Boavista – Aves 1:0 (kon.) | Sporting – Estoril 2:1 (kon.) | Braga – Porto 0:1 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
2:1 (2:0)
GD Estoril Praia
Neděle 27.08.2017, 19:00 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sledovali jsme velmi zajímavý zápas. V úvodu utkání se domácí celek rychle dostal do vedení 2:0. Ve druhém poločase se prosadil hostující celek, a tak bylo zaděláno na drama. V nastaveném čase dostali domácí míč za brankovou čáru, ale Bas Dost byl v ofsajdu, a tak gól neplatil. Následně přesně zamířil také hostující hráč a Estoril se radoval z vyrovnání, jenže i zde byla gólová radost předčasná. I v tomto případě se jednalo o ofsajd. Body za výhru 2:1 získává Lisabon. (20:59:49)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Je tu konec.
     
    90+4
    Hostující celek se radoval z vyrovnávající branky, ale hlavní sudí dostal do sluchátka informaci, že hned dva hráči ve žlutém byli v ofsajdu, a tak gól platit nemůže.
     
    Estoril právě vstřelilo branku!
     
    90+3
    Bas Dost dostal sice po pěkné akci míč za brankovou čáru, ale zakončení přecházelo postavení mimo hru. Gól tak platit nemůže.
     
    90+2
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Marcos Acuňa, přichází Iuri Medeiros.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Joel (GD Estoril Praia). Bruno Fernandes byl zastaven nedovoleně, a tak hostující hráč dostává zcela po právu žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty nad rámec základních devadesáti.
     
    90
    Bas Dost výtečně hlavičkoval v předbrankovém prostoru, ale jeho zakončení o nějakých dvacet centimetrů minulo levou tyč.
     
    89
    Lisabon pokračuje v aktivní hře, míč na útočné polovině má Gelson Martins. Následně musel ale postup před branku zbrzdit, neboť nebyl komu přihrát.
     
    88
    A mohlo být hotovo, do výborné střelecké pozice se dostal jeden z domácích hráčů, ale hostujícího brankáře nepřekonal. Skvěle balon zastavil José Moreira.
     
    87
    Zápas je zdramatizovaný, hosté cítí šanci na vyrovnání, nyní to bude velký tlak na domácí defenzivní řady.
    85. Lucas EVANGELISTA - 2:1
     
    85
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Hostující celek bojuje a nyní se dokázal prosadit. K odraženému míči se dostal LUCAS EVANGELISTA, jehož rána bez přípravy zapadla přesně do branky, Rui Patrício nedokázal míč zastavit.
     
    84
    Hosté se nevzdávají, bojují do poslední minuty. Díky své aktivitě budou mít k dispozici rohový kop. Rozehráno nakrátko, po nepovedené střele zakončoval Lucas Evangelista do středu branky, kde byl gólman Rui Patrício.
     
    83
    Radosav Petrović zkoušel míč z pravé strany přenést do středu hrací plochy, kde byl volný jeho kolega pro střelu. Centr byl ale nepřesný.
     
    82
    Estoril prospal úvod zápasu, inkasoval rychlé dvě branky. Ve druhém poločase změnil styl hry, vypracoval si několik šancí, ale nedokázal je proměnit. Nyní už si domácí celek výsledek pravděpodobně pohlídá. Dobře to teď udělal bek Sebastián Coates, který zastavil akci soupeře.

    Jan Prošek

    Branky: 4. Mathieu, 11. B. Fernandes – 85. Evangelista

    Karty:   35. Battaglia (SPL), 66. B. Fernandes (SPL), 74. Acuňa (SPL) – 45. Duarte (ETR), 54. Evangelista (ETR), 59. Claro (ETR), 75. P. Monteiro (ETR), 90+1. Joel (ETR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:24.
    Sporting Lisabon: Patrício – Coentrão (61. B. César), Mathieu, Coates, Piccini – Acuňa (90+2. I. Medeiros), B. Fernandes, Battaglia, G. Martins – Dost, Alan Ruiz (68. Petrović).
    Náhradníci: Salin – B. César, Doumbia, Figueiredo, I. Medeiros, Petrović, Ristovski.

    GD Estoril Praia: J. Moreira – Mano (46. Aguilar), Diakhité (46. Joel), P. Monteiro, F. Fonseca – Evangelista, Duarte (74. Rodrigues), A. Lima – Tocantins, Kléber, Claro.
    Náhradníci: Ribeiro – Joel, Indio, Wesley, Gonçalo Brandão, Aguilar, Rodrigues.
    bahis siteleri