Tappara – Salzburg 4:2 (kon.) | Banská Bystrica – Wolfsburg 0:1 (kon.) | IFK Helsinky – Brynäs 2:5 (kon.)
Cracovia – Mnichov 1:2 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Grizzlys Wolfsburg
Pátek 01.09.2017, 18:00 • Zimní stadion Banská Bystrica, Banská Bystrica (SVK) • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely na bránu: 25-29; Vhazování: 32-25; Trestné minuty: 10-10; Přesilové hry: 0/5-0/5; Zablokované střely: 15-10. (20:29:16)
     
    Banská Bystrica podle vlastním slov hlavního trenéra Vladimíra Országha zlepšila hru oproti prvnímu zápasu a hráli zodpovědněji. Také měl ale pravdu v tom, že klíčovou roli sehrály přesilové hry, které musí slovenský tým zlepšit, pokud chce pomýšlet na vítězství. Oba brankáři chytali skvěle, na domácí straně Teemu Lassila a na druhé Felix Brückmann. O osudu utkání rozhodl jediný gól, který vstřelil v polovině zápasu z ostrého úhlu Gerrit Fauser. Německý tým má na kontě šest bodů a ještě se určitě popere o postup, zatímco Banská Bystrica zůstává v tabulce základní skupiny A bez bodu beznadějně poslední. Konečný výsledek: HC 05 iClinic Banská Bystrica 0 Grizzlys Wolfsburg 1.

     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá jedna minuta. Brána Banské Bystrice je prázdná a domácí to zkouší v přesilové hře v šesti hráčích proti čtyřem!
     
    58:06
    Jeff Likens fauloval zakončujícího Marka Bartánuse a dostal po přerušení hry dvě minuty za hákování.
     
    58:06
    Marek Bartánus si najel před bránu na krásnou přihrávku z pravého křídla a ostrého úhlu, jenže v obrovské šanci selhal, když z blízkosti trefil pravý beton Felixe Brückmanna! Následuje vyloučení a přesilová hra pro Banskou Bystricy.
     
    56:11
    Dalibor Bortňák si z pravého křídla po krásném oblouku sjel před bránu a v blízkosti přední tyče se pokoušel zakončit bekhendem, brankář Felix Brückmann ale fantasticky zasáhl lapačkou, která byla vzápětí ještě jednou a zastavila nebezpečnou dorážku! Senzační zákrok!
     
    55:33
    Jeff Likens se vrátil zpět na ledovou plochu a po jeho návratu pálil na pravém křídle od hrazení Alexander Karachun, s jehož pokusem si Teemu Lassila snadno poradil.
     
    52:48
    Olivier Dame-Malka během předchozí přesilové hry spálil velkou šanci, když v blízkosti levé tyče pálil pouze do levého betonu Felixe Brückmanna a nyní pokusem z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování našel pouze jeho náruč!
     
    52:36
    Jeff Likens byl vyloučen na dvě minuty za držení a Banská Bystrica má další možnost vyrovnat, jenže přesilové hry ani na jedné straně zatím gól nepřinesly.
     
    50:35
    Miloš Bubela usedl na trestnou lavici, aby odpykal týmový trest Banské Bystrice za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    48:48
    Mark Voakes se vrátil zpět na led a nakonec podle oficiálního zápisu nebyl vyloučen za vysokou hůl, ale za podražení. Přitom se na milion procent jednalo o zásah vysokou holí do obličeje.
    48:24 Zázračný Teemu Lassila! Weiß samostatný únik nevyužil.
     
    48:24
    Hokejisté Banské Bystrice byli vysoko a ve středním pásmu propadli, čehož mohl využít po krásné kolmé přihrávce Alexander Weiß, kterého marně stíhali dva domácí hráči. Zakončení v samostatném úniku mu ale nevyšlo, protože Teemu Lassila vyrážečkou fantasticky vyrazil jeho střelu mířící do levého horního rohu brány!
     
    46:48
    Mark Voakes přišel do souboje v blízkosti obranné modré čáry pozdě a zdvihl svou hůl do obličeje jednoho z hráčů Banské Bystrice. Jasné dvě minuty a šance pro slovenský tým vyrovnat!
     
    46:25
    Olivier Dame-Milka se ocitl v další šanci na opačné straně útočného pásma, když na levém křídle napřáhl na modré čáře ke tvrdé střele s příklepem a jeho následná pumelice zamířila těsně nad vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    45:17
    Patrik Lamper vyrazil podél střídaček na pravém křídle do rychlého protiútoku, který se rozhodl sám zakončit tvrdou střelou z úhlu, Felix Brückmann byl ale připraven a hrudí puk vyrazil!
     
    45:12
    Nakonec to nebyli hokejisté Wolfsburgu, ale Banské Bystrice, kteří nejprve pálili mimo a poté puk vyhodili na zakázané uvolnění. Omlouvám se za zmatky.
     
    44:42
    Hokejisté Wolfsburgu se po delší době dostali ke střele, která přišla na pravém křídle v blízkosti střídaček od modré čáry, Teemu Lassila ale zasahovat nemusel. Puk minul přední tyč brány slovenského týmu.
     
    44:06
    Wolfsburg jako by se spokojil s jednobrankovým náskokem a během pár okamžiků opět vyhodil puk na zakázané uvolnění. Trošku kreativity při rozehrávce by neuškodila.
     
    42:41
    Jeden z hráčů Banské Bystrice před vrcholem pravého kruhu pro vhazování zaklekl a poté vystřelil, jenže puk nabral jako na vidle a jeho následný pokus skončil v ochranné síti.
     
    42:19
    Wolfsburg byl ve druhé třetině navzdory velké příležitosti Miloše Bubely střelecky aktivnější a vede zaslouženě. Stále je to ale o jeden jediný gól.
     
    41:30
    Banská Bystrica odpověděla střelou z pravého křídla, která minula z úhlu vzdálenější levou tyč.
     
    40:49
    Gerrit Fauser po rychlé diagonální přihrávce z levého křídla pálil v pravém kruhu pro vhazování z ostrého úhlu, Teemu Lassila byl ale připravený a jeho střelu bez přípravy podržel v lapačce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-26; Vhazování: 21-16; Trestné minuty: 8-4; Přesilové hry: 0/2-0/4; Zablokované střely: 7-7.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:42.

     
    Miloš Bubela měl uprostřed druhé třetiny velkou šanci, jenže Felix Brückmann na poslední chvíli vykopl puk pravým betonem. Přesilové hry ani po přestávce góly nepřinášely a už to vypadalo, že ani během druhých dvaceti minut se skóre nepohne, krátce před koncem druhé třetiny se ovšem z ostrého úhlu z ničeho nic prosadil Ferrit Fauser a hned vzápětí byl naražen na hrazení. Radost přišla až poté. Skóre po druhé třetině: HC 05 iClinic Banská Bystrica 0 Grizzlys Wolfsburg 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:04
    Alexander Karachun po levé straně zavezl puk do útočného pásma a na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči. Teemu Lassina měl ovšem skvělý výhled a puk ukryl, kde jinde, než v lapačce!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:21
    Wolfsburg se v závěru prostřední části vydal do útoku, aby se pokusil navýšit své vedení, akci německého týmu ovšem zastavila nepřesná přihrávka a zakázané uvolnění.
     
    35:55
    Sebastian Furchner byl v pravém kruhu pro vhazování obklopen třemi protihráči, kteří ho poslali k zemi, jeho práce ale otevřela prostor pro střelu od modré čáry, kterou Teemu Lassila podržel v náručí.
    33:46 Gerrit FAUSER - 0:1
     
    33:46
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    GERRIT FAUSER se po zákroku Teema Lassily pravým betonem po nebezpečném nahození od modré čáry dostal v blízkosti levé tyče ke střele a z ostrého úhlu poslal puk pod horní tyč! Wolfsburg vede v Banské Bystricy 1:0. Asistence: Björn Krupp a Kris Foucault.
     
    33:11
    Miloš Bubela se zrodil sám před bránou německého týmu, jenže napálil puk z blízkosti pouze do hrudi Felixe Brückmanna, který puk vyrazil!
     
    32:17
    Teemu Lassila podržel svůj tým v přesilové hře a zabránil gólu v oslabení. Björn Krupp je zpět na ledě.
     
    30:17
    Björn Krupp dostal dvě minuty za sekání. Banská Bystrica si zahraje počtvrté v zápase přesilovou hru.
    27:58 Felix Brückmann na poslední chvíli vykopl střelu Bubely!
     
    27:58
    Miloš Bubela nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a po zavezení puku do útočného pásma napřahoval v kruhu pro vhazování ke střele. Puk mu vzápětí sice sjel z hole, přesto ale nebezpečně mířil po ledě ke vzdálenější levé tyči, kde ho Felix Brückmann vleže zázračně vykopl pravým betonem! Poté přišla dorážka ze druhé vlny, ale i tu brankář Wolfsburgu vyrazil!
     
    27:29
    Zatím nesledujeme příliš atraktivní utkání, ale věřme, že se to brzo změní. Hra je hodně vyrovnaná. Banská Bystrica se mohla vydat směrem vpřed, puk ale skončil na zakázaném uvolnění.
     
    26:41
    Felix Brückmann se vydal za svou bránu, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou a zabránil jakékoliv šanci.
     
    26:25
    Jeremy Dehner na pravém křídle od modré čáry nahodil puk na přední tyč, kde jeho žabičku ukryl v lapačce Teemu Lassila.
     
    26:12
    Útočnou akci hostujícího Wolfsburgu zastavilo postavení mimo hru, po kterém následuje Powerbreak.
     
    24:44
    Vyloučený Tyson Mulock je zpět na ledové ploše a oba týmy zatím nevyužily ani jednu ze tří přesilových her.
     
    22:44
    Tyson Mulock ve středním pásmu nabral velkou rychlost a po ztrátě stability podrazil Mateje Češíka. Následovaly dvě minuty za podražení a třetí přesilová hra pro Banskou Bystricy.
     
    21:12
    Sebastian Furchner byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vypálil z ostrého úhlu. Teemu Lassila tentokrát nevěděl, kde má puk, na přední tyči ho ale dokázal sevřít mezi tělem a pravou rukou.
     
    20:51
    Teemu Lassila je v horní části branky neskutečně silný a nyní to opět dokonale ukázal. Wolfsburg se dostal na pravém křídle ke střele z úhlu, která mířila na přední tyč, jenže brankář slovenského týmu byl připraven a puk ukryl v lapačce.
     
    20:13
    Banská Bystrica v úvodu prostřední části utkání dohrávala přesilovou hru, která právě skončila. Hosté v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-11; Vhazování: 14-8; Trestné minuty: 6-4; Přesilové hry: 0/2-0/3; Zablokované střely: 3-3.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:51.
     
    Úvodní třetina na Zimním stadionu v Banské Bystricy přinesla velké množství vyloučení, ani jeden z týmů se ale nedokázal zatím v početní převaze prosadit. Slovenský tým si zahrál dvě přesilové hry, když jednu nevyužil v úvodu a poté závěru první dvacetiminutovky a Wolfsburg mezitím tři v řadě. Skóre po první třetině: HC 05 iClinic Banská Bystrica 0 Grizzlys Wolfsburg 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Ještě jedno vhazování v první třetině poté, co Banská Bystrica po nepřesné přihrávce vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    19:00
    Do konce úvodní části zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:11
    Alexander Roach dostal dvě minuty za hákování a Banská Bystrica dohraje úvodní část v početní výhodě.
     
    17:28
    Stephen Dixon se pokusil v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci vstřelit úvodní gól zápasu bekhendem, jenže Teemu Lassila se stačil včas přesunout od tyče k tyči a puk zastavil pod lapačkou!
     
    15:49
    Philip Riefers na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem a jeho pokus mířil k přední pravé tyči, Teemu Lassila ale skvěle zasáhl lapačkou a puk vyrazil před sebe, kde ho vzápětí rychle přikryl.
     
    14:31
    Hokejisté Wolfsburgu se dostali na levém křídle ke střele od hrazení, která mířila pod horní tyč, zároveň ale také doprostřed brány, kde byla připravená lapačka Teema Lassily.
     
    13:47
    Josh Brittain měl na levém křídle spoustu volného prostoru a času na to, aby si puk srovnal na hůl a z úhlu si vybral kam zamíří. Nakonec si vybral pátou díru, tedy prostor mezi betony, jenže nezamířil přesně a Felix Brückmann puk vyrazil!
     
    11:59
    Miloš Bubela se vrátil z trestné lavice zpět na led a Wolfsburgu se v početních výhodách zatím vůbec nedaří.
     
    11:02
    Jeden z hokejistů Wolfsburgu nedokázal ve středu útočného pásma udržet brusli i přes obrovskou snahu na modré čáře a proti německému týmu se tak pískalo postavení mimo hru.
     
    09:59
    Miloš Bubela dostal dvě minuty za hákování, když zbytečně fauloval ve snaze získat puk v útočném pásmu. Wolfsburg má k dispozici třetí přesilovou hru, zatím nevyužil žádnou.
     
    09:13
    Branislav Kubka je opět zpět na ledové ploše po uplynutí dvouminutového trestu. Wolfsburg nevyužil ani druhou početní výhodu.
     
    08:53
    Banská Bystrica v oslabení nepříjemně zahrozila střelou z pravého kruhu pro vhazování a vzápětí už se ke střele dostali hokejisté Wolfsburgu. Od modré čáry nejprve pálil vedle pravé tyče Jeremy Dehner a na vrcholu pravého kruhu pro vhazování to zkoušel poté Gerrit Fauser, jehož střela mířila do bližšího pravého rohu, Teemu Lassila ale předvedl krásný semafor a puk sevřel v lapačce!
     
    08:13
    Wolfsburgu se po vyhození slovenského týmu nepodařilo rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    07:13
    Branislav Kubka se před chvílí vrátil z trestné lavice a nyní na ni putuje znovu. Tentokrát za nedovolené bránění.
     
    06:53
    Vyloučený Branislav Kubka se vrátil z trestné lavice zpět na led a po jedné nevyužité početní výhodě na každé straně pokračujeme za bezbrankového stavu.
     
    06:08
    Hokejisté Wolfsburgu vytvořili před bránou Banské Bystrice velký závar, ke střele ale nakonec nedošlo.
     
    05:27
    Banská Bystrica se i přes oslabení dostala v pravém kruhu pro vhazování ke střele, kterou Felix Brückmann vyrazil.
     
    04:55
    Branislav Kubka na pravé straně obranného pásma u hrazení zahákoval jednoho z protihráčů a dostal dvě minuty za hákování. Po přesilové hře slovenského týmu je to početní výhoda pro Wolfsburg.
     
    03:26
    Mark Voakes z obranného pásma dovezl puk po pravém křídle až mezi kruhy pro vhazování a uprostřed útočné třetiny poté napřáhl ke tvrdé střele s příklepem. Jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány a Teemu Lassila puk udržel v náručí.
     
    02:35
    Banská Bystrica se v závěru úvodní přesilové hry ocitla ve slibné šanci na pravém křídle, následná střela z úhlu ale výraznější vzrušení nepřinesla a vyloučený Alexander Karachun je zpět na ledě.
     
    00:35
    Alexander Karachun dostal po 35 sekundách dvouminutový trest za sekání a Banská Bystrica se může ujmout brzkého vedení. Hned v první minutě má k dispozici přesilovou hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zimním stadionem v Banské Bystricy se právě rozezněla znělka Champions Hockey League a vše je připraveno k zahájení utkání, před jehož startem je potřeba zmínit jeden velice zajímavý fakt. Wolfsburg dnes bude točit pouze tři obranné dvojice a k dispozici má tři kompletní útočné formace. Čtvrtou tvoří pár.
     
    Úvodní sestavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka (C), Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalik, Košecký, Róth – Lamper, Bortňák (A), Gabor – Bartánus (A), Faille, Lunter – Hohmann, Bubela, Brittain – Češík, Tamáši, Belluš. Hlavní trenér: Vladimír Országh.

    Grizzlys Wolfsburg: Brückmann (Kuhn) – Likens (A), Wurm, Ankert, Krupp, Dehner, Roach – Aubin, Voakes (A), Karachun – Furchner (C), Fauser, Hoehenleitner – Weiß, Dixon, Foucault – Riefers, Mulock. Hlavní trenér: Pavel Gross.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Michael Tscherring. Čároví: Peter Šefčík, Roman Vyleta.

     
    GRIZZLYS WOLFSBURG

    Hokejisté německého Wolfsburgu vstoupili do letošního ročníku Champions Hockey League avizovanou těsnou výhrou 4:3 nad Banskou Bystricou. Ve druhém domácím zápase ale přišla pořádná facka, když před vlastními fanoušky prohráli 1:7 s Tampere.
     
    HC 05 ICLINIC BANSKÁ BYSTRICA

    Banská Bystrica během své premiérové účasti v Champions Hockey League zatím nezískala ani bod, když v úvodním zápase na evropské scéně prohrála těsně 4:3 na ledě dnešního soupeře Wolfsburgu a poté utrpěla hořkou porážku 5:0 v Salzburgu.
    Sestřih z posledního zápasu Banské Bystrice proti Salzburgu
     
    Prvopočátky hokejového klubu Banská Bystrica sahají do roku 1922, není to ovšem tak dávno, co se začala psát jeho novodobá historie. Slovenský klub přešel v roce 2005 kompletní přestavbou a stala se z něho akciová společnost HC 05 Banská Bystrica, která hned na to vyhrála 1. ligu, jelikož ale byla farmou Zvolenu, slavit postup nemohla. Hokejisté Banské Bystrice se ovšem postupu dočkali v sezóně 2007/08 a letos se stali mistry slovenské Tipsport ligy. Odměnou jim je účast v Champions Hockey League a šance vydobýt si jméno v Evropě, což dokázala loni HC Sparta Praha, která dokráčela až do finále, kde nestačila na Frölundu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 34. Fauser (Krupp, Foucault)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka (C), Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalik, Košecký, Róth – Lamper, Bortňák (A), Gabor – Bartánus (A), Faille, Lunter – Hohmann, Bubela, Brittain – Češík, Tamáši, Belluš. Hlavní trenér: Vladimír Országh.
    Grizzlys Wolfsburg: Brückmann (Kuhn) – Likens (A), Wurm, Ankert, Krupp, Dehner, Roach – Aubin, Voakes (A), Karachun – Furchner (C), Fauser, Hoehenleitner – Weiß, Dixon, Foucault – Riefers, Mulock. Hlavní trenér: Pavel Gross.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Michael Tscherring. Čároví: Peter Šefčík, Roman Vyleta
    thejrc.org