Jekatěrinburg – Kunlun 1:2 (kon.) | Magnitogorsk – Chabarovsk 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Vladivostok 2:3 (kon.)
HC Slovan – Novosibirsk 2:1 (kon.) | CSKA Moskva – Omsk 3:0 (kon.) | Viťaz – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Avangard Omsk
Pátek 01.09.2017, 18:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Avangard se rval o body srdnatě, ale nakonec na ledě CSKA neskóroval.

     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Furch (OMS) (18 zásahů, 2 inkasované góly) (20:56:34)
     
    Střely na branku v zápase

    CSKA Moskva: 21

    Avangard Omsk: 27
     
    Máme za sebou utkání mezi CSKA Moskva a Avangardem Omsk, ve kterém dlouho nebylo jisté, kdo si kolik odnese bodů. Domácí od druhé minuty zásluhou Kirilla Kaprizova vedli 1:0, jenže potom hosté začali kousat. Vytvořili si několik šancí, neskórovali jen proto, že nemířili přesně, nebo je vychytal skvělý Sorokin. Právě gólman CSKA udržel čisté konto a je hlavním důvodem, proč dnes Moskva vítězí za plný počet. Druhá trefa z 53. minuty Avangard psychicky potopila a o vítězi bylo rázem jasno. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Už se jen dohrává, puk mají na hokejkách hráči Omsku. Už ale vědí, že dnes si z hlavního města Ruska body neodvezou.
    59:21 Geoff PLATT - 3:0
     
    59:21
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté vyhrají tento zápas, v poslední minutě potvrzují své vítězství trefou do odkryté branky. Na modrou útočnou čáru obdržel pěknou přihrávku GEOFFREY PLATT, jenž měl dostatek času na to, aby zamířil a skóroval. Dominik Furch se vrátí do branky s jistotou, že dnes jeho mančaft v Moskvě nevyhraje. Asistence: Michail Grigorenko, Greg Scott.
     
    58:53
    Zatím hosté mají puk na svých hokejkách v obranné třetině, nemohou najít způsob, jak se dostat až před brankáře Sorokina. Ten je zatím úplně v klidu.
     
    58:30
    Avangard Omsk na nic nečeká, odvolává Dominika Furcha a zkouší hru se šesti muži v poli.
     
    57:25
    Lemťugov a Petersson dělali v pravém rohu u mantinelu co mohli, ale nepovedlo se jim vypálit.
     
    56:14
    Místo aby Omsk vytvářel závěrečný tlak, má problémy před vlastní klecí. Dominik Furch musel tasit další zásah betonem. Nejspíš to byl Pašnin, kdo jej prověřil pořádnou peckou.
     
    55:30
    Fanoušci CSKA žádají vyloučení po zákroku na jednoho z jejich útočníků, rozhodčí ale zůstávají v klidu. Teď asi byli trošku shovívavější k Avangardu.
     
    54:55
    Everberg to zkoušel sám středem, ale raději měl asi ještě volit kombinaci, protože proti dvěma hráčům Moskvy to nevypadalo příliš nadějně.
     
    54:19
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, rychle ubíhající čas samozřejmě bude více vyhovovat domácím hráčům. Omsku musí začít více riskovat.
     
    53:38
    Omsk se snaží odpovědět gólem, ale zatím se těžko dostává až před Sorokina, CSKA je teď hodně nabuzené, aby už náskok uhlídalo.
    52:21 Roman LJUBIMOV - 2:0
     
    52:21
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Kratší technická pauza zjevně více prospěla domácímu CSKA Moskva, které se necelých osm minut před koncem základní hrací doby dostává do vedení o dvě branky. Poměrně nečekaná situace, Omsk měl nejdříve vše pod kontrolou. Potom ale přišla přihrávka zpoza klece Dominika Furcha na hráče jménem ROMAN LJUBIMOV, jenž nepohrdl možností skórovat a ukázkově pověsil kotouč do horní poloviny zařízení. Brankář Omsku neměl moc šanci zakročit. Asistence: Anton Burdasov.
     
    51:57
    Problém vyřešen, nový kus plexiskla je na svém místě, my můžeme pokračovat v zápase.
     
    51:57
    Tak pozor, to není komerční přestávka. Vyměňuje se totiž plexisklo, které nejspíš po některém z nárazů nevydrželo nápor a popraskalo. Takže budeme muset chvíli počkat, než dojde k dalšímu vhazování.
     
    51:57
    Je tu komerční přestávka, poté by se mělo pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    51:52
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu, teď se na sebe hosté zlobí kvůli tomu, že špatně vykombinovali akci přes střední pásmo.
     
    51:10
    Další obránce, který se toužil střelecky prosadit. Byl to Mat Robinson, kdo vyprášil betony Dominika Furcha pokusem bez přípravy.
     
    50:48
    Ani CSKA ale nezůstává za očekáváním a dobře ví, že jednogólový náskok nemusí nic znamenat. Kuzmenkova střela z dálky se neujala.
     
    50:31
    Postavení mimo hru Avangardu Omsk.
     
    50:18
    Omsku se pomalu začíná krátit čas a je jasné, že bude muset začít riskovat. Také že se hosté čím dál důrazněji tlačí do útočné třetiny.
     
    49:48
    Osipov pálil od modré čáry bez přípravy, ani on netrefil branku. Mohly přijít nějaké dorážky Avangardu, leč o zbytek práce se kolem své branky postarali beci CSKA Moskva.
     
    49:37
    Na druhé straně Sorokin raději přerušil hru, nebezpečně před ním poskakoval tečovaný kotouč.
     
    49:08
    Hned po vyhraném buly pálil bek Nestěrov. Ten ovšem minul horní tyčku a následné dorážky CSKA k ničemu nevedly, Dominik Furch vůbec nemusel zasahovat.
     
    48:57
    Valerij Ničuškin ujížděl po pravé straně, potom ale o kotouč přišel.
     
    48:20
    Dnes nesledujeme příliš důrazný hokej, což se odráží také na počtu vyloučení. Možná i proto nepadají góly a stav od druhé minuty duelu zůstává beze změny.
     
    47:46
    Medveděv vjel mezi čtveřici domácích hráčů, teprve potom volil nahrávku na Lemťugova k pravému mantinelu. Tahle akce Avangardu ale střelou na branku neskončila.
     
    47:27
    Furch nemusel sice přerušovat hru, ale raději to udělal, protože kolem něj bylo hodně červených dresů najednou.
     
    46:50
    Nejdříve CSKA vyhodilo puk jen na zakázané uvolnění, pak se dostalo do útočného pásma v souladu s pravidly. Jenže nebylo to nic platné, Omsk se hned osvobodil z potíží.
     
    46:35
    Komplikace pro gólmana Moskvy. Ten se musel roztáhnout napříč celým brankovištěm, jelikož vůbec netušil, odkud vyletí puk. Rozhodčí nakonec přerušil hru a následuje komerční přestávka.
     
    46:14
    Stejně tak na druhé straně hrací plochy ztroskotal Kirill Kaprizov, který pokazil pokus letící od modré čáry.
     
    45:40
    Už to vypadalo, že se Pěrežogin po pravém mantinelu protáhne až do zakončení bekhendem, ale nakonec k ničemu takovému nedošlo, obrana CSKA zůstala pozorná.
     
    44:58
    Omsk dělá vše pro to, aby vyrovnal. Kurgyšev nabízel spoluhráčům puk do brankoviště, ti jej ale těsně minuli. Nyní měl Sorokin docela štěstí, protože už by nejspíš nestihl nic udělat.
     
    44:28
    Kiselevič krásně vypálil zápěstím z dálky, ale Dominik Furch jej vychytal ještě krásnějším zákrokem lapačkou. Gólman Avangardu nyní drží svůj celek ve hře o body z tohoto duelu.
     
    44:00
    Šalunov zůstal úplně sám u pravého mantinelu ve středním pásmu. Přemýšlel, jestli ujet sám. Nakonec se rozhodl počkat, až mu dopředu dojedou spoluhráči.
     
    43:18
    Navíc se Moskvané dobře vrací ke své kleci, nyní zabránili protiútoku hned tři hráči, kteří na sobě mají červený trikot. I tak si Sorokin musel připsat zásah do statistik.
     
    42:48
    Co třetina, to jiný obrázek. Teď jsou to pro změnu domácí, kdo má více ze hry, Omsk se nemůže dostat na kotouč a má problémy před Furchem.
     
    42:08
    Ničuškin posunul puk z pravého kruhu zpátky na modrou čáru, kde čekal připravený obránce Kiselevič. Jenže střela domácího beka pak minula horní tyčku a bylo po šancích CSKA.
     
    41:48
    Pjanov naštěstí odešel po svých na střídačku, takže nemá žádné vážnější zdravotní komplikace.
     
    41:45
    A další přerušení hry, nyní po zásahu Sorokina. Z dálky pálil Berezin, jenže těžko mohl uspět, protože jeho nahození nikdo netečoval. U střídaček byl nepříjemně sražen o mantinel Pjanov.
     
    41:30
    Poprvé přerušená hra ve třetí třetině, domácí se totiž dostali do postavení mimo hru.
     
    41:10
    Zkusili to i hosté, konkrétně Everberg. Jenže potřeboval ještě někoho do kombinace, aby mohl reálně zahrozit Sorokinovi.
     
    40:45
    Stále ještě domácí výběr v útočném pásmu, zatím ovšem marně hledá prostor ke střele, obránci Avangardu Omsk si správně drží své obranné pozice.
     
    40:15
    CSKA nejspíš dostalo v kabině pokyny zvýšit aktivitu. A to se také stalo, hned si musel Dominik Furch dávat pozor na možnost Ničuškina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Dočká se Omsk vyrovnání? Ve druhé periodě soupeře přestřílel, ale zatím se mu vůbec nedaří v koncovce.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    CSKA Moskva: 12

    Avangard Omsk: 20
     
    Ve druhé třetině jsme gól neviděli. Co jsme ale viděli, byla zlepšený hra Omsku. CSKA Moskva už v žádném případě neměl převahu, jenže hosté zase nedokážou využívat své šance. Jejich šance jdou úplně mimo tři tyče, nebo je likviduje brankář Sorokin. Výsledek utkání je nicméně stále otevřený, můžeme se těšit na to, co přinese závěrečné dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Ještě jeden zákrok betonem pro Sorokina.
     
    39:18
    Ještě jedna příležitost Avangardu. Berezin získal pro hosty útočné pásmo a předal puk útočníkům, ty srdnatě bojovali v rohu. Puk ale následně z brankoviště do sítě nedotlačili.
     
    39:02
    Běží poslední minuta druhé třetiny, ve stejný okamžik rozhodčí vrací hru zpátky před Dominika Furcha.
     
    38:42
    Marčenko ujížděl po pravém mantinelu, neměl ale komu přihrát, takže jeho akce skončila bez výsledku.
     
    37:50
    Sledujeme fázi utkání, v níž není k vidění moc šancí. Nadále trvá stejný stav a spíše to vypadá, jako by týmy nechávaly síly na třetí periodu.
     
    37:12
    Domácí to udělali chytře. Zbytečně nekombinovali ve středním pásmu a útočnou třetinu získali tak, že nahodil puk o zadní mantinel. Pak se k němu ale stejně jako první dostali hosté.
     
    36:48
    Tečovaný puk do ochranné sítě, vhazovat by se mělo v útočném pásmu CSKA Moskva.
     
    36:15
    Kaprizov by se rád dnes podruhé prosadil. Z pravého rohu ještě nakonec přihrával, načež kotouč skončil v lapačce Dominika Furcha. Ten je jistě rád, že si na puk po delší době sáhne.
     
    35:33
    Pjanov zkusil schovat střelu za obráncem. To se mu také povedlo, vypálil zápěstím. Jenže domácí bek pokus tečoval a nasměroval jej mimo brankoviště.
     
    34:48
    Už se znovu hraje a je to opět Avangard, kdo motá soupeře kolem jeho klece. I teď zatím beze střely, ale mezi kruhy si klepal hokejkou o přihrávku Michejev.
     
    34:30
    Ještě jedna komerční přestávka v této dvacetiminutovce, za pár okamžiků pokračujeme.
     
    34:24
    Dlouhá pasáž bez přerušení, snaží se toho využít domácí. Zatím ale marně, k Dominiku Furchovi se jim vůbec nedaří propracovat.
     
    33:24
    Útočník hostů stihl dojet nahozený puk přes všechny čáry, tudíž se nebude pískat icing. Potom to zkouší na druhé straně osamocený Pašnin.
     
    32:52
    Šumakov chyboval na obranné modré čáře a věnoval soupeři pásmo skoro zadarmo. Tentokrát ale Omsk střídal, takže ani neunikal do větší šance.
     
    32:20
    Hodně se toho od první třetiny změnilo. Mimo jiné také to, že Omsk hraje mnohem lépe ve středním pásmu a nedává tam sokovi skoro žádný prostor, ba ani čas.
     
    31:46
    Medveděv se od modré čáry vypracoval až mezi kruhy, odkud překvapil Sorokina. Jenže vyrovnání pro Avangard Omsk nevydřel, trefil jen ruku gólmana.
     
    31:16
    Osipov zpracoval kotouč na modré čáře a nahodil je před branku. Tam čekali dva hráči Omsku, ani jeden ale nedokázal vyprodukovat dorážku.
     
    31:00
    Další pokažený pokus domácích o rozehrávku, dlouhý pas končí na zakázaném uvolnění.
     
    30:35
    Jako by CSKA nebylo schopné ve druhé třetině reagovat na kombinace soupeře ve svém pásmu. Avangard si občas dělá před Sorokinem, co se mu jen zlíbí.
     
    30:22
    Tentokrát měl Sorokin daleko větší práci. Znovu mu zahrozil Semjonov, pak ještě někdo z hráčů Omsku dorážel. Gólman v červeném dresu však byl pokaždé úspěšný.
     
    29:35
    Po delší době je tu také útočná akce CSKA Moskva. Dominik Furch už si dlouho nesáhl na puk.
     
    29:20
    CSKA Moskva je kompletní, ve stejné chvíli brankář Sorokin přerušuje hru. Hosté sice nesehráli přesilovku špatně, ale posílají do brankoviště málo pokusů.
     
    28:49
    Poslední vteřiny z trestu Mata Robinsona. Petersson se nabízel u pravé tyčky na zakončení z první, ale nedostal kotouč na hokejku.
     
    27:58
    Polovina domácího oslabení je pryč, zatím sledujeme stále ten samý obrázek. Avangard dobře kombinuje kolem soupeřova zařízení, ale má problém se střelecky prosadit.
     
    27:28
    Z hlediště s ozývají fanoušci Omsku, kteří by rádi viděli vyrovnání. Pokusil se o něj od modré čáry Martynov, jenže minul pravou tyčku.
     
    26:59
    Rozhodčí se chystá vylučovat za hákování, a to na domácí straně. Omsku si zahraje početní výhodu, jelikož do boxu je odeslání obránce Mat Robinson.
     
    26:35
    Jestli ve druhé třetině něco Omsku jde, tak to je buly. A především pak v útočném pásmu. Zatím ale hosté nejsou důslední v koncovce, proto se jim nedaří vyrovnat.
     
    26:27
    Po delší době přerušená hra, nejspíš kvůli icingu Omsku. Zároveň tu máme krátkou komerční pauzu.
     
    25:58
    I Dominik Furch si zahrál s kotoučem, hned ale zabruslil zpět do brankoviště, protože mu bylo nablízku hodně rudých trikotů.
     
    25:25
    Taktéž Medveděv nahazoval na teč, jenže před Sorokinem žádný z hokejistů Avangardu nečeká. Gólman domácích tak sice má zákroky, ale pokaždé hodně snadné.
     
    25:04
    Sorokin vyjel za branku a pomohl s rozehrávko svým spoluhráčům, ti měli dostatek času, protože Omsk zrovna střídal.
     
    24:30
    Pěrežogin sebral ve středním pásmu volný kotouč a dvakrát po sobě zahrozil CSKA. Ani jednou se ale neprosadil, pokaždé mířil hodně vedle mimo tři tyče.
     
    24:08
    A zase úspěšné vhazování Omsku, nyní jeden z útočníků v bílém dresu pro změnu přestřelil horní tyčku a poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    24:01
    Avangard zvýšil četnost střelby. Jakmile nyní hosté vyhráli buly v útočném pásmu, Gustaffson bez čekání nahodil kotouč a čekal, co se stane. Sorokin opět přerušil hru.
     
    23:51
    Teď už ale arbitr píská, kotouč totiž poskočil někam do hlediště mezi diváky.
     
    23:40
    Už to skoro vypadalo na zakázané uvolnění CSKA Moskva, ale rozhodčí přivřel obě oči a nechal hru pokračovat.
     
    22:57
    Kuzmenko doloval v rohu u mantinelu puk, aby mohl poslat přihrávku někomu před branku. Obrana Omsku je ale zatím pozorná.
     
    22:19
    Zatím pořád sledujeme druhou třetinu bez přerušení. Obě mužstva sázejí na útočný hokej, a to je samozřejmě skvělá zpráva pro diváky.
     
    21:50
    Rychlý obrat hry na druhou stranu, Dominik Furch si musel dávat pozor na to, co se před ním děje. Nakonec ale nemusel vůbec zasahovat.
     
    21:15
    Moskva také první oslabení tohoto utkání zvládla, navíc celkem v klidu. Avangard ale ještě pokračuje v akcích, Semjonov málem zahrozil domácím z otočky před brankovištěm.
     
    20:38
    Zatím ale hosté jen kličkují a nedostávají se ke střele. Tohle samozřejmě bude nejvíce vyhovovat brankáři CSKA Sorokinovi.
     
    20:13
    Omsk vyhrál vhazování a hned se dostal do útočného pásma, aby tam mohl zkusit vykombinovat ve zbytku přesilovky nějakou dobrou střeleckou možnost.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Vyrovná Omsk z přesilovky, nebo si CSKA Moskva pohlídá získané vedení. Zatím sledujeme pěkný útočný hokej, ale více šancí mají domácí borci.
     
    Střely na branku po první třetině

    CSKA Moskva: 10

    Avangard Omsk: 7
     
    Jsme na konci první třetiny. CSKA Moskva dalo na začátku utkání rychlý gól, když Dominika Furcha propálil Kirill Kaprizov. Od té doby nikdo další neudeřil, a tak si na góly musíme počkat do prostřední části. Na jejím startu bude Avangard Omsk dohrávat přesilovku, která začala na konci předchozího dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Ještě jednou přerušená hra, ochránce domácí klece zachytil puk do lapačky.
     
    19:28
    Hosté to zkusili střelou hned po vhazování, Sorokin opět připraven s betonem u levé tyče. Následně obránci CSKA s klidem vyhodili kotouč pryč.
     
    19:10
    Vylučovat se bude také na druhé straně barikády, takže příležitost v přesilovce pro Omsk. Menší trest za faul kolenem inkasuje hráč CSKA Moskva Naumenkov.
     
    18:40
    Moskevský výběr nadále bloku střední pásmo, což Avangardu dělá veliké problémy. Petersson se pak sice dostal ke střele, jenže vyslal ji před tři bránící hokejisty.
     
    18:08
    Nahození Minejeva nikdo netečoval, takže Sorokin v pohodě vyrazil pravým betonem kotouč do rohu. Domácí gólman se dnes zatím moc nezapotil.
     
    17:45
    V závěru první části mají domácí aktivitu zpátky na hokejkách, a je to na ledě znát. Omsk má problém se dostat ke kotouči. A když to dokáže, hned o něj přijde.
     
    17:31
    Až nyní velká možnost pro domácí, Dominik Furch ale opět zachránil svůj celek. Nadvakrát se pokoušel dorážet domácí Sergejev, jenže na brankáře Omsku si nepřišel.
     
    16:50
    Avangard Omsk hraje v plném počtu, první oslabení zápasu celkem bez větších potíží zvládl.
     
    16:32
    Omsk je pod zámkem a už čeká, až bude znovu v plném počtu. Má zatím štěstí, že CSKA nemíří vůbec přesně.
     
    15:58
    Moskva je zpátky v útočném pásmu, puk si vyměnili Kiselevič a Robinson. Ani jeden z domácích obránců ale nedokázal nasměrovat puk přesně na klec Furcha.
     
    15:30
    Hra přerušena, puk skončil někde mezi diváky.
     
    15:18
    Zatím se Omsk dobře brání. Hostující obránci dokázali dvakrát po sobě bez problému vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    14:44
    Rozhodčí dlouho váhal, ale nakonec se bude poprvé vylučovat, CSKA si zahraje přesilovou hru poté, co Galimov hákoval soupeře. Avangard nečekají snadné chvíle na ledě.
     
    14:35
    Je tu komerční přestávka, za pár okamžiků pokračujeme.
     
    14:20
    Valerij Ničuškin je podle očekávání hodně nebezpečný, nyní to opět potvrzuje. Nejprve sám zakončoval, pak zkoušel tečovat před Furchem střelu obránce. To se mu však nepodařilo, český gólman stačil přerušit hru.
     
    13:39
    Pěrežogin ztratil kotouč ve středním pásmu a hodně tím zkomplikoval život svým spoluhráčům. CSKA naštěstí pro Omsk nebylo připraveno hned vyrazit dopředu, takže z toho nic nebylo.
     
    13:16
    Další hostující icing, Avangardu dnes zkrátka dlouhé rozehrávky vůbec nefungují, a tak za to pyká.
     
    12:40
    Nahození hostujícího beka Martynova nikdo neusměrnil do brankoviště, tudíž Sorokin zůstává v klidu a CSKA dokonce stihlo vystřídat.
     
    11:58
    Pěknou akci založili obránci CSKA ze svého pásma. Útočníci v červených dresech potom jejich dílo dokonali a ukličkovali obranu Omsku. Jenže Ljubimovi nevyšlo zakončení.
     
    11:25
    Moskva nikam nespěchá. Sice si netvoří tolik šancí jako na začátku mače, ale vypadá na puku daleko jistě. Omsk se dostal do dalšího ofsajdu, a tak nemůže do útočného pásma.
     
    10:54
    Postavení mimo hru Avangardu Omsk.
     
    10:30
    Teď už sice Semjonov dostal svůj celek do útočné třetiny. Když pak ale zpoza branky hledal někoho ze svých spoluhráčů, nedočkal se pomoci.
     
    09:50
    A zase. Místo aby se Avangard pokusil o lepší kombinaci, vyhodil kotouč přes všechny čáry. Tentokrát ovšem tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    09:30
    Už sledujeme o něco vyrovnanější hokej než v prvních momentech této třetiny, kdy se CSKA prakticky nevzdalo kotouče. I tak ale Omsk znovu vyhazuje na icing.
     
    09:02
    Naumenkov napřáhl a vypálil bez přípravy od modré čáry, některý z bránících hráčů hostů ale na poslední chvíli možnost zablokoval. Bude se teď vhazovat před klecí Sorokina.
     
    08:48
    Dlouho se nepřerušovalo, ale nyní Omsk vyhazuje na zakázané uvolnění. CSKA Moskva tak bude moci zůstat v útočném pásmu.
     
    07:35
    Kaprizov měl na hokejce svůj druhý gól zápasu! Proti Furchovi byl v podobné pozici jako předtím, ale nyní minul levou tyčku o pár centimetrů.
     
    06:52
    Tentokrát úspěšná buly pro hosty, kteří dnes poprvé dělají soupeři větší problémy a nepříjemně napadají u mantinelu. Nedokáží si ale vytvořit lepší zakončení.
     
    06:40
    Jeden z útočníků Omsku se zkusil obtočit kolem branky a překvapit soupeřova gólmana, leč marně. Sorokin znovu na svém místě. Následuje krátká komerční pauza.
     
    06:08
    Po krátkém přerušení hra opět pokračuje, hodně je teď kotouč ve středním pásmu. Právě z toho místa zkusil nahodit na branku CSKA Petersson, jenže Sorokin v pohodě zasáhl.
     
    05:52
    A znovu na druhé straně v akci hokejisté CSKA. Nyní zahrozil bývalý hráč Dallasu Stars Valerij Ničuškin. Dostal kotouč mezi kruhy, odkud těsně přestřelil horní tyčku.
     
    03:45
    To se mohlo změnit, sám před brankou CSKA zůstal Pěrežogin. Jen těsně netrefil kotouč, měl na hokejce vyrovnání.
     
    03:20
    Práci má také na druhé straně Sorokin, zatím však všechny kotouče létají po zemi, takže nemá tolik těžkou práci.
    01:43 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    01:43
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Dominik Furch je jedním z nejlepších brankářů na začátku nového ročníku Kontinentální hokejové ligy, tentokrát ale inkasuje hned na samém počátku zápasu. Moskva totiž rozehrála nečekanou, ale o to povedenější a rychlejší akci. Z ní se dostal do samostatného úprku KIRILL KAPRIZOV, který nezaváhal a prostřelil českého gólmana v místě pod vyrážečkou. Avangard Omsk tak musí hned od startu mače dohánět. Asistence: Bogdan Kiselevič, Sergej Šumakov.
     
    01:23
    Vhazovat se bude před brankou hostujícího celku.
     
    01:11
    Zatím se hraje bez přerušení, ale nyní už měl český brankář ve službách Avangardu mnohem složitější pozici. Nadvakrát musel zastavovat kotouč poskakující po brankovišti, nakonec pro jistotu přerušil hru.
     
    00:40
    Už to vypadalo, že bude mít Dominik Furch na kontě první zásah, některý z obránců Omsku ale ránu vyslanou z hrotu pravého kruhu zablokoval.
     
    00:10
    První buly zápasu vyhráli hráči Moskvy, kteří začali hledat cestu dopředu. Kiselevič ale se svou rozehrávkou ze středního pásma nebyl moc úspěšný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě budeme svědky čestného buly, pro CSKA se totiž jedná o první domácí duel nové sezóny.
     
    Hokejisté obou týmů jsou již na ledové ploše. Ještě si poslechneme ruskou hymnu a vše bude připraveno k začátku střetnutí.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání Kontinentální hokejové ligy. Budeme sledovat atraktivní zápas, v němž na sebe narazí dva silné výběry. Střetnou se CSKA Moskva a Avangard Omsk.
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Furch (OMS) (3 zápasy, 3 výhry, 2 inkasované góly, úspěšnost 97.3%)
     
    CSKA MOSKVA

    Klub z hlavního města Ruska nečekal jednoduchý úvod nové sezóny. Hned na startu se CSKA utkalo s obhájcem titulu z Petrohradu, kde padlo 0:2. Následně zamířilo do Jaroslavle, proti Lokomotivu vydřelo vítězství 2:1 po samostatných nájezdech. Načež Moskva vyprovodila debaklem 6:1 nedaleké Dinamo Moskva a v prodloužení stačila také na Dinamo Minsk. Co je důležité zmínit, CSKA všechny dosavadní zápasy sehrálo mimo své kluziště, proti Omsku jej čeká domácí premiéra. Po venkovním tripu má jeden z papírově nejsilnějších týmů KHL na kontě 7 bodů. To zatím nestačí na úplný vrchol Východní konference, teď ovšem CSKA čtyřikrát po sobě nastoupí před vlastními tribunami.

    Kanadské bodování týmu v tuto chvíli vedou útočníci Konstantin Okulov (1 + 3) a Kirill Kaprizov (1 + 3), dobře na tom je také obránce Mat Robinson (1 + 2).
     
    AVANGARD OMSK

    Trenéři Omsku mohou být s výkony svého mužstva zatím spokojeni. Avangardu se po minulém utkání podařilo vyšplhat do čela Západní konference Kontinentální hokejové ligy, a to když porazil výsledkem 4:2 Spartak Moskva. Ještě předtím stejný kádr přehrál 2:1 po prodloužení Torpedo Nižnij Novogord a fotbalovým skóre 1:0 po prodloužení Severstal Čerepovec. Na úplný úvod soutěže Avangard zapsal do tabulky tři body, a to za výhru 3:1 v klání s Dinamem Riga. Omsk tedy stále čeká na svého přemožitele, na ledě CSKA jej čeká pořádně těžká práce. Navíc se bude jednat o vůbec první venkovní střetnutí Avangardu v novém ročníku, doposud sehrál všechna klání před svými diváky.

    Tým za dobré výsledky děkuje z velké části českému brankáři Dominiku Furchovi. Na konci srpna působí jako zeď, po zásluze jej v KHL vyhlásili nejlepším brankářem týdne. Vydrží mu forma i v Moskvě?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Kaprizov (Kiselevič, Šumakov), 53. Ljubimov (Burdasov), 60. Platt (Grigorenko, Scott)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič, Naumenkov, Ar. Sergejev, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Makjejev – Tělegin, Ničuškin, Andronov – Ljubimov, Burdasov, Grigorenko – Šumakov, Šalunov, Kaprizov – Platt, Kuzmenko, Scott.
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, Gustafsson, J. Medveděv, A. Osipov, Lisov, Berezin, Minejev – Stas, A. Petersson, Everberg – Pěrežogin, Lemťugov, K. Semjonov – Pjanov, Kugryšev, I. Michejev – Fisenko, Chochrjakov, A. Galimov – Manukjan.

    Rozhodčí: Gusev, Jeřábek – Lazarev, Otmachov
    thejrc.org