec nebylo potřeba ani ošetřování.
     
    76
    Banasik po ztrátě míče shodil na trávník Leibla, hra je pro tuto chvíli kvůli zranění asi přerušena.
     
    75
    Domácí mančaft se stále velmi snaží o zvýšení aktivity, neboť vytahuje napadání mnohem výše, než tom bylo na začátku poločasu. Petřkovice jsou hluboko zatlačeny.
     
    74
    Lokša je opravdu duší kanonýrem! Na několikrát udržel balón a jeho rána, kterou na poslední chvíli tečoval Horka, málem skončila v síti. Mucha bude ovšem čelit nakonec rohu.
     
    73
    Spurný hned po pár sekundách na hřišti zkoušel atakovat rozehrávku Goduly, avšak byl o chvilku pomalejší. Petřkovice se pro tuto chvíli ubránily.

    Johan Čáp

    Branky: 29. Neumann, 85. Strakoš

    Karty:   28. Seibert (HFK), 29. Chlopek (HFK), 62. Plesnik (HFK) – 47. Špavelko (PEK), 80. Leibl (PEK)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Buček, Horka, Seibert, Chlopek (32. Blažkovský), Banasik, Karčmář, Schmidt (56. Weinlich), Plesník, Žůrek, Bořil (72. Spurný)
    Náhradníci: Snášel – Blažkovský, Drmola, Weinlich, Spurný

    FC Odra Petřkovice: Godula – Švancer, Moskál, Hrdlička (62. Strakoš), Leibl (82. Holiš), Neumann, Baranek, Lokša (88. Latocha), Polášek, Staněk, Špavelko
    Náhradníci: Chvěja – Sporysz, Holiš, Latocha, Žyla, Strakoš

    Rozhodčí: Mayer – Sedláček, Lenfeld

    Diváci: 191
    thejrc.org