Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
konec
Esbjerg Energy
2:7 (0:1, 0:3, 2:3)
HV71
Čtvrtek 31.08.2017, 19:00 • Granly Hockey Arena, Esbjerg • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:16:10)
     
    Papírové předpoklady naplnily svoje očekávání. A HV71 si bez větších problémů poradil na ledě Esbjergu. Viděli jsme celkově hned devět gólů, v první třetině sympatický výkon domácích, kteří však špatně vstoupili do té druhé, a prakticky bylo po zápase. Třetí dějství pak bylo na góly vůbec to nejbohatší.
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Vock nebyl daleko od hattricku! Nebyla to z jeho strany špatná akce. Nakonec však z pravého kruhu vypálil nepřesně, touš doklouzal vedle vzdálenější tyčky, a tak si Söderström ani nepřipsal úspěšný zákrok.
     
    58:40
    Brännström pohodlně drží kotouč za svou brankou. Hokejisté Esbjergu se ho nesnaží nijak atakovat. O vítězi tohoto střetnutí je samozřejmě dávno rozhodnuto.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty tohoto střetnutí.
    56:06 Colin VOCK - 2:7
     
    56:06
    Tým Esbjerg Energy právě vstřelil branku! S brankami se nám v závěru tohoto utkání doslova roztrhl pytel. Za domácí se už podruhé v utkání prosadil COLIN VOCK, jenž se elegantně zbavil Reeseho, dostal se před Söderströma, na něhož vyzrál rychlou kličkou a následným jemným zakončením mezi betony. Parádní individuální akce. Asistence: Nick Crawford.
    55:02 David ULLSTRÖM - 1:7
     
    55:02
    HV71 právě vstřelili branku!
    Přesilové hry, to je opravdu velká zbraň švédského celku. Henriksen vyrazil Pilutovu střelu od modré čáry pouze před sebe, kde se nacházel zcela volný DAVID ULLSTRÖM, a ten snadno doklepl do poloodkryté svatyně domácích. Asistence: Lawrence Pilut.
     
    54:34
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Bruggisser – 2 min., hákování).
     
    54:01
    Domácí v plném počtu.
     
    53:36
    Tohle byla velká škoda pro švédský celek. Brännström už se napřahoval, aby vystřelil z mezikruží, jenže nakonec mu touš sjel z čepele hokejky. A Esbjerg následně vyhodil do bezpečí.
     
    52:19
    Thörnberg se dle názoru rozhodčích nacházel v brankovišti Henriksena, a hra tak byla přesměrována do středního pásma. I tak však Esbjerg čekají rozhodně krušné chvíle.
     
    52:01
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Koch – 2 min., podražení).
     
    51:23
    Hosté v plném počtu.
     
    50:50
    Esbjerg má další přesilovku, ale tu zahrává tuze zle. HV71 se v pohodě brání. V podstatě může hosty mrzet jen ten fakt, že se jim nepodařilo udržet čisté konto.
     
    49:23
    Vyloučení v týmu HV71 (Reese – 2 min., podražení).
    49:16 Sebastian WÄNNSTRÖM - 1:6

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 44. Vock (Fine, Crawford), 57. Vock (Crawford) – 7. Thörnberg (Ullström), 21. Stenlund (Brännström, Tedenby), 23. Andersson (Engvall, Persson), 27. Ejdsell (Brännström, Pilut), 49. Sweat (Tedenby), 50. Wännström (Pilut, Ejdsell), 56. Ullström (Pilut)


    Esbjerg Energy: Henriksen (Seldrup) – Crawford, Krogsgaard, Vinther, Bruggisser, Christensen, Fleming, Koch – Vock, Loiseau, Scheel – Andersén, Fine, McMillan – Grundtvig, Wejse, Hjulmand – Nielsen, Pedersen, Clausen
    HV71: Söderström (Gunnarsson) – Brännström, Reese, Pilut, Ytterell, Persson, Berglund, Cederholm – Tedenby, Stenlund, Sweatt – Thörnberg, Ullström, Figren – Sundh, Ejdsell, Wännström – Wärn, Bengtsson, Andersson – Engvall

    Rozhodčí: Kincses, Christensen – Jensen, Krøyer
    thejrc.org