Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
KalPa Kuopio
Čtvrtek 31.08.2017, 18:00 • DRFG Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ačkoliv ani jednou v utkání nevyhrávali, nakonec se radují z vítězství. Svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského potřetí v Lize mistrů vítězí a drží se na první příčce tabulky skupiny B. Nejlepším hráčem hostujícího týmu je vyhlášen Otto Leskinen. Na domácí straně si cenu pro nejlepšího hráče utkání převezme Lukáš Nahodil. Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalšího onlajnu z DRFG Areny opět na počtenou.

    Střely na branku:

    Kometa 27
    KalPa Kuopio 31 (20:30:31)
     
    Konec zápasu.
    63:17 ZOHORNA - 3:2
     
    63:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přímočará akce v podání HYNKA ZOHORNY, který nabral rychlost, ujel podél mantinelu, vybruslil si před Godlovu bránu a zakončil bekhendem pod jeho vyrážečku. Asistence: Martin Erat.
     
    62:45
    Finové jsou zatím v prodloužení lepší, Riikola nyní v další velké šanci sám před Vejmelkou vymýšlel co udělá, nakonec nenašel přihrávkou žádného ze spoluhráčů.
     
    62:13
    Haščák s Malletem jeli dva na jednoho, Haščák vzal situaci na sebe, Godla si s jeho střelou poradil a schoval kotouč do lapačky.
     
    61:39
    Lukka s Luostarinenem kombinovali na modré čáře a druhý jmenovaný zakončil přímo do Vejmelky. Vhazování v pásmu domácích.
     
    61:15
    Vhazování zvládli hosté lépe a čekají na ideální příležitost zaútočit.
     
    61:07
    Zakázané uvolnění na straně Kuopia.
     
    60:26
    Dva na nikoho jeli Kantola s Gymerem, Vejmelka ale druhého jmenovaného vychytal! Prodloužení tři na tři opět nabízí neuvěřitelné věci.
     
    60:05
    Hruška úspěšnější, u puku je Ondřej Němec.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Domácím se v závěru utkání podařilo vyrovnat, když se po průniku Hynka Zohorny dostal ke kotouči Lukáš Nahodil, čímž poslal zápas do prodloužení, které za malou chvíli začne. Hrát se bude stejně jako v české extralize ve třech hráčích na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Poslední sekundy nás v DRFG Areně dělí od konce třetí třetiny a ačkoliv i v závěru vidíme útočný hokej na obě strany, vypadá to, že se bude prodlužovat.
     
    58:40
    Hosté jeli do přečíslení dva na jednoho, ale minuli bránu, na druhé straně stejná situace pro domácí, Erat ale tak dlouho nevěděl co s kotoučem, že se stihla hostující obrana dobře zformovat a šanci zneškodnit.
     
    57:55
    Haščák si nahodil puk za bránu, obránci soupeře u něj však byli dřív.
     
    57:29
    Dnešnímu utkání přihlíží 4963 diváků!
     
    57:29
    Vincour na modré čáře nezpracoval těžkou přihrávku. Zakázané uvolnění.

    Matěj Laža

    Branky a nahrávky: 9. V. Němec, 55. Nahodil (Mallet, Zohorna), 64. Zohorna (Erat) – 2. Mäkinen (Kantola), 36. Sebok (Lavoie, Maione)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Krejčík, O. Němec (C), Gulaši, Štencel, Malec (A), Bartejs, Král – Svoboda, Hruška, Erat – Zaťovič (A), V. Němec, Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna – Káňa, Dočekal, Haščák.
    KalPa Kuopio: Godla (Ruotsalainen) – Maione, Riikola (A), Seppälä, Lukka, Mäkinen, Leskinen, Parikka – Jokinen (C), Sebok, Lavoie – Tavi, Ikonen, Ruuttu – Gymer, Luostarinen, Kantola – Mutanen, Vainiola, Nuutinen – Knuutinen.

    Rozhodčí: Hradil, Stano – Brejcha, Špůr

    Diváci: 4963
    thejrc.org