Srbsko – Německo 2:3 (kon.) | Rusko – Belgie 3:0 (kon.)
konec
Srbsko
2
26 25 18 25 13  
Německo
3
24 15 25 27 15  
Sobota 02.09.2017, 17:30 • Tauron arena, Krakov, Polsko • Mistrovství Evropy mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Německo otočilo semifinále se Srbskem a poprvé v historii si zahraje o evropské zlato!

    Po dvou jasných setech srbské reprezentace jen málo, kdo dával německému týmu naděje na obrat. Třetí sadu rozhodl sérií na servisu Lukas Kampa, čtvrtá sada byla vyrovnaná až do samotného konce. Srbové měli dokonce dva mečboly, ale ani jeden nedokázali využít a tak se šlo do rozhodujícího setu. Němci ztráceli setu i dva body, ale dokázali závěr otočit a zahrají si na mistrovství Evropy v Polsku o zlato! Na mírně favorizované Srby čeká zítřejší bitva poražených semifinalistů o bronz. (20:09:46)
     
    13:15
    Konec zápasu.
     
    13:15
    Okolič přichází místo velezkušeného Stankoviče na servis. Servisem o pásku dokázal soupeře zaskočit, následně se Srbové dostali k bodovce, ale Uroš Kovačevič smečí do bloku Böhmeho vyrovnání odmítl. Němci jsou poprvé v historii ve finále evropského šampionátu!
     
    13:14
    A právě György Grozer na servisu. Kovačevič z těžké pozice vytlouká německý blok.
     
    12:14
    Luburič přichází do hry místo Jovoviče na blok. Grozer se proti jednobloku neprosadil, ale Srbové se nedomluvili, kdo bude nahrávat, když Jovovič šel střídat. Nakonec se prosazuje na druhý útok Grozer a jsou tady dva mečboly.
     
    12:13
    Osmnáctiletý německý blokař Tobias Brick je na podání i po oddechovém čase. Petrič vytlouká blok a dává Srbům naději.
     
    11:13
    Brick na servisu. Atanasijevič útočí z pozice univerzála jen do autu a najednou to je Německo, které je dva body od finále! Ještě jeden oddechový čas pro Srbsko.
     
    11:12
    Jovovič za koncovou lajnou. Fromm bez problémů vytlouká nepřipravené srbský dvojblok.
     
    11:11
    Druhý německý univerzál teď už kazí své podání. Srovnáno.
     
    10:11
    Simon Hirsch opřel dal velmi tvrdé podání a našel míčem zadní lajnu. Němci se dostávají do vedení. Tři body v řadě pro Německo.
     
    10:10
    Němci přidávají přímý bod ze servisu. Hirsch se opřel do podání a srovnává.
     
    10:9
    Lisinac znovu na podání. Poté byl Grozer zablokován, ale pokračovalo se ve hře. Srbové měli k dispozici další útok, ale rozhodčí pískl do píšťalky ještě před útokem. Stankovič byl v síti, prokazuje to i video. Nyní si berou oddechový čas Srbové.
     
    10:8
    Srečko Lisinac tak pokračuje na servisu. A další povedené podání. Grozer poté smečuje jen do autu a vzteky udeřil do kůlu. Německo využívá i svůj druhý oddechový čas.
     
    9:8
    Lisinac vytvořil pro svůj tým bodovku. Petrič však smečuje do rozhozené obrany jen do autu. Video však prokázalo teč blokujícího Bricka.
     
    8:8
    György Grozer se drží za levou ruku. Pokračuje však ve hře. Lisinac zachránil Srbsko smečí z velké výšky na středu sítě. Německo si bere oddechový čas.
     
    7:8
    Kovačevič nebyl přesný na přihrávce, Atanasijevič bod nedal, nebodoval ani poté Petrič a toho využívá Kaliberda parádním útokem do bloku, od kterého poslal míč do autu. Je tady výměna stran.
     
    7:7
    Uroš Kovačevič také napálil servisem jen síť.
     
    7:6
    Zimmermann přišel na podání. Atanasijevič se útokem neprosadil, ale to ani na druhé straně Kaliberda. Až Grozer ukončil výměnu útokem mimo hřiště.
     
    6:6
    Grozer smečoval po vysoké nahrávce, ale dokázal se dostat nad blok a vytlouká Lisinace.

    Vít Schück

    Srbsko: Jovovič, Buculjevič – Kovačevič, Katič, Petrič, Škundrič – Okolič, Stankovič (C), Podraščanin, Lisinac – Atanasijevič, Luburič – Majstorovič, Rosič
    Trenér: Nikola Grbič

    Německo: Kampa (C), Zimmermann – Fromm, Schott, Kaliberda, Karlitzek – Andrei, Böhme, Baxpöhler, Krick – Grozer, Hirsch – Weber, Zenger
    Trenér: Andrea Giani

    Rozhodčí: Fabrizio Saltalippi (ITA) – Laszlo Adler (HUN)
    bahis siteleri