Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
konec
Esbjerg Energy
2:7 (0:1, 0:3, 2:3)
HV71
Čtvrtek 31.08.2017, 19:00 • Granly Hockey Arena, Esbjerg • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:16:10)
     
    Papírové předpoklady naplnily svoje očekávání. A HV71 si bez větších problémů poradil na ledě Esbjergu. Viděli jsme celkově hned devět gólů, v první třetině sympatický výkon domácích, kteří však špatně vstoupili do té druhé, a prakticky bylo po zápase. Třetí dějství pak bylo na góly vůbec to nejbohatší.
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Vock nebyl daleko od hattricku! Nebyla to z jeho strany špatná akce. Nakonec však z pravého kruhu vypálil nepřesně, touš doklouzal vedle vzdálenější tyčky, a tak si Söderström ani nepřipsal úspěšný zákrok.
     
    58:40
    Brännström pohodlně drží kotouč za svou brankou. Hokejisté Esbjergu se ho nesnaží nijak atakovat. O vítězi tohoto střetnutí je samozřejmě dávno rozhodnuto.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty tohoto střetnutí.
    56:06 Colin VOCK - 2:7
     
    56:06
    Tým Esbjerg Energy právě vstřelil branku! S brankami se nám v závěru tohoto utkání doslova roztrhl pytel. Za domácí se už podruhé v utkání prosadil COLIN VOCK, jenž se elegantně zbavil Reeseho, dostal se před Söderströma, na něhož vyzrál rychlou kličkou a následným jemným zakončením mezi betony. Parádní individuální akce. Asistence: Nick Crawford.
    55:02 David ULLSTRÖM - 1:7
     
    55:02
    HV71 právě vstřelili branku!
    Přesilové hry, to je opravdu velká zbraň švédského celku. Henriksen vyrazil Pilutovu střelu od modré čáry pouze před sebe, kde se nacházel zcela volný DAVID ULLSTRÖM, a ten snadno doklepl do poloodkryté svatyně domácích. Asistence: Lawrence Pilut.
     
    54:34
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Bruggisser – 2 min., hákování).
     
    54:01
    Domácí v plném počtu.
     
    53:36
    Tohle byla velká škoda pro švédský celek. Brännström už se napřahoval, aby vystřelil z mezikruží, jenže nakonec mu touš sjel z čepele hokejky. A Esbjerg následně vyhodil do bezpečí.
     
    52:19
    Thörnberg se dle názoru rozhodčích nacházel v brankovišti Henriksena, a hra tak byla přesměrována do středního pásma. I tak však Esbjerg čekají rozhodně krušné chvíle.
     
    52:01
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Koch – 2 min., podražení).
     
    51:23
    Hosté v plném počtu.
     
    50:50
    Esbjerg má další přesilovku, ale tu zahrává tuze zle. HV71 se v pohodě brání. V podstatě může hosty mrzet jen ten fakt, že se jim nepodařilo udržet čisté konto.
     
    49:23
    Vyloučení v týmu HV71 (Reese – 2 min., podražení).
    49:16 Sebastian WÄNNSTRÖM - 1:6
     
    49:16
    HV71 právě vstřelili branku!
    Stačilo jen dvanáct sekund a hosté se radovali z další využité přesilovky. Byla to trošku krkolomná akce, po které u tyčky mohl zakončit už Pilut, ale od jeho hokejky se nakonec touš brankovištěm dostal až k SEBASTIANOVI WÄNNSTRÖMOVI, jenž přece překonal Henriksena. Asistence: Lawrence Pilut, Victor Ejdsell.
     
    49:04
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Clausen – 2 min., podražení).
    48:43 Bill SWEAT - 1:5
     
    48:43
    HV71 právě vstřelili branku!
    Tohle byla obrovská hrubice domácího Bruggissera, který zbytečně ztratil touš před vlastní bránou, následně dobře forčekující HV71 vymyslelo účinnou akci, na jejímž konci byl do prázdné brány pálící BILL SWEAT. Asistence: Mattias Tedenby.
     
    47:33
    Berglund vypálil, ale slabě a navíc nepřesně. Každopádně HV71 se poměrně na dlouhou dobu usadil v útočném pásmu. A Esbjerg nezná cestu ven.
     
    46:21
    Zakázaného uvolnění se nyní dopustili hosté. Hra se tak přestěhuje zpátky před Henriksena. Pořád se hra více méně nezdržuje a má rychlý spád.
     
    45:52
    Energetici se nyní brání ve vlastním pásmu. HV71 v posledních minutách zabral, inkasovaná branka ho nakopla. Každopádně Henriksen si s většinou akcí celkem dobře poradí.
     
    44:36
    Hosté v plném počtu.
    43:40 Colin VOCK - 1:4
     
    43:40
    Tým Esbjerg Energy právě vstřelil branku! Domácí přidávají čestný úspěch v podobě vstřeleného gólu. Nebo že by je tenhle moment nakopl k velkolepému obratu? COLIN VOCK najel z pravé strany před brankoviště, odkud nedobře vystřelil, touš se však snad od brusle obránce Berglunda doslova došoural za záda marně se natahujícího gólmana Söderströma. Asistence: Michael Fine, Nick Crawford.
     
    43:10
    Trojice hráčů v dresu HV71 právě zabránila v možném ataku soupeře a puk se podařilo vyhodit do bezpečí. ještě ale zbývá nějakých 45 vteřin do konce dvojnásobného oslabení.
     
    42:36
    Vyloučení v týmu HV71 (Persson – 2 min., podražení).
     
    42:27
    Loiseau nyní pálil dva metry před modrou čárou, jeho pokus byl ovšem zablokovaný. Každopádně teď bude mít Esbjerg velkou šanci skórovat. Bude hrát totiž dvojnásobnou přesilovku!
     
    42:10
    Teď prožili hráči HV71 dvě nepříjemnosti. Jednak se budou muset bránit oslabení, jednak jim do kabiny odešel pro zranění kulhající Stenlund. Budou se muset přeskupit řady, to je jasné.
     
    41:49
    Vyloučení v týmu HV71 (Wännström – 2 min., podražení).
     
    41:08
    Úvodní minuta tohoto dějství nabídla jen některé nepřesnosti. Až nyní si poprvé zachytal Henriksen, neměl ale větší problémy pokrýt tuto šancí soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jak jsme museli pochválit Esbjerg v první třetině, pak musíme jeho výkon zkraje druhého dějství značně zkritizovat. Domácí totálně zaspali, celkem třikrát inkasovali, a prakticky mají po zápase. Hosté jsou v naprosté pohodě, a pokud nenastane žádná zvláštní skutečnost, měli by v klidu dovést střetnutí do vítězného konce.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:38.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:49
    Chvilku domácí kombinovali v útočném pásmu, ale dosti bezzubě. Až to nevydržel Loiseau, jenž z levého kruhu ostře vypálil. Söderström ovšem neměl zakrytý výhled, s tímhle si logicky musel poradit.
     
    37:23
    Vyloučení v týmu HV71 (Stenlund – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:54
    Esbjerg v posledních minutách malinko srovnal krok, ale opravdu jen malinko. Až na pár jakýchsi pološancí Söderströmovu bránu ani jednou neohrozil. Tahle třetina je z jeho strany hodně mizerná.
     
    35:00
    Opravdu hodně svižné tempo má tahle třetina. O všem podstatném se přitom rozhodovalo na jejím začátku, v němž hosté skórovali hned třikrát. Teď je tu icing, hra bude nastěhovaná před Söderströma, jenž toho ve druhém dějství opravdu moc nepochytal.
     
    34:29
    Wännström vyzkoušel svou mušku a ostrost svých nábojů. Střílel přes obránce, bohužel značně nepřesně. Puk pouze narazil o zadní mantinel za Henriksenovou bránou.
     
    33:35
    Thörnberg se řítil podél levé strany, kde mu domácí postavili doslova volnou dálnici. Následně přihrával Ejdsellovi, jenže ten o puk záhy přišel. Trošku překombinovaná akce ze strany HV71.
     
    32:55
    Možná je trošku s podivem, že v brance domácích stále zůstává Henriksen. Ono je ale pravda, že za góly spíše nemohl. A tak nadále zůstává jasnou volnou kouče Pedersena.
     
    32:16
    Persson tohle určitě nechtěl, ale stalo se. Tak to v hokeji prostě občas bývá. Trefil totiž golfem Vocka, který doslova odkulhal na vlastní střídačku, kde se zotavuje, aby mohl naskočit zpátky do hry.
     
    31:50
    Hosté v pohodě kontrolují hru. Opravdu nemají se svým protivníkem žádné větší potíže. Drží v klidu puk, když chtějí, zaútočí. A většinou dosti nebezpečně.
     
    30:17
    Hosté hrají v opravdu velké pohodě. Pilut hledal z pravé strany svou přihrávkou najíždějícího si a stále aktivního Ejdsella, k tomu ale nakonec puk nedoputoval. Dánský celek vůbec neví, co má hrát.
     
    27:50
    Brännström se mohl zapsat na střeleckou listinu! Jako obránce pálil z pravého kruhu zcela sám, jenže Henriksenovu bránu minul. HV71 ovšem tato skutečnost za tohoto stavu vlastně ani vadit nemusí.
     
    26:45
    Domácí celek bude mít už jen malé naděje, jak tohle utkání zvrátit ještě na svou stranu. HV71 se totiž rozjel na plné obrátky, zasadil radlici, kterou z ledu jen tak nevyndá.
    26:04 Victor EJDSELL - 0:4
     
    26:04
    HV71 právě vstřelili branku!
    Tentokráte brankář Henriksen opravdu za nic nemohl. Na střelu od modré čáry VICTORA EJDSELLA totiž vůbec neviděl, a tahle rána navíc skončila přesně v jeho růžku. Esbjerg se během několika minut sesypal jako domeček z karet. Asistence: Erik Brännström, Lawrence Pilut.
     
    25:25
    Oba týmy v plném počtu.
     
    23:25
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HV71 (Engvall – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Clausen – 2 min., hrubost).
    22:42 Erik ANDERSSON - 0:3
     
    22:42
    HV71 právě vstřelili branku!
    A další zásah do branky dánského klubu. Exkluzivní přihrávku od Engvalla přes tři čtvrtě kluziště obdržel ERIK ANDERSSON, který bleskově vypálil, a poměrně hravě překonal naivně přemýšlejícího brankáře Henriksena. Asistence: Pierre Engvall, Christoffer Persson.
     
    22:00
    Pro domácí je tenhle inkasovaný gól opravdu studenou sprchou. V prvním dějství totiž nehráli vůbec špatně a tlačili se za případným vyrovnáním. Teď budou mít o poznání těžší práci.
    20:33 Kevin STENLUND - 0:2
     
    20:33
    HV71 právě vstřelili branku!
    Hosté vstoupili do druhé třetiny přímo výtečně. Svou kombinací doslova rozebrali soupeře, Brännström přihrál na KEVINA STENLUNDA u druhé tyčky, a ten měl poměrně snadnou práci skórovat do zcela odkryté brány. Asistence: Erik Brännström, Mattias Tedenby.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Papírové předpoklady hovořily o tom, že tomuhle souboji bude jasně vládnout hostující HV71. Jenže tomu tak ve skutečnosti vůbec není. I když Esbjerg prohrává o jeden gól, snaží se směrem dopředu produkovat s pravidelností šance. Zatím vidíme opravdu velmi vyrovnaný zápas, o němž doposud rozhodla jedna jediná proměněná přesilovka.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta tohoto dějství.
     
    18:30
    Minuta a půl zbývá do konce třetiny, vhazovat se bude před Söderströmem. Dočkáme se ještě nějaké zásadní události, která by změnila průběžné skóre?
     
    17:43
    Ejdsell přihrál velmi dobře do pásma, kam vjel Thörnberg, ten pak ještě chytře přenechával puk Wännströmovi, jenže u něj celá akce skončila. Obrana Esbjergu se stačila včas a hlavně účelně zformovat.
     
    16:29
    Fleming sice umě přejel celé kluziště, ocitl se až v rohu hrací plochy na druhé straně, jenže odtud neměl komu přihrát. Chvilku se bojovalo za brankou Söderströma, než touš uzmuli znovu hráči HV71.
     
    14:45
    Zase domácí pozvolna vystrčili růžky! Wejse si najížděl z levé strany k brankovišti, dostal slušnou přihrávku od Grundtviga, najíždějícího zprava, z blízkosti však mezeru v Söderströmově výstroji nenašel.
     
    14:29
    V posledních třech minutách jsme neviděli žádnou zajímavou situaci na hrací ploše. A to díky tomu, že oba týmy nejsou schopné kloudněji založit nějaký atak.
     
    13:15
    Vidíme poměrně svižný hokej, který už nabídl několik dobrých příležitostí. Spíše by utkání slušela průběžná remíza. Esbjerg se snaží proti favoritovi, co to jde, ale vstřelené branky se zatím nedočkal.
     
    11:49
    Hosté v plném počtu.
     
    11:42
    Zazvonila tyčka na sklonku této přesilové hry! Bruggisser se u druhé tyčky objevil úplně sám, obdržel senzační přihrávku, jenže možná až příliš dlouho zpracovával, a jeho střela tahem skončila pouze na brankové konstrukci.
     
    10:34
    Taghle přesilovka Esbjergu je určitě daleko lepší než ta předchozí. Söderström znovu zasahoval, tentokráte vůči Bruggisserovi, jenž se dostal k zakončení z levého kruhu.
     
    10:25
    Nahození Crawforda nebylo vůbec, ale vůbec špatné. Poté, co Wejse vybojoval puk u mantinelu po souboji s důrazným Perssonem, se od modré čáry dostal puk až k Söderströmovi. Ten si ale zase poradil.
     
    09:49
    Vyloučení v týmu HV71 (Ullström – 2 min., držení protihráče).
     
    09:36
    Také Henriksen zasahoval proti takové propagační střele svého soupeře. Vlastně těsně poté, co se na led už mohl vrátit z trestné lavice Tedenby.
     
    09:30
    Hosté v plném počtu.
     
    09:08
    Andersén se individuálně probil až do prostoru před brankoviště, byl v rychlosti, a obránci švédského klubu nestačili dobře bránit. Nakonec z levého kruhu mířil pod Söderströmovu lapačku. Hostující brankář ale dokázal s potížemi zasáhnout.
     
    08:27
    Také dánští Energetici mají k dispozici svou první přesilovku. Zatím však HV71 brání v klidu a pohodě. Söderström doposud v oslabení mohl zůstat v klidu.
     
    07:30
    Vyloučení v týmu HV71 (Tedenby – 2 min., sekání).
    06:17 Martin THÖRNBERG - 0:1
     
    06:17
    HV71 právě vstřelili branku!
    Švédský celek bleskově využil tuhle početní výhodu. MARTIN THÖRNBERG se po střele Vocka z dálky nejlépe zorientoval před Henriksenem, a snad až třetí dorážka nakonec skončila za zády gólmana dánského klubu. Asistence: David Ullström.
     
    05:56
    Vyloučení v týmu Esbjerg Energy (Nielsen – 2 min., podražení).
     
    05:05
    HV71 zatím vázne kombinace. I když jako favorit tohoto souboje měl soupeře mačkat, co to jde. Esbjerg je vzadu zatím velmi pozorný.
     
    04:29
    Söderström musel nyní zasahovat proti střele od modré čáry, na kterou nabil svému spoluhráči Tedenby. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    03:04
    Přece se nám jeden z celků osmělil. A překvapivě to byl outsider z Esbjergu. Scheel vyjel na pravý kruh, odtud však trošku zaváhal se zakončením, takže Söderström puk zachytil. Ani následná dorážka pak nenašla cestu do brankové sítě.
     
    02:50
    Úvodní tři minuty tohoto střetnutí nám zatím nenabídly zhola nic. Oba brankáři, jak Henriksen, tak Söderström na druhé straně, nemuseli řešit žádnou nebezpečnější situaci.
     
    01:51
    Ačkoli se HV71 držel dlouho v útočném pásmu, soupeř ho k ničemu nepustil. A naopak teď Persson musí spěchat zpátky pod tlakem protihráče, neboť u mantinelu ztratil pásmo.
     
    00:35
    Esbjerg se na úvod dopustil zakázaného uvolnění. Žádnou akci vepředu švédský celek nevymyslel, naopak Reese nyní čeká na své spoluhráče za svou bránou, než vystřídají.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Esbjerg Energy: Henriksen (Seldrup) – Crawford, Krogsgaard, Vinther, Bruggisser, Christensen, Fleming, Koch – Vock, Loiseau, Scheel – Andersén, Fine, McMillan – Grundtvig, Wejse, Hjulmand – Nielsen, Pedersen, Clausen

    HV71: Söderström (Gunnarsson) – Brännström, Reese, Pilut, Ytterell, Persson, Berglund, Cederholm – Tedenby, Stenlund, Sweatt – Thörnberg, Ullström, Figren – Sundh, Ejdsell, Wännström – Wärn, Bengtsson, Andersson – Engvall

    Rozhodčí: Kincses, Christensen – Jensen, Krøyer.
    Přípravy na utkání jsou v plném proudu:

     
    HV71 na úvod možná trošku překvapivě padl na domácí půdě s Mannheimem, pak si poradil právě s Esbjergem, celkově však jeho situace ve skupině není nejrůžovější, a pokud chce proklouznout dál, potřebuje jednoznačně získat tři body. Opravdu jen stěží se dá odhadovat, zda-li švédský klub nebere Ligu mistrů jen jako okrajovou soutěž.
     
    Esbjerg nejprve utržil ostudný debakl na půdě Třince, kde inkasoval celkem devět gólů, a chuť si nespravil ani v následujícím střetnutí na půdě HV71, kde prohrál o tři góly. Mizérie je to z jeho strany hlavně v útoku, za 120 minut celkově zaznamenal jen jeden přesný zásah.
     
    Dánský Esbjerg se po dvou odehraných zápasech v základní skupině Ligy mistrů, v níž se nachází společně s Třincem, Mannheimem a dnešním soupeřem HV71, jako ten nejslabší. A v podstatě nebude mít proti švédskému favoritovi opět co ztratit. Pokud hosté výrazným způsobem tohle utkání nepodcení, měli by dokráčet pohodlně ke svému úspěchu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 44. Vock (Fine, Crawford), 57. Vock (Crawford) – 7. Thörnberg (Ullström), 21. Stenlund (Brännström, Tedenby), 23. Andersson (Engvall, Persson), 27. Ejdsell (Brännström, Pilut), 49. Sweat (Tedenby), 50. Wännström (Pilut, Ejdsell), 56. Ullström (Pilut)


    Esbjerg Energy: Henriksen (Seldrup) – Crawford, Krogsgaard, Vinther, Bruggisser, Christensen, Fleming, Koch – Vock, Loiseau, Scheel – Andersén, Fine, McMillan – Grundtvig, Wejse, Hjulmand – Nielsen, Pedersen, Clausen
    HV71: Söderström (Gunnarsson) – Brännström, Reese, Pilut, Ytterell, Persson, Berglund, Cederholm – Tedenby, Stenlund, Sweatt – Thörnberg, Ullström, Figren – Sundh, Ejdsell, Wännström – Wärn, Bengtsson, Andersson – Engvall

    Rozhodčí: Kincses, Christensen – Jensen, Krøyer
    thejrc.org