Prostějov – Pardubice 2:1 (kon.) | Košice – Tychy 4:3 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:3 (kon.)
Slavia – Plzeň 0:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Kladno 5:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.) | Pelhřimov – Žďár n/S 6:5 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 5:4 (kon.)
Vsetín – Třebíč 3:4 (2:3 po s.n.) | Děčín – Řisuty 4:3 (2:1 po s.n.) | Znojmo – MAC Budapešť 5:3 (kon.)
Nymburk – Kolín 0:5 (kon.) | Kobra – Letňany 8:1 (kon.) | Frýdek-M. "B" – Poruba "B" 8:4 (kon.)
Písek – Motor ČB junioři 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
HC Kobra Praha
8:1 (4:0, 2:1, 2:0)
HC Letci Letňany
Čtvrtek 31.08.2017, 18:00 • ZS HC Kobra Praha • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím u odvety přípravného pražského derby. Proti sobě na stadionu v Braníku nastoupí domácí HC Kobra Praha proti hostujícím HC Letcům Letňany. Předchozí zápas, hraný v Letňanech, zcela ovládl tým ze severní části Prahy. Uvidíme, zda se Kobra před domácím publikem nebude chtít nechat zahanbit a vrátí svému soupeři porážku.
     
    HC Kobra Praha

    Poté, co Kobra v loňském ročníku zcela ovládla základní část 2. ligy a mířila k postupu do WSM ligy, narazila v semifinále play-off na jablonecké Vlky. Zpočátku to vypadalo na celkem jasný postup pražského celku, v prvním domácím utkání dokázala Kobra svého soupeře porazit výrazným rozdílem 8:2. Následné zápasy však byly zcela vyrovnané a žádný z nich neskončil v základní hrací době. Vlci poté Kobru roztrhali a sami postoupili do kvalifikace o WSM ligu, v ní však úspěšní nebyli. Po sezóně se kádr Kobry obměnil a Pražané znovu bojují o postup do vyšší soutěže.

    Branický tým má za sebou již čtveřici přípravných utkání. Vůbec poprvé nastoupil na začátku srpna proti západočeským Klatovům. Přestřelka nakonec skončila lépe pro hostující Klatovy, které si odvezly výhru 5:4. Následně oba týmy sehrály odvetný zápas, tentokrát však na západě Čech. I tento zápas byl velmi vyrovnaný a došel až do samostatných nájezdů. V nich měli více štěstí Pražané, kteří dokázali vrátit soupeři porážku z hlavního města. Následovalo již zmíněné první derby proti Letňanům. Letci zcela ovládli vzdušný prostor na úrovni své ledové plochy a zvítězili 7:3. Zatím poslední zápas sehrála Kobra doma proti jihočeskému Táboru. Celkem deset vstřelených branek nakonec připadlo v lepším poměru pro domácí celek, který dokázal svého soka přehrát 6:4.
     
    HC Letci Letňany

    Nováček v 2. lize sestavil pro novou sezónu úplně nový tým pod vedením exmosteckého trenéra Aleše Tottera. Z původního celku, který se několikrát pokoušel o postup z Pražského přeboru, nezůstalo pro nadcházející, premiérovou druholigovou sezónu, příliš hráčů.

    Letňany mají v přípravě odehráno o dva zápasy navíc. Vůbec poprvé se představily proti kazašskému Irtyši Pavlodar. Vyrovnané utkání nakonec ovládli Kazaši, kteří dokázali zvítězit 4:3. Následně zavítal letňanský celek do Trutnova. Tento zápas pokračoval v sérii vyrovnaných střetnutí, dospěl totiž až do prodloužení. To zvládlo lépe mužstvo z hlavního města a odvezlo si výhru 6:5. Hned poté sehráli Letci dvojici zcela odlišných zápasů s juniorským týmem Sparty. Oba dva Letňany vyhrály, ovšem na poprvé až v samostatných nájezdech. Druhý zápas už byl víceméně v leteckém řízení. Letňany v něm dokázaly nasadit za záda sparťanského gólmana deset gólů. Sami obdržely pouze tři. I další zápas dokázaly Letňany vyhrát. Na svém ledě přehrály v prvním přípravném derby svého soka v tomto zápase Kobru. Následně čekala na Letce druhá zahraniční konfrontace, tentokrát proti druholigovému německému Lausitzer Füchse. Stejně jako zápas s Pavlodarem, i tento znamenal pro Letce porážku v základní hrací době, tentokrát 3:5. Zatím poslední přípravné utkání byla domácí odveta s Trutnovem. Tu Letňany zvládly o poznání lépe než předchozí zápas a zvítězily 6:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Mouček (Bílek) – Semrád, Vokurka, Šteiner, Hejda, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Hlinka, Čurda, Antončík, Slanina, Jindra, Matějek, Vlach

    HC Letci Letňany: Sušarohuk (Oliva) – Kučeral, Saňa, Novák, Chvála, Kučera Jakub, Gebell, Uhlíř – Švarc, Kotyra, Honák, Havlůj, Kučera Jan, Lojka, Prchal Vác., Prchal Voj., Honetschlager, Kadaně, Valder.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    I hned zkraje první třetiny se do útočné situace dostali hosté z Letňan. Jejich šance však přišla vniveč a gólman Kobry Václav Mouček si s ní celkem snadno dokázal poradit.
     
    01:04
    V následujících momentech se oba týmy střídavě snaží útočit. V pohotovosti tedy musejí být brankáři na obou stranách. Ovšem žádná z šancí není přímým ohrožením pro jednu či druhou branku,
     
    02:58
    Kobra právě vstřelila branku!
    ŠIMON ANTONČÍK přijal přihrávku z levé strany ledové plochy. Ve shluku hráčů před brankovištěm Letňan ji dokázal převzít a bez problémů poslat za jeho záda. Asistence: Daniel Vlach, Martin Semrád
     
    04:18
    Kobru jakoby vstřelený gól nabudil. Stále se vrací před Sušarohukovu branku a stále se ji pokouší prostřelit. Obrana Letňan je však neoblomná a svého soupeře opakovaně vytlačuje za modrou čáru.
     
    05:38
    Kobra právě vstřelila branku!
    Stejná trojice hráčů se postarala i o druhou branku branického celku. Delšího náporu nejlépe využil DANIEL VLACH a poslal puk za záda zmateného gólmana Letňan. Asistence: Šimon Antončík, Martin Semrád.
     
    06:04
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kanonáda Kobry pokračuje. O třetí rychlý gól v řadě se z podobné situace jako o předchozího postaral FILIP HLINKA. Asistence: Jakub Verbík
     
    08:24
    Letci se i přes tři obdržené góly nechtějí nechat zahanbit a snaží se ohrozit branku Moučka. Nejsou v tom však natolik důslední, naopak obráncům Kobry se daří je vytlačovat do středního pásma.
     
    10:08
    Po delší době, kdy drželi puk na svých holích hráči letňanského celku, rozehrála Kobra zpoza vlastní branky. Velmi rychle se poté vydala okupovat útočný prostor.
     
    10:45
    Kobra právě vstřelila branku!
    A své příležitosti velmi rychle využívají. Rychlého Kobřího protiútoku nejlépe využil DAVID KELLNER, který neomylně poslal puk za záda Sušarohuka. Asistence: Martin Semrád
     
    11:46
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Prchal Václav– 2 min., podražení).
     
    12:14
    Přesilovku začíná Kobra spíše pasivně. Drží se na hranici svého obranného pásma a čeká na vhodnou příležitost pro vyjetí ven do útoku.
     
    13:08
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Antončík – 2 min., podražení).
     
    13:16
    Obránce Letňan Švarc se pokusil prudkou střelou od modré překvapit domácího gólmana. Jeho pokus byl však zastaven o domácí obranu a ani k Moučkovi nedolétl.
     
    13:46
    Hosté v plném počtu.
     
    14:05
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Verbík J.– 2 min., podražení).
     
    15:08
    Domácí tým pokračuje ve čtyřech hráčích.
     
    15:46
    Letňany se nadále snaží využít dlouhé přesilovky. Všechny jejich pokusy však nejsou tak důsledné, aby bezprostředně ohrozily soupeřovu branku.
     
    16:05
    Domácí v plném počtu.
     
    16:53
    Hráči Kobry se snaží rozehrát od vlastního gólmana. Jsou však napadáni útočníky Letňan. Jejich vyjetí dále však bylo zastaveno velmi rychle díky postavení mimo hru.
     
    17:25
    Václav Mouček se musel po delší době protáhnout. Střelu Letňanských však dokázal z těsné blízkosti pokrýt a drží stále svůj tým ve vysokém vedení.
     
    18:04
    Luboš Vacek uvolnil puk pro Tomáše Matějka přistrčením hráče Letňan na mantinel. Celá akce Kobry však vedla pouze ke střele, kterou si dokázal gólman Sušarohuk včas pokrýt.
     
    19:03
    Další zákrok letňanského gólmana. Tentokrát střelu z mezikruží dokázal zastavit mezi betony.
     
    19:30
    Letci se v závěrečných momentech první třetiny pokoušejí přeletět až do útočného pásma. Již na úrovni středního jsou však sestřeleni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Celkem jednoznačná první třetina. Hráčům Kobry se během ní podařilo nasázet do letňanské branky čtyři góly. Poté se hra částečně vyrovnala a i Letci se dostali k určitému množství šancí, žádnou však nedokázali využít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Druhá perioda začala zcela opačně než valná většina první. Letňany se natlačily do útočného pásma a snažily se vytvořit vzruch před brankou Moučka. Kobra však velmi rychle dokázala soupeře vytlačit a sama zaútočit.
     
    22:26
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Valder – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    22:33
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Novák – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    23:02
    Ve dvojnásobné přesilovce se Kobra nadále tlačí před letňanskou branku. Trojúhelník letecké obrany však sveřepě svůj prostor před Susarohukem brání.
     
    24:26
    Hostující tým pokračuje ve čtyřech hráčích.
     
    24:33
    Hosté v plném počtu.
     
    24:57
    Hra se převážně odehrává ve středním pásmu. Oba týmy se snaží o výpady na jednu, či druhou stranu. Žádný z nich však není natolik úspěšný, aby se dostal k bezprostřednímu ohrožení soupeřovy branky.
     
    26:10
    Kobra právě vstřelila branku!
    Vytrvalé ostřelování obou gólmanů lépe zvládli útočníci Kobry. O vstřelení pátého gólu se postaral dosavadní korunní asistent MARTIN SEMRÁD. Asistence: Daniel Vlach, David Kellner
     
    27:08
    Letňany právě vstřelily branku!
    Letci se konečně odhodlali ke vstřelení branky. Rychlého zmatení obránců Kobry před vlastní brankou nejlépe využil LUKÁŠ LOJKA. Asistence: Vojtěch Prchal
     
    27:59
    Na jedné či druhé straně se oba týmy snaží o další vstřelení gólů. Ovšem obě šance skončily strkanicemi na hranici brankoviště.
     
    Kobra se marně snaží ohrozit branku soupeře. Obrana Letňan však každého z jejich hráčů velmi svědomitě blokuje a nepustí je do žádné šance. Naopak sami Letci se vydali na útočný výpad směrem k brance Moučky.
     
    31:23
    Kobra se musí držet na pozoru. Letňany se nadále tlačí před branku soupeře.
     
    31:38
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Hlinka – 2 min., napadení).
     
    31:50
    Přestože Kobra hraje v oslabení, zvládá svého soupeře přehrávat a okupovat obranné pásmo. Letňany pro uvolnění náporu vyhodily kotouč na zakázané uvolnění.
     
    32:47
    Kobra právě vstřelila branku!
    Ani oslabení neodradilo útočníky Kobry od vstřelení dalšího gólu. Po delším náporu na branku Sušarohuka dokázal puk přesně umístit za jeho záda MARTIN ČURDA. Asistence: Dominik Šteiner.
     
    33:22
    Branický celek se nadále tlačí do útočného pásma, odkud se jej Letňany marně snaží vytlačit.
     
    33:38
    Domácí v plném počtu.
     
    34:02
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Vlach – 2 min., hákování).
     
    Kobra stále útočí, lhostejno zda hrají v oslabení nebo ne. Ovšem ani Letci se nechtějí nechat zahanbit a sami se vydávají k střeleckým příležitostem. Ty se však Moučkovi daří pokrýt.
     
    36:02
    Domácí v plném počtu.
     
    36:12
    Gólman Kobry předvedl další parádní zákrok proti rozjetému hráči Letňan. Doslova z hole mu kotouč přebral a ten přikryl vlastní lapačkou.
     
    37:30
    Po delší době náporu Letců se i Kobra přihlásila o slovo, její příležitost však byla ukončena poněkud rychle. Nedokázala dostat kotouč ani k náznaku střely a rychle o něj byla obrána.
     
    38:26
    Hráči Kobry se dostali do útočného prostoru, kde si přihrávají nadostřel Sušarohukovy branky. Kombinací se snaží najít nejvhodnější prostor. Letci poté souhru Kobry narušili a sami se vydali na další útočnou výpravu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla daleko více vyrovnaný hokej. Více ze hry měli pro většinu času Letci, ti však nedokázali být efektivní. Naopak Kobra bravurně zvládla dvojicí svých oslabení a po zásluze přestřílela svého soupeře i v této části hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Úvodní buly třetí části hry získali Letci, kteří se toho ihned snažili využít a vyjet směrem k Václavu Moučkovi. Již na modré čáře však byli zastaveni a naopak Kobra se vydala ke své příležitosti.
     
    41:05
    Hráči Kobry se i nadále zdržují v soupeřově obranném pásmu. Již několikero střeleckých pokusů však skončilo vždy zachyceno gólmanem celku z Letňan.
     
    42:33
    Letcům se podařilo rozehrát od vlastní branky a přesunout se i s pukem do útočného pásma. Zde si jich všimla domácí obrana a velmi rychle je zblokovala a znemožnila pokračovat ve hře.
     
    43:28
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Šteiner – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku). Pětiminutový trest odpyká Jan Jindra.
     
    43:36
    Letci začali svou dlouhou přesilovku velmi aktivně. Prakticky se dosud nedostali z útočného pásma. Obraně Kobry se však daří držet soupeře na uzdě a nepustit jej do výraznějšího ohrožení vlastní branky.
     
    44:35
    Přestože se Kobře na malou chvilku podařilo uvolnit hru a nápor ze strany Letňan, hra se velmi rychle vrátila zpět před Václava Moučka. Letci se však i nadále nemohou dostat k výraznější střele.
     
    45:57
    Martinu Semrádovi nevyšel pokus o vyhození kotouče mimo vlastní obranné pásmo. Jeho nához byl zblokován o holi před ním stojícího hráče Letňan.
     
    46:48
    Letci podnikli další útočný let směrem k Václavu Moučkovi, nadále ostřelují soupeřovy obranné linie, ten se ale velmi usilovně brání.
     
    47:20
    Hráčům Kobry se po delší době podařilo přenést hru na opačnou stranu a dostat se ke střele. Tu však gólman hostí zastavil pod betony a nedovolil vstřelení již sedmého gólu za svá záda.
     
    48:28
    Domácí v plném počtu.
     
    49:27
    Kobra právě vstřelila branku!
    Po vyrovnání počtu hráčů opět zahájila Kobra svůj nápor. Toho brzy využil navrátilec z trestné JAN JINDRA, který navyšuje již tak výrazné vedení celku z Braníku. Asistence: Michal Slanina, Tomáš Matějek
     
    50:20
    Kobře se daří se stále držet před soupeřovou brankou a ve velkém ji ostřelovat. To se nelíbí obraně Letňan, která se snaží proti nim vystupovat, ovšem neúspěšně.
     
    51:27
    Kobra právě vstřelila branku!
    JAN JINDRA jakoby po pěti minutách sezení na trestné pookřál a dokázal využít již druhou střeleckou příležitost. Asistence: Filip Hlinka, Luboš Vacek
     
    52:45
    I přes sedmibrankový rozdíl ve výsledku se Letci nechtějí vzdát tak snadno a nadále ztrpčují Kobře hru dalšími výpady do útočného pásma. Obrana Kobry sice poněkud lehkovážně, přesto účinně svého soupeře blokuje.
     
    54:34
    V posledních dvou minutách je hra zcela v režii Letňanského celku. Kobra vyskládala své obránce na úrovni modré čáry a defakto jen vyráží střely z holí Letců.
     
    56:10
    Letcům se podařilo proniknout do útočného pásma. Už ne však v něm kombinovat, neboť obrana Kobry záhy každého z nich dokázala zblokovat.
     
    56:58
    Po delší době se musel Václav Mouček protáhnout. Prudkou střelu Jakuba Kučery však sevřel do svého náručí.
     
    57:22
    Krásný útočný výpad v podání Jakuba Verbíka a Daniela Vlacha. Jejich rychlé vyjetí bylo zakončeno Verbíkovou střelou, tu však gólman Letňan dokázal pohotově vyrazit.
     
    58:30
    V závěru zápasu Kobra ukazuje, kdo je doma pánem. Zatlačila Letňany do obranného pásma, kde vyčkává na jejich chybu v rozehrávce, kterou by okamžitě mohla ztrestat.
     
    59:29
    Letňany se však nenechají zahanbit a k určitým šancím se dostávají. Nejsou však tak výrazné, aby s nimi měl Václav Mouček těžkou práci.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina byla z větší části v režii Letňan, ačkoliv to tak výsledkově nevypadá. Na rozdíl od Kobry však nebyly vůbec efektivní. Kobra tedy dokázala vstřelit dvojici gólů a po zásluze vyhrát 8:1. (20:07:43)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Antončík (Vlach, Semrád), 6. Vlach (Antončík, Semrád), 7. Hlinka (Verbík), 11. Kellner (Semrád), 27. Semrád (Vlach, Kellner), 33. Čurda (Šteiner), 50. Jindra (Slanina, Matějek), 52. Jindra (Hlinka, Vacek) – 28. Lojka (Prchal)


    HC Kobra Praha: Mouček (Bílek) – Semrád, Vokurka, Šteiner, Hejda, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Hlinka, Čurda, Antončík, Slanina, Jindra, Matějek, Vlach
    HC Letci Letňany: Sušarohuk (Oliva) – Kučeral, Saňa, Novák, Chvála, Kučera Jakub, Gebell, Uhlíř – Švarc, Kotyra, Honák, Havlůj, Kučera Jan, Lojka, Prchal Vác., Prchal Voj., Honetschlager, Kadaně, Valder
    thejrc.org