Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.)
Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.)
konec
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 04.09.2017, 11:00 • Energie AG, u vodárenské veže • Tiskové konference
    Nové dresy Motoru

     
    Tisková konference je u konce, následují individuální rozhovory. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek dne. (11:31:37)
     
    Otázka: Poslali jste hráče na střídavé starty do druhé ligy Tábora a Písku. Proč ne do David Servisu ČB?
    Stanislav Bednařík: "David Servis má hodně kmenových hráčů, ke střídavým startům vůbec nemusí dojít. Písek a Tábor tolik hráčů nemá."
     
    Otázka: Kdo bude největší letní posilou?
    Antonín Stavjaňa: "V obraně určitě Zdeněk Kutlák, v útoku Václav Nedorost. Jinak zatím nepočítáme s tím, že by teď přišel další centr. Uvidíme v průběhu sezony."
     
    Otázka: Petr Kváča letí na nováčkovský kemp do NHL. Počítáte s tím, že by mohl zůstat v zámoří?
    Stanislav Bednařík: "Nepočítáme."
     
    Nyní je čas na otázky novinářů.
     
    Pro novou sezonu se chystá opět i retro zápas, hrát by se měl proti Karlovým Varům v mistrovských dresech Motoru. Fanoušci Jihočechů už si všechno mohou zařídit online z telefonu, ať už jde o vstupenky, nebo i o občerstvení. Od nové sezony budou zálohované a vratné kelímky, aby se neházely během zápasu na led.
     
    Zdeněk Kutlák představuje nový dres Motoru, který si vybrali sami fanoušci.
     
    Novým kapitánem bude navrátilec Zdeněk Kutlák: "Na návrat do Budějovic se moc těším. Cíl je jasný. Za pět let se ověřilo, že postup není lehká záležitost. Věřím, že se nám povede."
     
    O cílech promluvil prezident klubu Roman Turek: "Cíle jsou podobné jako v minulé sezoně. Chtěli bychom hrát atraktivní hokej, hlavně doma. Hlavním cílem je postup do nejvyšší soutěže, který jsme měli už loni. Minulý rok jsme byli kousek od postupu, ale bohužel. Provedly se velké změny v hráčském kádru, věřím, že noví hráči budou oporami. Dalším cílem je práce s mládeží, která se v minulé sezoně hodně zlepšila. Dva naši brankáři byli draftováni kluby NHL, což je pro nás výborná vizitka. Chtěli bychom skončit první nebo druzí v základní části, abychom měli respekt u soupeřů pro play off. A pak baráž."
     
    Sportovní část bude hodnotit trenér Antonín Stavjaňa: "Po konci sezony měli hráči tři týdny volna, pak začala suchá příprava. Po dalším volnu začala příprava na ledě. V přípravě jsme odehráli devět přátelských zápasů, více jich bylo venku. Co se týče kádru, tak je o něco užší než loni. Můžeme do zápasu poslat 17 hráčů + 1 juniora, loni to bylo 18+2. Kádr budeme doplňovat v průběhu sezony, ekonomicky nemusíme platit příliš hráčů."
     
    Stanislav Bednařík: "K dnešnímu dni je vydáno 4150 permanentních vstupenek, což je o něco málo více než loni. Z tohoto čísla je zhruba 500 pro klub, přibližně 800 pro sponzory. Pořádali jsme druhý ročník MotorFestu, tentokrát ale skončil sto tisícovou ztrátou. Chtěli jsme vydělat peníze na mládež, ale nepovedlo se to."
     
    Stanislav Bednařík: "V minulé sezoně jsme po ekonomické stránce zůstali u seniorů na nule, u mládeže jsme zaznamenali zisk 1,5 milionu. Rozpočet bude v nové sezoně podobný jako loni, tedy 48 milionů korun. Aktuálně se pozitivně vyvíjí naplnění rozpočtu pro příští ročník, ještě chybí peníze od města České Budějovice a od Jihočeského kraje. Rozpočet mládeže pro sezonu 2017/18 je 21 milionů korun, tedy o sedm vyšší než loni. Důvodem je zisk statutu akademie. Od města jde na akademii necelých deset milionů."
     
    Slovo na úvod si vzal generální manažer Stanislav Bednařík: "Co se týče A-týmu, tak hlavní trenér Antonín Stavjaňa má od nové sezony větší odpovědnost a pravomoc za chod seniorského týmu. Nově je mu dalším asistentem František Bombic, který je nadále i kondiční trenér. U brankářů bude pomáhat Stanislav Hrubec. Co se týče mládeže, tak od 1. 5. jsme získali statut akademie mládeže, což náš moc těší. Můžeme tím pádem zkvalitnit přípravu mládeže. Navýšil se tedy i rozpočet mládeže."
     
    Následující sezona bude 90. v historii klubu, čemuž budou uzpůsobeny i akce v průběhu sezony.
     
    Zástupce hostící Energie AG pan Kafka pronesl pár slov o činnosti jednoho z hlavních partnerů českobudějovického Motoru.
     
    Tisková konference začíná, marketingový a PR manažer Tomáš Kučera událost zahájil a představil hosty.
     
    Novináři už se sešli v prostorách Energie AG, tisková konference za malou chvilku začne.
     
    Na tiskové konferenci mezi novináře přijdou prezident klubu Roman Turek, dále generální manažer Stanislav Bednařík, chybět nemůže ani trenér A-týmu Antonín Stavjaňa, za hráče bude mluvit nový kapitán Zdeněk Kutlák a celou tiskovkou konferenci bude řídit marketingový a PR manažer Tomáš Kučera.
     
    Motor prožil po minulé sezoně, kdy se z baráže nedokázal prokousat do extraligy, radikální řez kádrem. V mužstvu kouče Antonína Stavjani už nepokračují například obránci Suchánek, Žovinec či Mazanec, z útočníků se jedná o Babku, Nouzu, Roba, Chovana, Škodu, Vaka, Hřebejka nebo Walkera. Novými posilami jsou obránci Zdeněk Kutlák, Patrik Marcel, navíc ještě kvůli problémům se zády nevyšel návrat Petr Gřegořka. V útočných řadách si klub nejvíce slibuje od navrátilce Václava Nedorosta, dále pak přišli Galamboš, Crowder či Martin Novák.

    Pavel Kortus ml.

    thejrc.org