Chorvatsko – Kosovo 1:0 (kon.) | Bělorusko – Švédsko 0:4 (kon.) | Nizozemsko – Bulharsko 3:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Andorra 1:0 (kon.) | Estonsko – Kypr 1:0 (kon.) | Francie – Lucembursko 0:0 (kon.)
Maďarsko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Řecko – Belgie 1:2 (kon.)
Gibraltar – Bosna 0:4 (kon.)
konec
Francie
0:0 (0:0)
Lucembursko
Neděle 03.09.2017, 20:45 • Stadium de Toulouse, Toulouse • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Přeji Vám dobrou noc a někdy příště se u dalších online přenosů budu těšit na počtenou. (22:46:22)
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 11:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:14.
     
    Z ochozů stadionu v Toulouse se ozývá hlasitý pískot, naopak na lavičce Lucemburska panuje obrovská radost – Les Lions Rouges totiž v utkání s Francií vybojovali bod za velmi překvapivou remízu 0:0! Domácí byli podle očekávání jasně aktivnějším týmem a svého soupeře po většinu hrací doby tlačili, vstřelit branku jim ale dnes podle všeho nebylo souzeno. V prvním poločase dvakrát nebezpečně pálil Pogba, Mbappého vychytal vynikající Joubert a po Griezmannově pumelici míč skončil na břevnu. Na druhé straně zase zahrozil Turpel, Lloris ale konečky prstů stačil kulatý nesmysl vytěsnit nad břevno.

    Do druhé půle Francouzi vstoupili v poněkud vlažnějším tempu a poměrně dlouhou dobu si nemohli vypracovat další zajímavou příležitost. V jednasedmdesáté minutě Jouberta sice zvládl překonat Lacazette, na brankové čáře ale zakročil Philipps. O chvíli později skončila Pogbova hlavička na horní tyči, nedlouho nato ale sudí upřeli Rodriguesovi samostatný únik na Llorise kvůli špatně odmávanému ofsajdu. Lucemburský mladík ale ještě neřekl poslední slovo a deset minut před koncem orazítkoval tyč Llorisovy pokladnice. Závěrečný tlak Les Bleus už nic zajímavého nepřinesl, ovšem i tak se Deschampsovi svěřenci vyhoupli na čelo tabulky skupiny A, Lucembursko zase přeskočilo Bělorusko a drží pátou pozici.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Francouzi přikovali svého soupeře okolo vlastní šestnáctky a stále vyčkávají na získání prostoru k poslední šanci tohoto mače. Lucemburčané ale brání velmi obezřetně, Kurzawův centr na autové vhazování zablokoval Jänisch.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty. Překvapivá remíza je opravdu velice blízko.
     
    90
    Tentokráte to Kingsley Coman zkusil individuálně. Na konci své sóloakce se prodral až do pokutového území, kde se po souboji s Jansem pokoušel vymodlit penaltu, sudí mu ale na jeho přihraný pád neskočil.
     
    89
    Po Comanově přízemním centru odvrátil Kevin Malget míč jen do míst, kde číhal Djibril Sidibé. Přízemní rána pravého obránce Francie ale nebyla dostatečně důrazná, navíc zamířila doprostřed branky, kde číhal Jonathan Joubert.
     
    88
    Lacazette zpracoval balon po přihrávce od Kantého, dotírajícího Philippse ale na svých zádech neudržel. Poté se poroučel k zemi a snažil se domoci nařízení dalšího přímého kopu, sudí ale tentokráte faul správně neviděl.
     
    87
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází David Turpel, přichází Dwayn Holter.
     
    86
    Kanté opět ukázal svou důležitost, když zastavil rodící se protiakci Lucemburska. Poté přesunul balon k Pogbovi, na jehož pas za obranu si nabíhal Nabil Fekir, před přechodem přes čáru jej ale už nedokázal zastihnout.
     
    85
    Opět volba rozehrávky přímého kopu padla na Thomase Lemare. Znovu francouzský křídelník svůj střílený centr směřoval do malého vápna, na jeho hranici ale balon stačil odhlavičkovat Skenderovic.
     
    84
    Do šestnáctky Lucemburska v posledních okamžicích přilétly další dva centrované balony, ovšem ani jeden se neujal. Pogba poté vybojoval faul v souboji s Martinsem, Francouzi tak mají k dispozici další standardní situaci.
     
    83
    Po svém příchodu na travnatou plochu o sobě poprvé dal vědět Nabil Fekir, v úplně pozitivním světle to ale nebylo. Záložník Lyonu si ve středu hřiště neodpustil nedovolený zákrok vůči aktivnímu Rodriguesovi, uvidíme přímý kop hostí.
     
    82
    Lucemburskou už brání v kompletním počtu jedenácti hráčů, směrem do útoku od hostů můžeme čekat už jen rychlé brejky. Francie je velmi blízko nečekané a velmi překvapivé ztrátě. Dokáží se Deschampsovi svěřenci prosadit?
     
    81
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Nabil Fékir.
     
    80
    Za samotný faul na Martinse byl Pogba žlutou kartu nejspíše nedostal, poté se ale francouzský středopolař obořil na hlavního sudího, a nedal mu tak na vybranou.
    79. Gerson Rodrigues (LUX)
     
    79
    Domácím příznivcům teď muselo pořádně zatrnout, Lucembursko se totiž málem dostalo do šokujícího vedení! Rychlonohý Rodrigues za sebou nechal Koscielnyho a poté se z úhlu řítil sám na Llorise, trefil ale pouze vzdálenější tyč jeho pokladnice.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   80. P. Pogba (FRA) – 51. Jänisch (LUX), 65. Sinani (LUX), 69. Jans (LUX)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 11:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:14.
    Francie: Lloris (C) – Sidibé, Koscielny, Umtiti, Kurzawa – Kanté, P. Pogba – Mbappé (60. Coman), Griezmann (81. Fékir), Lemar – Giroud (60. A. Lacazette).
    Náhradníci: Mandanda, Aréola – Jallet, Thauvin, A. Lacazette, Coman, Tolisso, Matuidi, Rabiot, Digne, Fékir, Kimpembe.

    Lucembursko: Joubert (C) – Jans, Malget, Philipps, Jänisch – O. Thill, Ch. Martins, Skenderovic, V. Thill (59. Rodrigues), da Mota (59. Sinani) – Turpel (87. Holter).
    Náhradníci: Czekanowicz, Cabral – Ostrowski, Holter, Rodrigues, Carlson, Sinani, Veiga, Hall, Deville, Joachim, Martins da Graça.

    Rozhodčí: Aleksandar Stavrev – Marjan Kirkovski, Dejan Kostadinov (všichni Makedonie)
    thejrc.org