Ružomberok – Trenčín 3:3 (kon.) | Michalovce – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Prešov – Senica 2:2 (kon.)
Nitra – Dunajská Streda 3:1 (kon.)
konec
FC Nitra
3:1 (0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 26.08.2017, 19:00 • Štadión pod Zoborom, Nitra • Niké liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Nitry zostanú aj pred reprezentačnou prestávkou na čele Fortuna ligy. Po polčase síce prehrávali s Dunajskou Stredou 0:1, no v druhom dejstve sa až trikrát strelecky presadili. Hrdinom zápasu je opäť Filip Balaj, ktorý pridal na svoje konto ďalšie dva presné zásahy. Gólový účet zápasu uzavrel Márius Charizopulos, ktorý sa prezentoval parádnou strelou ľavačkou. Skončila sa síce nepriestrelnosť Lukáša Hrošša, no podstatnejšie je to, že sa zároveň končí aj neporaziteľnosť hráčov zo Žitného ostrova. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:56:12)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Exekútorom priameho kopu bol napokon Marin Ljubicić. Ten sa poriadne oprel do lopty, no nasmeroval ju mimo brány. Odkopávať sa už nebude, pretože Peter Ziemba končí dnešné stretnutie.
     
    90+2
    V samotnom závere duelu budú mať ešte hostia výhodu priameho kopu z dobrej vzdialenosti. Ten zrejme rozohrá Erik Pačinda, ktorý môže skorigovať skóre zápasu.
     
    90+1
    Tak teraz sme boli svedkami kuriózneho momentu, keď Erik Pačinda zle hodil aut. Hostia tak prichádzajú o loptu a vhadzovať tak budú zverenci Ivana Galáda.
     
    90
    Domáci futbalisti sa už nikam neponáhľajú a smerujú za ďalším trojbodovým ziskom. Hlavný rozhodca Peter Ziemba pridáva k riadnemu hraciemu času ešte dve minúty.
     
    89
    V krátkom časovom úseku mali hostia výhodu ďalšieho rohového kopu. Ten opäť zahral Zsolt Kalmár, ale hlavný rozhodca píska faul na brankára Lukáša Hrošša.
     
    88
    Marin Ljubicić vystrelil spoza pokutového územia. Jeden z domácich obrancov ale dokázal jeho strelu zblokovať, a tak bude rohový kop rozohrávať Zsolt Kalmár.
     
    87
    Hostia sa ešte dostali k streleckému pokusu, no mám pocit, že ten zblokoval Erik Pačinda. Zverenci Marca Rossiho v druhom polčase absolútne odišli, čo ich môže mrzieť.
     
    86
    Dunajská Streda sa ešte snaží zdramatizovať priebeh dnešného zápasu. Ten mala veľmi dobre rozohraný, ale napokon zrejme odíde z Nitry bez bodového zisku.
     
    85
    Posledné striedanie na strane Dunajskej Stredy. Na trávnik ešte príde Esmerald Aluku, ktorý vymení dnes pomerne nevýrazného Yvesa Simona Pamboua.
     
    84
    Márius Charizopulos sa tak veľmi radoval zo streleného gólu, až za to dostal žltú kartu. Niečo podobné sme dnes videli aj v anglickej Premier League, kde takisto za gólovú oslavu dostal kartu Raheem Sterling.
     
    83
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti v krátkom slede pridávajú tretí gól do siete brankára Patrika Maceja. Ten bol teraz absolútne bezmocný. Po rohovom kope sa lopta odrazila na kopačku gréckeho futbalistu MÁRIUSA CHARIZOPULOSA a ten z dobrých 20 metrov parádnou strelou ľavačkou skóruje.
     
    82
    Domáci futbalisti budú mať výhodu rohového kopu, keďže dobre zapracoval Patrik Abrahám. Loptu si už berie Tomáš Kóňa a pošle ju smerom do pokutového územia.
     
    80
    Do konca dnešného zápasu zostáva už len desať minút a Nitrania smerujú za piatym víťazstvom v tejto sezóne. Hostia budú mať čo robiť, aby dokázali pod Zoborom vydolovať aspoň jeden bod.
     
    79
    Nitra dala gól!
    Nováčik súťaže na domácom ihrisku otáča nepriaznivé skóre zápasu. Márius Charizopulos centroval z ľavej strany a v pokutovom území hľadal FILIPA BALAJA. Ten prekvapujúco vyhral súboj s brankárom Patrikom Macejom a následne poľahky poslal loptu do siete.
     
    79
    Domáci tréner Ivan Galád poslednýkrát v dnešnom zápase strieda. Na ihrisko sa napokon dostane aj Patrik Abrahám, ktorý vymení záložníka Reného Kotríka.
     
    78
    Z pravej strane sa centroval do domáceho pokutového územia Marko Živković. Loptu ale odkopol do bezpečného priestoru domáci obranca Richard Križan.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 47. Balaj (Charizopulos), 79. Balaj (Charizopulos), 83. Charizopulos – 20. Pačinda (Kalmár)

    Karty:   57. Kóňa (NIT), 84. Charizopulos (NIT) – 56. Ljubicić (DUN), 72. Huk (DUN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:16.
    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Ivančík (46. Charizopulos), Šimončič (C), Kotrík (79. Abrahám), Kóňa – Balaj, Valenta (46. Fábry).
    Náhradníci: Kolmokov – Šurnovský, Steinhübel, Charizopulos, Fábry, Fabiš, Abrahám.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić (C) – K. Vida (66. Ľupták), Pambou (85. Aluku), Kalmár, Čmelík (58. Divković) – Pačinda.
    Náhradníci: Száraz – Ľupták, Domonkos, Koštrna, Divković, Špiriak, Aluku.

    Rozhodčí: Peter Ziemba – Roman Slyško a Gabriel Ádám.
    thejrc.org