Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.)
Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.)
konec
Tisková konference HC Sparta Praha

Pondělí 04.09.2017, 13:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference končí. Na řadě jsou individuální rozhovory se sponzory a hráči. (13:37:57)
     
    Věkový průměr Sparty byl v minulé sezoně 28 let, před novou sezonou Tipsport extraligy klesl na 26 let.
     
    Tomáš Zetek: "Sparta bude mládežnicky spolupracovat s HC Slavoj Velké Popovice, kde je spousta dětí z okolí Prahy, pro které jsou Holešovice daleko."
     
    Tiskový mluvčí dává vzpomenout na úspěchy sparťanské mládeže a změnách v přípravě mládežnických týmů. Děti mají možnost se hned po tréninku najíst v Tipsport areně. Strava je jedním z faktorů, které chce Sparta v mládeži změnit.
     
    Tomáš Zetek: "Sparta se vrací k heslu 'jsmeSparta'."
     
    Sparta bude pochopitelně pokračovat v akcích jako 'Sparta vzdává hold' či 'Sparťanská krev'. Během sezony budou také vybráni noví členové Klubu legend HC Sparta Praha. Ten má aktuálně 29 členů, kteří v "komisi" rozhodnou, koho v prosinci 2017 přivítají.
     
    Tomáš Zetek: "Pokračujeme v projektu 'Vyrůstej se Spartou', který zahrnuje rodinná utkání a pokračujeme i s akcí 'Sparta středním školám', ačkoliv se nám dlouhodobě zatím nedaří dostat středoškoláky na hokej, přesto cítíme velký potenciál a snažíme se do toho zapojit i fanclub. Třetí, novou akcí, je 'Sparta pražským firmám', což může znamenat vstupenky pro dopravní podnik a podobně."
     
    Tomáš Zetek: "V konkurenci s kiny a další konkurencí v Praze vytváříme novou aplikaci ve spolupráci s Ticketportalem, aby bylo snazší si koupit vstupenku. Kdo neumí s telefonem, tak se do minuty nedostane, ale i Petr Bříza slíbil, že to zvládne, což by byla velká záruka toho, že si lístek koupíte za necelou minutu. (úsměv)."
     
    Tomáš Zetek: "Vstupenky jsou rozdávány jen při akcích 'Sparta vzdává hold' a 'Dětských zápasech', takže nám pomáhají navýšit průměrnou návštěvnost."
     
    Řeč je aktuálně také o návštěvnosti zápasů Sparty, která se v uplynulé sezoně přenesla přes osm tisíc diváků. Pražané by v příštích letech chtěli překonat hranici 10 tisíc diváků.
     
    Tomáš Zetek: "Rozpočet si dělí sponzoři a diváci. Partneři obstarají čtyři pětiny, fanoušci pak zhruba jednu pětinu. Na příští sezonu máme prodáno 3000 permanentek, z nichž 1600 drží fanoušci a 1400 firmy."
     
    Tomáš Zetek: "Rozpočet 115 milionů korun, který zahrnuje "A" tým, mládež i management a produkci. V rozpočtu není zahrnut provoz holešovické Tipsport areny."
     
    Generálním partnerem Sparty zůstává společnost BILLA. Ta je silným sponzorem sparťanské mládeže a její jméno nese jeden z nejprestižnějších turnajů dorostu v Evropě. Hlavní partneři zůstávají kromě Mastercard také firmy Louda Auto, Sencor, PRE a Pražská plynárenská.
     
    Tomáš Zetek: "Podařilo se prodloužit zhruba 90 % kontraktů se sponzory a další přibývají, jako je tomu v případě Mastercard."
     
    Na plátně je promítána prezentace s důležitými informacemi před novou sezonou.
     
    Stanislav Hajdušek: "Pro mě je patronství sezony velká čest. Já si toho vážím, přál bych jim pevné zdraví, štěstí při zakončování, trenérům dobrou ruku a sponzorům dobré výsledky. Já jsem v roce 1993 byl viceprezidentem Sparty, která tehdy vyhrála titul. Přál bych si, aby moje šťastná sportovní hvězda zasvítila i na tuto sezonu a přinesla Spartě titul."
     
    Petr Bříza: "My chceme, aby fanoušci, kteří řeknou, že jsou sparťani, tak to dají najevo. Tím, že přijdou na zápas, koupí si lístek, suvenýry. Pro nás je to finančně velmi důležitá částka."
     
    Petr Bříza: "Snažíme se opečovávat značku Sparty, pro partnery je důležitá důvěryhodnost, jak se prezentujeme a jsme vnímáni mimo mantinely. Druhou důležitou součástí jsou naši partneři a my opravdu chceme hledat netradiční formu partnerství. Chceme dát sponzorům to, aby nebylo při hokeji vidět pouze jejich logo. My nejsme jako krajská města, která mají podporu krajů i z veřejných peněz, my musíme být soběstační a musíme umět oslovit partnery. Třetí základnou jsou fanoušci. Rádi bychom každým rokem oslovovali další fanoušky, a proto se snažíme vymýšlet i nové projekty."
     
    Miroslav Lukeš: "Nás velmi těší, že se nám podařilo dotáhnout partnerství s HC Sparta Praha. Rádi bychom zprovoznili platební inovace ve sportovním prostředí. Fanoušci si hodně stěžují, že jim na sportovních akcích vadí platba v hotovosti. Navíc spouštíme nový projekt odměn a Sparta nám pomůže rozšířit jejich portfolio."
     
    Jaroslav Sczcypka: "Velmi nás těší, že můžeme být partnerem HC Sparta Praha s velkou a historickou základnou fanoušků. Naše dohoda byla postavena na tom, že dodržíme všechno, co si řekneme, což se také stalo. Důležitým prvkem je také podpora mládeže."

    Daniel Ryl

    Účastníci tiskové konference:
    Miroslav Lukeš – generální ředitel firmy Mastercard
    Jaroslav Sczcypka – generální ředitel BILLA
    Petr Bříza – majitel a předseda představenstva HC Sparta Praha
    Stanislav Hajdušek – patron sezony 2017/2018 a člen Klubu legend HCS
    Michal Broš – sportovní manažer HC Sparta Praha
    Jiří Kalous – hlavní trenér HC Sparta Praha
    Jaroslav Hlinka, Petr Vrána, Lukáš Pech a Petr Zámorský – hráči „A“ týmu
    bahis siteleri