konec
Kvalifikace Velké ceny Itálie

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Sobota 02.09.2017, 14:00 • Okruh: Královský park Monza, Itálie • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký zbytek soboty. (18:03:32)
     
    S těmito podmínkami se nejlépe vypořádal Lewis Hamilton, který vybojoval 69. pole position v kariéře, čímž se osamostatnil na čele historické tabulky této statistiky. Druhý sice skončil Max Verstappen a třetí Daniel Ricciardo, ale oba red bully čeká penalizace, a tak se pořadí na startu ještě hodně promíchá. Tohle byla jedna z nejdivočejších kvalifikací za poslední dobu.
     
    Máme za sebou hodně divokou kvalifikaci na Velkou cenu Itálie. Již před začátkem kvalifikace nad Monzou pršelo a podmínky se stále zhoršovaly. Nejvíce na to doplatil Romain Grosjean, který dostal aquaplaning, narazil do svodidel a odstavil svůj vůz vedle trati. Ředitelství závodu nechalo vyvěsit červené vlajky a vzhledem k tomu, že se počasí neumoudřilo, přerušilo kvalifikaci na další dvě a půl hodiny. Po restartu se už pokračovalo relativně bez problémů, i když vody bylo na trati stále hodně a viditelnost byla téměř nulová.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Itálie: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Ricciardo, 4. Stroll, 5. Ocon, 6. Bottas, 7. Räikkönen, 8. Vettel, 9. Massa, 10. Vandoorne, 11. Pérez, 12. Hülkenberg, 13. Alonso, 14. Kvjat, 15. Sainz, 16. Magnussen, 17. Palmer, 18. Ericsson, 19. Wehrlein, 20. Grosjean.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Chvíli to vypadalo, že kvalifikaci vyhraje Max Verstappen, ale v posledním kole jej překonal LEWIS HAMILTON, jenž vybojoval pole position. Hamilton ovládl už 69. kvalifikaci, čímž se osamostatnil na čele historické tabulky této statistiky.
     
    0:00
    Čas vymezený pro první část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    1:27
    Valtteri Bottas je v tuto chvíli šestý a Kimi Räikkönen sedmý. Televizní grafika už si plete i jezdce, protože ačkoliv byl v záběru Räikkönen, ukázal titulek jméno Maxe Verstappena.
     
    2:15
    První místo by měl mít ve své moci Lewis Hamilton, ale na oficiální výsledky si budeme muset počkat až po závodě.
     
    3:47
    Kimi Räikkönen je údajně až devátý, ale zdali je to pravda, nemůžeme v žádném případě potvrdit.
     
    4:02
    Max Verstappen málem neudržel svůj vůz na trati v zatáčce Parabolica, ale nakonec manévr zvládl. Televizní grafika pro jistotu zmizela úplně.
     
    5:25
    Podle televizní grafiky je nyní první Daniel Ricciardo, který měl čas minutu a třicet sedm sekund. To je ale nesmysl, protože Hamilton byl před chvílí o tři vteřiny rychlejší, tudíž by nemohl být Ricciardo první. Ať žijí zmatky!
     
    5:57
    Lewis Hamilton zajel čas čas 1:34.660 a dostal se do čela průběžného pořadí. Daniel Ricciardo má ale rozjeté hodně dobré kolo a může Hamiltona přeskočit.
     
    6:39
    Esteban Ocon má rozjetou dobrou kvalifikaci, protože se aktuálně vyhoupl na druhé místo. Jeho nejlepším umístěním v kvalifikaci je sedmá pozice.
     
    7:20
    Podle televizní grafiky je Lewis Hamilton předposlední a Sebastian Vettel poslední. Otázkou však zůstává, na kolik můžeme této grafice věřit po předchozím chaosu.
     
    8:34
    Viditelnost na trati se o hodně zhoršila, do konce kvalifikace zbývá osm a půl minuty. Co na to Charlie Whiting?
     
    9:52
    Oba jezdci stáje Mercedes Valtteri Bottas a Lewis Hamilton se zastavili u svých mechaniků a místo pneumatik do předchodných podmínek nasadili gumy do extrémního vlhka.
     
    10:47
    Max Verstappen v deštivém počasí předjel Sebastiana Vettela. Déšť ještě více zesílil a voda na trati přibývá. Dočkáme se dalšího přerušení?
     
    11:52
    Mezi prvními opět vyjeli Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Esteban Ocon a Stoffel Vandoorne. Za Vandoornem krouží Sebastian Vettel.

    Michal Šandor

    bahis siteleri